HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P5B - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P5B ASUS P5B Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 09:46

Hello

Esetleg valaki tudja hogy hogylehet udma7-et bekapcsolni?
mert elegsokmindent olvastam rola de sehol semmi teljesen konkretat nemtalatam :(
a bios csak udma5-ig kepes
vagy ennel jobb nem is lesz?

#12 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 13:22

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 15:33

hali, nekem is ilyen lapom van, de 2160as procival. és az lenne a gondom, hogy 333fsb felett lehal a gép, ha visszaveszem a memókat akkor is. nem tudom mi lehet a baja, pedig a procinak már 1,5Vot is adtam. minek adjak még +feszt?

Fontos, hogy a memók 1:1 arányban legyenek a procival! Tehát ahol a memória sebességét választod ki (pl. DDR-667 stb.) ott mindig a listában a legfelső legyen.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#13 Felhasználó inaktív   joci221 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 13:48

Helló!
Próbálta már valaki ezt a lapot E6400-al?Nekem ez van benne de,sehogy sem akar az FSB 360 fölé menni,ahogy fölé megyek el sem indul a gép!Hiába kap tobb feszt a memória vagy a proci.A memóriám 3gb Kingmax 800mhz.Valaki tudna segíteni?

#14 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:39

Milyen hangchip van ezen a lapon? ALC883, vag alc888? A giga 965p-s3-on alc888 van, de úgy hallottam, mintha az asus-é jobban szólna. persze lehet, hogy tévedek.

#15 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:50

Idézet: joci221 - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 14:48

Helló!
Próbálta már valaki ezt a lapot E6400-al?Nekem ez van benne de,sehogy sem akar az FSB 360 fölé menni,ahogy fölé megyek el sem indul a gép!Hiába kap tobb feszt a memória vagy a proci.A memóriám 3gb Kingmax 800mhz.Valaki tudna segíteni?

nekem ilyen lapm van, igaz deluxe, de e6400-al.
aláírásomban ott egy link a BIOS beállításokról, de ha az nem is menne, mert oda szerencsés db CPU kell, akkor itt leírom mi az amit ELVILEG simán vinnie kéne:

Idézet

AI Tuning: Manual
CPU Frequency: 400
DRAM Frequency: 800
PCI Express Frequency: 100
PCI Clock Sync: 33.33
Spread Spectrum: Disabled
Memory Voltage: 2.00V
CPU VCore Voltage: 1.3500V
FSB Termination Voltage: 1.300V
NB Vcore: itt az adható legkisebb fesz legyen (asszem' 1.3...) NE AUTO!
SB Vcore: 1.500V
ICH Chipset: 1.057V

Ezenfelül Chipset Menuben a RAM időzítések legyenek automatikusak, vagyis a Configure DRAM Timing by SPD az legyen ENABLED!
Itt a kép is DRAM timingról, neked nem így fog kinézni mert itt MANUÁLON van
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#16 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 16:38

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 13:39

Milyen hangchip van ezen a lapon? ALC883, vag alc888? A giga 965p-s3-on alc888 van, de úgy hallottam, mintha az asus-é jobban szólna. persze lehet, hogy tévedek.

A P5B-VM lapomon

Idézet

ADI® AD1988 8-channel High Definition Audio CODEC
hangrendszer van. A "sima" P5B-n

Idézet

ADI® 8-channel High Definition Audio CODEC
van az ASUS szerint.
U.K. ASUS link
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#17 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:41

Idézet: akaido - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 17:38

A P5B-VM lapomon  hangrendszer van. A "sima" P5B-n  van az ASUS szerint.
U.K. ASUS link

Köszi! Akkor nem ugyanaz mint a gigabyte-on

#18 Felhasználó inaktív   joci221 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 08:56

Köszi szépen a segítséget laragirl83 ,csak az a baj hogy nálam a "sima"
P5B-n nem lehet a NB-feszt álítani. Állítólag ezért nem megy 360 fölé az fsb :-(

#19 Felhasználó inaktív   bcr495 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:34

Üdv! Nekem is ilyen lapom van csak deluxe. Az lenne a kérdésem hogy tapasztalatok már olyat az alaplapi hanggal, hogy ablak fel/le lövésénél recseg a zene, nagyon picit akad? (többnyire winampnál)
Hallottam hogy ezeknek az alaplapi hangkártyájuk nem valami jó, de ez néha zavaró :think: Legújabb driver van fenn (xp-32bit).

