Idézet: sneci146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:29
Sziasztok!
Következő segítségre lenne szükségem:
Azt már eldöntöttem, hogy DELL 24"-os monotort veszek, de nem egyértelmű számomra,
hogy mi a különbség a 2407WFP és a WFP-HC közt.
Továbbá melyik fajtája szokott sávosodni. (Valahol olvastam)
Utolsó kérdésem milyen Videokártyát kell, hogy vegyek egy ilyen monitorhoz,
hogy ki tudjam használni a tulajdonságait.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
HC és sima között annyi a különbség, hogy a High Color már nagyobb tartományban lefedi az NTSC szabvány által lefektetett színskálát, tehát realisztikusabb színei vannak mint az előzőnek. De DTP munkára még így sem nagyon ajánlatos, ahhoz valami drágábbat kéne nézni, ami 12 vagy 14 biten dolgozza fel a szímeket. Amugy sima Dell-t ma már nem kapsz, csak nagy szerencsével, az összes raktáron csak HC van már. A sávosodás csak asszem a rev A03-nál jelentkezett, de annak orvosolására már rég kihozták a rev. A04-et, ami a HC elődje. A HC-nek más nyavajája van. Ghostingol. Persze nem durván, sőt, én észre sem veszem, mert abszolute nem zavaro, de azért nem ártana megnézned élőben is.
Ha bővebben érdekel a táma akkor ezt olvasd át:
http://prohardver.hu/apro/elado_uj_dell_20.../hsz_1-200.html
Másrészről meg nem biztos, hogy CAD alkamazáshoz a szélesvásznú szabvány a legmefelőbb választás, imho előnyösebb az 1:1. Habár valahogy a 2407 HC-n is elő lehet hozni az 1.1 beállítást, de nekem még nem sikerült.
Kártya meg ja, attól függ mihez kell. AutoCAD, OrCAD, ArchiCAD, Nemecsek és tsai 2D-sek, nem kell neki külön CAD kártya, habár ahhoz is van, viszont egy Autodesk Inventorhoz már kell a 3D-s teljesítmény és ahhoz lehet megérné inkább egy célorientáltabb hardver.
Szerkesztette: izriot 2007. 12. 05. 15:55 -kor