HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon HD3800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon HD3800 RV670 Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:18

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:16

Csak ne nagyon számíts rá, hogy itthon ennyiért lesz. :D

ja hát lehet hogy a 3850-es lesz 40 000 Ft körül, a 3870 pedig 50 000 Ft.

#1002 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:18

ja hát lehet hogy a 3850-es lesz 40 000 Ft körül, a 3870 pedig 50 000 Ft.

Csalódnék a magyar kereskedőkbe ha nem így lenne  :D
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#1003 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:24

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:10

szvsz realis - nem sokkal lesz gyorsabb mint az uj gts. viszont 200w+ lazan  :Đ

Nem gondoltam volna, hogy a 2006 novemberében vásárolt GTX-emet még 2008 január/februárjában sem lesz érdemben mire lecserélni... SLI-t nem tud lapom, dual gpu-s atit meg vesz a halál. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1004 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:31

Idézet: he7edik - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:24

Csalódnék a magyar kereskedőkbe ha nem így lenne  :D

ez a mentalitás is hungaricum ugye ? :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 11. 16. 15:32 -kor

#1005 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:36

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:24

Nem gondoltam volna, hogy a 2006 novemberében vásárolt GTX-emet még 2008 január/februárjában sem lesz érdemben mire lecserélni... SLI-t nem tud lapom, dual gpu-s atit meg vesz a halál. :)

Örülj neki. Mennyiért vetted anno?
Semper Fi

#1006 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:51

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:31

ez a mentalitás is hungaricum ugye ? :)

NEM

úgy hivják tapasztalat  :D
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#1007 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:17

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:58

kép

Most ez komoly, hogy 15%-ot várnak 8800Ultra-hoz képest? Akkor már inkább 2db sima 3870...

Ne viccelj, örültek, hogy a közelébe sikerült kerülni :D

Mondjuk, ha minimum annyival gyorsabb...

Én is úgy vagyok vele amúgy, hogy dupla gpus 3kmes kártya nem kell, de az nvidia duplanyákos förmedvényére sem vagyok kiváncsi... :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1008 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:21

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:17

Ne viccelj, örültek, hogy a közelébe sikerült kerülni :D

Mondjuk, ha minimum annyival gyorsabb...

Én is úgy vagyok vele amúgy, hogy dupla gpus 3kmes kártya nem kell, de az nvidia duplanyákos förmedvényére sem vagyok kiváncsi... :)

szvsz lenne benne racio, ha egy foglalatra tudnanak ket extraalacsony fogyasztasu gput.

#1009 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:26

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:21

szvsz lenne benne racio, ha egy foglalatra tudnanak ket extraalacsony fogyasztasu gput.

Mondjuk ha minden áron választani kéne, akkor inkább az ati megoldása :D

De ha jön a felturbózott gts ilyen gtx-ultra körüli, általában feletti teljesítménnyel mondjuk, akkor ez a megoldás nem életképes.

Meg 2 extra alacsony fogyasztásút igen, csak ez így 200w+ és mondjuk 30% növekedés?

Mindegy, majd meglátjuk, de én nem várok sokat ettől a szörnyetegtől :)

Szerkesztette: BoGab 2007. 11. 16. 16:30 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1010 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:40

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:26

..............

Arról már nem is beszélve, hogy a "szörnyeteg" ventillátora kiköpött  olyan mint a 2900XT/Pro ventije...... :think:  Az meg nem egy "lágy" hangú fuvallat keltő! :D
Üdv:Arsene

#1011 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:42

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:26

Mondjuk ha minden áron választani kéne, akkor inkább az ati megoldása :D

De ha jön a felturbózott gts ilyen gtx-ultra körüli, általában feletti teljesítménnyel mondjuk, akkor ez a megoldás nem életképes.

Meg 2 extra alacsony fogyasztásút igen, csak ez így 200w+ és mondjuk 30% növekedés?

nemtom milyen orajeleken megy, de amugy, mint a cf sebessegre. lehet csokkentettek feszt meg nemi orajelet, hogy ne zabaljon annyit.

ket 3850 asszem picivel tobbet fogyaszt mint egy 8800ultra.

