HWSW Informatikai Kerekasztal: Outlook - levelek kesnek, nem erkeznek meg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Outlook - levelek kesnek, nem erkeznek meg

#1 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:51

Sziasztok,

a kovetkezo az helyzet:

Ha valaki kuld egy nekem egy levelet, nem kapom meg, csak akkor, ha raklikkelek egy masik Outlook folderre majd vissza az Inbox-ra. Ilyenkor megjon minden bentragadt levelem egyszerre. Elofordul, hogy megkapom "magatol" is, nagyon nagyon ritkan.
Eleg kellemetlen, mert uzleti leveleket bonyolitok, par perc keses neha mar eleg, hogy lemaradjak valamirol. Az itteni rendszergazda nem tudja megoldani, mindig a "send and receive" opcioval babral, pedig az biza nem segit, hiaba allitottuk be percenkenti frissitesre.
Kaptam mar masik pc-t is, rakott fel SP-ket is, meg mindent, de semmi sem valtozott.
Windows XP
Azt hiszem ADLS vonal, Netgear router, es csatlakoztatva vagyunk kulonbozo helyszinekrol a kozponti ceges szerverhez. Minden gep kulonbozo helyen (mas keruletben) van.
Regota igy van, honapok ota kb.

Koszi elore is a segitseget.

Vanderzoo

#2 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:48

Semmi otlet?  :(

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:21

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:48

Semmi otlet?  :(

Látni kellene, hogy imap folder-e az a cucc, esetleg valami Exchange, aztán valamiért mondjuk elmegy offline üzemmódba, ha visszaklikkelsz, akkor meg onlinera vált. Pld. De szopjon vele a gazda is egy kicsit.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:38

Mi a kliens verziója (outlook)? Kérdés, hogy "küldés/fogadás" után valójában letöltődnek-e a levelek, s nem "látszanak", vagy egyáltalán nincs letöltés sem? Személyes mappába töltődnek egyáltalán?
Csinálsz 1 küldést/fogadást, majd bebontod a hálózati kapcsolatot. S megnézed, hogy "átklikkelve máshova, majd vissza az inbox-ra" után látszanak-e a levelek...
"Gyorsítótáras Exchange üzemmód használata"-beállítás?
Egyáltalán Exchange-e a szerver?  :eek: :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 09. 20. 10:44 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:48

Szinte teljesen laikus vagyok, igy csak azt tudom mondani amit tapasztalok.
Pl. ha kuldok magamnak levelet, az ottmarad az Outbox-ban, hiaba nyomogatom a Send and Receive-t.
De egy klikk egy masik folderre, vagy a szokasos restart behozza az inboxba.

Hol tudom megnezni a kliens verziot?

Angol nyelvu minden, ugyhogy ezt hol talalom? -->
Gyorsítótáras Exchange üzemmód használata"-beállítás

Jo kerdes, hogy Exchange server-e, honnan lehet tudni anelkul, hogy megkerdeznem a gazdat?
Azt tudom, hogy VPN, WAN Miniport (PPTP) de ettol gondolom meg barmi lehet.

Elvileg anno azt mondta a gazdaember, hogy letoltodnek, csak nem latszanak..aztan reszerol itt megallt a tudomany.

#6 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:59

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 10:48

Szinte teljesen laikus vagyok, igy csak azt tudom mondani amit tapasztalok.
Pl. ha kuldok magamnak levelet, az ottmarad az Outbox-ban, hiaba nyomogatom a Send and Receive-t.
De egy klikk egy masik folderre, vagy a szokasos restart behozza az inboxba.

Hol tudom megnezni a kliens verziot?

Angol nyelvu minden, ugyhogy ezt hol talalom? -->
Gyorsítótáras Exchange üzemmód használata"-beállítás

Jo kerdes, hogy Exchange server-e, honnan lehet tudni anelkul, hogy megkerdeznem a gazdat?
Azt tudom, hogy VPN, WAN Miniport (PPTP) de ettol gondolom meg barmi lehet.

Elvileg anno azt mondta a gazdaember, hogy letoltodnek, csak nem latszanak..aztan reszerol itt megallt a tudomany.

Office-os outlook vagy outlook expressz? Ez azért lényeges mert az általad leírt tünet nagyon hasonlít arra amikor az office-os outlook-nál a nagy személyes mappa miatt nem működik a küldés, fogadás.
Mekkora a személyes mappád?

#7 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:37

Office Outlook es nincs PST-m, meg semmim ami lokalis lenne.

#8 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:42

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 11:37

Office Outlook es nincs PST-m, meg semmim ami lokalis lenne.

Na akkor sejtem mi lehet a gond. Az Office-os outlook ha a személyes mappa túl nagy akkor nem tud küldeni meg fogadni. Próbáld meg, hogy készítesz egy másik mappa file-t és abba átmozgatsz valamennyi levelet majd tömörítés a személyes mappán.

#9 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:51

Koszi az eedigieket is, jo lenne, ha ez a gond! Elmondod nekem dedosan is legyszives step-by-step, hogy hogyan csinaljam?
Foleg magyar windows kifejezesekkel nem vagyok tisztaban.

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 11:42

Na akkor sejtem mi lehet a gond. Az Office-os outlook ha a személyes mappa túl nagy akkor nem tud küldeni meg fogadni.

De azt írja, hogy olyan nincs. Amúghy Neked mi a "túl nagy"? Alap Office a 2 gigás limitbe beledöglött, de akkor kifehéredett, aztán kész, levelet kellett törölni, cuccal levágni a pst végéből, meg ilyenek.

