Idézet: arn - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:27
azert irtam, hogy bizonyos szintig.
en nem fogok azert +x tizezret rakolteni (dragabb ramra, lapra, hutesre), hogy meg +10%ot kihuzzak belole. addig kell tuningolni, amig a koltsegek szinte megegyeznek a tuningmentes koltsegekkel.
Ezzel maximálisan egyetértek.
A négy giga szép dolog, de csak egy szám. A tuning - egy kis odafigyeléssel - ingyen, vagy majdnem ingyen hatalmas többletet ki lehet csikarni belőle (most is 50% körüli tuningról beszélünk) és nyilván nem fogok érte további súlyos tízezreket kiadni, hogy az utolsó 4-5 százalékot is kicsikarjam a rendszerből. Közgazdasági szemmel fogalmazva a pluszteljesítmény határhasznossága elhanyagolható.
A fentiek szerint nekem megéri a Q6600, főleg, ha jól tuningolható darabot sikerül kifogni. Van valami, amire oda kell figyelni, hogy tuningszempontból jó procit találjon az ember?
Milyen lapot ajánlanátok alá, figyelembe véve, hogy pár évig nem nagyon akarom cserélgetni, esetleg max a procit, ha nagyon megugrik a teljesítmény és kompatibilis marad az alaplappal. Nincs semmi extra elvárásom, nem lesz sok vinyó, csak 2-3, plusz egy dvd-író, külön hangkártya is.
RAMból mit érdemes venni? 1066-ost, hogy biztos legyen a tuning, vagy valami jobb féle 800-ast, ami valameddig húzható? A négy gigát 2×2 vagy 4×1 modullal?
Mindehhez milyen tápot vegyek, ha betennék még egy 8800GTX-et is és csendet szeretnék?
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...