Szerkesztette: arn 2007. 11. 16. 17:46 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:44

No akkor mégegyszer hozzáfűzném az odavalókat a Crysis teszt ügyében:

- azok az eredmények, ahol a 3870 veszít a benchmarkból jönnek. Valós játék alatt viszont fordított a helyzet, ha nem is nagy a különbség.
-  Néhány hír felütötte a fejét, hogy NV-knél megint beindult a "nevezzük át a fájlt és mindjárt jó lesz" hack. Nem igazán tudom megállapítani, hogy igaz-e, de több site is adott róla hírt.
- Mindez ismét csak azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy bármit is jelent a TWIMTBP logó egy játék elején.

Azokat a site-okat sem értem, akik egy 200 dollár körüli videokártyát 25x16-os felbontásban tesztelnek full effektek mellett. Akinek ekkora monitora van, nyilván nem 200 dollárért fog VGA-t venni. De azt hiszem ez már lerágott csont.

Be kell látni: a középkategóriát mindkét gyártó elhanyagolta csúnyán az elmúlt évben - és ez most megfordult. Hirtelen mindenki 24 inches monitoron akar játszani max felbontáson 40 000 forintos videokártyával, nem fura? :)

Szerintem a casual játékosoknak egy 3850 egy 19-es widos monitoron kira grafikát biztosít natív felbontáson, de talán még egy 21-esen is.

És a végére egy kis DX10.1 csemege. Ez kb az amit Abu már részben leírt, igaz angolul, viszont kicsit kevésbé deep dive nyelvezetben. Hogy miért is lesz fontos.

Szerkesztette: LiGhTSaBeR 2007. 11. 16. 17:45 -kor

#1013 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:49

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:44

- azok az eredmények, ahol a 3870 veszít a benchmarkból jönnek. Valós játék alatt viszont fordított a helyzet, ha nem is nagy a különbség.
-  Néhány hír felütötte a fejét, hogy NV-knél megint beindult a "nevezzük át a fájlt és mindjárt jó lesz" hack. Nem igazán tudom megállapítani, hogy igaz-e, de több site is adott róla hírt.
- Mindez ismét csak azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy bármit is jelent a TWIMTBP logó egy játék elején.

Azokat a site-okat sem értem, akik egy 200 dollár körüli videokártyát 25x16-os felbontásban tesztelnek full effektek mellett. Akinek ekkora monitora van, nyilván nem 200 dollárért fog VGA-t venni. De azt hiszem ez már lerágott csont.

Be kell látni: a középkategóriát mindkét gyártó elhanyagolta csúnyán az elmúlt évben - és ez most megfordult. Hirtelen mindenki 24 inches monitoron akar játszani max felbontáson 40 000 forintos videokártyával, nem fura? :)

Szerintem a casual játékosoknak egy 3850 egy 19-es widos monitoron kira grafikát biztosít natív felbontáson, de talán még egy 21-esen is.

És a végére egy kis DX10.1 csemege. Ez kb az amit Abu már részben leírt, igaz angolul, viszont kicsit kevésbé deep dive nyelvezetben. Hogy miért is lesz fontos.

az ati sose optimalizal egy alkalmazasra se?  :Đ

a masik - lehet 40k (marmint amerikaban, mert nalunk lesz az 50-55 is), de ha a dragabb lassabb vagy hasonlo, akkor miben teszteljenek?  :think:

nincs kozepkategoria - vagy nincs felso. nezopont kerdese. amig nincs gyorsabb gyartya, szvsz kozepso nincs...

#1014 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:53

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:44

Guru3d tesztben nem benchmarkkal tesztelnek Crysisben, mégis gyorsabb a GT.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1015 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:54

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:49

nincs kozepkategoria - vagy nincs felso. nezopont kerdese. amig nincs gyorsabb gyartya, szvsz kozepso nincs...

szvsz csak te látod így :D
mostanában ha vmi felsőkategória az legalább 100k+ huf pénzért rajtol :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1016 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:57

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:49

az ati sose optimalizal egy alkalmazasra se?  :Đ

a masik - lehet 40k (marmint amerikaban, mert nalunk lesz az 50-55 is), de ha a dragabb lassabb vagy hasonlo, akkor miben teszteljenek?  :think:

Már hogyne tennénk. Csak nincs rá mindig lehetőség. Ismerem sajnos, mekkora csapattal dolgozik az NV ezen a téren - kb 5ször annyian, mint nálunk, és a büdzséjük is óriási. De ez érthető, ők szinte csak ebből élnek, az AMD-nek pedig még mindig a CPU a fő bevételi forrása, így az erőforrásait is oda koncentrálja. Viszont a fejlesztők nagy része (engineering oldalról persze) mindig is AMD párti abból a szempontból, hogy sokkal könnyebb velünk dolgozni. Állítólag :) Ahogy a csapatot ismerem, ez több, mint elképzelhető.

