Idézet: malvin - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 10:48
Termeszetesen igazad van - mint mindig
A rendszerben valoban nagyon sok bit valtozott:
pl. olvasgattam ezt a forumot - valtozott a browser cache.
letoltottem nehany avi-t, sot meg mpeg-re is konvertaltam.
Na meg meg takaritottam is ...
De ha ettol annyit tud valtozni a rendszer, hogy eltunik ez a bizonyos ablak (vagy legalabb is az addig permanens naponkenti nehany megjelenes mondjuk heti egyszerire csokken), akkor szerintem ez (marmint a windows, vagy konkreten ez a windows) annyira logikatlanul indeterminisztikus, hogy nem is erdemes vele foglalkozni, mert akkor itt senki nem lehet sem szep sem okos (nem csak en!)
valoban, csak nem VISSZA hanem csak EL. (monitor vagy explorer)
De ezzel eges jol elvoltunk pont egy hetig.
További filozófiai kérdés: mennyi az esély arra, hogy a "bűnös" processzt kilőve, csupán csökken a felugró ablakok száma, de nem szűnik meg? Bármilyen fura, de szinte zéró.
Mert ha hiszed, ha nem, a felugró ablak az valamilyen processz futásának eredménye. Ha nem "itt" kezded a keresést, akkor vagy sose találod meg, vagy nem fogod tudni hogy mit is találtál, erre gondoltam vakság alatt.
Nekem nem az számít, hogy igazam van-e, ugyanis a többiekkel együtt mi csupán érdeklődünk, s javaslunk, néha egyértelműen megmondjuk, hogy mi van. A tévedés jogát fenntartjuk, de ettől még lehet próbálkozni.
Tehát továbbra is fenntartom korábbi állításomat (processzkilövéstől függetlenül): azt a 2 spyware-t (vagy hasonlót) mindenképpen le kéne takarítani. Ellenérvet nem hinném, hogy ez esetben bárki elfogadna, mert azt nem ártana bizonyítani. 1 csomó FAQ-ot olvasva olyanokat lát az ember rögtön az elején, hogy "győződjünk meg arról, vírus- és kémprogrammentes-e a rendszerünk!". Ha pl. ügyfélszolgálaton akarnék bejelenteni 1 szoftveresnek vélt hibát, s kiderülne, hogy van AKÁRMILYEN fertőzés a rendszerben, addig szóba sem állnának velem, s meg is érteném őket, ugyanis egyszerűen túl magas olyankor az a kockázati tényező, "szórás", (ha szabad ilyet mondani), amivel a hibát felderíthetik.
Ezen filózhatnánk sokat, de vajon én vagyok az, aki nem nagyon TETT eddig talán?
Tehát most már jó lenne olyasmit hallani, hogy ezt meg ezt csináltad, s ez meg ez lett az eredménye. Mi itt szinte mindent leírtunk, ami szóba jöhet. Asszem többet nem lehet segíteni. Ráadásul 1 hét alatt le kellett volna ülepednie. De mindegy. Biztos én nem értem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."