Ja és még valami, ugye soundmax beállításoknál ha DTS off akkor csak a front speakers-en szól a zene, ha bekapcsolom akkor is csak "effektek" szólnak a hátsón. Van valami beállítás ahol mindegyik hangszórón u.a szólna? (5.1/7.1). Előre is köszi ha tudtok segíteni :)
Asus P5B-Deluxe | Intel C2D E6600 | 2x1.GB Geil Value DDR2-800 | Gainward Bliss 8600GT [600/1600] | Samsung 500.GB SATA2 | Pioneer 212D | Artic-Cooling Freezer 7 Pro | Enermax Liberty 400W | Thermaltake Xaser III VA1000 | Samsung 223BW | Creative Inspire T7900 | Creative SB X-Fi Xtreme Audio | Logitech Internet Pro | A4Tech WOP-35

#20 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:42

Idézet: bcr495 - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:34

Üdv! Nekem is ilyen lapom van csak deluxe. Az lenne a kérdésem hogy tapasztalatok már olyat az alaplapi hanggal, hogy ablak fel/le lövésénél recseg a zene, nagyon picit akad? (többnyire winampnál)
Hallottam hogy ezeknek az alaplapi hangkártyájuk nem valami jó, de ez néha zavaró :think: Legújabb driver van fenn (xp-32bit).

Ja és még valami, ugye soundmax beállításoknál ha DTS off akkor csak a front speakers-en szól a zene, ha bekapcsolom akkor is csak "effektek" szólnak a hátsón. Van valami beállítás ahol mindegyik hangszórón u.a szólna? (5.1/7.1). Előre is köszi ha tudtok segíteni :)

Nekem nem tunt fel ez a problema. Odafigyelek es ha tapasztalok ilyesmit akkor visszaterek

#21 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:30

Idézet: bcr495 - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:34

Felemás a helyzetem nekem is, nem is értem teljesen:
Ugyanazon a gépen, megegyező hardverkiépítéssel, cirka egyhét különbséggel telepített WinXP-n is különbözően viselkedett a HD-Audio hangzsuga pedig a gyári CD drivereket tettem fel.

1. telepítés: ASUS P5B-VM lap, Core2Duo 4400ES, Arctic Cooling Freezer7, 4x 512 DDR2 800 GeiL RAM, Samsung SATA2 HDD, op. r. XP SP2, ASUS cd driver.
Ezen néha röcögött a hang, és nem mindig szólt az egyik hangszóró.

2. telepítés(egy hete): Ugynezen a gépen, de az op.rendszer XP SP1 plusz utólag felrakott SP2-vel, ASUS cd driverrel tökéletes a HD-Audio. :think:
Arra gondolok, hogy valamelyik Win frissítés vagy .NET fix szólhatott közbe, de ez csak tipp. (A kontakt hiba a hangszórónál kizárva.)

Szerkesztette: akaido 2007. 09. 20. 19:31 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#22 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:43

Nekem is röcögött néha a hang, vissza is raktam az SB Live-ot inkább... .NET nálam abszolút nincs.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#23 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:52

Nálam a Philips hangzsuga meg se nyekken ebben a lapban, az usb-s pedig kb. fél óra után elkezd sercegni... :reklamacio:

#24 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 16:38

SoundBlasterből "csak" egy PCI 128-asom van, de azzal még sosem hallottam egy fals hangot sem. :up:
Remélem nem minden ASUS lapon ennyire ""siralmas"" az alaplapi Sound?

