Tegnap megvettem a Samsung 940Fn-t.
Szóval.. nem tudom mennyire reklám, ha leírom, hogy az @liencomputers-nél vettem, bruttó 58k-ért.
Külföldről hozott monitor, ami annyiban számít, hogy nincs rá 72 órás pixelgarancia, de 3 éves magyar Samsung gari viszont van. Így vásárlás előtt célszerű alaposan megvizsgálni, szerencsére én az enyémen nem találtam semmi hibát.
Az első tapasztalatok:
Mivel előtte nem volt TFT-m ezért nem sok összehasonlítási alapom van, csak amiket láttam TN paneles monitorok.
Szóval a betekintési szögei, színei, képélesség, kontraszt nekem rendben van, tényleg jobb, mint a TN paneleseknek. Kis bevilágítás a sarkokban, de ezzel kibékülök. Zavaró utánhúzást, elmosást nem tapasztaltam, igaz nem is vagyok egy HC-gamer... Filmekkel, tv tunerrel nézve rendben volt.
Kívülről egyszerű, letisztult forma, nekem tetszik. A magasság állítható, pivot-ot is tudja, ilyen szempontból is rendben van.
A hozzá adott szoftvereket (MagicTune, Magicrotation, Natural Color) próbaképp feltettem, de aztán le is szedtem, mindent be lehet állítani ezek nélkül is, és végülis csak annyit állítottam, hogy a fényerőt visszavettem 80-ra.
Szóval egyelőre teljesen elégedett vagyok, igaz nem egy 971P, de nem is kerül annyiba

Ha valakinek lenne még kérdése akkor most már hozzám is lehet fordulni
üdv.: begbie