HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:19

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:28

Mint írtam : "3 hete leadtam a chellos modemet és megszüntettem a szolgáltatásnak nevezett :wc: "
Tehát NEM ÉN töltöttem a papírt...
Nem tudom mit lehet "szarul, hibásan, rossz dátummal" leadni a modemet és visszamondani.
2007. december 20.-án adtam le és 2007.dec. 31.-ig volt a szolgáltatás vége.
Ma meg ugye 2008. jan 07. van és a januári 11.198ft-t akarták levonni. :eek:

Bár gondolom erre is biztos tudod a választ... :rolleyes:

A válasz egyszerű, két lehetőség van.

1. Amikor lemondtad a szolgáltatást, akkor már elkészült a januári számlád, így csak a februári számlán fog látszódni az, hogy lemondtad a szolgáltatást. Egy már elkészült számlát ugyanis nem lehet utólag módosítani.

2. Lehetséges, hogy csak 1-2 ezer forintos törthavidíjat akartak levonni tőled, mivel tegyük fel, hogy a szolgáltatásod havidíja csak december 11-ig volt rendezve, tehát csak a novemberben kiérkezett számládat rendezted, a decemberit már nem, mondván, hogy úgy sem használtad teljes december hóban a szolgáltatást. Ebben az esetben a upc teljesen jogosan akarta levonni tőled a hiányzó törthavidíjat dec 11 és dec 20 közötti időszakra.

Szerkesztette: Adam84 2008. 01. 08. 09:24 -kor

#1802 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:25

Mint írtam : "3 hete leadtam a chellos modemet és megszüntettem a szolgáltatásnak nevezett :wc: "
Nem tudom mit lehet "szarul, hibásan, rossz dátummal" leadni a modemet és visszamondani.

Csak 1 tipp:
Ha dec. 31-ig volt a szerződés attól még,hogy 20-án leadtad a modemed -31-ig kell fizetned.
Nekem pl. 26-tól 26-ig van a fizetés - ha netán neked is,akkor dec. 26 és 31 közötti 5 napot még ki kell fizetni.
Valszeg ez úgy működik,hogy előbb levonják az összeset majd visszautalják a különbözetet.

#1803 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:58

Itt van előttem a legutolsó számlám: fizetendő 2007. december 27-ig, számlázott időszak 2007.12.11-2008.01.10, valamikor karácsony előtt érkezett. Amikor lemondtad, már postán volt, valamennyi így utólag is jár nekik belőle. Gondolom kapsz még egy végszámlát, amiben jóváírják a többletet.

#1804 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 14:56

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 23:29

Én December 18-án módosítottam és mégis emelt számlát kaptam januárra.  :reklamacio:
Pedig direkt megkérdeztem és égre-földre esküdöztek, hogy ez nem fog megtörténni.  :eek:
Csak arra akartam utalni, hogy nem vagy egyedül.
A számlázás ilyen lassú.  :down:

Ezt nálam mind a 2* eljátszották mikor hoszabbítottam.
Akit érdekel olvasson vissza.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#1805 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:01

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 9:19

A válasz egyszerű, két lehetőség van.

1. Amikor lemondtad a szolgáltatást, akkor már elkészült a januári számlád, így csak a februári számlán fog látszódni az, hogy lemondtad a szolgáltatást. Egy már elkészült számlát ugyanis nem lehet utólag módosítani.

2. Lehetséges, hogy csak 1-2 ezer forintos törthavidíjat akartak levonni tőled, mivel tegyük fel, hogy a szolgáltatásod havidíja csak december 11-ig volt rendezve, tehát csak a novemberben kiérkezett számládat rendezted, a decemberit már nem, mondván, hogy úgy sem használtad teljes december hóban a szolgáltatást. Ebben az esetben a upc teljesen jogosan akarta levonni tőled a hiányzó törthavidíjat dec 11 és dec 20 közötti időszakra.

