HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 11:20

Olyan gyors a netem, hogy még a kibaszott netbankom se tudom behozni.

Felhivom ÜSZ-t. Aszondja teszteljem a letöltést az ftp.fsn.hu -n lévő 1GB állománnyal. Elkezdem letölteni, 20kb/s és 0 között ugrál. ÜSZ: hát ez tényleg nem jó ... erre megszakad a vonal. Milyen érdekes.

Hú akkor nálad tényleg valami nagy gáz van. Nekem ugyanúgy lassú 1-2 oldal, de rosszabb nem lett. Főleg nem olyan,mint neked. Az is érdekes, hogy speedtest.net-en frankfurtot tesztelva megvan a teljes sávszél, budapest,meg akörnyező országok meg csak cammognak. Nem tudom, mi lehet a pontos oka, de rendberakhatnák már ezt az egészet.

Ja és ip csere óta nem mér a chello mérője. (kb 25.-e óta egy byte-ot sem számolt. Valami gáz csak van vele)
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#382 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:37

Idézet: spider80 - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 12:04

Hú akkor nálad tényleg valami nagy gáz van. Nekem ugyanúgy lassú 1-2 oldal, de rosszabb nem lett. Főleg nem olyan,mint neked. Az is érdekes, hogy speedtest.net-en frankfurtot tesztelva megvan a teljes sávszél, budapest,meg akörnyező országok meg csak cammognak. Nem tudom, mi lehet a pontos oka, de rendberakhatnák már ezt az egészet.

Ja és ip csere óta nem mér a chello mérője. (kb 25.-e óta egy byte-ot sem számolt. Valami gáz csak van vele)

Namost végigbeszéltem az egészet az ÜSZ-el.

ftp.fsn.hu 0-20kb/s.
saját ftpm: le 0-40kb/s (feltöltés viszont megvan 115kb/s ??)

upc.hu  betöltődése 2 perc
index.hu betöltődése 1 perc
sg.hu betöltődése 2 másodperc
prohardver betöltődése 2 másodperc

3 féle böngészővel, meg total commanderrel tesztelve.

A sebessegmero.hu tesztjeinél 4 féle mér 100-200kbit-et, a speedtest.net meg 10mbit-et.

Természetesen a UPC semmilyen hibát nem észlel ebből, a modemet teljes sebességgel elérik, a ping is jó (az tényleg jó majdnem mindenhova), jelszint ok. Érdekes módon ŐK javasolták a fenti oldalak némelyikének tesztelését, és amikor szar eredményt kaptam rá, akkor "hát igen ennek sokféle oka lehet". Na bazmeg, mit nem mond?

Szóval most ott tartok, hogy az ÜSZ nem tud segíteni, én meg itt baszakodok egy állítólag 10megás nettel néhány kb/s-al.

#383 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:38

Idézet: spider80 - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 11:04

Kösz, intézkedtem :)

#384 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 11:37

Namost végigbeszéltem az egészet az ÜSZ-el.

ftp.fsn.hu 0-20kb/s.
saját ftpm: le 0-40kb/s (feltöltés viszont megvan 115kb/s ??)

upc.hu  betöltődése 2 perc
index.hu betöltődése 1 perc
sg.hu betöltődése 2 másodperc
prohardver betöltődése 2 másodperc

3 féle böngészővel, meg total commanderrel tesztelve.

A sebessegmero.hu tesztjeinél 4 féle mér 100-200kbit-et, a speedtest.net meg 10mbit-et.

Természetesen a UPC semmilyen hibát nem észlel ebből, a modemet teljes sebességgel elérik, a ping is jó (az tényleg jó majdnem mindenhova), jelszint ok. Érdekes módon ŐK javasolták a fenti oldalak némelyikének tesztelését, és amikor szar eredményt kaptam rá, akkor "hát igen ennek sokféle oka lehet". Na bazmeg, mit nem mond?

Szóval most ott tartok, hogy az ÜSZ nem tud segíteni, én meg itt baszakodok egy állítólag 10megás nettel néhány kb/s-al.

Otthoni téma végigjátszva? Hálókártya duplexitása, usb/ethernet csere, router kiiktat, stb?

#385 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:55

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 12:40

Otthoni téma végigjátszva? Hálókártya duplexitása, usb/ethernet csere, router kiiktat, stb?

Igen volt. 3x is az utóbbi 2 hétben.

A hálókártya 100mbit half duplexen volt, át lett rakva 100mbit fd, 10mbit fd, egyik sem változtatott a helyzeten.
Router nincs.
2 ETH kábelem van, mindkettővel azonos a helyzet.
Windows firewall kibekapcs. NOD32 uninstall , kibekapcs stb.
Másik hálókártyát nem próbáltam, de a driverét frissítettem a legújabb elérhetőre.

