Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:23
Idézet: Olympia - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:12
A statisztika mit mutat skin tekintetében?
Ti nyilván meg tudjátok nézni, hogy az AKTÍV userek körében hogyan alakul az arány a ketző között...
Feltételezhetően meg is tettétek és ez alapján vállalható fel a kék szín, de azért én kíváncsi lennék...
97 %
3 %
Ezt a nagybetűs kiemelést a perdöntő bizonyítékról komolyan gondoltad? Kit akarsz ezzel megvezetni (mégha tényleg csak az aktív tagok arányáról van is szó)? Ennyire ne nézz már ostobának minket! A nem regisztrált felhasználók (vendégek) csak a kéket láthatják, mire rászánják magukat a regisztrációra, megszokják... aztán mikor csatlakoznak, alapból a kéket kapják, és feltételezem, többségüknek fogalma sincs a választási lehetőségről. Többezer hsz-es tagok közt is akad ilyen, nemrég épp "szemtanúja" voltam egy ezzel kapcsolatos beszélgetésnek az egyik topikban.
Ennek az összehasonlításnak akkor lenne értelme, akkor lenne objektív, ha
- a vendégek egyenlő eséllyel láthatnák A és B skint (kettő esetén) mondjuk IP cím alapján a páratlan számra végződők az egyiket, a párosra végződők a másikat;
- a felhasználók regisztrációkor (és a FAQ-n keresztül) tájékoztatást kapnának arról, hogy a fórum többfajta, alternatív kinézetű, de funkcionálisan teljesen megegyező "bőrrel" rendelkezik, amelyek listája az idők során változhat, bővülhet, csökkenhet stb.;
- regisztrációkor kötelező lenne a választás A és B skin között, és egyik sem lenne "default".
Ezt persze balgaság lenne így megcsinálni, nyilvánvalóan hasznos dolog a default, csak nem kéne úgy tenni, mintha ez eleve nem determinálná az adott skint használók számát. A következő hsz-edben levágott színjátékhoz csak gratulálni tudok.
Légy szíves azt nézd meg, ha megteheted (lehetséges és van időd/kedved), hogy azon felhasználók közül, akik már a régi motor idején is jelen voltak, valamint jelenleg is aktív tagok, hányan tértek vissza a military skinre az IPB-re váltás után, és hányan tartották meg a rájuk kényszerített invision-féle színvilágot.
---
Bocsáss meg a fenti hangnemért, megpróbálom egy kicsit más oldalról megközelíteni a kérdést. Mintha Te nem lennél a HWSW munkatársa és egyikünk se lenne itt fórumozó, hanem egy másik hely kinézetéről beszélgetnénk egy tökéletes világban.
1. Elképzelhetőnek tartod-e hogy egy skin jobban tetszhet a felhasználók egy részének (vagy akár többségének), mint amit a fórummotor fejlesztője az "árban" a fórum mellé alapértelmezésben ad?
2. Reálisnak tartod-e, hogy két egyébként jól összeállított, nem giccses, visszafogott, de azért markánsan különböző skin közül az egyik a fórumozók 97%-ának, a másik meg csak 3%-ának tetszik?
A kérdések persze nem személyesen Neked szólnak, nyugodtan válaszolhat rá más is, aki érintve érzi magát, illetve nem is kell rá válaszolni.
Nekem pl. mindkettő bejön, de a keki kevésbé bántja a szemem, ezért azt
választottam. Köszönet a lehetőségért (és ez nem irónia), egyáltalán nem volt hiba megtartani.

Igazán sajnálnám, ha 2.x-re váltáskor nem tudnék hasonlóan cselekedni.