HWSW Informatikai Kerekasztal: Internet Explorer 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Internet Explorer 7

#41 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 21. 08:13

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 23:32

Részben igazad van. A rendszer biztonsága nem csak a böngészőtől függ. Nem csak a vírusírtótól, nem csak a tűzfaltól stb. Hanem mindezektől az eszközöktől, együttesen. Ezek az eszközök csak együtt képesek igazán hatékony védelemre.

Nincs igazán biztonságos böngésző. Aki nem hiszi, olvassa el a HWSW cikkeit. IE, Fox, Opera... Egyik sem hibátlan. Vannak jobbak, és vannak rosszabbak.

Nem, nem akarom szítani az érzelmeket, és újabb böngészőháborút indítani. Annak semmi értelme.

Az IE-vel nem az a baj, hogy biztonsági rések vannak benne. Az a többiben is van. Hanem az MS ezekhez való hozzáállása a gond. Sokszor hetekig tart, miután kiadnak egy javítást egy biztonsági résre. Olyan is volt, hogy több hónap telt el. A többinél általában (szándékosan nem írom le, melyek ezek) általában pár nap, esetleg egy hét. Ez is sok, de nem annyira sok idő. A nyíltforrású szoftverek fejlesztése gyorsabb, ezt el kell ismerni. Ez előny. Vagy az is lehet előny, ha nem olyan elterjedt egy böngésző.

Amúgy tényleg semmi bajom az IE-vel, több mint egy évig használtam, és én sem kaptam be semmi kártevőt. Csakhogy a felhasználók nagy többsége magasról tesz a védelemre (most ne ebből a fórumból induljunk ki), nincs kémprogramírtójuk, normális vírusírtójuk sem, töltik a warezt orrba szájba. És 90 százalékuk IE-t használ. Ezért írtam azt, amit írtam...

...és ezért nagyon fontos, hogy a Win beépített megoldásai minél biztonságosabbak, megbízhatóbbak legyenek. Ha már nincs más védelem, mert az user tökhüle (bocsánat), legalább ők védjék meg a gépet valamennyire. Legalább a személyes adatokat. Apropó személyes adatok. A philsing filter is nagyon jó ötlet az IE-ben.

Szerintem.

Vagy nem.

:respect:

Azt még hozzátenném, hogy SP1-es XP-t használok, és sosem töltöttem le/telepítettem semmiféle biztonsági és egyéb frissítéseket, se a rendszerhez, se a böngészőhöz.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#42 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 09:10

Idézet: Warton - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 11:27

...
szerk2.: ami még nagy baromság ebben az IE 7-ben, hogy az egyes füleket nem lehet becsukni, ha inaktívak, csak akkor ha aktívak, mert csak akkor jelenik meg az X. :omg:

Használd az egér középső gombját! Akár aktív a fül, akár nem, bezárja azt a fület. Ezen felül ha úgy van beállítva a böngésződ, hogy az új oldalakat új ablakban nyitja meg, akkor is rá lehet venni, hogy új fület nyisson neki inkább, ehhez pedig ismételten a középső gombra van szükséged: kattints azzal a linkre...
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#43 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:29

Idézet

Azt még hozzátenném, hogy SP1-es XP-t használok, és sosem töltöttem le/telepítettem semmiféle biztonsági és egyéb frissítéseket, se a rendszerhez, se a böngészőhöz.

Végre még valaki... :) Igaz, én inkább Win2k-t használok, és ritkábban XP-t, és eleinte én is töltögettem le frissítéseket, de az SP2 körüli mizériába már nem mentem bele. Három éve nem kellett újratelepítenem, általában IE-t használok böngészésre, ritkábban alternatív böngészőket.
"Légy szerény mint én..."

#44 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:12

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 11:29

Végre még valaki... :) Igaz, én inkább Win2k-t használok, és ritkábban XP-t, és eleinte én is töltögettem le frissítéseket, de az SP2 körüli mizériába már nem mentem bele. Három éve nem kellett újratelepítenem, általában IE-t használok böngészésre, ritkábban alternatív böngészőket.

Nos, "frissítenem" kellett SP2-re, mert a fene megevett, hogy kipróbáljam a végleges IE7-et. :D 
Eddig naon faxa! :)  :up: 

Szerkesztette: Lauda 2006. 10. 21. 12:13 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#45 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 13:36

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy valamilyen módon megoldható e az, hogy  IE7 és IE6 "oldalnézetet" is láthassak egyszerre.. Erre azért lenne szükségem, mert készítek pár weboldalt, és kívácsiságból korábban feltettem egy rövidke időre az IE7-et, és a 6-ra optimatizált lapjaim nem úgy festettek alatta ahogy kellene. Kettőt egyszerre nem tudok futtatni gondolom  :cool: szóval létezik valami plugin FF-hez vagy valamilyen megoldás arra, hogy le tudjam csekkolni hogy néz ki az oldal IE6 és IE7 alatt? Thx előre is.

