HWSW Informatikai Kerekasztal: Opera II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Opera II Simply the best internet experience Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 13:24

Nem lehet gyógyítani semmit. Gyengébben kezeli a proxykat, mint a FF sajna. A .pac fájlok kezelése is korlátozottabb. Annak is örülj, hogy megy egyáltalán.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#762 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: N0zer0 - Dátum: 2010. 03. 09. 13:24

Nem lehet gyógyítani semmit. Gyengébben kezeli a proxykat, mint a FF sajna. A .pac fájlok kezelése is korlátozottabb. Annak is örülj, hogy megy egyáltalán.

Koszonom, akkor nem eroltetem a dolgot, annyit nem er. Amugy is gyenge a savszel ami bongeszesre jut, felesleges meg a bongeszovel is lassitani rajta...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#763 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 11. 17:45

Visszatettem 10.1-et, meguntam a 10.5 ökörségeit. Azt még nem is mondtam, hogy a frissítés után a SIMaquariumom nullázódott, oda lett hetek kemény munkája :Đ . A 10.1-re visszatéréssel meg maga a minialkalmazás is eltűnt. Faszkivan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#764 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 10:08

Évek óta Firefoxot használok, gondoltam megpróbálom a sokat ajnározott Operát is. ;)
Szeretném itt is elérni a már megszokott dolgokat. Hogyan oldhatom meg a következőket (10.50 portable):
- a new tab rögtön hozza be a kezdőlapot
- ha egy szót kijelölök dupla klikkel, ne jöjjön fel a menü
- kijelölt szöveget ha arrébb dobok, akkor nyisson egy új tabot és keressen rá a google-n. Természetesen linknél a hivatkozott oldalt nyissa meg, képnél mutassa meg stb.

Van valami olyan bővítmény, amivel kiváltható a greasemonkey? Jó lenne a firebug helyett is találni valami hasonlót.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#765 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 03. 17. 10:08

Van valami olyan bővítmény, amivel kiváltható a greasemonkey? Jó lenne a firebug helyett is találni valami hasonlót.

Firebug helyett Dragonfly van. Tools-Advanced-Develeoper tools

userscript támogatás van benne alapból, bár kicsit kevésbé triviális használi mint a greasemonkeyt illetve a firefox/greasemonkey specifikus apit használó scriptek nem fognak menni.
van aki tagelte a biztosan működő scripteket ettől szerintem azért jóval több működik http://userscripts.org/tags/opera
http://www.opera.com...s/userjs/using/
In Flames We Trust

#766 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 12:56

Köszi, megnézem. A dupla klikkes dologra már megvan a megoldás. :)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#767 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 19:41

Hello.

Ma frissítettem 9.23-ról 9.5-ösre (10 fölé nem akarok menni, mert nem szeretem).
A probléma az , hogy azóta nem működnek pl az inda videói és egyéb flash playeres dolgok, pedig telepítve van abból is a legfrissebb.

Mi lehet a baja? :s
Qwerty4

#768 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 03. 23. 19:41

Ma frissítettem 9.23-ról 9.5-ösre (10 fölé nem akarok menni, mert nem szeretem).

Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ, viszont érdekelne, mi az amit nem szeretsz a 10-esben.
(Nehogy félreértsd, nem akarom a verzióváltást tukmálni, tényleg kíváncsiságból kérdezem. :-))

#769 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: peti2mtag - Dátum: 2010. 03. 23. 20:58

Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ, viszont érdekelne, mi az amit nem szeretsz a 10-esben.
(Nehogy félreértsd, nem akarom a verzióváltást tukmálni, tényleg kíváncsiságból kérdezem. :-))

Egyszerűen nem úgy működött, ahogy én azt szerettem volna.A képek "furcsán" töltődtek be, vissza nyílnál frissítette az oldalt, stb.Ilyen apró-cseprő dolgok, ami 10-es verzió alatt számomra alapból tökéletesen van beálítva.A 10-essel nincs kedvem ezeket még külön állítgatni, hogy minden pont úgy működjön, ahogyan én szeretem.
Ezért tértem vissza őssszel 9.23-ra, most azért kellett 9.5-re cseréljem, mert az új HWSW fórum motor megkövetelte. :)
Qwerty4

#770 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:05

Közben még egyszer újra telepítettem a flash playert és azóta rendbe van minden...
Qwerty4

#771 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 11:00

Tegnap hagytam az automatikus frissítést, 10.51 verzióra, gondoltam, meglesem.
Eredmény: 70-80% processzorterhelés, 1 gigásra duzzadó lapozófájl 1-1,5 óra netezés után, a browswer meg időnként 'hibát észlelt' és kidobott az asztalra.
Visszatettem a 10.01-es cuccot, azóta semmi gond.
Kíváncsi lennék, vajon nálam 'akadthatott össze' valami, vagy bugos a cucc?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#772 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2010. 03. 25. 11:00

En is mostanaban frissitettem igaz 10.50-rol 10.51-re... de nekem nem tunt fel semmi gond. A 10.50-en fagyott ki ketszer amig fent volt (csak az opera, kilove ujrainditva ment rendben minden), a 10.51 meg friss, meg nincs kellemetlen tapasztalatom. (mondjuk ilyen 1GB-os lapozofajlt en nem vennek eszre 8GB memoria van a gepemben lapozofajl talan nincs is, extra prociterhelest se tapasztaltam)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#773 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 25. 11:07

En is mostanaban frissitettem igaz 10.50-rol 10.51-re... de nekem nem tunt fel semmi gond. A 10.50-en fagyott ki ketszer amig fent volt (csak az opera, kilove ujrainditva ment rendben minden), a 10.51 meg friss, meg nincs kellemetlen tapasztalatom. (mondjuk ilyen 1GB-os lapozofajlt en nem vennek eszre 8GB memoria van a gepemben lapozofajl talan nincs is, extra prociterhelest se tapasztaltam)

Samott

Fene tudja, 10.50-ről frissítettem én is (mindig hagyni szoktam automatán, bízom a fejlesztőkben), azzal sem volt semmi bajom nekem sem.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#774 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2010. 03. 25. 11:00

Szerintem bug-os.

Nekem is tegnap ajánlotta fel, hogy frissítsem 10.50-ről, 10.51-re. Így is tettem, azóta teljesen furcsán viselkedik ez a fórum.

A "Multidézés" gomb nem működik, mert ha arra kattintok, nem csak megjelöli az adott hozzászólást, hanem úgy kezeli, mintha a "Válasz" gombot nyomtam volna be, s beadja az annak megfelelő ablakot.

A hozzászólás ablakban hiába jelölöm ki, amit félkövérrel, ferdén, vagy aláhúzva szeretnék látni; ugyanis hiába nyomom meg a hozzászólás ablakban a megfelelő "B", "I" és "U" parancsokat, nem hajtja végre.

Most tettem egy próbát a CCleaner-el, kipucoltam minden sütit, miegymást, hátha...

Az eredmény változatlan, ráadásul már szmájlit sem tudok használni, mert jobbra a "Hangulatjelek" ablakban a nagy semmit látom csak.

Jah, s nekem is lassabbnak tűnik az Opera most, ráadásul még egy grafikai bug-ba is belefutottam: több fórumon is, amit böngészek időnként elmosódik 1-1 sor szöveg... mintha az adott sor képzeletbeli középpontján a betűket felfelé és lefelé is meghúzta volna valami "erő".

Ha leggörgetem a képernyőn kívülre a bugos szövegrészt, akkor helyrejön.

Van tippetek, hogy mi okozza mindezt? Az Opera beállításait akárhogyan nézem, nem tudok rájönni, mi változott meg!? :think: (Ha egyáltalán megváltozott bármi is!)

Jah, egy nagy fejlesztési negatívum: a "Beállítások" menüpont nem látható a címsor felett, s sehogy nem sikerült kiraknom. A "Beállítások"-ba csak a bal felső sarokban található piros Opera gomb többszörösen legördíthető almenüiből tudok eljutni.

(Azt már meg sem említem, hogy megint változtattak az oldalfülek grafikáján, s a címsorba beírt "szövegfelismerő" hátterén is... Nagyon zavaró az új dizájn; nem tetszik.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#775 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 18:52

Én 9.5-ről váltottam a 10.51-es verzióra és minden rendben...
Ahhoz képest, hogy az utolsó 9-es verzióról a 10-esre való váltásnál nagyot csalódtam, nagyon kényelmetlen lett az Opera, ezért is tértem vissza a 9-es verziókhoz tavaly év végén.
Most viszont szinte minden teljesen rendben van a 10.51-gyel.

Csak azt hogyan oldjam meg, hogy a vissza nyíl használatánál ne frissítsen, csak simán dobjon vissza a már betöltött oldalra???

A másik kérdés, indításnál mindig előjön ez (kép).Hogy lehet eltűntetni?Nem érdekel az Opera Mail...

Kép
Qwerty4

#776 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 03. 29. 18:52

[...]
A másik kérdés, indításnál mindig előjön ez (kép).Hogy lehet eltűntetni?Nem érdekel az Opera Mail...

Töröld a levelezőfiókokat. Tools -> Mail and Chat Accounts

Szerkesztette: *Iguana* 2010. 03. 30. 18:01 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#777 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 29. 18:12

Jah, egy nagy fejlesztési negatívum: a "Beállítások" menüpont nem látható a címsor felett, s sehogy nem sikerült kiraknom. A "Beállítások"-ba csak a bal felső sarokban található piros Opera gomb többszörösen legördíthető almenüiből tudok eljutni.

Ezen az oldalon a Quick Preferences alatt találsz gombokat a gyors eléréshez.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#778 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 03. 30. 20:01

Töröld a levelezőfiókokat. Tools -> Mail and Chat Accounts

Sajnos nem tudok mit vele kezdeni.Semmiféle fiókot nem nyitottam soha Operaval.Így ez az opció elérhetetlen.

Kép
Qwerty4

#779 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 03. 30. 18:33

Sajnos nem tudok mit vele kezdeni.Semmiféle fiókot nem nyitottam soha Operaval.Így ez az opció elérhetetlen.

Jól hagzik. :think:

A Profile könyvtáradban van Mail alkönyvtár? Ha igen, kézzel ki tudod törölni.

#780 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 03. 30. 19:09

Ezen az oldalon a Quick Preferences alatt találsz gombokat a gyors eléréshez.

Közben rájöttem, hogy nekem nem a 10.50 volt fent, hanem a 10.10!

Azért volt hát akkor a különbség a kettő között. (Furcsa is volt, hogy 10.50-ről 10.51-re ekkorát változtatnak.)

Kipróbáltam a 10.50-et is, de változatlanul a fentebb leír összes hibát produkálta. (Egyes fórumokon még durvábbakat is.)

Ezért aztán leszedtem, töröltem a "Program Files" könyvtárból az "Opera" mappát, a Windows regisrty-ből az összes Opera-ra vonatkozó bejegyzést, CCleaner-el szintén az összes Opera-hoz tartozó fájlt, hivatkozást, stb., majd feltelepítettem a már eddig bevált 10.10-es változatot.

De most már ezzel is ugyanazokat a bug-okat produkálja!!! (<--- Ehhez is kézzel kellett beírnom a "[b]" tagokat.) :reklamacio:

Segítsetek kérlek, mit barmolhatott el a rendszerben az Opera 10.51??? Mint mondtam, azóta rossz az összes fórum, amióta azt telepítettem.

Ez így nem maradhat. :-( "Won't you, please, please help me?"
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41