1. Valószínü elkészült.
2. Mint írtam nem törtösszeg szerepelt a számlán, hanem "Ma meg ugye 2008. jan 07. van és a januári 11.198ft-t akarták levonni."
Ne akarjon levonni semmiféle tört hónapot amikor 2007 december kivolt fizetve!!! :rolleyes:
Direkt azért vittem vissza dec 20.-án a modemet.
Amúgy november vége óta csak itt porosodott, mert nem használtam a csúcsszuper szolgáltatást...

#1806 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:03

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 9:25

Csak 1 tipp:
Ha dec. 31-ig volt a szerződés attól még,hogy 20-án leadtad a modemed -31-ig kell fizetned.
Nekem pl. 26-tól 26-ig van a fizetés - ha netán neked is,akkor dec. 26 és 31 közötti 5 napot még ki kell fizetni.
Valszeg ez úgy működik,hogy előbb levonják az összeset majd visszautalják a különbözetet.

Lásd az előző irományom.
Tölem ne vonogasson a SEMMIÉRT pénzt!!! :reklamacio:
Amikor már semmi közöm nincs hozzájuk...

#1807 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:16

az utóbbi negyedórában kétszer volt átterhelés (vagy egyéb okból kapcsolatszakadás), és elég rendeszeres pár napja, hogy nagyon nehézkesen épül fel minden kapcsolat...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1808 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:51

2007 június végén fizettem elő a chello-ra, majd augusztusban a kábeltévére.
Most először akartam hívni a 1221-et, de csak várakoztató zenét hallgathatok, miközben az automata türelmemet kéri.
Ma kétszer hívtam őket, mindkét esetben 10 perc után meguntam a várakozást. Ráadásul volt olyan, hogy tárcsázáskor azt írta ki a telefon, hogy 'hálózat foglalt', de csak a 1221 hívásakor. Más tel.számot tudtam hívni.

Csak én nem tudom őket elérni vagy ez "normális jelenség" a UPC-nél?

#1809 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:01

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 13:51

Most először akartam hívni a 1221-et, de csak várakoztató zenét hallgathatok, miközben az automata türelmemet kéri.
Ma kétszer hívtam őket, mindkét esetben 10 perc után meguntam a várakozást. Ráadásul volt olyan, hogy tárcsázáskor azt írta ki a telefon, hogy 'hálózat foglalt', de csak a 1221 hívásakor. Más tel.számot tudtam hívni.

Online Chat-tel jobban jársz, se mobilról, se upc telefonról nem elérhető a 1221.  :confused:
Keeping the funk alive

#1810 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:40

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 13:01

Online Chat-tel jobban jársz, se mobilról, se upc telefonról nem elérhető a 1221.  :confused:

Megpróbálom, köszi.

#1811 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:17

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 11:51

Nekem 8:00-kor hívtam és akkor sikerült. :D  :D  Előtte 4 napon keresztül nem sikerült el érnem őket és a chat-en sem sikerült kapcsolatot fel venni.  :think:  :think:
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#1812 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:21

NSD

gáz van a 1221-es számmal

valamit kéne tenni az ügy érdekébe, mert semmit sem lehet bejelenteni, se kérni

nem biztos hogy megoldás mindent chaten intézni :rolleyes:
Keeping the funk alive

#1813 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:30

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:21

NSD

gáz van a 1221-es számmal

valamit kéne tenni az ügy érdekébe, mert semmit sem lehet bejelenteni, se kérni

nem biztos hogy megoldás mindent chaten intézni :rolleyes:

biztos elérte a call centert az influenza :)

szerk:
mivel nem upc-s voipom van, ezért a 1221-et nem tudom hívni, de a 36 1 688-1221 elérhető.

Szerkesztette: Uthenger 2008. 01. 09. 17:43 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:00

"A Központi Telefonos Ügyfélszolgálat és a hibabejelentő szolgálat országos, egységes, közös telefonszáma: 1221 (rövid hívószám)."

Namost az nincs ideirva, hogy honnan nem elérhető, de továbbra se hívható mobilról, se upc hálózatból, 21 után, meg reggel 6-kor viszont igen, csak akkor éppen a technikai hibabejelentő műxik, ami nekem éppen nem kell.

