Egy kis bemutatkozással kezdeném: Szabi vagyok, a HWSW csapatának legújabb és legfiatalabb tagja. Az én vezényletem alatt készült el tavaly a buzz.hu közösségi szolgáltatás, valamint az elmúlt hónapokban a sok éves hagyománnyal büszkélkedő Bolhapiac megújításán dolgoztam, remélem nem eredménytelenül!
Nem mondanám, hogy a Bolhapiac eddigi formájában megszűnik létezni, inkább úgy fogalmaznék, hogy jelentősen kibővítettük a lehetőségeket. A legfontosabb változás, hogy a hirdetések ezután egy (a fórumtól különálló) adatbázisba kerülnek, ezáltal a keresések sokkal gyorsabbak, célirányosabbak lesznek, nem beszélve arról, hogy a fórum motor terhelését is jelentősen csökkenteni tudjuk. Leegyszerűsítve úgy kell elképzelni a fejlesztést, hogy a Bolhapiac fórum „fölé” húztunk egy búrát, egy kezelőfelületet. Ezen keresztül lehet mindent intézni – keresni, új hirdetést feladni, a meglévőket szerkeszteni, stb.
A feladás lehet talán a legnagyobb újdonság: az eddig megszokott „indítok egy új topicot és beleírom, amit el akarok adni” formula helyett egy űrlapot kell ezután kitölteni, melyen nagyjából részletesen minden szükséges adatot meg lehet adni az eladni kívánt termékről – vagy ha valamit vennél, természetesen ugyanezt az utat kell bejárnod.
A közkedvelt licitálós hirdetéseket is igyekeztünk átültetni az új rendszerbe. Ha ilyen hirdetést szeretnél feladni, akkor a fentebb már említett űrlap kitöltése után csak be kell pipálnod egy checkboxot, mely azt fogja jelezni, hogy a feltüntetett ár alku tárgya, nem fix.
Ezen kívül még egy nagy újítás van (az eddigi rendszerhez képest, persze): ez pedig a hirdetések kategóriákba rendezése. Több szint mélységben be tudod állítani, hogy az adott termék pontosan hova tartozik (hardver, szoftver, autó, akármi), így azon emberek, akik keresnének termékeket, sokkal fókuszáltabban találhatják meg a hirdetéseket – pl. pont a Te hirdetésedet! Ezáltal növelhető a találatok pontossága, és az eladás időtartama is csökkenhet.
Fontos! A régi Bolhapiac ezután archívumonként működik tovább, pontosan január végéig, amikor is meg törölni fogjuk az addigra már elavult hirdetéseket. Új témát már nem lehet nyitni, de hozzászólni szabadon lehet még a régi topicokhoz. Arra kérünk mindenkit, aki használta a Bolhapiacot, hogy az összes hirdetését hozza át az új rendszerbe!
Akik bazárt üzemeltettek, tehát sok terméket hirdetettek meg egyszerre, azok kérem keressenek meg engem privátban, mert rájuk külön gondoltunk, de egyeztetni szeretnénk velünk a továbbiakról.
Bármilyen kérdést, kérést, észrevételt és hibabejelentést örömmel várunk ebbe a topicba. Nagyon reméljük, hogy meg lesztek elégedve az új rendszer működésével. Tisztában vagyunk azzal, hogy elég nagy újítást hajtottunk végre, aki a régi rendszerhez már hozzászokott, annak elsőre talán idegen és szokatlan lesz a felület, de hiszünk abban, hogy a változások jobbá teszik a Bolhapiac működését, és hamar meg fogjátok szeretni!

Súgó
A téma zárva.