HWSW Informatikai Kerekasztal: Acer Notebook-ok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acer Notebook-ok Ati mobility, és Wlan problémák Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Turpy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 23:27

Hali,
pár hete vettem meg acer laptopomat és a kapott broadcomos wlan programott nem tudom használni mert egyszerüen nem lép be a programba a windowsos wi-fi meg nem hajlandó csatlakozni a ruterhez  :confused:  :think: ,a vid kártyát meg nem tudom frisíteni mert leszedtem az ati amd oldalról a frisítést de a telepítés megáll és azt írja hogy ere a rendszerre nem telepíthető a vid kártya Ati Mobility X1600, ja meg még azt hogy ezeket a kártyákat nem lehet cserélni ha elavul????

köszi előre is

amúgy meg nagyon jó kis laptop nem hittem volna hogy ilyen jó kis notikat gyárt az Acer :cool:  :respect:
Acer Aspire 5112

Amd Turion 64 X2 1.6Ghz TL-50
Ati Mobility Radeon X1600
160 GB HDD
1024 MB DDR2
DVD double layer
15.4" LCD

#2 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 02:08

Ha valami gond lenne az Acer féle ATI driverrel, akkor ezzel tudsz magadnak frissebb VGA drivert farigcsálni ebből.

#3 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 14:12

nemtom mi baj van az x1600-al, nekem a TM4272-ben ez van, és simán felment rá a legújabb Catalyst.
WLAN-od biztos h Broadcom ? Nekem a LAN-om Broadcom, a WLAN-om Intel 3945 :think:

-C0pp3rM!n3-

#4 Felhasználó inaktív   Turpy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:44

Aha csak nekem amd-m van és gondolom ezért broadcom a wlanom de a lanom az realtek, a catalystra nekem azt írja ki hogy a rendszrerre nem telepíthető :omg:  próbáltam már a sima catalystott meg a mobility drivert is telepíteni de egyik sem sikerült, már nem tudom hogy mi lehet a baja. de ha nagyon felidegesít format c:  :reklamacio: lesz.
Acer Aspire 5112

160 GB HDD
1024 MB DDR2
DVD double layer
15.4" LCD

#5 Felhasználó inaktív   Geri26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:52

Sziasztok!

Valakinek sikerült már frissítenie a video kártya drivert 5920-hoz? Se Acer se az Nvidia oldalon nincs driver. A Laptopvideo2go oldalon melyik filet kellen letölteni. Próbáltam párat de egyik sem volt kompatibilis. A mostani driverem 7.15.11.119. Na ettől kellene frisebbnek lennie.

Kösz!
Acer Aspire 5920G

#6 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 11:05

Sziasztok

Van egy 1520-as Acerem, amiben elszallt a vga. Pontosabban az van vele, hogy csak akkor van kep (kulso vga-n is), ha mar a windows betoltodik, es a sajat nvidia driveret hasznalja, tehat az udvozlo kepernyotol. Tehat se bios, se karakteres kepernyo. Az a tippem, hogy a vga kartya bios-a szallt el. Van erre otletetek, hogy hoygan tudom visszaheggeszteni, vagy van valami jo bolt, ahol ezt megcsinaljak? Eddig ahol volt a laptop mindenhol ki akartak velem csereltetni a vga kartyat, de az meg 30-40e lett volna :)

kosz

laca

#7 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 12:29

Idézet: Laca - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 12:05

Sziasztok

Van egy 1520-as Acerem, amiben elszallt a vga. Pontosabban az van vele, hogy csak akkor van kep (kulso vga-n is), ha mar a windows betoltodik, es a sajat nvidia driveret hasznalja, tehat az udvozlo kepernyotol. Tehat se bios, se karakteres kepernyo. Az a tippem, hogy a vga kartya bios-a szallt el. Van erre otletetek, hogy hoygan tudom visszaheggeszteni, vagy van valami jo bolt, ahol ezt megcsinaljak? Eddig ahol volt a laptop mindenhol ki akartak velem csereltetni a vga kartyat, de az meg 30-40e lett volna :)

kosz

laca

Szvsz, ha szar lenne a VGA, akkor se az LCD-n, se külső monitoron, de mé Win alatt se lenne képe. A gép se indulna el elvileg.
Próbáld bekapcsoláskor nyomogatni az F2-t (vagy a Del-t), hátha bejön a BIOS, csak el lett konfigolva. Esetleg nem ártana egy "setup default"-s.
--Powered by IBM

#8 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 12:32

Idézet: Turpy - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 0:27

leszedtem az ati amd oldalról a frisítést de a telepítés megáll és azt írja hogy ere a rendszerre nem telepíthető a vid kártya Ati Mobility X1600, ja meg még azt hogy ezeket a kártyákat nem lehet cserélni ha elavul????

