Idézet: Nurba - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 0:37
Jogos, de 8500GT-vel a 2600Pro van azonos áron (Aquában mindkettő 17k)...és sztem a 2600Pro jobb. Kérdés igazábol mennyije van rá. Meg úgy az elképzelt keretet is megadhatná cakk-pakk
Amúgy végre egy olyan szempontból szimpatikus kérdező, akinek mindegy, hogy Intel vagy AMD illetve Nvidia vagy Ati...a jobbikat akarja a pénzéért és ez így jó!
Annyira azért nincs kifillérezve, 100 van becélozva, de ettől való eltérés lehetséges, nekem az elsődleges szempont a használhatóság.
Lehet, rosszul írtam 2600XT-t, sőt biztos is, az a 2000-es Ati széria lenne, ami árban cca egálban van 8500GT-vel. De ez a VGA téma teljesen kiborít

Van aki isteníti a 8500-öt, más meg szidja, de több helyen hallottam hogy a 8600 a 7000-eshez képest nem egy nagy was-ist-das. De nem is vagyok hardcore gamer, ezért vélem úgy, hogy a korábban leírt játkokhoz elegendő egy low-cost, de kiforrott architektúrájú kártya.
Miért 2*2+2*512? Azért, mert a 4 GB-t tudtommal az XP nem kezeli le, nekem meg az van és csak a 32 bites. Viszont a jelenlegi árak mellett lehet bőségesen szerelni DDR2-vel

És a TrainSim szereti is a nagy memóriát. De abban nem vagyok biztos, hogy dual-ban így fog-e menni, márpedig azért szeretnék kit-et venni, hogy dualban lehessen hajtani.
Tuningolni nem szeretnék, egy régi rossz emlékem van ezzel kapcsolatosan, így a tuning-potenciál engem hidegen hagy.
A PATA vinyó meg a régiből jönne át, kb 2 hónapja vettem, mikor a régi Maxtorom felmondott. De ha SATA-t érdemesebbm akkor azon a 10.000 Forinton nem fog múlni. (ezért is írtam, hogy most a használati érték az elsődleges).
És miért 560-as nVidia? Mert az 570-ben többnyire SLI-s alaplapok vannak, de nekem erre nincs igényem. AMD chipseteket nem ismerem, azt tudom, hogy az Ati-tól származnak, de kb ennyi.
Tehát úgy kb láthajtátok, hogy mit szeretnék.
ui: még amit nem írtam, az a táp, és a ház kérdése. Ház az maradhatna a régi, kb 5 éves sima ATX. Viszont a tápot feltétlenül cserélném. Vmelyik fórumban van egy bő lista, hogy mi ajánlott, mi nem. Én egy 350W-ot FSP-re gondoltam, túl sok rosszat még nem hallottam róla
Üdv!
Szerkesztette: Crockoo 2008. 02. 04. 07:56 -kor