"A hibaelhárítás érdekében a szolgáltató 24 órán keresztül hívható hibabejelentő szolgálatot működtet. A hibabejelentő szolgálat hívható az ügyfélszolgálatok 2. pontban megadott telefonszámain. A hibabejelentő szolgálat élőhangos, ahol a beérkező hívások legalább 75%-a esetében legfeljebb 120 másodpercen belül élőhangos operátor jelentkezik aki az ügyfél hibabejelentését regisztrálja."

Na még ezzel sem lenne bajom, mert nem hibát akarok bejelenteni, hanem számlázással kapcsolatban lenne elég fontos elintéznivalóm és valahogy nem örülnék neki ha emiatt számlatartozásom lenne.

Hja, és ahonnan mindezt megnéztem : http://www.upc.hu/pd...t_2007_1015.pdf

Nem én találtam ki...  :cool:

Szerkesztette: Lazsa 2008. 01. 09. 18:04 -kor

Keeping the funk alive

#1815 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 20:55

No, azért a végére csak összejött, és minden kérdésemre kielégítő választ kaptam  :respect:

Bár szegény srác kicsit már OFF volt, gondolom az influenza hatása alatt állt  :)
Keeping the funk alive

#1816 Felhasználó inaktív   ladminka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:25

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 21:55

No, azért a végére csak összejött, és minden kérdésemre kielégítő választ kaptam  :respect:

Bár szegény srác kicsit már OFF volt, gondolom az influenza hatása alatt állt  :)

vagy félt, hogy nem tud lelépni a 22:00-es műszakváltáskor, mert addig nem végeztek :D

#1817 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:27

Mikor lesz már csomagfüggő p2p korlátozás? Ez így nem FAIR!  :reklamacio:  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1818 Felhasználó inaktív   ladminka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:58

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 22:27

Mikor lesz már csomagfüggő p2p korlátozás? Ez így nem FAIR!  :reklamacio:  :think:

Szerintem még nagyon-nagyon sokáig nem lesz csomagfüggő, mert azon a szinten, ahol a az ilyen típusú eszközök működnek már nem lehet megállapítani, hogy milyen csomagra fizettél elő. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy hamarabb lesz érezhető a terhelés csökkenése (és ezzel a max sebesség plafonjának feljebb tolása), minthogy csomagfüggő legyen a shaping.

#1819 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 22:14

Idézet: ladminka - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 22:58

Szerintem még nagyon-nagyon sokáig nem lesz csomagfüggő, mert azon a szinten, ahol a az ilyen típusú eszközök működnek már nem lehet megállapítani, hogy milyen csomagra fizettél elő. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy hamarabb lesz érezhető a terhelés csökkenése (és ezzel a max sebesség plafonjának feljebb tolása), minthogy csomagfüggő legyen a shaping.

Igen, erről már volt szó korábban, csak az a bökkenő, hogy így nagyon sok _tudatos_ efi fog lejjebb módosítani csomagot. A többség nem azért fizet elő Extreme+ csomagra, hogy gyorsabban jöjjön be a freemail és az iwiw.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1820 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 23:33

Elég gáz ez a priorizálás, szerintem vissza kellene térni a nagy emelés előtti időkre, amikor senkinek sem volt problémája... a józan észnek kellene végre győznie, nem a hülye marketingnek!!! Szerintem ezzel a előfizetők túlnyomó többsége kiegyezne... teljesen felesleges ez a rengeteg féle csomag, ha normálisan képtelenség használni!! Legyen 2-3 fajta internet, agyonkorlátolt 10/1 helyett legyen szabadon használható 5/1!!!
Én 4 éve vagyok chello előfizető, hozzászoktam ahhoz, hogy mindig maximumot nyújtotta a UPC, egészen a priorizálós valóságig! Eddig is best effort jellegűek voltak a csomagok, de mostanában aztán erőteljesen éreztetik ezt a kedves előfizetőkkel, amit senki nem akar megemészteni.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.