Idézet: gemini - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 20:26
én még 49-ért láttam

de akkor csak nem vagyok hülye.
kár, hogy nincs több, mert a tapasztalataid alapján akkor vettem volna egyet én is.
mindegy mondjuk 60-ért még mindig van a westendes nemvagyokhülye áruházban, annyit is megér.
Első benyomások a Sungooval kapcsolatban.
Gondolkodtam, hogy milyen szempontból írjam a tapasztalatokat, úgy, hogy most váltottam CRT-ről, és összehasonlítom, vagy úgy, hogy örülök az új szerzeménynek. Azt hiszem, jobb lesz, ha az utóbbinál maradok.
+ pixelhiba nincs
+ banding nincs, úgy néz ki, 8 bites panel
+ ditherre utaló jelekkel nem találkoztam
+ gradáció meglepően jó, Everestben a Brightness and Contrast tesztben a 99%-os és az 1.6%-os kocka is egyértelműen elkülönül a szomszédjaitól
+ betekintési szög meglehetősen jó, hordó effektus egyáltalán nincs, szemből nézve jobb és bal oldalon enyhén eltér a szín, de minimálisan, és közelről nézett wide monitornál szerintem ez elfogadható
+ fekete meglehetősen jó, TN-el ilyet nem lehet produkálni az átszűrődő fény viszonylag egyenletes, a sarkokban azért láthatóan erősebb
+ színek szépek.* Mondták, hogy fakó a képe, szerintem meg arról van szó, hogy az LCD-kre jellemző harsány és túltelített színek ennél hiányoznak, nekem ez határozott előny
+ bár engem nem érint de próbálgattam kicsit, hogy milyen a panel sebessége (szöveg scrollozás, kis video) és nulla, semmi utánhúzást nem láttam, a leggyorsabb TN panelek sem jobbak
- a menü végtelenül egyszerű, minimális beállítási lehetőségek vannak, ami a képre vonatkozik, az Brightness, Contrast, RGB, és ennyi. Egy gamma állítási lehetőség azért jól jött volna.
- *a gyári színhőmérséklet beállítások szerintem el vannak szúrva, 9300K nagyon hideg és enyhén lilás, 6500K sárgászöld és más (sRGB pl.) nincs is. Ezt majd manuálisan kell belőnöm, de már az első, pár perces próbálkozás után is jónak tűnik az eremény
- szintén nem lehet állítani, hogy 4:3 felbontásokat hogyan kezelje, mindent kihúz teljes képernyőre, játékosoknak ez fontos lehet
- beépített scaler szar. Ez a szint 2-3 éve volt divat, ma már az entry level 17"-osokba is jobbat tesznek. Ezt a monitort natívban kell használni
Összességében kb. erre volt szükségem, elégedett vagyok vele. 48k-ért ajándék, de én 60k-ért sem tudok jobbat, meg még ilyet sem, szóval
Szerkesztette: EV6 2007. 12. 17. 12:37 -kor
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222