Itt a hiba, ugyanis az Acer oldaláról kell leszedni a drivert!

A kártya cserélhető elvileg, de olyan áron, amennyiért vehetsz egy másik Acer-t (60-80k alatt nem láttam). :(
--Powered by IBM

#9 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 13:55

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 11:29

Szvsz, ha szar lenne a VGA, akkor se az LCD-n, se külső monitoron, de mé Win alatt se lenne képe. A gép se indulna el elvileg.
Próbáld bekapcsoláskor nyomogatni az F2-t (vagy a Del-t), hátha bejön a BIOS, csak el lett konfigolva. Esetleg nem ártana egy "setup default"-s.

Nyomogatom, szerintem be is megy a biosba, mert nem kezdi el a bootot.

A vga biosara a karakteres uzemmod hianya miatt gyanakszom, mert a windows knigh rider-es csikja sem latszik, ami meg vesa modban megy, hanem eszer csak Udvozoljuk kepernyo van, es a windows mukodik onnantol, hogy az nvidia drivere atveszi a hatalmat. Ezert tippelek a vga biosara.

#10 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:08

Idézet: Laca - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 14:55

Nyomogatom, szerintem be is megy a biosba, mert nem kezdi el a bootot.

A vga biosara a karakteres uzemmod hianya miatt gyanakszom, mert a windows knigh rider-es csikja sem latszik, ami meg vesa modban megy, hanem eszer csak Udvozoljuk kepernyo van, es a windows mukodik onnantol, hogy az nvidia drivere atveszi a hatalmat. Ezert tippelek a vga biosara.

Szerintem, ha a BIOSa lenne szar, akkor meg se nyekenne, de próbáld meg esetleg: www.biosiras.hu
--Powered by IBM

#11 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 15:39

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 13:08

Szerintem, ha a BIOSa lenne szar, akkor meg se nyekenne, de próbáld meg esetleg: www.biosiras.hu

Koszi a cimet, mar irtam nekik! Lehet, hogy csak serult a bios, vagy nem tudom, piszkalva nem volt az biztos!

#12 Felhasználó inaktív   Pöttenzy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 00:01

Hellosztok! Kérdésem az lenne, hogy most vennék laptopot, és kinéztem kettő félét:
Acer Extensa 5620 - 1A1G
Acer Travelmate 5720 - 301G16

Miket lehet ezekről tudni??? Mennyire megbízhatóak??? Megéri a plusz 20-25e Huf a Travelmate-ért, vagy egyszerű mezei felhasználónak jó az Extensa is???

Köszi előre is a választ...  :respect:

#13 Felhasználó inaktív   Turpy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:26

szia, szerintem mindenféle képen a travelmate mer nagyon erős proci van benne meg a 160 as vinyó se rosz de nem vagyok oda az integrált vga ról de a travelmate be erőssebb az is. de ez csak tanács.
Acer Aspire 5112

160 GB HDD
1024 MB DDR2
DVD double layer
15.4" LCD

#14 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:58

Idézet: Turpy - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 20:44

Aha csak nekem amd-m van és gondolom ezért broadcom a wlanom de a lanom az realtek, a catalystra nekem azt írja ki hogy a rendszrerre nem telepíthető :omg:  próbáltam már a sima catalystott meg a mobility drivert is telepíteni de egyik sem sikerült, már nem tudom hogy mi lehet a baja. de ha nagyon felidegesít format c:  :reklamacio: lesz.

próbálj moddolt catalyst-ot feltenni rá, itt a topicja

-C0pp3rM!n3-

#15 Felhasználó inaktív   Rawenke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:03

Sziasztok!

A minap vettem egy Acer inspiron 1501-es típusú laptopot, amihez driver cd-t nem adtak. Végül is a netről lehalásztam amit tudtam, de az Eszközkezelőmben maradt valami az Egyéb eszközök között: "Alapvető rendszereszközök".
Ez most mit takar, mit tegyek ellene, illetve ha nem teszek semmit, akkor mi történik?

Segítségeteket előre is köszi!

#16 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 07:13

Két hónapja vettem egy Acer Aspire 7520 laptopot 32 bites Vistával. A problémám az vele, hogy a gyári Norton Internet Security 2007 tökéletesen működik, viszont én meg szeretném vásárolni a Symantec vagy a Panda termékének 2008-as verzióját. Igen ám, de amint feltelepítem ezek próbaverzióit a gépre és újraindítom azt, az Acer eNet Management program nem lát semmiféle WLAN hálózatot a közelben, pedig alapból van jó néhány.