De egy kérdés ami igencsak foglalkoztat: HA van olyan weboldal, és VAN olyan sebességmérő, ahonnan 10mbit-el tudok letölteni, de vannak olyan weboldalak, és sebességméről, amelyek csak 100-200kbit/s körül mérnek, illetve 20-40kb/s között tudok max LE tölteni, akkor tényleg nálam van a gond?

Ha nálam lenne a gond, akkor pl a cs2hu-ról hogyhogy 1000kb/s-al jön le bármi, és az ftp.fsn.hu -ról meg csak 20-al?

#386 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:11

Példák:
Origo szoftverbázist pl alig érem el, türelmem nincs kivárni amig elindul valami.
CS2hu:
Kép
hwsw.hu:
Kép

saját ftp, UGYANAZON FILE FEL ÉS LETÖLTÉSE:
Kép
Kép

:confused:

Szerk: totalcar.hu-ról próbáltam most videót letölteni: 997kbyte/s...

Szerkesztette: Locutus 2007. 11. 02. 12:20 -kor

#387 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:16

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 12:38

Köszi, rendes vagy :)

Egyébként mérjen a mérő rendesen, de az oldalak is töltődjenek be úgy ,ahogy eddig.

Ja és a másik gond,amit most fedeztem fel: Winampban a netrádiók jó része állandóan bufferel, nem tud annyit előre betölteni, hogy folyamatos legyen. Azért ahhoz nem kell 10 mbit elvileg.
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#388 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:09

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 11:38

Nem tudsz esetleg azügyben is intézkedni, hogy használható netet kapjak havi 10ezerért?
3 napja már szakad is, a sebesség pedig 30-40k körül van letöltésnél, feltöltésnél 15k.
Környező házakban ugyanez a helyzet. (újpest, izzó ltp.)
Ezek a számok még a garantált értéket sem közelítik meg.

Online ügyfélszolgálatra több mint 1 órát vártam.
Kiírta 8 perc, majd 10 perc múlva, hogy 4 perc, majd kevesebb mint 1 perc több mint 3/4 órán keresztül.
Aztán kiírta, hogy foglalt mindenki, azóta még várakozóba se tesz...
Közben folyamatosan csöngettem telefonos üfsz-t... Nem vette fel senki...

Gratulálok! :(

:down:  :down:  :down:  :down:  :down:

Szerkesztette: maxt 2007. 11. 02. 14:10 -kor

#389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:14

Kolléga nézegeti a Chellot, hogy az ADSLjét visszamondaná, aztán UPC-t köttet. Szerintetek?
Make love not Wor.

#390 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 14:14

Kolléga nézegeti a Chellot, hogy az ADSLjét visszamondaná, aztán UPC-t köttet. Szerintetek?

Attól függ...
Ha használni is szeretné, akkor nem javaslom.
Ha csak kell egy villogó dísz a polcra havidíjért, akkor esetleg, bár könyvtámasznak sem jó, annyira könnyű a modem...

#391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:19

Idézet: maxt - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 14:16

Attól függ...
Ha használni is szeretné, akkor nem javaslom.

Moszkva környékén akkor milyen net, ami működik? Nougye. Csak mert beengedtem a gépemre cuccost, tölteni, oszt felakadt a szeme, mikor meglátta a garafikont, mert ilyet az ADSL nem tud, de még működni sem.
Make love not Wor.

#392 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 14:19

Moszkva környékén akkor milyen net, ami működik? Nougye. Csak mert beengedtem a gépemre cuccost, tölteni, oszt felakadt a szeme, mikor meglátta a garafikont, mert ilyet az ADSL nem tud, de még működni sem.

Akkor finomítom:
adsl, és chello is lehet jó, és rossz is.
Én eddig még csak elég rossz adsl-ekkel találkoztam, a névleges érték közelében sem voltak, de a sebességet, és az alacsony pinget szinte mindíg hozták.
Namost a chello régebben problémamentes volt, bár a pingideje néha kicsit megugrott.
Legutóbbi tavaszi hálózatbuherálás óta folyamatos minőségromlás, plusz különböző korlátozások, pedig még előtte ki is emelték, hogy újpest, és csepel a legmegbízhatóbb rész.
Lassan elérem egy faxmodem sebességét, és megkérdezik "miteszik?".
Ha itt sem bírja a felelőtlen ígérgetéseket a hálózat, és a korábban említett botrányos sebességet, és szakadozást hozza, akkor nem tudom nyugodt szívvel azt mondani, hogy bárki fizessen rá elő.

