Elküldve: 2010. 02. 17. 19:47
Nekem az volt a bajom a Rappelz-el, hogy nem volt igazán motiváló bármit is csinálni benne, nameg elég egysíkú lett.
Egyrészt amikor R5-ösként abbahagytam, már bejöttek az R6 cuccok, de az, hogy olyan essen neked, millió óra dungeon partyba került volna, egyszerűbb valahogy pénzt szerezni, aztán megvenni. Márpedig amikor üzletelgeni kell egy játékban, akkor nekem felfordul a gyomrom, nem azért lépek fel, hogy AH-t lessem jó üzlet reményében, hanem mert ki akarok kapcsolódni egy kis hentelés idejéig.
Az egysíkúság meg ugye alapértelmezett, hiszen farmolás és dungeon mellett mit is lehetett csinálni? Semmit, húzhattál maximum egy újabb karaktert/petet. Nem voltak endgame tartalmak, de ez amiatt is van, mert eleve nem is terveztek a játékba valami végső szintet. Csak tudnám, hogy amikor két év múlva lesznek 200-as szintű emberek és jön egy új, aki akkor vág bele, azt mi fogja motiválni? Az, hogy esetleg 5 év alatt ő is lehet ekkora?
Írtam már itt többször is a topikban, hogy mit hiányoltam, mit kifogásoltam a játékban, eddig javarészt semmit se csináltak abba az irányba, amit szerettem volna.
Gyatra az RPG része, sokkal több lehetőség kellene a karakter testreszabhatóságára, sokkal-sokkal többféle droppnak kellene lennie, nagyon hiányoltam, hogy bossoknak nem volt valami unique droppjuk. Ezen kívűl a játéktér se túl nagy egy zsúfolt szerveren (sose tudtam úgy farmolni, hogy 2-3 illető ne legyen a közelben), a dungeonok lehetnének insták inkább (kevesebb lag, és nincs olyan, hogy partyk egymássak konkurálnak). Na meg hol vannak a questek magasabb szinten? Így ez nem MMORPG hanem MMOH&S (hack&slash)...
Na mindegy, végülis jó játék volt ez egy ideig, de például a wow-hoz képest, amivel mostanában ütöm el az időt, ez nagyon gyenge, pedig annak is vannak azért bajai rendesen.