Elküldve: 2007. 10. 09. 07:13
Két hónapja vettem egy Acer Aspire 7520 laptopot 32 bites Vistával. A problémám az vele, hogy a gyári Norton Internet Security 2007 tökéletesen működik, viszont én meg szeretném vásárolni a Symantec vagy a Panda termékének 2008-as verzióját. Igen ám, de amint feltelepítem ezek próbaverzióit a gépre és újraindítom azt, az Acer eNet Management program nem lát semmiféle WLAN hálózatot a közelben, pedig alapból van jó néhány.
Már próbálkoztam mindenféle tűzfal beállítással, programok engedélyezésével, sőt, az egész tűzfal letiltásával is, de egyik esetben sem vezetett sikerre.
Korábban már írtam a Pandának, ők sem tudtak megoldással szolgálni. Addig nem is aggódtam, amíg a NIS2007 működött a gépemen, mert elkönyveltem úgy, hogy a 2008-as verzió is működni fog hibátlanul. Most viszont már eléggé bizonytalan vagyok, hogy mi is lehet a hiba, mert két vírusirtó már csak nem lehet hibás ugyanazon a ponton.
Úgy néz ki, az egyetlen szoftver, amit használni tudok, az a Norton 360. Ez nem befolyásolja a hálózatom működését, sőt még tetszik is, csak szerettem volna kipróbálni a NIS2008-at is, aztán a jobbikat megvenni.
Az ingyenes programok rendesen működnek a gépen, bár hozzátenném, nincs is beépített tűzfaluk. Külön telepített tűzfal szoftverekkel nincs semmi baj, azok is működnek szépen. Viszont ennek ellenére kérek mindenkit, ne ajánlgasson ingyenes programokat, azokat én is ismerem és próbáltam. Egyébként is, erre a gépre csak Symantec vagy Panda terméket szeretnék feltenni, azt is teljesen legálisan.
Mindenkinek köszi a segítséget!