HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? V. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#3521 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 00:20

Jó de ez nem a Crysis, szvsz simán vinné downclockkal is a filmeket. De ha lesz kedvem majd megnézem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3522 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 00:36

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 1:20

Jó de ez nem a Crysis, szvsz simán vinné downclockkal is a filmeket. De ha lesz kedvem majd megnézem.

Kis fogyasztású kártyával nézd meg a downclock cuda-t mivel olyat akar.  ;)
Részletes cpu és gpu terheléseket publikálj légyszives  :respect:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3523 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 00:40

8800gt-m van szóval ezzel kell beérni :D
gpu terhelést mivel nézzem? cpu-ra everest cpu usage monitort gondoltam, de ha van jobb 5let jöhet.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3524 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 00:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 1:40

8800gt-m van szóval ezzel kell beérni :D
gpu terhelést mivel nézzem? cpu-ra everest cpu usage monitort gondoltam, de ha van jobb 5let jöhet.

Megnézheted de azért egy 250mhz-re lassított 8800GT cuda teljesítménye sokkal nagyobb mint egy szintén 250mhz-re lassított 8600GT/9500GT-nek. Szóval ez nem összehaonlítási alap hogy a kisebb kártyákkal is gond nélkül megy ha a 8800GT-vel megy.  :)

Én a gpu terhelés mérésre a gpuz-re gondoltam, cpu-ra pedig a CoreTemp-re. %-os képernyőmentés elég lesz róluk nem kell überállat grafikon az egészről.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3525 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 01:24

Közben kiderült, hogy a gpu usage csak atival megy :omg: :D

Amúgy első tesztnek ez lesz.
Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3526 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 01:33

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 2:24

Közben kiderült, hogy a gpu usage csak atival megy :omg: :D

Akkor rivatuner ?  :rolleyes:

#3527 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 01:38

Assejó. Van erről egy topik és Unwinder írja hogy nem támogatott. :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3528 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 03:06

8800GT 400/1000 coreavc cuda on               500/1250                                             600/1500                                                      700/1750
Kép Kép Kép Kép
    dxva 400                                           dxva500                                                                                dxva 600                                               dxva 700
Kép Kép Kép Kép
E1400@2,8GHz ffdshow                                            coreavc cuda off
Kép Kép

Ebből azt lehetne leszűrni elsőre, hogy a dxva a nyerő, de ez nem feltétlen igaz, van ugyanis pár gond vele.
1. talán az egyik legfontosabb, nem visz mindent. pl G.I.Joe.The.Rise.Of.Cobra.2009.720p.BluRay.DTS.x264-WiKi.Sample.mkv fájl egyszerűen kifagyasztja az MPC-HC-t. (nem user error, sokan panaszkodnak rá). Coreavc+cuda viszi simán gyorsítással.
2. black level nem stimmel. Ezt talán meg lehet oldani, de most nem volt kedvem már vele szórakozni.
3. a kép aljára kerül egy csík amit nem tudom miért csinál, de sehogy nem tudtam eltüntetni.
Szemléltető kép: http://img.photobucket.com/albums/v203/Pie...91029020329.png
4. dxva mellett nem töltődik be az ffdshow subtitle filter, hiába forceolom. De feliratozni gondolom lehet máshogy is.

Coreavc+cuda kombinációval egyik fenti problémát sem tapasztalom.

Érdekesség, hogy a legolcsóbb kétmagos intel proci is simán viszi a magas bitrátájú 1080p videókat. :)
Valamint a VGA órajele úgy látszik nem igazán számít hw gyorsításnál :think: (nem akartam 400 alá menni, nehogy fagyás legyen belőle, de szvsz nem változna a grafikon)

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 10. 29. 03:09 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#3529 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 11:31

Eredeti nagy bitrátájú H264 Bluray lemezekkel van baj főleg CPU szempontból. :)
Nyilván ezeket a lényegesen karcsúsított bitrátájú x264 codec-es filmeket egy jobb dual core már elviszi.

Egyébként én már a Win7 beépített média playerét használom Splitterrel és AC3 codec-el és mindent visz tökéletesen GPU gyorsítással. Szóval nem kell már semmi külső lejátszó semmihez. Végre valami működik jól alapból is. :D

#3530 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 11:35

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 4:06

(nem akartam 400 alá menni, nehogy fagyás legyen belőle, de szvsz nem változna a grafikon)

Ezért kéne olyan kisteljesítményű kártyával megmérni a downclock-olt cuda sebességet mint pl: 8600GT/9500GT. Tudom az MPC-HC a fórumokon a isten de még sose próbáltad a VLC playert ?  :)

#3531 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 14:30

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 11:35

Ezért kéne olyan kisteljesítményű kártyával megmérni a downclock-olt cuda sebességet mint pl: 8600GT/9500GT. Tudom az MPC-HC a fórumokon a isten de még sose próbáltad a VLC playert ?  :)

Annyival gyengébbek lennének azok a kártyák? Ha legalább egy kis különbség látszana a méréseken, de hát semmi. Over vagy downclock, mind1 neki. Tényleg jól jött volna az a gpu usage :D
Már írtam, hogy próbáltam, de nem sikerült bekapcsolni a gyorsítást. Ha van tipped mit kell állítani, akkor megnézem.
Hogy miért az MPC az isten? :D Mert szeretem látni mi történik a háttérben, és az mpc-ben a filtereket pont úgy állíthatom be, ahogy én akarom. Meg aztán nem véletlenül írja az nfoban az egyik legnevesebb csapat ezt:

Idézet

For those that LOVE x264 quality

Haali Media Splitter > http://haali.cs.msu.ru/mkv
CoreAVC > http://coreavc.corecodec.org
AC3Filter > http://ac3filter.net
Also latest Media player classic and VSFilter for subs

Hang, kép, splitter, feliratozás, mindenből a legjobbat kell összegyúrni. Szép meg jó, hogy a VLC visz mindent és nem kell konfigolni annyit, de ahogy most próbálgatom sokminden fapados benne nekem.
Zene lejátszásra sem a wmp a legjobb, és a windows által feltett vga drivert is lecseréljük inkább a gyárira :) Remélem érthető példák.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3532 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 14:33

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 0:49

Ha NV kártyával és a "mindent visz" cuda-s coreavc dekóderrel akarsz HD videot nézni akkor felejtsd el a downclockot mivel a cuda teljesítménye épphogy a kártya órajeltől függ. Egy ilyen összehaonlító tesztre én is kíváncsi lennék, hogy a cuda-val a gyári DXVA sebességre downclockolva melyik gpu milyen terheléssel dolgozik. NV tulajok hajrá.  :)
Amúgy áruld már el hogy milyen TV-d van aminek compzit kell és HD ready (esetleg full HD kompatibilis) ? :eek:

A TV és a HD két külön dolog nálam (jelenleg)
A TV-m SD, szép régi, és nem fogok újat venni, amíg el nem terjed a HD adás, mert nincs kedvem megfizetni a felárat, a gyerekeknek meg a sok szép régi mese DVD-t, esetleg TV-ből felvett műsorokat simán megjeleníti.
A monitorom 1900x1200 és jó lenne HD dekódolást nem CPU-ból végezni, mert most semmi mást (nyilván nem interaktív dolgot) sem lehet  csinálni full hd lejátszás közben a gépen.

Tudom, vehetnék másik (Inteles) gépet HD nézésre, de most még nincs "kedvem" hozzá :) A jelenlegi alkatrészeimből semmi sem lenne felhasználaható, tehát alaplap+CPU+memória+hűtés mind új kéne hogy legyen. Egy darabig majd csak kihúzom egy új videokártyával (az eddigi alaplapi helyett :))

Amúgy az eladónak volt igaza: sajnos tényleg nem lehet új videókártyát kapni (értelmes mennyiségű utánajárással), amin van TV-out, kb. 10e Ft alatt van és passzív hűtésű.

A downclokot nem állandóra gondoltam, hanem a normál állapotra. Elvileg a mai cuccoknak vannak különféle programokhoz tartozó profile-jaik, hogy minek mekkora legyen az órajele. Persze ez erősen kártya, driver vagy utility függő lehet, hogy valóban megy-e vagy csak szeretnék.

Abban meg mindenkinek igaza van, hogy a régebbi videó formátumokat CPU-val is le lehet játszani, de ha már tud valami videó lejátszást gyorsítani, akkor minél többet gyorsítson. Nekem ugyanezen a gépen mindenféle hátérdolgok szoktak menni, amik simán megesznek 1-1.5 core-t, meg IO-znak is sokat. Ezek kisebb eséllyel akasztanának meg egy SD videó lejátszást, ha nem kéne a dekódoláshoz CPU, csak az IO-hoz. Ez igazából csak hab a tortán.

Köszi az összehasonlításokat. Érdekes kérdés, hogy a DXVA miért terhel kevesebbet. Gondolom azért, mert azt agyon optimalizálták, valószínűleg az összes támogatott formátumra külön programja van, viszont ezért nem is támogat mindent, amit a szabványban leírtak, csak az "iparban" használt BlueRay-ben is megjelenő dolgokt.

Szintén érdekes, hogy miért nem változik a CPU terhelés az órajeltől. Valószínűleg jóval kevesebb GPU core is elég a HD dekódoláshoz, mint amennyi a 8800-asban van. Mérted közben valamivel a GPU terheltségét? Azt gondolom, hogy szépen csökkennnie kellett az órajel emelkedésével. Végülis, ha egy képpeé előbb végzett, mint amennyi idő a megejelenítése, akkor már mindegy, hogy mennyivel gyorsan van vele kész. A CUDA-ban írt saját dekóder nem sokban különbözhet a DXVA által futtatottól, csak több elemét ismeri a szabványnak és kevésbé optimális. A DXVA támogatást pedig már a belépő modellek esetén is fullHD-ig igérik. Ezért várható, hogy gyengébb kártya is elég hozzá (bár kétlem, hogy a leglassúbbakon downclockolva is elfutna, mint a 8800-ason).

Lényeges viszont, hogy valójában mit is képes dekódolni. Erre is kaptam infókat, köszönöm.

Elvileg az újabb nVidia és ATI kártyáknak tágabb DxVA támogatása van, mint a korábbiaknak - és nem csak az új driver kell hozzá, hanem az újabb kártya is (ezt mondjuk nem értem, mert most sem az ATI, sem az nVidia nem változtatott a kártyákon túl sokat, ha jól olvastam). A legújabb sorozat az más (legalábbis aznVidia esetében), de abból még nincs belépő szint (nVidiánál még kártya se).

Érdekelnének ATI-s tesztek/tapasztalatok is. Különösen, hogy egy 4xxx-es és egy 3xxx-es kártya milyen formátumokat ismer és mennyit segít a dekódolásban.

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.

#3533 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 19:28

Mivel /szamomra/ mar attekinthetetlen a vidikarik erosorrendje,nekem csak egy kerdesem lenne... :think:
Egy 8600GTS/512 -es videokarit mire erdemes egyaltalan cserelni,ami egy fokkal jobb?/Proci AMD 5000+X2/
Ki tud -e hajtani ez a proci egy erosebb karit?

#3534 Felhasználó inaktív   Gemkapcs 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:07

Sziasztok
Videókártya vásárlás előtt állok!
A vas :Intel DG 41TY, intel e7500 2,93GHz, 2*samsung 2048mb DDR2 800mhz, trust 370w.
Jelenleg nincs csak az integrált vga. Nem játékra szeretném használni hanem inkább videóvágásra, most is elmegy rajta a progi ( pinnacle studio11)de szeretném egy kicsit felpörgetni a cuccot.
Sajna nem értek ezekhez a kártya dolgokhoz,mit javasoltok?
Üdv:gemkapcs :respect:

#3535 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:40

Mennyi pénzed van rá?

#3536 Felhasználó inaktív   Gemkapcs 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:59

Szia
20-25e ft -ra gondoltam.Nem tudom meddig lehet ezzel a konfiggal elmenni mármint árban?
Üdv:Gemkapcs

#3537 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 07:45

Idézet: Gemkapcs - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 21:07

Sziasztok
Videókártya vásárlás előtt állok!
A vas :Intel DG 41TY, intel e7500 2,93GHz, 2*samsung 2048mb DDR2 800mhz, trust 370w.
Jelenleg nincs csak az integrált vga. Nem játékra szeretném használni hanem inkább videóvágásra, most is elmegy rajta a progi ( pinnacle studio11)de szeretném egy kicsit felpörgetni a cuccot.
Sajna nem értek ezekhez a kártya dolgokhoz,mit javasoltok?
Üdv:gemkapcs :respect:

Azzal a tápegységgel vigyázz, sz.tem én a helyedben vennék egy normálisabb tápot is, a vga mellé. (pl. corsair cx400, fsp 400PNF) :)

esztyopa:

A 8600GTS-elég gyenge vga, van ahol még a 3650 is elveri teljesítményben, sz.tem az 5000+-os AMD-t sem képes kihajtani... :) , ennél egyel gyorsabbak a 9600GSO/GT vagy a HD3850/4670 párosok.

Szerkesztette: Trebron09 2009. 10. 30. 07:49 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3538 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 08:24

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 8:45

A 8600GTS-elég gyenge vga, van ahol még a 3650 is elveri teljesítményben, sz.tem az 5000+-os AMD-t sem képes kihajtani... :) , ennél egyel gyorsabbak a 9600GSO/GT vagy a HD3850/4670 párosok.

Koszi! :respect:
Utanna nezek az araknak,meg a speckoknak!
De mire gondoltal,amikor a 8600-ast *eleg gyenge*-karinak mondtad? A hasonlo kategoriaju karikhoz kepest,vagy az ujabbakhoz kepest? Van valami kulonos *gyikja* / Ez talan segit a valasztasban :think: /

#3539 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 08:32

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 9:24

Koszi! :respect:
Utanna nezek az araknak,meg a speckoknak!
De mire gondoltal,amikor a 8600-ast *eleg gyenge*-karinak mondtad? A hasonlo kategoriaju karikhoz kepest,vagy az ujabbakhoz kepest? Van valami kulonos *gyikja* / Ez talan segit a valasztasban :think: /

Természetesen a kategóriájában gyenge. :)

9600GSO-t semiképp ne vegyél, mert baromi sokat eszik, de a teljesítménye nem túl nagy, 9600GT vagy HD4670-et ajánlom.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3540 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 09:21

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 9:32

Természetesen a kategóriájában gyenge. :)

9600GSO-t semiképp ne vegyél, mert baromi sokat eszik, de a teljesítménye nem túl nagy, 9600GT vagy HD4670-et ajánlom.

O.K.
Szemezek egy Gigabyte 9600GT-vel,/gyarilag tunningolt/de passziv hutesu?!Ez nem lazasodik be nagyon? :think:

Téma megosztása:

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.