Kérdésem kapcsolódik is az utsó posthoz.
"Rendszerváltáson" gondolkozom. Lapot már kiszemeltem (Giga EP35-DS4 formájában - pro-kontra ezzel kapcs is szívesen vennék véleményeket, tapasztalatokat, tippeket), procinál viszont most kicsit elbizonytalanodtam. Nekem igazából a mostani 4850e ereje is elegendő, inkább csak a lapommal nem vagyok elégedett (vagy az nV chippel). Tehát eszeveszett erőre elvileg nincs szükségem (ha mégis lenne, jó tuningpotenciállal bírnak ezek az intelek, bár azt nem nagyon tervezek most), mégis a legjobb ár-érték arányú darabot szeretném megragadni. E6400 (conroe) ami most nagyon megtetszett - ára miatt - bár szemezgettem 8400assal is, ami pont az ára miatt nem volt túl szimpatikus. Kérdés viszont, érdemes-e foglalkozni egy ilyen újabb fajta E6300 okossággal. Annak árait nem nagyon láttam.
Összefoglalva: e6400 - 16ért, e6300 (passz), e7400 - 26ért, e8400 - 30ért?
8400as 45nm, azt láttam... komolyabban nem néztem utána, de mintha magasabb hőmérsékleteket írnának, mint a 65nm-s 6400ra.
Játék nincs, csak netezés, multimédia (HD filmeket csak nézem, nem szerkesztem), de egyéb video konvertálás, szerkesztgetés lehetséges, illetve fotos programok (PS, Lightroom).
VGA és merevlemezek maradnak, RAM talán csere (esetleg idővel), de még nem biztos, h 4GB-ra bővül, talán maradna 2GB csak 1066osok. Szal a szűk keresztmetszetek is adottak

Súgó
A téma zárva.