#25 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:36

Sziasztok
Van egy üzletben összeállitott konfigom:P5B alaplap,E6750 procival,Geil Value 800 2X1Gb ram, és nem tudom hogy minden jól van e beállitva a Biosban.(pl floppin volt a boot sorrend első,holott nincs is beszerelve floppi, az XP pedig azt jelzi,hogy van neki floppi meghajtója,nem feltétlen kellene bootoláskor a P5B logónak előjönni,utánna meg azt irja ki,Detect drives done,no any drive found.( a JMicron...kezdetű bios verzió szöveg alatt)Találtam egy leirástMy Webpageahol a meghajtók vannak bootoláskor ott ahol nekem ezt irja.Ez azért is gond,mert ha lefagyna a gép, Load Optimized Defaults inditás után nem tudom mit kell beállitani hogy alapbeállitáson legyen a Bios.Másnak mit ir ki?Kérnék valakit,hogy fotózza le egy nem tuningolt gép részletes Biosát,hogy milyen egy optimális Bios.

#26 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:53

A load optimized defaut tökéletes és nem lessz semmi baj.
Nekem a J-Micronál csak az egyetlen ide ezközt írja ki ami a DVD iróm.
Szerintem minden okés.

#27 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 19:05

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 18:53

A load optimized defaut tökéletes és nem lessz semmi baj.
Nekem a J-Micronál csak az egyetlen ide ezközt írja ki ami a DVD iróm.
Szerintem minden okés.

Akkor csak az IDE eszközt jeleniti meg ezekszerint,mert nekem Sata a HDD,és a DVDRW-is.A load optimized defaut után nem kell módositani az adott konfigurációnak megfelelően?Olvastam egy oldalon pl.a modify ratio support enabe-ra állitva érték 8,C1E support enable,stb.Ezek nem egyeztek az én beállitásaimmal,ezért kérdezem milyen  az optimális Bios.

#28 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 05:38

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 19:36

Sziasztok
Van egy üzletben összeállitott konfigom:P5B alaplap,E6750 procival,Geil Value 800 2X1Gb ram, és nem tudom hogy minden jól van e beállitva a Biosban.(pl floppin volt a boot sorrend első,holott nincs is beszerelve floppi, az XP pedig azt jelzi,hogy van neki floppi meghajtója,nem feltétlen kellene bootoláskor a P5B logónak előjönni,utánna meg azt irja ki,Detect drives done,no any drive found.( a JMicron...kezdetű bios verzió szöveg alatt)Találtam egy leirástMy Webpageahol a meghajtók vannak bootoláskor ott ahol nekem ezt irja.Ez azért is gond,mert ha lefagyna a gép, Load Optimized Defaults inditás után nem tudom mit kell beállitani hogy alapbeállitáson legyen a Bios.Másnak mit ir ki?Kérnék valakit,hogy fotózza le egy nem tuningolt gép részletes Biosát,hogy milyen egy optimális Bios.

ha nincs IDE eszközöd vagy eSATA driveod akkor JMicron controller mehet DISABLED-re BIOS-ban.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#29 Felhasználó inaktív   letini 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 11:46

Sziasztok!
Én még csak tervezem, hogy veszek új gépet, abba talán p5b-t.
Kérdésem: leírás szerint a lapon van belül egy csatin rs232 soros port. De adnak-e hozzá a hátlapra (takarólemezre) szerelt szalagkábeles csatlakozós kiegészítőt, hogy használni is lehessen? Vagy azt külön kell szerezni? Hol?
Előre is köszi.

#30 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 15:00

Idézet: letini - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 11:46

Sziasztok!
Én még csak tervezem, hogy veszek új gépet, abba talán p5b-t.
Kérdésem: leírás szerint a lapon van belül egy csatin rs232 soros port. De adnak-e hozzá a hátlapra (takarólemezre) szerelt szalagkábeles csatlakozós kiegészítőt, hogy használni is lehessen? Vagy azt külön kell szerezni? Hol?
Előre is köszi.

Elvileg a dobozban van ilyen kivezetés, csak érjen a hátfalig a szürke kábel, mert az nem biztos, hogy elég lesz.
Nekem nem volt benne így vennem kellett.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó