HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 13. 19:09

Idézet: gemini - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:47

kis házban az ip35-nek az oldalra vezetett ide csatlakozója fog bosszuságot okozni (nem fér el a hdd tartó kerettől) meg a freezer nem megy fel rá rendesen... de ezektől eltekintve imádom.

Nálam a sata csatik is oldalra vannak kivezetve és ennek nagyon örülök. :)  Nem néz ki úgy a lap, mint egy sündisznó.

---------

Király kis hűtő ez a Zalman 8700-es. Nyomattam 1 óra 10 percet 4 orthost egyszerre, a hőfoko pedig: alaplap 36 fok, a magok pedig 52-47-47-51 fok és csak félgázon megy hűtő. Ugyanez a giga+tx2 combónál magok 60 fok, a lap pedig 50 fok volt. Bár ha feljebb emelem a fordulatott, akkor a procit biztos jobban hűti, de az a lapot nem hűtötte. Az értékek biztos jók,, mert a bordák alig kézmelegek. :p  :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:respect:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#282 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 19:17

megvan a lap, de rev1.0
vajon hűtőn kívül miben más 1.1? (azt hittem azt kapok, árlistában az volt)
nemtudom mit csináljak, várjak hétfőig és kicseréltessem, vagy jóez :mad:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#283 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 19:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 20:17

megvan a lap, de rev1.0
vajon hűtőn kívül miben más 1.1? (azt hittem azt kapok, árlistában az volt)
nemtudom mit csináljak, várjak hétfőig és kicseréltessem, vagy jóez :mad:

Az enyém is 1.0 volt, most mi a bajod ezzel? :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#284 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 10:01

igazából semmi. de mindig mindenből a  legújabbat szeretem.

eddig tetszik. elsőre elindult... :)
p5killerrel (by Omega) superpi 32m nem futott le 391 mhz fsbnél, se 440nél. ezzel simán megy.  azzal 16 óránként hibázott prime (de nem hamarabb) kiváncsi leszek ezzel is lesz-e  ilyen.
p5k gyári hűtése nagyon gyengécske volt. mindenre víz került, fetekre is, de azokon nem feküdt fel rendesen, mert hajlott az alaplap a procihűtőtől. így csak hővezető párnával tudtam megoldani. > forróak voltak a fetek.
erre nem volt erőm egyből rátenni a vizet, illetve a fetekre másik blokk kellene. így hát gondoltam használom ahogy van. nincs túl nagy hurrikán a házamban, de egész hűvös minden, úgyhogy asszem marad is víz nélkül...

szóval örülök hogy megléptem a cserét.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#285 Felhasználó inaktív   Psych0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 10:34

Sziasztok!

Milyen ramot érdemes venni? 2gb 800 ad ddr2-t tervezek.

Az iponnál van 1gb 800 as kingmax 6k ért, de van 2gb geil value párba válogta 16k ért.

Mennyivel jobb a geil, ha drágább?
Miért válogatják párba? Csak így megy duálba?

Előre is köszi.
Psy

#286 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:31

Franc se tudja, nalam jol elvan a parbanemvalogatott Kingmax DDR800 dual channelban, DDR1066 sebessegen...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 14. 11:32 -kor

#287 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:43

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 18:47

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:36

Masik kerdes: lehet valahol kapni Zalman 7000-hez S775 lefogatot?
Eleg lesz az ideiglenesen egy 3GHz-re huzott E4300-hoz, amig nem szerzek S775 lefogatast a vizhutesemre?
Hogy ne lenne elég. Kicsit túllihegitek néha ezt a hűtés dolgot. (Úriten, ezt én mondtam. Én mondtam!)

Jelentem Orthoson kivul mindenre eleg 3200MHz-n.
Orthos percek alatt felfuti a kazant 85C-re, es kiakad.

Mondjuk a hangjaval nem vagyok kibekulve max fordulatszamon, de hat aki vizhez szokott hozza...

#288 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:21

[quote name='nyunyu' date='2007. okt. 14., vasárnap - 12:43'] Hogy ne lenne elég. Kicsit túllihegitek néha ezt a hűtés dolgot. (Úriten, ezt én mondtam. Én mondtam!) [/QUOTE]
Jelentem Orthoson kivul mindenre eleg 3200MHz-n.
Orthos percek alatt felfuti a kazant 85C-re, es kiakad.

Mondjuk a hangjaval nem vagyok kibekulve max fordulatszamon, de hat aki vizhez szokott hozza... [/quote]
Ezt nem értem. A Zalman 7000-es még a prescottokat is lazán hűtötte, akkor a kisebb hőtermelésű c2d-t meg ne tudná? Biztos jól van az ráfogatva?

#289 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:33

Ahogy le volt rajzolva a s775 keret dobozan, ugy raktam ra.

