Idézet: Suricated - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 23:32
Nincs igazán biztonságos böngésző. Aki nem hiszi, olvassa el a HWSW cikkeit. IE, Fox, Opera... Egyik sem hibátlan. Vannak jobbak, és vannak rosszabbak.
Nem, nem akarom szítani az érzelmeket, és újabb böngészőháborút indítani. Annak semmi értelme.
Az IE-vel nem az a baj, hogy biztonsági rések vannak benne. Az a többiben is van. Hanem az MS ezekhez való hozzáállása a gond. Sokszor hetekig tart, miután kiadnak egy javítást egy biztonsági résre. Olyan is volt, hogy több hónap telt el. A többinél általában (szándékosan nem írom le, melyek ezek) általában pár nap, esetleg egy hét. Ez is sok, de nem annyira sok idő. A nyíltforrású szoftverek fejlesztése gyorsabb, ezt el kell ismerni. Ez előny. Vagy az is lehet előny, ha nem olyan elterjedt egy böngésző.
Amúgy tényleg semmi bajom az IE-vel, több mint egy évig használtam, és én sem kaptam be semmi kártevőt. Csakhogy a felhasználók nagy többsége magasról tesz a védelemre (most ne ebből a fórumból induljunk ki), nincs kémprogramírtójuk, normális vírusírtójuk sem, töltik a warezt orrba szájba. És 90 százalékuk IE-t használ. Ezért írtam azt, amit írtam...
...és ezért nagyon fontos, hogy a Win beépített megoldásai minél biztonságosabbak, megbízhatóbbak legyenek. Ha már nincs más védelem, mert az user tökhüle (bocsánat), legalább ők védjék meg a gépet valamennyire. Legalább a személyes adatokat. Apropó személyes adatok. A philsing filter is nagyon jó ötlet az IE-ben.
Szerintem.
Vagy nem.

Azt még hozzátenném, hogy SP1-es XP-t használok, és sosem töltöttem le/telepítettem semmiféle biztonsági és egyéb frissítéseket, se a rendszerhez, se a böngészőhöz.