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az NV-vel 4-5 év múlva, amikor az Intel és az AMD is útjának indítja CPU+GPU termékeiket. Ők hogyan fognak tudni vajon versenyezni/megélni? Természetesen discrete grafikus kártyákra mindig szükség lesz - de szinte csak abból megélni, nem tudom. Bocsánat, nem akartam flame-t indítani, meg egy kicsit talán offtopic is voltam.

Szerkesztette: LiGhTSaBeR 2007. 11. 16. 17:58 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:59

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:54

szvsz csak te látod így :D
mostanában ha vmi felsőkategória az legalább 100k+ huf pénzért rajtol :)

en azt hittem a teljesitmeny alapjan hatarozzuk meg, hogy mi a felso kategoria  :think:
a gts is kozepkategorias lesz. meg lehet az x2 is. erdekes  :Đ

felsokategorias teljesitmeny korabbi kozepkategorias aron. aztan nincs vita.

Szerkesztette: arn 2007. 11. 16. 18:01 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:02

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:59

en azt hittem a teljesitmeny alapjan hatarozzuk meg, hogy mi a felso kategoria  :think:

felsokategorias teljesitmeny korabbi kozepkategorias aron. aztan nincs vita.

a gt meg marad? :)
vagy pl ha a 8600gts jött volna elsőnek 8-as szériából az is felsőkategória lett volna? :)
áhh mind1, mit se számít :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1019 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:06

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:59

A teljesítmény relatív: egy 3850-nel 10x7-es felbontásban egy Far Cry-ban háromszámjegyű FPS-t produkálok neked bármikor. De mondjuk egy 8800GT-vel Crysisban 25x16-os felbontásban AF-fel és AAval tuti nem mész 15FPS fölé. Picit kisarkítottam, de azt hiszem érthető, hogy miért viszonylagos a teljesítmény. Én valahogy úgy fogalmaznék, hogy mennyit akarok azért fizetni, hogy a teljesítmény/látvány igényemet kielégítse a termék. A 8800GT a csúcskategória alja, vagy a középkategória teteje - ez már csak szimantika. Így a 3870 is. Mert soha nem fogsz vele 25x16ban játszani, mert ahhoz már túl gyenge. Meg azért van nála gyorsabb kártya is. Drágább is.

#1020 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:06

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:57

Már hogyne tennénk. Csak nincs rá mindig lehetőség. Ismerem sajnos, mekkora csapattal dolgozik az NV ezen a téren - kb 5ször annyian, mint nálunk, és a büdzséjük is óriási. De ez érthető, ők szinte csak ebből élnek, az AMD-nek pedig még mindig a CPU a fő bevételi forrása, így az erőforrásait is oda koncentrálja. Viszont a fejlesztők nagy része (engineering oldalról persze) mindig is AMD párti abból a szempontból, hogy sokkal könnyebb velünk dolgozni. Állítólag :) Ahogy a csapatot ismerem, ez több, mint elképzelhető.

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az NV-vel 4-5 év múlva, amikor az Intel és az AMD is útjának indítja CPU+GPU termékeiket. Ők hogyan fognak tudni vajon versenyezni/megélni? Természetesen discrete grafikus kártyákra mindig szükség lesz - de szinte csak abból megélni, nem tudom. Bocsánat, nem akartam flame-t indítani, meg egy kicsit talán offtopic is voltam.

minden szamitogeppel kapcsolatos oktatast azzal kezdenek, hogy a szamitogep ket reszbol all - hwbol es swbol. furi, hogy ez az amdnek most kezd leesni.  :think:

kivancsi leszek, hogy az nv merre indul - mert a chipseteknel a fobb iranyvonalt jelento amd ag szvsz egyre jobban kiesik, a gpus dolog meg teljesen a cpuk fele mozdul. ahol pedig eleg nagy szereplok vannak, olyan hatterrel, ami az nvnal nincs (gyartokapacitas, cpukkal kapcsolatos tapasztalat). minden azon fog mulni, hogy az milyen jovobeli architekturakat talalnak ki. - ha nagyon mosni fogjak a cpu-gpu vonalat, akkor az nv kihullik, vagy betarsul vmi nagy szereplo melle.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.