Aztán update, reghekkelés, oszt lehet 10 gigás simán. Kérdezőnél meg szinte tuti valami Exchange vagy imap van, ott ha localban van is ost, annak több 10 gigás méretig nem szabadna baja lennie, hiszen csak egy file.

Tegnap én is leizzadtam, 25ezer inbox levelet pumpáltam localból vissza Excahnge alá, aztán nem jelentek meg a levelek. Tartott egy darabig, mire az Exchange feldolgozta, aztán szép lassan megjelentek a mailboxban is.
Make love not Wor.

#11 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:08

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 11:51

Koszi az eedigieket is, jo lenne, ha ez a gond! Elmondod nekem dedosan is legyszives step-by-step, hogy hogyan csinaljam?
Foleg magyar windows kifejezesekkel nem vagyok tisztaban.

Az adatfájlkezelés menüpontban (fájl menüben van) létrehozol egy új adatfájlt és ebbe átmozgatsz valamennyi levelet majd szintén az adatfájlkezelés menüpontban kijelölöd az alapértelmezett személyes mappa file-t aztán kattintás a beállítás gombra és ott az azonnali tömörítést válaszd.

#12 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 10:03

De azt írja, hogy olyan nincs. Amúghy Neked mi a "túl nagy"? Alap Office a 2 gigás limitbe beledöglött, de akkor kifehéredett, aztán kész, levelet kellett törölni, cuccal levágni a pst végéből, meg ilyenek.

Aztán update, reghekkelés, oszt lehet 10 gigás simán. Kérdezőnél meg szinte tuti valami Exchange vagy imap van, ott ha localban van is ost, annak több 10 gigás méretig nem szabadna baja lennie, hiszen csak egy file.

Tegnap én is leizzadtam, 25ezer inbox levelet pumpáltam localból vissza Excahnge alá, aztán nem jelentek meg a levelek. Tartott egy darabig, mire az Exchange feldolgozta, aztán szép lassan megjelentek a mailboxban is.

egesz Mailboxban ennyi cuccom van: 75019 KB. Persze ezek is mind a szerveren. Localban semmi.

#13 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 12:03

Nálam a cégnél vannak olyan gépek ahol már 1.6 giga környékén teljesen behal az outlook.

#14 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:13

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 12:09

egesz Mailboxban ennyi cuccom van: 75019 KB. Persze ezek is mind a szerveren. Localban semmi.

Akkor ott más gubanc van. Mindenképpen rá kellene mozdítani a rendszergizdátokat mert ekkora méretnél ez abnormális működés.

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 12:11

Nálam a cégnél vannak olyan gépek ahol már 1.6 giga környékén teljesen behal az outlook.

Nekem az otthoni 3.5 giga, tegnap csináltam Exchangere ki ezt a 4.5 gigás gépet, de foldereket nézve van 13 gigás kolléga, aki nem panaszkodik. Érdekes.
Make love not Wor.

#16 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 16:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 10:08

Az adatfájlkezelés menüpontban (fájl menüben van) létrehozol egy új adatfájlt és ebbe átmozgatsz valamennyi levelet majd szintén az adatfájlkezelés menüpontban kijelölöd az alapértelmezett személyes mappa file-t aztán kattintás a beállítás gombra és ott az azonnali tömörítést válaszd.

Akkor mit javasolsz, mit mondjak a gazdanak?

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 16:09

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 17:08

Akkor mit javasolsz, mit mondjak a gazdanak?

Megmutatod a problémát, oszt ennyi elég. Én is szoktam hümmögni, ha érdekes dolgot mutatnak, de elég keveset hagytam megoldatlanul. Főleg tudni kellene, többieknek _biztos_ működik-e rendesen.
Make love not Wor.

#18 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 17:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 15:09

Megmutatod a problémát, oszt ennyi elég. Én is szoktam hümmögni, ha érdekes dolgot mutatnak, de elég keveset hagytam megoldatlanul. Főleg tudni kellene, többieknek _biztos_ működik-e rendesen.

Mar mondtam neki ezerszer, de nem tudta megoldani. Tesztelgette, probalgatta, azt mondta igy jo ahogy van. Gondolom ezt egyszerubb mondani, mint tovabb nyomozni.
Londoni cegrol van szo egyebkent, bar ez nem szamit, csak mondom.

18-20an vagyunk kb a halozaton, mindenki mas helyen, es mas is szenved vele neha, de en mindig.

Tenyleg olyan mintha Offline-ra tenne valamiert, aztan ilyen "klikkelos frissiteskor" megy at online-ba ujra.

#19 Felhasználó inaktív   vanderzoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 17:22

Illetve meg csak annyi, hogy sokszor kapom a "Requesting Data from Server" uzenetet mikor probalok mailt kuldeni, tobbnyire, ha csatolmanyt is tartalmaz. Legyen az csak egy sima par kb-os Excel file..
Hatha, ez mond valakinek valamit.

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 13:34

Idézet: vanderzoo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 18:04

18-20an vagyunk kb a halozaton, mindenki mas helyen, es mas is szenved vele neha, de en mindig.

Ott valami szerveres/hálózatos szívás lesz úgyis, klienset ha így megnézted sokat nem lehet benne elkonfigni, alapbeállítással mennie kellene. Bár még mindig nem tudjuk, pop3-azol, vagy Exchange van, esetleg közben az adott szerver felé net megy rendesen, telnetelve a 110-es portját válszol-e, vagy csak sokára?

Nagyjából úgyis ez van, biztos nem fogod tudni megoldani.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó