HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#811 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:34

Idézet: sneci146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:29

Sziasztok!
Következő segítségre lenne szükségem:
Azt már eldöntöttem, hogy DELL 24"-os monotort veszek, de nem egyértelmű számomra,
hogy mi a különbség a 2407WFP és a WFP-HC közt.
Továbbá melyik fajtája szokott sávosodni. (Valahol olvastam)
Utolsó kérdésem milyen Videokártyát kell, hogy vegyek egy ilyen monitorhoz,
hogy ki tudjam használni a tulajdonságait.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

játszani akarsz 24" monitoron? ahhoz izmos kártya kell, mondjuk egy 3870-es ati vagy egy 8800gt
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#812 Felhasználó inaktív   sneci146 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 22:43

Idézet: gemini - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:34

játszani akarsz 24" monitoron? ahhoz izmos kártya kell, mondjuk egy 3870-es ati vagy egy 8800gt

Egyáltalán nem játékra kell, 100 % CAD.
Igy is kell az izom kártya?

#813 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 23:05

Idézet: sneci146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:43

Egyáltalán nem játékra kell, 100 % CAD.
Igy is kell az izom kártya?

sokféle cad van, archicad, autocad... :)
2D-ben természetesen nem kell izmos kártya, de ha 3D-s képeket akarsz forgatni nagy textúrákkal, oda kell.
ha csak tervezel és fekete alapon sárga meg zöld csikokat nézegetsz, akkor egy passziv 2600pro is elég lesz :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#814 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 05:17

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 6:04

rossz a DVI kimenet, vagy (ami még valoszinubb) nem dugtad ra rendesen

esetleg megprobalhatod a masik (analog) kimeneten egy atalakitoval

Most DSUBon keresztül van meghajtva, van ilyen bemenete is a monitornak de elég mákos így a kép. Rendeltem uj vidkart, aztán majd kiderül mi lehet a gáz.

#815 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 15:53

Idézet: sneci146 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:29

Sziasztok!
Következő segítségre lenne szükségem:
Azt már eldöntöttem, hogy DELL 24"-os monotort veszek, de nem egyértelmű számomra,
hogy mi a különbség a 2407WFP és a WFP-HC közt.
Továbbá melyik fajtája szokott sávosodni. (Valahol olvastam)
Utolsó kérdésem milyen Videokártyát kell, hogy vegyek egy ilyen monitorhoz,
hogy ki tudjam használni a tulajdonságait.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

HC és sima között annyi a különbség, hogy a High Color már nagyobb tartományban lefedi az NTSC szabvány által lefektetett színskálát, tehát realisztikusabb színei vannak mint az előzőnek. De DTP munkára még így sem nagyon ajánlatos, ahhoz valami drágábbat kéne nézni, ami 12 vagy 14 biten dolgozza fel a szímeket. Amugy sima Dell-t ma már nem kapsz, csak nagy szerencsével, az összes raktáron csak HC van már. A sávosodás csak asszem a rev A03-nál jelentkezett, de annak orvosolására már rég kihozták a rev. A04-et, ami a HC elődje. A HC-nek más nyavajája van. Ghostingol. Persze nem durván, sőt, én észre sem veszem, mert abszolute nem zavaro, de azért nem ártana megnézned élőben is.
Ha bővebben érdekel a táma akkor ezt olvasd át:
http://prohardver.hu/apro/elado_uj_dell_20.../hsz_1-200.html
Másrészről meg nem biztos, hogy CAD alkamazáshoz a szélesvásznú szabvány a legmefelőbb választás, imho előnyösebb az 1:1. Habár valahogy a 2407 HC-n is elő lehet hozni az 1.1 beállítást, de nekem még nem sikerült.
Kártya meg ja, attól függ mihez kell. AutoCAD, OrCAD, ArchiCAD, Nemecsek és tsai 2D-sek, nem kell neki külön CAD kártya, habár ahhoz is van, viszont egy Autodesk Inventorhoz már kell a 3D-s teljesítmény és ahhoz lehet megérné inkább egy célorientáltabb hardver.

