Én eddig a Kingmaxnál 1066 mhz-s bol csak 64 bitessel találkoztam ha azt akarod hogy gyorsabb legyen a géped akkór keress olyan ramot ami 128 bites mert azok ugye még gyorsabbak.
Itt a Kingmax címe ahol meg nézheted.
http://www.kingmax.com/products/
A vga-nál is ez a helyzet ismerősöm hozott 1 ati hd 2400-ast hogy nézzem meg hogy miért lassab az övé mint az enyimé pedig egy és ugyan az a gyártó készítette mind ketőt, már az első ránézésre mondom neki hogy miért az övében 512 mb ram az enyémben 256 mb ram, ja s min kettő ddr3-as csak az a külmbség hogy az övé 64 bites még az enyém 128 bites ramokkal van szerelve .
Az egyiken mind a két oldalon vannak a ramok a másikon csak az egyik oldalon vannak ramok.
Igaz hogy 128 bitesek drágábbak de azok a jobbak, gyorsabbak is mind a ramok mind a vga-k esetében igaz ez.
A tápokról se feletkezzünk meg ott ne a csiliviliség az olcsóság legyen az első szenpont hanem a tartósságot helyezzétek előtérbe, említek egy példát x kolega dicsekszik nálunk a melóhelyen össze rakott egy gépet 300 eft ért.
Ki kérdeztem mit rakott bele s a tápnál meg kédeztem az mennyi volt?
A válasz X gyátó 600 w 8000e ft .
Én erre mondom neki na azzal a táppal se sokáig húzodki csak vigyorgott egyet s közli az üzletbe azt mondták hogy jó az.
Erre egy jó hónap mulva panaszkodik hogy kapcsolná be a gépet s durran egy nagyot benne valami, mennyek nézzem meg mi tőrtént a gépével.
Hát elmentem a gép meg néz akkór látom hogy a táp szét darálta az alaplapot cput vgát ramo winyót.
Ne csak a ramokra vga kártyákra s procikra figyeljetek oda hanem az egyébb kiegészítőkre is.
(Ui: én ezen sorokat a kezdő önkéntes gép építőknek írtam ide)