#290 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 14:31

Nos, felnyomtam egy 64 bites xp-t, ott láttszik a 4 giga ram. Viszont rájöttem, hogy ha 4-4-4-12-ről átállítom 5-5-5-15-re az időzítést, akkor nem hibázik az occt 4 gigával.

A cpuz az írja, hogy ram freki 402 mhz, ehhez az időzítéshez viszont 5-5-5-18-at ad meg a gyár. Ennek nem 266Mhz-nek kéne lenni? Már teljesen meg vagyok keveredve. :Đ

Ne haragudj, de az OCCt egy vicc; mindenre. Amit occt fél óra alatt sem vesz észre soxor a prime/orthos 3 perc alatt kidobja. De Ami nem hibázik 16 óra után (proci) primmeal, az már másban sem, 8-10 óra után még jöhetnek hibák...
Memóriát memtest 4 gigánál 12-16órán át (bootost persze), és winalól orthos megfellő tesztje.

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 21:47

Gányoltam egy kis hűtést a ramoknak:

http://img442.images...p1020118ic4.jpg

8)  :reklamacio:  :nevet2:  :pokeas2:

Gratulálok, nem látszik meg hogy a topicba jársz :( :rolleyes: Nem személyeskedés, elkeseerdés; mert a legtöbb emberben szintén ennyire ragad meg 1-2 TÖK ALAP dolog :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 14. 13:52 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#291 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:50

féloff: Ha az Xpertvision HD2600on vga meg dvi meg hdmi kimenet van, akkor tv-t nem lehet rá kötni, vagy hdmi/tvout átalakítók vannak, vagy akármi más megoldás? :think:  Dual link dvi nem tudom mit jelent, mert van amikor dviből látom hogy hdmi-t csinálnak; ergo akár arra is lehetne tvout kimentes átalakító is? :confused:

DVI szabványok: http://www.pcworld.h...ry.php?sid=8851
http://en.wikipedia.org/wiki/DVI

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 14. 14:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#292 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:58

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 14:43

Ne haragudj, de az OCCt egy vicc; mindenre. Amit occt fél óra alatt sem vesz észre soxor a prime/orthos 3 perc alatt kidobja. De Ami nem hibázik 16 óra után (proci) primmeal, az már másban sem, 8-10 óra után még jöhetnek hibák...
Memóriát memtest 4 gigánál 12-16órán át (bootost persze), és winalól orthos megfellő tesztje.

Gratulálok, nem látszik meg hogy a topicba jársz :( :rolleyes: Nem személyeskedés, elkeseerdés; mert a legtöbb emberben szintén ennyire ragad meg 1-2 TÖK ALAP dolog :(

Már futtattam egyszerre 4 orthost is, de nem egész éjszaka, ugyanis akkor játszottam. :Đ

Ezzel meg nem tudom mit akartál, inkább süljenek meg  ramok?

#293 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:02

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 14:50

féloff: Ha az Xpertvision HD2600on vga meg dvi meg hdmi kimenet van, akkor tv-t nem lehet rá kötni, vagy hdmi/tvout átalakítók vannak, vagy akármi más megoldás? :think:  Dual link dvi nem tudom mit jelent, mert van amikor dviből látom hogy hdmi-t csinálnak; ergo akár arra is lehetne tvout kimentes átalakító is? :confused:

1. A HD2000 szériánál egyenlőre nem nagyon van natív HDMI (bár ígéret és próbadarab volt megjelenés elött pl. Asustól), hanem adnak hozzá egy spéci DVI/HDMI átalakítót. Azért spéci, mert a HD2000 szériánál van hangkártya is a VGA-ban és csak ezzel az átalakítóval megy ki hang és kép HDMI-n. Ellenben Xpertvision azon kevés gyártó, aki nem nagyon ad hozzá, legalább is úgy tudom.
2. A natív HDMI kártyákon szokták lespótolni a TV kimenetet, de ott se mindíg. S-Video, Composit, és Komponens kimeneteket a szokásos S-Video csatin keresztül lehet elérni, mint eddig. De ha a megjelenítőn vagy TV-n van HDMI és rendesen lekezeli, akkor semmi értelme ezt használni.
3. A Dual-link az 1920x1200-nál nagyobb felbontásokhoz kellhet. Tehát ilyen 2520-as felbontású vagy nagyobb felbontású megjelenítőkhöz.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#294 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:05

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 14:58

Már futtattam egyszerre 4 orthost is, de nem egész éjszaka, ugyanis akkor játszottam. :Đ

Ezzel meg nem tudom mit akartál, inkább süljenek meg  ramok?

Othos több magot tud, prime tud csak 1et, azaz 1 orthos elég több magra is.