Már próbálkoztam mindenféle tűzfal beállítással, programok engedélyezésével, sőt, az egész tűzfal letiltásával is, de egyik esetben sem vezetett sikerre.

Korábban már írtam a Pandának, ők sem tudtak megoldással szolgálni. Addig nem is aggódtam, amíg a NIS2007 működött a gépemen, mert elkönyveltem úgy, hogy a 2008-as verzió is működni fog hibátlanul. Most viszont már eléggé bizonytalan vagyok, hogy mi is lehet a hiba, mert két vírusirtó már csak nem lehet hibás ugyanazon a ponton.

Úgy néz ki, az egyetlen szoftver, amit használni tudok, az a Norton 360. Ez nem befolyásolja a hálózatom működését, sőt még tetszik is, csak szerettem volna kipróbálni a NIS2008-at is, aztán a jobbikat megvenni.

Az ingyenes programok rendesen működnek a gépen, bár hozzátenném, nincs is beépített tűzfaluk. Külön telepített tűzfal szoftverekkel nincs semmi baj, azok is működnek szépen. Viszont ennek ellenére kérek mindenkit, ne ajánlgasson ingyenes programokat, azokat én is ismerem és próbáltam. Egyébként is, erre a gépre csak Symantec vagy Panda terméket szeretnék feltenni, azt is teljesen legálisan.

Mindenkinek köszi a segítséget!

#17 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:44

Idézet: pccoder - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 8:13

Két hónapja vettem egy Acer Aspire 7520 laptopot 32 bites Vistával. A problémám az vele, hogy a gyári Norton Internet Security 2007 tökéletesen működik, viszont én meg szeretném vásárolni a Symantec vagy a Panda termékének 2008-as verzióját. Igen ám, de amint feltelepítem ezek próbaverzióit a gépre és újraindítom azt, az Acer eNet Management program nem lát semmiféle WLAN hálózatot a közelben, pedig alapból van jó néhány.

Már próbálkoztam mindenféle tűzfal beállítással, programok engedélyezésével, sőt, az egész tűzfal letiltásával is, de egyik esetben sem vezetett sikerre.

Korábban már írtam a Pandának, ők sem tudtak megoldással szolgálni. Addig nem is aggódtam, amíg a NIS2007 működött a gépemen, mert elkönyveltem úgy, hogy a 2008-as verzió is működni fog hibátlanul. Most viszont már eléggé bizonytalan vagyok, hogy mi is lehet a hiba, mert két vírusirtó már csak nem lehet hibás ugyanazon a ponton.

Úgy néz ki, az egyetlen szoftver, amit használni tudok, az a Norton 360. Ez nem befolyásolja a hálózatom működését, sőt még tetszik is, csak szerettem volna kipróbálni a NIS2008-at is, aztán a jobbikat megvenni.

Az ingyenes programok rendesen működnek a gépen, bár hozzátenném, nincs is beépített tűzfaluk. Külön telepített tűzfal szoftverekkel nincs semmi baj, azok is működnek szépen. Viszont ennek ellenére kérek mindenkit, ne ajánlgasson ingyenes programokat, azokat én is ismerem és próbáltam. Egyébként is, erre a gépre csak Symantec vagy Panda terméket szeretnék feltenni, azt is teljesen legálisan.

Mindenkinek köszi a segítséget!

csak eManagement-el nézted a wlan-t vagy windoz zero conf tool ? érdemes még feltenni még az Intel wlan cuccát, elég jó szerintem (nemtom h ebben intel van-e :think: )

-C0pp3rM!n3-

#18 Felhasználó inaktív   Rawenke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 15:14

Idézet: Rawenke - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:03

Sziasztok!

A minap vettem egy Acer inspiron 1501-es típusú laptopot, amihez driver cd-t nem adtak. Végül is a netről lehalásztam amit tudtam, de az Eszközkezelőmben maradt valami az Egyéb eszközök között: "Alapvető rendszereszközök".
Ez most mit takar, mit tegyek ellene, illetve ha nem teszek semmit, akkor mi történik?

Segítségeteket előre is köszi!

Probléma megoldva...

#19 Felhasználó inaktív   GPeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:08

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Acer Travelmate 5310-es notebookot. De már majd agyvérzést kapok tőle. Az utolsónak tűnő problémám a hang. Meg se nyikkan a kicsike. Driver telepítve, mégsem csinál semmit. Mintha nem is lenne hangkártya.
Ha tud valaki segíteni kérem írjon!

Előre is köszi!

#20 Felhasználó inaktív   szatmariferenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 13:55

Szevasztok most üzemeltm be egy acer laptopot! az miért van hogy a wlan kártyát
nem tudja elindítanni? Kössz előre is

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +