Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 08. 13. 14:33
Most veszem észre: az Opera tudja a lépcsőzetes ablakelrendezést. Ablakok az ablakban. Milyen rég vártam erre

Kár, hogy az autocomplete-form-field és a text-only-zoom még mindig nincs benne

1.0 óta tudja. Később lehetett csak tabokba rendezni az MDI ablakokat, amik valójában az ablakoknak a keretei, csak úgy néz ki, mint a TDI alapú böngészőkben a tabok.
Én is szeretem, mert split view-tól kezdve mindent meg lehet csinálni, az átméretezett JS popupokat is átméretezve nyitja, így igényesebb, mintha külön tabon nyitná és nem nyit egyetlen popupnak külön ablakot.
text-only-zoom-ra valahol van userJS, csak nem tudom hol, és hogy még működik-e, én 1-2 oldalhoz saját userCSS-t gyártottam.
autocomplete-form-field-hez szintén van userJS (
LINK), de 10.50 óta nem működik, viszont még cookie alapú volt, most meg már lehet Local Storage alapú. Sőt, 10.70-től a userJS-eknek külön globális Persistent Storage áll a rendelkezésükre, erre például jó lenne.
Amúgy gyárilag is van benne űrlapkezelő, (Ctrl+F12->Űrlapok fül), ami arra alkalmas, amire az emberek 90%-a használja ezt a funkciót, tehát beírja az e-mail címet meg a nicknevet, amit alapból ki tud onnantól tölteni.
Egyedül arra nem jó, hogy a keresőformokba írt keresési feltételeket megjegyezze, de ha valahol valaki gyakran keres, akkor felveheti egyéni keresőnek és címsorból/keresődobozból indítva a keresést a typed_history.xml fájlba bekerül, így megjegyzi a korábbi kereséseket, sőt még szinkronizálni is lehet.
Én inkább arra várok, hogy az override.ini-be több opera:config beállítási lehetőséget lehessen használni. Például oldalspecifikus fehérlista a gyári Flashblock-nak, oldalspecifikus illeszkedés és hasonlók.