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:32

Idézet: maxt - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 14:28

Legutóbbi tavaszi hálózatbuherálás óta folyamatos minőségromlás, plusz különböző korlátozások, pedig még előtte ki is emelték, hogy újpest, és csepel a legmegbízhatóbb rész.

Nekem Csepel szakít, mint disznaj, meg amerre látok Chellókat, azok működnek. De kolléga is most azért kérdezte, mert ADSLje lement 1 megabit alá, aztán ez már szopós.
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 14:45

Lol, szutyok amerikai filefrontról 1100-al töltök, közben az itthoni oldalak meg 10kb/s körül :D

#395 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:08

Most ilyen:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  u.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Linux For Human Beings

#396 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 15:32

Nekem Csepel szakít, mint disznaj, meg amerre látok Chellókat, azok működnek. De kolléga is most azért kérdezte, mert ADSLje lement 1 megabit alá, aztán ez már szopós.

Sajnos az UPC Chello sávszélessége ugyan úgy szerencse kérdése is, mint az ADSL esetében, előre semmi biztosat nem lehet tudni - megrendeled, aláírod a hűséget ha versenyképes áron szeretnél hozzájutni a szolgáltatáshoz, azt vagy bejön és boldogan hosszabbítod majd a hűséget, vagy nem, és amint a rabság lejár elmenekülsz, vagy némi anyagiakkal megváltod a szabadságot. Az összes  chello csomagra egységesen mindössze 100 kbit/s (12,5 kbyte/s) a garantált letöltési és 32 kbit/s (4 kbyte/s) a minimum feltöltési sebesség. Ez még rosszabb mint az ADSL-re vállalt minimum, hisz ott a garantált feltöltés megegyezik a chello által vállaltal (32 kbit/s), de a garantált min. letöltés egy hajszállal nagyobb, 128 kbit/s.

Ha az ADSL olyan lassú lett mint írod, és sem a csatlaozók csiszolgatása, sem woodoo varázsigék mormolása nem segít ezen :), akkor sokat nem lehet veszteni a chello-val, kell indulni egy chello minimummal, azt felfele lehet "upgradelni" hűség alatt is gond nélkül ha beválik a szolgáltatás és hasít a net :)
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#397 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:29

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 11:55

Igen volt. 3x is az utóbbi 2 hétben.

A hálókártya 100mbit half duplexen volt, át lett rakva 100mbit fd, 10mbit fd, egyik sem változtatott a helyzeten.
Router nincs.
2 ETH kábelem van, mindkettővel azonos a helyzet.
Windows firewall kibekapcs. NOD32 uninstall , kibekapcs stb.
Másik hálókártyát nem próbáltam, de a driverét frissítettem a legújabb elérhetőre.

De egy kérdés ami igencsak foglalkoztat: HA van olyan weboldal, és VAN olyan sebességmérő, ahonnan 10mbit-el tudok letölteni, de vannak olyan weboldalak, és sebességméről, amelyek csak 100-200kbit/s körül mérnek, illetve 20-40kb/s között tudok max LE tölteni, akkor tényleg nálam van a gond?

Ha nálam lenne a gond, akkor pl a cs2hu-ról hogyhogy 1000kb/s-al jön le bármi, és az ftp.fsn.hu -ról meg csak 20-al?

Egy édes kis vírus esetleg?
A NOD32 nem annyira véd a férgek ellen ... (saját tapasztalat)
Én már csak erre tudnék gondolni  :rolleyes:

Szerkesztette: Adam84 2007. 11. 02. 15:39 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 16:46

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 16:29

Egy édes kis vírus esetleg?
A NOD32 nem annyira véd a férgek ellen ... (saját tapasztalat)
Én már csak erre tudnék gondolni  :rolleyes:

Jah, és a vírus szelektíven korlátozza a letöltéseimet? :D
Hagyjuk már az ilyen urban legendeket...

#399 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 18:10

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 16:46

Jah, és a vírus szelektíven korlátozza a letöltéseimet? :D
Hagyjuk már az ilyen urban legendeket...

esetleg dobj fel egy ubuntut rack-re/masik particiora vagy probalkozz egy kolcson laptoppal. igy ki tudod zarni hogy oprencer/gep hiba. sok szerencset! ;)

#400 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 18:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 14:14

erdemes lenne a lakokornyezeteben csellozokat megkerdezni, ok tudjak milyen is valojaban. 3 varosban hasznaltam csellot mostanaban, mindenhol rendben volt de erezni a delutani/esti lassulast :s

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.