Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 10:59
Volna egy kérdésem. Melyik kártyát érdemes venni a HD 3450 vagy HD 3470-t. Mennyit számít a memória fajtája GDDR2-es vagy 3-as és ezek nagysága figyelembe véve azt, hogy a kártyák 64bitesek.
Én is azon szenvedek most, h milyen VGA kártyát tegyek a jövendőbeli gépembe. Már jó 1-2 hete elkezdtem olvasgatni ezeket, mikor időm engedte...
Elvileg ez lenne az alap. DS3, E3140@CM TX2, CSX 2x1GB DDR2 800MHz. Filóztam a 4GB ramon, mert baromi olcsó, de sztem fölösleges is lenne... nem tudom. Pistának is bőven elég a 2GB ha nem dolgozok a gépen. De megint csak szerintem. A videókártyát pedig nem tudom eldönteni.

- 3450 passzív
- 2600xt/86gt passzív
- 96gt passzív
Ég és föld van közöttük, évek óta nem játszom. Viszont 1 hónapja nagy élménnyel toltam végig a CoD4-t egy 7600GS-el. Igaz a graf lehetett volna szebb is és gyorsabb is, de játszottam vele és egy délután alatt végig játszottam, majd néhány pályát átvittem többször is, ami tetszett. De azóta megint semmi.

Na most azért nem érdemes 96gt-t venni, ha 1-2 havonta egy játékot végig tolok 1-2 nap alatt. Mert az úgy már baromi drága múlatság szvsz, ugyanis majd elavul és értéktelen és használhatlan lesz. használni kell h megérje, vagymi..

Viszont a 3450-el meg nem tudok játszani. Van 15-16ér saffi 3650-es, de csak a nyamvadt dobozát látni, sehol egy kép arról vagy utalás, h létezne belőle passzív. Így az nem játszana... És a 2600xt még jobb is nála vmivel, de fejletlenebb, régebbi és egy-két ezressel több is. Talán jobban fűt is és többet is fogyaszt... Ami fontos tényező, hiszen egy olyan gépről van szó, ahol passzív táp lesz és a proci is tuningolva lenne (>=3GHz) és a leggyorsabb venti is 800-t pörög... No meg ne fogyasszon nekem fölöslegesen egy böszme kártya, amikor épp csak ritkán röffentenék be egy játékot. A csilli visztás ajeróhoz meg bármi jó ugye... Szóval nem tudom, de pont van elég időm kitalálni, mi legyen végül... amikor megjelenik az Intel E3140. Szóval az nem elírás volt.

Egyébként ha ezt így leírtam, addig is lenne néhány tippetek?

Merre felé nézelődjek, olvasgassak, ti mit vennétek... ilyesmi. Ja, úgy hallottam, h a 86gt alapból passzívan gáz. Rohadt meleg és szemetel.

Ha ez igaz, akkor felejtős... AC S1-t meg nem vennék, ha nem muszáj, mert nem olcsó dolog az se... majdnem annyi, mint egy 3450...
Szerkesztette: NewmanHD 2008. 04. 15. 21:01 -kor