Szerkesztette: izriot 2007. 12. 05. 15:55 -kor

#816 Felhasználó inaktív   sneci146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 17:29

Idézet: izriot - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 15:53

HC és sima között annyi a különbség, hogy a High Color már nagyobb tartományban lefedi az NTSC szabvány által lefektetett színskálát, tehát realisztikusabb színei vannak mint az előzőnek. De DTP munkára még így sem nagyon ajánlatos, ahhoz valami drágábbat kéne nézni, ami 12 vagy 14 biten dolgozza fel a szímeket. Amugy sima Dell-t ma már nem kapsz, csak nagy szerencsével, az összes raktáron csak HC van már. A sávosodás csak asszem a rev A03-nál jelentkezett, de annak orvosolására már rég kihozták a rev. A04-et, ami a HC elődje. A HC-nek más nyavajája van. Ghostingol. Persze nem durván, sőt, én észre sem veszem, mert abszolute nem zavaro, de azért nem ártana megnézned élőben is.
Ha bővebben érdekel a táma akkor ezt olvasd át:
http://prohardver.hu/apro/elado_uj_dell_20.../hsz_1-200.html
Másrészről meg nem biztos, hogy CAD alkamazáshoz a szélesvásznú szabvány a legmefelőbb választás, imho előnyösebb az 1:1. Habár valahogy a 2407 HC-n is elő lehet hozni az 1.1 beállítást, de nekem még nem sikerült.
Kártya meg ja, attól függ mihez kell. AutoCAD, OrCAD, ArchiCAD, Nemecsek és tsai 2D-sek, nem kell neki külön CAD kártya, habár ahhoz is van, viszont egy Autodesk Inventorhoz már kell a 3D-s teljesítmény és ahhoz lehet megérné inkább egy célorientáltabb hardver.

Köszi szépen  a tanácsot és a segítséget.
Utánaolvastam a fenti linken és szerintem csak beruházok a HC-ra.

#817 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 18:49

...Másrészről meg nem biztos, hogy CAD alkamazáshoz a szélesvásznú szabvány a legmefelőbb választás, imho előnyösebb az 1:1. Habár valahogy a 2407 HC-n is elő lehet hozni az 1.1 beállítást, de nekem még nem sikerült. ...

Az mi az 1:1  :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#818 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 19:37

Feltetelezem arra gondol, hogy a pixel aspect ratio legyen 1/1... de ha nativban van hajtva a widescreen monitor, akkor azon is kor alaku a kor. ;)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#819 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 20:24

Valamilyen nem gagyi monitor kalibráló kütyüt árulnak  valahol?

Pl. olyat, amilyet a  PH teszteknél is használnak.

Szerkesztette: Lancelot 2007. 12. 05. 20:24 -kor

#820 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 20:45

Idézet: Boba - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 19:37

Feltetelezem arra gondol, hogy a pixel aspect ratio legyen 1/1... de ha nativban van hajtva a widescreen monitor, akkor azon is kor alaku a kor. ;)

Hasonlóra gondoltam, csak nem igazán értettem, hogy amennyiben a felbontások ismertek, (márpedig bárki ismerheti) akkor miért merülhet fel, hogy torzulna a kép. Meg mi értelme lenne :)

Szerkesztette: JonesC 2007. 12. 05. 20:45 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#821 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:54

CADhez még nem nyúltam, amióta az uj monitor megvan csak matlab meg zelio ment, ott tényleg minden rendben volt : ) Doom-ban vettem észre hogy 800x600-ban megnyújtja a képet. A monitor menüjében néztem vhol, hogy "Fill"-re van állítva, gondoltam benyomom az "1:1"-et és levágja a kép 2 szélét, ugyanúgy mint a lejátszók a filmeknél, de nem sikerült. De ha azt mondjátok natívban torzulás nem fordulhat elő, akkor hiszek neketek XD
Azt viszont több helyről is visszahalottam, olyan barátoktól, akik wideon terveznek, hogy egyenesen halál és már bánják, hogy 22"os monitort vettek, mert nagyon kényelmetlen.

