HWSW Informatikai Kerekasztal: ***Dumaparty LXXXVI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

***Dumaparty LXXXVI. jön az ősz..... Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:15

Elozo evi biztos nem, en 180 napokat latok mindenhol :)

Fym, en is igy vagyok vele, de megfelelo info nelkul nem merek neki ilyet mondani, mert hatha megis...

Idézet

A szülőnek van 180 napi jövedelme

Ha a jogosult szülő a gyermekgondozási díj kezdő napját megelőző naptári évben, vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyed alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani

Táppénzt meg előző évi alapján számolnak.
(legalábbis jelen esetben többet kapok táppénzen, mintha dolgoznék, mivel év közben szokott nálunk lenni egyéb jövedelem is a rendes fizun kívül)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#2422 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 26. 09:30

Idézet: Csabiapu - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:24

Szopás, de ha most felmond, januárban meg felveszi duplával, azzal már nem jár jól. Csak akkor járna jól, ha dec 1-től 10-es minimálbéren venné fel. Kapísi? Menni a bruttója? Lehet, hogy jobb ha elmegy munkakeresőnek. :think:

:think: Nem tudom hogy van nálatok, de itt, ha felmond magatól nem kap három honap munkánélkülít.

Szerkesztette: bianca 2007. 11. 26. 09:31 -kor

#2423 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:31

75 ha jol tudom.

De en azt nem ertem egyaltalan, hogy hogyan jarhat ilyennel jol, mikor meg van mondva, hogy ha van akkor azt kell figyelembe venni, amit keresett, es hogy gyednel nem kell a folyamatos munkaviszony... :confused:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2424 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:32

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:26

(legalábbis jelen esetben többet kapok táppénzen, mintha dolgoznék, mivel év közben szokott nálunk lenni egyéb jövedelem is a rendes fizun kívül)

Ja, mar latom, kezdem kapisgalni, de hogy aki ezt leirta, az kapja be a bal bokamat, az fix :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2425 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:34

kicsit olyan, mint amikor a lakásmaffiát emlegetik, merthogy azt állították az adásvételi szerződésről, hogy csak formaság, és nem is azt jelenti, amit benne leírtak :omg:

jóreggelt.

Szerkesztette: qnadam 2007. 11. 26. 09:34 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2426 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:37

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:26

Ott a hiba, hogy először a tgyás jön. A gyed csak utána. A tgyás ugyanaz, mint a tgyás, csak más. A gyed-et számolhatod a tgyásból (akkor folytonosan kapod, azaz az összege megegyezik a tgyáséval), de akadhat olyan eset, mikor érdemesebb a gyed-et nem tgyás alapján számolni, mert más lesz az összege (például ha a tgyás közben nem munkavégzésből, de legális jövedelemhez jut a kismama /liszenszdíj, jutalék, stb...)

Valami ilyesmi. De előbb a tgyás (terhességi gyermekágyi segély) után kell utánajárni, a gyed ugyanannyi, ha nem érdemes közben újból igényelni. A tgyás és a gyed báziséve változhat is, ha ugye 7. hónap után szül valaki és a szüléstől kéri a tgyást (mert lehet a szülést megelőző hónaptól is kérni). Ebben az esetben a gyed összegének alapjául szolgálhat a szülés éve is. Ha még jól emléxem a dolgokra.

Ugye mink tudtuk, hogy Nóri valamikor szülni fog, illetve annak érdekében, hogy a Peh ne szálljon ránk, jócskán megemeltük a fizetését, mivel Kendével megszívtuk (30e körül kaptunk). Mióta visszament dolgozni keres vagy havi 300e bruttót, így nem volt veszély a maximált tgyás és gyedre.

#2427 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:31

75 ha jol tudom.

De en azt nem ertem egyaltalan, hogy hogyan jarhat ilyennel jol, mikor meg van mondva, hogy ha van akkor azt kell figyelembe venni, amit keresett, es hogy gyednel nem kell a folyamatos munkaviszony... :confused:

Nyolcvan valamennyi az bruttóban, de vonnak belőle járulékot. Munkanapszám függvényében 73 és 78 között mozog amit megkapunk, pulsz családi pótlék. Na az már komoly összeg kér gyermek után, simán kijön belőle a személyi hitelünk törlesztője meg még egy csomag pelenka... :)

#2428 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:32

Ja, mar latom, kezdem kapisgalni, de hogy aki ezt leirta, az kapja be a bal bokamat, az fix :)

Ez azért van ilyen ködösen megfogalmazva, hogy ne tűnjön fel, ha átver az állam  :Đ

segítség ezen a fórumon ajánlották sokan Szakbarbárt, egyénileg ad tanácsot, mert tényleg minden eset más.
.
.
.

#2429 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:44

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:34

kicsit olyan, mint amikor a lakásmaffiát emlegetik, merthogy azt állították az adásvételi szerződésről, hogy csak formaság, és nem is azt jelenti, amit benne leírtak :omg:

jóreggelt.

Kicsit olyan. Vagy olyanabb. Monnyuk nem árt előre gondolkodni, hogy mikor válal az ember gyermeket, de így is szívás. Ugye szumma 90 körül kapunk a gyermekeink után, ami azért 3 embernek semmi. Így hordhatom haza a lóvét mint a güzü, családi adózás a fasorban, tehát az én 200 körüli fizetésemből ugyanannyit viszek haza 4 emberre, mint egy yuppi szingli 200e fizetésű ember. Marad ~75e/fő kapa, pia, nők, pelenka, szórakozás, hiteltörlesztés és miegymásra :think: már 10e/fő plusz is nagyon sokat számítana.

