HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 17. 12:18

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:31

de kell, DE KELL, mert az evo-ban nem az.

szerintem a moderator az mindenhol moderator. nem feltetlenul azert, mert belenyulhat, hanem mert o kepviseli a moderatura ertekiteletet a tobbiekkel egyutt. ha o igy gondolja, akkor az hivatalos allaspont tobbnyire. (lehetnek kiveteles esetek, amikor moderatorok ragadtatjak el magukat a vita heveben, de itt szo sem volt ilyesmirol!) persze nem mindig ert egyet az ember a moderatorral, de attol o meg moderator, es adjuk meg neki a tiszteletet meg akkor is, ha eppen melegebb eghajlatra kuldjuk el. (amikepp a beszelgetopartnereknek sem art..)

(nem flame, de ugy velem valaszom eleg altalanos ervenyu, hogy masok is olvashassak.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#622 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 13:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 20:15

Ha belegondolsz, végülis megtették, ott az R1.

Pont ez a bajom, hogy nem az. Rövid a zoom, nincs mozgókép felvétel, hogy csak a legjobbakat mondjam.
Olyan gép kellett volna ami ugyanazt tudja mint a 828, r1 minőségben. Erre hiába várunk már 2 éve.

#623 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 14:13

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 13:59

Pont ez a bajom, hogy nem az. Rövid a zoom, nincs mozgókép felvétel, hogy csak a legjobbakat mondjam.
Olyan gép kellett volna ami ugyanazt tudja mint a 828, r1 minőségben. Erre hiába várunk már 2 éve.

már az r1 optikája sem kicsi, ugyanilyen minőségben egy nagyobb átfogás még sokkal nagyobbat igényelne és/vagy sokkal többe kerülne. consumer kategóriában pedig nem is vagyok biztos benne, hogy létezik ekkora ccd, ami megfelelő minőségű mozgóképet tud kiadni :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#624 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 14:18

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 14:59

Egy APSC-hez való 28 - 200 mm equiv. F2.0 - F2.8 (ez van a 828-ban) lenne vagy egy másfél kiló, aranyárban... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#625 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 14:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 14:18

Egy APSC-hez való 28 - 200 mm equiv. F2.0 - F2.8 (ez van a 828-ban) lenne vagy egy másfél kiló, aranyárban... :)

Ennyire nem jó a helyzet imho...

#626 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 15:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 14:13

consumer kategóriában pedig nem is vagyok biztos benne, hogy létezik ekkora ccd, ami megfelelő minőségű mozgóképet tud kiadni :think:

a legelső próbaverziókon állítólag volt videómód, de nyilván vmi probléma (talán érzékelőmelegedés?) miatt a végleges példányokba már nem került

az idén nyáron bejelentett új DSLR-ek érzékelői már képesek folyamatos, jó minőségű élőkép adására (pl a D300 HDMI kimeneten nagy digitális monitorra is köthető, ami stúdióban nagyon hasznos lehet), azokkal az érzékelőkkel már biztosan megoldható lenne ilyesmi
de az R1 bő 2 évvel korábbi fejlesztés, az pedig itt nagy idő

#627 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 15:13

már az r1 optikája sem kicsi, ugyanilyen minőségben egy nagyobb átfogás még sokkal nagyobbat igényelne és/vagy sokkal többe kerülne. consumer kategóriában pedig nem is vagyok biztos benne, hogy létezik ekkora ccd, ami megfelelő minőségű mozgóképet tud kiadni :think:

Az r1 a "prosumer flagship" kategóriában indult. Ezer dolcsi volt az induló ára 2005-ben. A dsc-d700 1700-ról indult 1999-ben. Persze a konkurrencia árszint is változott közben, de egy kis pénzt még kérhettek volna, indokolt esetben...  :o

A két év kihagyást meg végleg nem értem. Mégis mi a **** tart ennyi ideig?

#628 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:30

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 19:24

A két év kihagyást meg végleg nem értem. Mégis mi a **** tart ennyi ideig?

Biztos vagy benne, hogy lesz még Sony gép ezen a vonalon? A D-SLR piac piszkosul pörög, a belépő gépek - a fényerős obi és a videó kivételével - elég okosak, kompaktak, gyorsak és mindenekelőtt olcsóak ahhoz, hogy a jónép ne igényelje a bridge felépítést. Lássuk be, valahol fölösleges is a bridge: 3-4-500 dollárért korrekt ultrazoomok vannak, a D40-től fölfelé pedig fogyasztható tükrös gépek, a bridge egy ilyen piacon különleges és drága célszerszám, gyakorlatilag egy rendkívül szűk közönség igényeinek szóló kuriózum (lenne).

Szerkesztette: Satriani 2007. 12. 17. 19:31 -kor

#629 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 05:12

Sziasztok!

Nézegettem a fórumot de nem találtam olcsóbb (50e-ig :Đ ) gépekről ajánlást. Amit kéne tudnia... megbizható, akksis, compact vagy ultra compact, főleg bent néha kint, jó képminőség, meg ilyenek... és nem baj ha nem ronda. Én egyenlőre az ixus70-et néztem ki de szeretném ha adnátok pár tanácsot.
Mindenkinek :respect:
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#630 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 20:30

Biztos vagy benne, hogy lesz még Sony gép ezen a vonalon? A D-SLR piac piszkosul pörög, a belépő gépek - a fényerős obi és a videó kivételével - elég okosak, kompaktak, gyorsak és mindenekelőtt olcsóak ahhoz, hogy a jónép ne igényelje a bridge felépítést. Lássuk be, valahol fölösleges is a bridge: 3-4-500 dollárért korrekt ultrazoomok vannak, a D40-től fölfelé pedig fogyasztható tükrös gépek, a bridge egy ilyen piacon különleges és drága célszerszám, gyakorlatilag egy rendkívül szűk közönség igényeinek szóló kuriózum (lenne).