Szerkesztette: izriot 2007. 12. 05. 21:55 -kor

#822 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 00:32

Idézet: izriot - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 21:54

CADhez még nem nyúltam, amióta az uj monitor megvan csak matlab meg zelio ment, ott tényleg minden rendben volt : ) Doom-ban vettem észre hogy 800x600-ban megnyújtja a képet. A monitor menüjében néztem vhol, hogy "Fill"-re van állítva, gondoltam benyomom az "1:1"-et és levágja a kép 2 szélét, ugyanúgy mint a lejátszók a filmeknél, de nem sikerült. De ha azt mondjátok natívban torzulás nem fordulhat elő, akkor hiszek neketek XD
Azt viszont több helyről is visszahalottam, olyan barátoktól, akik wideon terveznek, hogy egyenesen halál és már bánják, hogy 22"os monitort vettek, mert nagyon kényelmetlen.

Talán ők is megpróbálhatnák natív felbontásban használni a monitort. Nyilván egy 4:3-as felbontás nem normálisan fog megjelenni teljes képernyőn. Amúgy milyen doom megy 800*600-ban? A 3-as? Mert akkor ITTEN megtalálod hogyan kell beállítani. Ha kevés a karid a natív felbontáshoz, akkor használj 840x525-ös felbontást (1680x1050 esetén).

A 22-esek egyébként tudomásom szerint TN+filmesek, szal azon bármit is dolgozni szvsz pain in the ass, a kevés szín miatt.

Idézet

#823 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 00:51

Köszi a linket, majd kipróbálom. Ha minden igaz hétvégén már lesz új kártyám, aztán végre DVI-n fogom használni a monitort : )

"Talán ők is megpróbálhatnák natív felbontásban használni a monitort."
Na igen, csak natívon az összes ikon olyan kicsire összemegy, hogy nem látni belőle semmit, szóval az meg megint kényelmetlen, főleg ha az ember szeretne hátradőlve kattintgatni.

#824 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 01:25

Idézet: izriot - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 0:51

Köszi a linket, majd kipróbálom. Ha minden igaz hétvégén már lesz új kártyám, aztán végre DVI-n fogom használni a monitort : )

"Talán ők is megpróbálhatnák natív felbontásban használni a monitort."
Na igen, csak natívon az összes ikon olyan kicsire összemegy, hogy nem látni belőle semmit, szóval az meg megint kényelmetlen, főleg ha az ember szeretne hátradőlve kattintgatni.

Ajánlom a szemészt ezesetben. Ugyanis egészséges szemmel a 20"-es monitoron is tökéletesen látható minden 1680x1050-ben.

Idézet

#825 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 01:29

lol

#826 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 01:41

Idézet: izriot - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 1:29

lol

:confused:

Mi lol?

Idézet

#827 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 02:03

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 20:24

Valamilyen nem gagyi monitor kalibráló kütyüt árulnak  valahol?

Pl. olyat, amilyet a  PH teszteknél is használnak.

fless kütyüjét a colormanagement.hu-ná veheted meg 65+fa
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#828 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 02:05

na ze azért barokkos túlzás, a profi quadrák/firegl-ek app specifikus támogatást tartalmaznak a driverben ezekhez...

#829 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 02:12

Idézet: izriot - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 1:29

lol

háttod nem lol, mert 20"-os wide-on a bontás pontosan 96dpi-re jön ki, vagyis pont annyira, amennyivel a windows számol. a Profi 2D/3D moncsik (CRT) bontása is ekkora volt a wysiwig miatt...
ja a win desktop bontása amúgy 1995 óta 96 dpi hivatalosan, csodálom hoyg ezeleddig nem szúrt neked szemet a dolog :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 06. 02:14 -kor

#830 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 04:54

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 15:22

Sziasztok!

Mi a velemeny az Acer AL2623W-rol? (Acer )
Tud esetleg olyan helyet vki Bp-n (lehetoleg belvaros kornyeken), ahol meg lehet nezni?

Elore is koszi!

Na szoval....

Ugy tunik, nem egy elterjedt tipus.
Csak egy darabrol van tudomasom, az itt van az asztalomon tegnap du ota :-)))
A beallito gombok bena elhelyezesen kivul eddig nem talaltam semmi felrohato hibat.

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.