#2430 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:45

Idézet: Csabiapu - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:37

Ott a hiba, hogy először a tgyás jön. A gyed csak utána. A tgyás ugyanaz, mint a tgyás, csak más. A gyed-et számolhatod a tgyásból (akkor folytonosan kapod, azaz az összege megegyezik a tgyáséval), de akadhat olyan eset, mikor érdemesebb a gyed-et nem tgyás alapján számolni, mert más lesz az összege (például ha a tgyás közben nem munkavégzésből, de legális jövedelemhez jut a kismama /liszenszdíj, jutalék, stb...)

Valami ilyesmi. De előbb a tgyás (terhességi gyermekágyi segély) után kell utánajárni, a gyed ugyanannyi, ha nem érdemes közben újból igényelni. A tgyás és a gyed báziséve változhat is, ha ugye 7. hónap után szül valaki és a szüléstől kéri a tgyást (mert lehet a szülést megelőző hónaptól is kérni). Ebben az esetben a gyed összegének alapjául szolgálhat a szülés éve is. Ha még jól emléxem a dolgokra.

Ugye mink tudtuk, hogy Nóri valamikor szülni fog, illetve annak érdekében, hogy a Peh ne szálljon ránk, jócskán megemeltük a fizetését, mivel Kendével megszívtuk (30e körül kaptunk). Mióta visszament dolgozni keres vagy havi 300e bruttót, így nem volt veszély a maximált tgyás és gyedre.

Ennek nagyrésze nekem magas (főleg, hogy a tgyás ugyanaz, mint a tgyás :D ), nem is mélyedtem bele én se nagyon, úgyis a legmagasabb összeget fogom kapni a jövedelmem után. Az tuti csak, hogy a tgyást csak a szüléstől kérem, mert annyival tovább jár, addig táppénz.
.
.
.

#2431 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:46

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:39

Ez azért van ilyen ködösen megfogalmazva, hogy ne tűnjön fel, ha átver az állam  :Đ

segítség ezen a fórumon ajánlották sokan Szakbarbárt, egyénileg ad tanácsot, mert tényleg minden eset más.

Na igen. (A vicc az egeszben, hogy lenne olyan, akitol meg lehetne kerdezni, de tole meg nem lehet :omg: )

Koszi a tippet :respect:

#2432 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:52

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:45

Ennek nagyrésze nekem magas (főleg, hogy a tgyás ugyanaz, mint a tgyás :D ), nem is mélyedtem bele én se nagyon, úgyis a legmagasabb összeget fogom kapni a jövedelmem után. Az tuti csak, hogy a tgyást csak a szüléstől kérem, mert annyival tovább jár, addig táppénz.

Szóval, hogy a tgyás tulképp majdnem egyenlő a gyeddel. NA :reklamacio: :sry:

A tgyást egyébként a várható születést megelőző egy hónappal is lehet már igényelni, ha valakinek olyan perverziója lenne, hogy nem akar annyi időt a babájával tölteni. De a gyed-et lehet a tgyás után igényelni, ha van rá alapod változhat az összeg, ha nem igényeled külön meg, akkor gyakorlatilag ugyanazt az összeget kapod, mint a tgyáskor. De a könyvelőmmel tulajdonképpen mindig vakargatjuk a fejünket, hogy mié' is kellett ezt a két cuccot különszedni? :think:

#2433 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:54

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:45

Ja, én is a legmagasabbat kapnám, ha én mennék el Nórika helyett :Đ

#2434 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:56

Rendeltünk a TV-Shopból... :omg: :Đ Leg Magic szerkezetet és nagyon durva... :fear: 1 perc után készen voltunk... És még a kivitel sem gagyi... :cool:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#2435 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:58

Idézet: Csabiapu - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:52

Szóval, hogy a tgyás tulképp majdnem egyenlő a gyeddel. NA :reklamacio: :sry:

A tgyást egyébként a várható születést megelőző egy hónappal is lehet már igényelni, ha valakinek olyan perverziója lenne, hogy nem akar annyi időt a babájával tölteni. De a gyed-et lehet a tgyás után igényelni, ha van rá alapod változhat az összeg, ha nem igényeled külön meg, akkor gyakorlatilag ugyanazt az összeget kapod, mint a tgyáskor. De a könyvelőmmel tulajdonképpen mindig vakargatjuk a fejünket, hogy mié' is kellett ezt a két cuccot különszedni? :think:

Ööö, a tgyásnak nincs felső összeghatára, a gyednek van  :think: Akkor már inkább a táppénzre hajaz a tgyás, nem?
.
.
.

#2436 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 26. 10:55

Idézet: Fym - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:56

Rendeltünk a TV-Shopból... :omg: :Đ Leg Magic szerkezetet és nagyon durva... :fear: 1 perc után készen voltunk... És még a kivitel sem gagyi... :cool:

Szia Fym!!! ;)  :)  Mi ez a Leg Magic? :think:  :Đ

#2437 Felhasználó inaktív   Csabiapu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 11:11

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:58

Ööö, a tgyásnak nincs felső összeghatára, a gyednek van  :think: Akkor már inkább a táppénzre hajaz a tgyás, nem?

Szerintem ugyanaz a felső határa. vagy rosszul számfejt az állam :think:

#2438 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 11:17

allamhaztartasos totyik?  :think:  :Đ

Kezdek marhara unatkozni az irodaban..  :omg:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2439 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 26. 11:22

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 11:17

allamhaztartasos totyik?  :think:  :Đ

Kezdek marhara unatkozni az irodaban..  :omg:

Majd telefonálnak az ügyfélek este, otthon, ha addig fellébredtek. :Đ

#2440 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 11:24

Idézet: bianca - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 11:22

Majd telefonálnak az ügyfélek este, otthon, ha addig fellébredtek. :Đ

felolem telefonalhatnak, ugyse leszek akkor bent. :D
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.