Nem, ne süljenek meg a ramok. Süljön meg a vinyód, a fetek, és a lapod és a tápod. :omg:

Inquisitor:
Azt tudom hogy általában kábellel oldják meg, de Xpertvision lentebbi képen tetten érhető hogy miért nem ad ;)

Persze nicns tv out csati rajta, azért töröm a fejem hogy megoldható-e, mert lenne egy vevő, akinek kéne rá tv out...

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1192367365.jpg

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 14. 14:09 -kor

#295 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:07

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:02

1. A HD2000 szériánál egyenlőre nem nagyon van natív HDMI (bár ígéret és próbadarab volt megjelenés elött pl. Asustól), hanem adnak hozzá egy spéci DVI/HDMI átalakítót. Azért spéci, mert a HD2000 szériánál van hangkártya is a VGA-ban és csak ezzel az átalakítóval megy ki hang és kép HDMI-n. Ellenben Xpertvision azon kevés gyártó, aki nem nagyon ad hozzá, legalább is úgy tudom.
2. A natív HDMI kártyákon szokták lespótolni a TV kimenetet, de ott se mindíg. S-Video, Composit, és Komponens kimeneteket a szokásos S-Video csatin keresztül lehet elérni, mint eddig. De ha a megjelenítőn vagy TV-n van HDMI és rendesen lekezeli, akkor semmi értelme ezt használni.
3. A Dual-link az 1920x1200-nál nagyobb felbontásokhoz kellhet. Tehát ilyen 2520-as felbontású vagy nagyobb felbontású megjelenítőkhöz.

nem ez volt a kérdés. xpertvision-ön natív hdmi van, a kérdés az volt sima tv-t rá lehet-e kötni valahogy. a válasz pedig nem lehet sehogy. ezért volt kb 1 órán át a gépemben.

#296 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:17

Alap DVI kb. 1.3 millio pixelnyi felbontast (1280x1024, 1440x810...) tud maximalisan atvinni, kulonben felismerhetetlenne kenodne a digitalis jel a tul nagy jelfrekvenciatol.
Erre talaltak ki a dual-link modot, amikor egy orajel alatt nem egy pixel adatait toljak at, hanem kettoet.
(Dual link DVI-nel az osszes vezetek be van kotve a DVI csatin, simanal csak a fele.)

Elmeletileg a dual-link DVI arra is jo, hogy egy megfelelo Y kabellel 2 "kis" monitort hajtson egyszerre, de altalanosabb az 1 nagyfelbontasu.

Sokaig a VGA gyartok egyaltalan nem tamogattak a dual-linket, mondvan bonyolult, meg nincs ra igeny.
Asszem Matrox volt az elso a Parheliaval, nV csak a 7xxx sorozattol kezdve tudja.
(Elozo 6600GT-m meg nem tudta.)

#297 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:05

Othos több magot tud, prime tud csak 1et, azaz 1 orthos elég több magra is.

Nem, ne süljenek meg a ramok. Süljön meg a vinyód, a fetek, és a lapod és a tápod. :omg:

Melyik orthos tudja ezt?, mert ami nekem van, az csak 50%-ra terheli le a proct. :)

Az egész kócerájban kering a levegő, a vinyók is csak kézmelegek. A feteket hűti a Zalman, ahogy a
lapot is, a táp meg hűti saját magát. Ha minden kézmeleg és a mért hőfokok is jók, akkor mi tudna megsülni?

#298 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:05

Persze nicns tv out csati rajta, azért töröm a fejem hogy megoldható-e, mert lenne egy vevő, akinek kéne rá tv out...

Szopo.

HD2600XT Sonicon persze 2 DVI+TV out van, de hat te az olcsobbat vetted, amin 1 DVI+1 VGA+1 HDMI, TV enkodert meg lesporoltak.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 14. 14:35 -kor

#299 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:02

Prot vettem, és nam rajtam hanem a drága nagykareinken múlt hogy hetekig nem hoztak belőle.(XTből)

Lauda, a te kedvedért elhiszem hogy marha jó huzat van a házban és házventi mint olyan felesleges. Csak neked, csak most. Nem is mondom hogy rakj be két halk házventit és akkor is nézd meg, azt sem hogy vinyót lógasd le akár addig... azt meg pláne nem hogy megfontolandó hogy 4-10ért egy konfighoz illő házat is rakhatnál... (4-5 körül is vannak földigvinyós, jól perforált, nomrális külsejű házak, húgomnak is iylet vettem 3,5ért.) Nem tudom ezt sokan miért hagyják ki a konfig árából...

#300 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:19

32m superpire lehet hogy mégse egyedül az alaplap a megoldás.
mert csak valami nagyon elb*szott időzítésekkel ment le (auto-n ezt állította be az alaplap). amint normálisabbakat állítok, akkor elszáll.

na majd ha lesz időm szórakozok vele, de most nagyon nincs :(

Szerkesztette: WiZARD 2007. 10. 14. 16:20 -kor

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.