#46 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 13:48

Idézet: bj22 - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 14:36

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy valamilyen módon megoldható e az, hogy  IE7 és IE6 "oldalnézetet" is láthassak egyszerre.. Erre azért lenne szükségem, mert készítek pár weboldalt, és kívácsiságból korábban feltettem egy rövidke időre az IE7-et, és a 6-ra optimatizált lapjaim nem úgy festettek alatta ahogy kellene. Kettőt egyszerre nem tudok futtatni gondolom  :cool: szóval létezik valami plugin FF-hez vagy valamilyen megoldás arra, hogy le tudjam csekkolni hogy néz ki az oldal IE6 és IE7 alatt? Thx előre is.

Standalone IE7

http://tredosoft.com/IE7_standalone

Maradhat feltelepítve az IE6, és mellé fel lehet rakni a 7-et. (Meg akár 3,4,5, 5.5-t is :))

#47 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 14:19

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 14:48

Standalone IE7

http://tredosoft.com/IE7_standalone

Maradhat feltelepítve az IE6, és mellé fel lehet rakni a 7-et. (Meg akár 3,4,5, 5.5-t is :))

ááá thx szedem is  :respect:

#48 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 21. 14:46

Sokkal egészségesebb megoldás a virtuális gép használata, ha ez nálad járható út, inkább ezt ajánlom. :up:

#49 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 07:55

Hogyan rakjuk a menut az cimsor fole:
http://www.dslreports.com/forum/remark,160...hilite=ie7+menu

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser]
"ITBar7Position"=dword:00000001

#50 Felhasználó inaktív   Picapica 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 24. 11:42

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi lehet a gond nálam, ha nincs hang az explorerben, sőt minden olyan játékban, ami swf alapú. Frissítettem a shockwave playerem nem egyszer még sincs hangja az swf-eknek, meg asszem az semmijen hang sincs internet alatt.

Az eszközök internetbeállításokban néztem, de ott nincs letiltva.

Előre is köszi, ha valaki tud vmi ötletet

#51 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 21:43

valamiért nem akarja megjegyezni az user/pass-aimat az IE7 7.0.5730.11
de minden egyes újra beírásnál felajénlja, hogy megjegyezné

Szerkesztette: Hater 2006. 10. 24. 21:45 -kor

- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#52 Felhasználó inaktív   OLE-3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 10:58

Idézet: Hater - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 22:43

valamiért nem akarja megjegyezni az user/pass-aimat az IE7 7.0.5730.11
de minden egyes újra beírásnál felajénlja, hogy megjegyezné

Nekem is csinalja ezt. Meg egy csomo mas jelszot nem hajlando megjegyezni...

#53 Felhasználó inaktív   miNimAL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 25. 12:05

Háj,

IE6-ban a címsorba a Control Panel-t beírva enter után bejött a Control Panel, IE7-ben nem jön be, hanem helyette a Live Search jön be.

Tud valaki okosságot, hogy IE7-ből előcsalogatható legyen a Control Panel?
"Legnagyobb istenáldása a kukoricagombóc!"

#54 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 25. 21:27

"IE7: a magyar interfész csak jövőre jön"
ebbol mi igaz?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#55 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 25. 21:55

Idézet: kukac7 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:27

ebbol mi igaz?

Néhány szó. :) A tervek szerint november és január között kerülünk sorra valamikor, januárban a MUI változtatok jönnek.

#56 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:27

Az angol változatra után egyszerűen rá lehet majd telepíteni a lokalizált változatot?
"Légy szerény mint én..."

#57 Felhasználó inaktív   rdaneel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 07:43

Kénytelen vagyok használni az IE-t, de van (számomra) egy bosszantó tulajdonsága, amikor másolni akarok belőle, feldob egy ablakot: "Do you want to allow this webpage to acces the Clipboard?" Próbáltam már sok mindent, de nem sikerült megszüntetnem. CSak ezt az egy alkalmazást használom IE alatt (vállalati levelezés).
Más: szerintem az RSS követés, olvasás egyszerűen használhatatlan, minimum 3 kattintással lehet eljutni egy oldalhoz! Itt ninc olyan, mint a FF "élő könyvjelzője"? Nem hiszem el, hogy ennek ilyen bonyolultnak kell lennie!

R. Daneel

#58 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 08:23

Idézet: kukac7 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:27

ebbol mi igaz?

Mondtam hogy 2-3 hónap, de senki nem hitte el....  ;)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#59 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 08:48

Idézet: rdaneel - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 8:43

Kénytelen vagyok használni az IE-t, de van (számomra) egy bosszantó tulajdonsága, amikor másolni akarok belőle, feldob egy ablakot: "Do you want to allow this webpage to acces the Clipboard?" Próbáltam már sok mindent, de nem sikerült megszüntetnem. CSak ezt az egy alkalmazást használom IE alatt (vállalati levelezés).

Tools -> Internet Options -> Security fül -> Custom level... gomb, Allow Programmatic clipboard access (ha nem akarod minden oldalra engedélyezni, add hozzá a Trusted Sites zónához a kérdéses oldalt, és ott változtasd meg a beállítást).

Csatolt fájl:

#60 Felhasználó inaktív   rdaneel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 09:07

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 8:48

Tools -> Internet Options -> Security fül -> Custom level... gomb, Allow Programmatic clipboard access (ha nem akarod minden oldalra engedélyezni, add hozzá a Trusted Sites zónához a kérdéses oldalt, és ott változtasd meg a beállítást).

Hálás köszönet. :respect:

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.