Lehet hogy nekem vannak átlagtól eltérő igényeim. Az ultrazoom képminőség nekem kicsit kevés, az élő előnézetről meg sehogysem akarok lemondani. A mozgókép felvételt ritkán használom, de azért jó ha van. Ha lesz olyan dslr ami ezt tudja már le is csapok rá.

#631 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 16:19

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:58

Az ultrazoom képminőség nekem kicsit kevés

Mennyit szánnál rá?

#632 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 16:59

Lehet hogy nekem vannak átlagtól eltérő igényeim. Az ultrazoom képminőség nekem kicsit kevés, az élő előnézetről meg sehogysem akarok lemondani. A mozgókép felvételt ritkán használom, de azért jó ha van. Ha lesz olyan dslr ami ezt tudja már le is csapok rá.

Nézd, manapság egyre több D-SLR - köztük belépő gépek - tudja a live view-t, lassan már csak a videófelvétel marad ki ezekből is. Emellett cserélhető az objektív, olcsó a váz+kitobi, kompakt a méret, és a bridge megy a levesbe.

#633 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 18:10

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 5:12

Sziasztok!

Nézegettem a fórumot de nem találtam olcsóbb (50e-ig :Đ ) gépekről ajánlást. Amit kéne tudnia... megbizható, akksis, compact vagy ultra compact, főleg bent néha kint, jó képminőség, meg ilyenek... és nem baj ha nem ronda. Én egyenlőre az ixus70-et néztem ki de szeretném ha adnátok pár tanácsot.
Mindenkinek :respect:

Please , valaki... Vagy itt nem beszéltek ámátőrökkel ?
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#634 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 18:20

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 18:10

Please , valaki... Vagy itt nem beszéltek ámátőrökkel ?

Erről nincs szó, de csak ismételni tudom az eddig majd' minden lapon elhangzottat: ebben az árkategóriában nincs abszolút eztveddmeg, képminőségben szinte ugyanazt hozza az összes gép, csak a plusz szolgáltatásokban (képstabilizátor, gépen belüli retus, ilyenek) vannak eltérések.

#635 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 18:29

Akkor nézzem át a dpreview.com-ot aztán amelyik tetszik hajrá ?
Xbox360

#636 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:08

Igaz még csak most ismerkedem a géppel, de nekem nem hiányzik a live view, Jó ez így, ahogy van. :)
A videót meg el is felejtheted szerintem. :D

--------

Hátha tudtok segíteni. Van egy fél éves TZ3-am lumix tokkal együtt. Mennyi lehet ennek most a reális ára? :o

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 18. 19:09 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#637 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:37

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:08

Igaz még csak most ismerkedem a géppel, de nekem nem hiányzik a live view, Jó ez így, ahogy van. :)
A videót meg el is felejtheted szerintem. :D

--------

Hátha tudtok segíteni. Van egy fél éves TZ3-am lumix tokkal együtt. Mennyi lehet ennek most a reális ára? :o

Jövőben lehet hogy ez lesz az újabb vesszőparipa, amikor már mindegyik dslr tud élőképet akkor az extra lesz a video. =Đ

-----------

50e körül, ha jó marketing szöveget nyomsz hozzá =D

#638 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:49

Idézet: DLL - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:37

Jövőben lehet hogy ez lesz az újabb vesszőparipa, amikor már mindegyik dslr tud élőképet akkor az extra lesz a video. =Đ

-----------

50e körül, ha jó marketing szöveget nyomsz hozzá =D

Élőkép biztos elterjed majd, egyenlőre úgy látom, nincs rá szükség, legalábbis nekem.

----------

Én is kb erre gondoltam. Egyik haver megvené lányának karácsonyra és nem szeretném átverni, viszont elpotyálni sem a gépet. Köszi! :up:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#639 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 16:16

Sziasztok!

Gépet kéne venni! :) Már többször terveztem a jó öreg Minolta A1 lecserélését. talán most.

Sajna jön mindig a dolog, hogy kinéz cuccosokat az ember, az egyiknél ez a jó tulajdonság, a másiknál az a jó tulajdonság emez nem...  :(

Jelöltek:

Pana FZ50
Előny: kitűnő optika, képstabilizátor, sok szolgáltatás, jó felépités, kihajtható kijelző (megszoktam az A1-nél, tényleg hasznos tud lenni. Sajna  fel-le állítható EVF-et azóta sem csinált senki, pedig eszméletlen jó dolog :up: )
Hátrány: erős NR, emiatt részletvesztés már ISO 100-on is. Csak 35 mm nagylátó. Anno 170e volt az ára annyiért nem érte meg; manapság 114e körül vesztegetik, ez már sokkal jobban hangzik.

Fuji 6500fd:
Előny: Kicsi zaj 100-400 ISO-ig; jobb NR, mint a Panáé. 28 mm nagylátószög. Olcsóbb.
Hátrány: nincs stabilizátor, rosszabb optika, nem kihajtható kijelző.

Bár továbbra is ódzkodom a DSLR-től a Pana árában kapható Pentax K100D Super 18-55mm kitobival (ami állítólag egész jó minőségű a kitobik között)...esetleg ezen is el lehet gondolkodni.

A segítséget előre is köszönöm.

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 12. 19. 16:18 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#640 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 16:21

Pentax, utána Fuji az én erősorrendem, a Panákat nagyon nem szeretem.

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.