HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P5B - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P5B ASUS P5B Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:17

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 14:10

Néztem az asus oldalát.Szinte mind beta. :think: Melyiked ajánlod?Mehet a legujabb?

Hi

Hasonló cipőben járok, az utolsó nem beta biost használom viszont frissítenék, de az újabbak mind beta bios-ok.
Mi a tapasztat, ez nem gond?
A legutolsó beta V1803 (2008/08/05), ezt beletenném ha nincs vele gond.
Használja valaki?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#392 Felhasználó inaktív   Vindis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:34

Üdvelet Mki!

Probléma leírása: :eek: Katasztrófa  :eek: 

Bővebben: Tavaly összedobtam egy elég faja kis gépet, direkt márkás, jó minőségű tápot választottam (Zalman 460), két napja mégis bekövetkezett a halálom...
Reggel arra kelek a lakásban sehol sincs áram, először nem ijedtem meg, mert ment a mosógép, mosogatógép stb, szal ha nagy a terhelés néha levágja a biztosítékot a cucc. Semmi füstszag, semmi melegség, vígan kapcsolnám be a gépet ám nem indul, sajna nincs itthon eszközöm h bemérjem a tápot, de felesleges is lenne mert teljesen megnyekkent. Kérdésem inkább az lenne, h valakinek van-e tapasztalata ezzel a típussal, tehát biztos lehetek-e abban h az alaplapot is hazavágta-é vagy sem (asus p5b,c2d6600 proci). Kölcsöntápot nemtok szerezni, Rockefeller sem vagyok h 25k-kat kidobjak egy "próbára" h él-e az alaplap vagy minden megsült.
Ha esetleg valakinek van hasonló tapasztalata kérem ossza meg velem, mielőtt elkezdenék újra összedobni egy konfigot

Előre is köszönöm a válaszaitokat!  :respect:

#393 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:53

FSP tápokt már viszonylag olcsón is megkapsz (7-8K körül).
HA tuti a táp ruház be egy újra és kész.

#394 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 20:58

szevasztok. Nemrég jutottam egy P5B premium alaplaphoz. Problémám az hogy a sata csatlakozókra dugott eszközök nem jelennek meg és nem is látszik a biosban sem, szinte lefagy a gép tőle, már a bootoláskor is. A HDD egy IDE és átalakitóval van csatlakoztatva. Az átalakitó és a HDD másik gépben szó nélkül tökéletesen megy. Lenne e valakinek erre ötlete mit állitsak vagy ilyesmi. Kicsit visszaolvasva emlegették a déli hid fesz emelését nem tudom ez segitene e?
Ja és ugyan ez a helyzet ha mondjuk egy PCI-os IDE vezérlőt dugok be attól is meghal minden.
Köszi minden épitő jellegő hozzászólást.

#395 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 21:08

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 22:58

szevasztok. Nemrég jutottam egy P5B premium alaplaphoz. Problémám az hogy a sata csatlakozókra dugott eszközök nem jelennek meg és nem is látszik a biosban sem, szinte lefagy a gép tőle, már a bootoláskor is. A HDD egy IDE és átalakitóval van csatlakoztatva. Az átalakitó és a HDD másik gépben szó nélkül tökéletesen megy. Lenne e valakinek erre ötlete mit állitsak vagy ilyesmi. Kicsit visszaolvasva emlegették a déli hid fesz emelését nem tudom ez segitene e?
Ja és ugyan ez a helyzet ha mondjuk egy PCI-os IDE vezérlőt dugok be attól is meghal minden.
Köszi minden épitő jellegő hozzászólást.

Bios reset esetleg frissítés, ha úgy se megy valószínűleg meghalt a deli híd mivel  PCI és a SATA onnan van vezérelve,használhatod viszont a PCI-e16x és a PCI-e 1x foglalatot.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#396 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 07:13

Hi

Beta bios-t senki nem használ?
A nekem való utolsó v1807, 2009/apr/27.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#397 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 12:10

P5B lapom van és 2101-es Beta biost használok.
Mindig felrakom a legfrisebbet habár már nem hiszem hogy fog jönni új esetleg ebből egy nem beta változat.

#398 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:14

Sziasztok! Azt hiszem most már jó topikban vagyok, a problémám a következő: szereztem egy P5B Deluxe alaplaphoz adott AI Remote távirányítót, ami természetesen nem működik a P5B-vel. Van-e valaki, akinek sikerült már ilyen eszközt működésre bírnia P5B-vel? Ennek egy mezei USB eszköznek kéne lennie (szerintem), csak nem találok se drivert se szoftvert hozzá amivel egyáltalán fel lehetne telepíteni. Most közönséges USB HID eszköznek látja a gép.

#399 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:20

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 20:14

Sziasztok! Azt hiszem most már jó topikban vagyok, a problémám a következő: szereztem egy P5B Deluxe alaplaphoz adott AI Remote távirányítót, ami természetesen nem működik a P5B-vel. Van-e valaki, akinek sikerült már ilyen eszközt működésre bírnia P5B-vel? Ennek egy mezei USB eszköznek kéne lennie (szerintem), csak nem találok se drivert se szoftvert hozzá amivel egyáltalán fel lehetne telepíteni. Most közönséges USB HID eszköznek látja a gép.

hali! Mégegyszer elmagyaráznád? csak távirányitót szereztél vagy hozzá van az infra vevő is? és az alaplap is megvan? Mert aszem elég függő a dolog, P5Begy bizonyos usb portjába kell dugni ami erre van fenntartva. Azonkivül van hozzá a progi is ami vezérli. Nekem is van és müködik. Hol vetted menyi volt tartozékai nincsenek meg?
üdv

#400 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 22:22

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 19:20

hali! Mégegyszer elmagyaráznád? csak távirányitót szereztél vagy hozzá van az infra vevő is? és az alaplap is megvan? Mert aszem elég függő a dolog, P5Begy bizonyos usb portjába kell dugni ami erre van fenntartva. Azonkivül van hozzá a progi is ami vezérli. Nekem is van és müködik. Hol vetted menyi volt tartozékai nincsenek meg?
üdv

A cégnél kaptam új gépet (P5B Deluxe), az alaplaphoz adták de ott nem kell a távirányító, ezért hazahoztam. Természetesen megvan az infra vevő is, a program is meg minden, csak épp nem hajlandó telepíteni P5B-re, azt írja, hogy nem megfelelő az alaplap vagy frissítsek biost. A benti gépre simán felment a progi anélkül, hogy bedugtam volna, de itt az usb portig se jutok el, mert egyszerűen kilép a telepítőből. Egyébként biztos, hogy sima P5B alaplapod van és AI Remote távirányítód?

#401 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 22:41

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 23:22

csak épp nem hajlandó telepíteni P5B-re, azt írja, hogy nem megfelelő az alaplap vagy frissítsek biost.

Milyen OS-re akarod telepíteni? Mert láttam már (ismerősnél ;) ), hogy kalóz vista-ra, nem ment fel az asus driver,  csak akkor, ha a "törés" előtt volt telepítve. (valami álbiosbuhera volt a törés)
Ez alapján akár a biost is ellenőrizheti a program...hogy "illetéktelen" alaplappal ne használd az infrát...

...egyébként nálam a p5b premiumnál mindegy melyik usb porthoz csatlakoztatom...nincs "egy bizonyos".  :)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#402 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 05:12

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 22:41

Milyen OS-re akarod telepíteni?

XP SP3

#403 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 15:50

ha jól tévedek, az ai remote-hoz hozzátartozik az "atk0110 acpi utility" rendszereszköz, nem lehet hogy ezt nem találja a driver a telepítésekor, vagy nincs telepítve? (vagy esetlen nem pont ugyanolyan a sima p5b-n) Ez valami energiagazdálkodási dolog lehet...kikapcsolás, bekapcsolás, készenlét, ai gear (vagy mittudomén, nem értek hozzá)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#404 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:02

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 15:50

ha jól tévedek, az ai remote-hoz hozzátartozik az "atk0110 acpi utility" rendszereszköz, nem lehet hogy ezt nem találja a driver a telepítésekor, vagy nincs telepítve? (vagy esetlen nem pont ugyanolyan a sima p5b-n) Ez valami energiagazdálkodási dolog lehet...kikapcsolás, bekapcsolás, készenlét, ai gear (vagy mittudomén, nem értek hozzá)

Próbáltam ezt is telepíteni, de úgy elszállt a windows, hogy ilyet még nem is láttam. Úgy látszik nem marad más megoldás, mint kibelezni a vevőt és átalakítani soros porthoz. ahhoz meg van ezer öntanuló program (pl. WinLirc). Csak ezt el szerettem volna kerülni, hamár van egy "gyári" cuccom hozzá.

Szerkesztette: zka67 2009. 05. 13. 18:03 -kor

#405 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:13

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 23:22

A cégnél kaptam új gépet (P5B Deluxe), az alaplaphoz adták de ott nem kell a távirányító, ezért hazahoztam. Természetesen megvan az infra vevő is, a program is meg minden, csak épp nem hajlandó telepíteni P5B-re, azt írja, hogy nem megfelelő az alaplap vagy frissítsek biost. A benti gépre simán felment a progi anélkül, hogy bedugtam volna, de itt az usb portig se jutok el, mert egyszerűen kilép a telepítőből. Egyébként biztos, hogy sima P5B alaplapod van és AI Remote távirányítód?

hali! Akkor ha jól értem egy P5B premium deszkához adott távir-t akarsz használni sima P5B-hez? Szerintem nem fog menni. Nekem P5b premium deszkám van, ezen van két usb csati ami meg van külön jelölve és az alaplap leirás több része is foglakozik vele hogy ez a kétt USB van fenntartva a távir részére. Vagyis más USB-re dugva nem müködik, vagyis más alaplapban sem. Gondolom ehhez az USB vezérlőhöz integráltak valamit ami kell neki és a proginak is. Ezért irta neked ki hogy nem jó  a deszka hozzá. Inkább próbáld meg a két alaplapot kicserélni P5B mindkettő. :)

#406 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 19:05

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 18:13

hali! Akkor ha jól értem egy P5B premium deszkához adott távir-t akarsz használni sima P5B-hez? Szerintem nem fog menni. Nekem P5b premium deszkám van, ezen van két usb csati ami meg van külön jelölve és az alaplap leirás több része is foglakozik vele hogy ez a kétt USB van fenntartva a távir részére. Vagyis más USB-re dugva nem müködik, vagyis más alaplapban sem. Gondolom ehhez az USB vezérlőhöz integráltak valamit ami kell neki és a proginak is. Ezért irta neked ki hogy nem jó  a deszka hozzá. Inkább próbáld meg a két alaplapot kicserélni P5B mindkettő. :)

Köszi a segítséget, már kibeleztem a vevőt, semmi esélyt nem látok rá, hogy működésre lehessen bírni. Nos egy PIC van benne, ezzel azt hiszem el is mondtam mindent. Az infra vevője jól lesz a soros porthoz.

#407 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 21:57

Egyébként mi mindenre jó az a távirányító ? :D Érdemes használni ? Vagy csak egy felesleges extra ?
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#408 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:38

Idézet: curly - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 21:57

Egyébként mi mindenre jó az a távirányító ? :D Érdemes használni ? Vagy csak egy felesleges extra ?

Arra, hogy ha filmet nézek a tévén, akkor ne kelljen odarohangálni a PC-hez, ha pl. meg akarom állítani vagy bele akarok tekerni, meg ilyesmi. De már megoldottam a problémát, kibeleztem a vevőt, átalakítottam soros porthoz, és már faszán működik a uICE programmal.

#409 Felhasználó inaktív   Spike31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 11:20

Sziasztok!

Nekem van egy Asus P5B-VM alaplapom,amin van egy Soundmax alaplapi hangkártya,nekem meg van egy Philips SPA2600-as 5.1es hangrendszerem. Idáig XP alatt tökéletesen működött. Értem ez alatt,hogy ha zenét hallgattam szólt minden hangszóró,ha játszottam szólt ugyan úgy mindegyik. Most felraktam a Windows7-et,olvastam,hogy Vista driver kell hozzá. Irány asus honlapja letölteni a legutolsó Vista drivert,feltelepít,de semmi,csak sztereóban szól. Továbbá XP alatt,ha felraktam a drivert kaptam egy Soundmax-os kezelőpanelt, most meg nem. Beállítottam már Windowsban is,hogy 5.1 legyen,első alkalommal ráadásul két fajta 5.1-et adott,1 amelyik hátsó hangszórókkal rendelkezett és egy amelyik két oldalsóval,nekem mivel hátsó van így azt választottam értelem szerűen. Most már nincs is ilyen verzió,hanem csak a 7.1esből tudom kikapcsolni a két oldalsót. Valakinek valami elképzelése,hogy hogyan tudom működésre bírni?

Előre is köszönöm!

#410 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 17:05

Idézet: Spike31 - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 11:20

Sziasztok!

Nekem van egy Asus P5B-VM alaplapom,amin van egy Soundmax alaplapi hangkártya,nekem meg van egy Philips SPA2600-as 5.1es hangrendszerem. Idáig XP alatt tökéletesen működött. Értem ez alatt,hogy ha zenét hallgattam szólt minden hangszóró,ha játszottam szólt ugyan úgy mindegyik. Most felraktam a Windows7-et,olvastam,hogy Vista driver kell hozzá. Irány asus honlapja letölteni a legutolsó Vista drivert,feltelepít,de semmi,csak sztereóban szól. Továbbá XP alatt,ha felraktam a drivert kaptam egy Soundmax-os kezelőpanelt, most meg nem. Beállítottam már Windowsban is,hogy 5.1 legyen,első alkalommal ráadásul két fajta 5.1-et adott,1 amelyik hátsó hangszórókkal rendelkezett és egy amelyik két oldalsóval,nekem mivel hátsó van így azt választottam értelem szerűen. Most már nincs is ilyen verzió,hanem csak a 7.1esből tudom kikapcsolni a két oldalsót. Valakinek valami elképzelése,hogy hogyan tudom működésre bírni?

Előre is köszönöm!

Már a vistánál se működött csak hekkelt driverekkel a hardveres 5.1 hang ,sima a3d hang megszünt csak az openal-es hangkártyák működnek surroundban/sb x-fi stb/..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »