HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 21:28

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 17:53

A fentiek szerint Kecskemét terültén beindul a Chello ADSL valamint UPC Telefon szolgáltatás.

gyorsan atszaladtam az adsl aszf-et. erdekesnek tunik a 10/1-es csomag. en eddig max 768-as feltoltesrol hallottam  :think:

#502 Felhasználó inaktív   beni01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 21:53

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 15:33

A reklamációt akkor én is megteszem de telefonon elég reklamálni vagy személyesen biztosabb lesz ?
Mert akkor a jováírás nekem is jó lenne mert ugye trágya lassú a net.

Igen elég telefonon reklamálni de kitartónak kell lenni es ne engedd magad lerázni!
Hovatkoznak majd mindenre de ne hidj nekik!

#503 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:08

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 18:04

Hello,

NSD-hez lenne egy kérdésem/kérésem. Több napja küzdök egy problémával, ami valószínűleg routeolási gond nálatok. Chello Extrem csomagom van, és a feltöltéssel van gondom (FTP). A cégünknek van a BIX-ben egy szervere, ha bármilyen feltöltést indítok rá, akkor 5-30 Kbyte/sec között megy a sebesség, majd pár percen belül megszakad a kapcsolat. Viszont, a chello-s FTP-re full sebességgel tudok tölteni (115Kbyte/s). Beszélgettem a technikai ügyfélszolgálattal, végigpróbáltunk sok dolgot, végül a srác adott egy másik BIX-es szerver címet próbaképpen, és oda is csak 10-20 kbyte/s-cel ment a feltöltés. Végül ő maga mondta, hogy ez valószínűleg route-olási gond, nincs értelme munkalapot felvenni. Viszont nem sok jóval bíztatott, hogy mikorra javul meg a dolog.
Nem tudnál te ránézni? Nagyon gázban vagyok, mert egy csomó anyagot kellene napi rendszerességgel  feldobnom a szerverünkre, de így most naponta jönnek-mennek a futárok, ami nem olcsó mulatság :-(

Egyébként Budapest, XIV. ker, Mogyoródi út-ról van szó, az IP-m: 80.98.159.XXX

Előre is köszönök minden segítséget!

csatlakozok...

150 Connecting to port 60021
! Send error: connection reset
Transmitted 1431552 bytes in 135.3 secs, (103.75 Kbps), transfer failed
421 Timeout (no new data for 60 seconds)

FTP-vel próbálok feltölteni tárhelyre (extra, uw, fw), és kb felmegy max egy mega, az is elég nyögvenyelősen, majd timeouttal elszáll a feltöltés...

kb 1 hete még normálisa működött a feltöltés. amúgy XI.ker, villányi környéke.

:think:

-C0pp3rM!n3-

#504 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:35

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 20:35

Nem kerüli meg a földet, házunk belül is jól megy nálunk, ezen a BIX linkünkön (213.46.166.81) kitoltam az imént tesztként 40MBit-et a BIX switchen keresztül más irányba. Invitelnél minden ok (főleg ott a 8. hop környékén)?

Az a helyzet, hogy a nem Invitel-es hazai szervereknél is ugyanez a helyzet. Az ingyenes tárhely szolgáltatóknál dettó. Kínomban mostanában ingyenes tárhelyekre is megpróbáltam feltölteni az elkészült melóimat, de oda sem megy. Egy másik szerver útvonala, amelynél szintén 10-20 kbyte/s-cel megy a feltöltés, majd belehal 1-2 percen belül:

C:\Documents and Settings\Administrator>tracert ftp.mediacenter.hu

Tracing route to s1.mediacenter.hu [195.70.48.67]
over a maximum of 30 hops:

1 <10 ms <10 ms <10 ms  192.168.1.1
  2  *        *        *  Request timed out.
  3  *        *        *  Request timed out.
  4  7 ms  8 ms  9 ms  195.184.167.33
  5  7 ms  9 ms  9 ms  hu-bud02a-ra1-ge-0-0-0.aorta.net [213.46.166.45]

6  9 ms    10 ms  9 ms  TE-1-1.core0.interware.hu [193.188.137.25]
  7    10 ms    10 ms  9 ms  s1.mediacenter.hu [195.70.48.67]

Trace complete.

Mindez így néz ki:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A legszebb az egészben az, hogy bezzeg a UPC-s tárhely FTP-re süvít fel minden. De bármely más szerverre már nem megy. Ok, még majd valami külföldi szervert meg tudok nézni, de hát minek...
Szóval nem tudom. Akkor lehet, hogy nem route probléma, de hogy valami nem oké, az biztos. És hát az is tuti, hogy nem nálam van a hiba :-(

#505 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 23:37

Idézet: shabba - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 21:18

Elég dinamikusan nő a download peak UPC BIX portjain. 3 hónapja még csúcsidőben max 10-11 Gbps csúcsértékig futott ki, ma este már szinte elérte a 15 Gbps-et. Lassan be kell aktiválni egy újabb 10GE portot mert az egyik már igen közel jár a 10 Gbps-hez, vagy egyenletesebbre kell venni a load balanceot, akkor még kitart újabb 3 hónapig ilyen mértékű növekedés mellett. Persze ha néhány nagyobb forgalmú beizzítana egymás között pár direkt peeringet, hamar eltűnne a forgalom nagy része BIX switchről.

Mindenesetre ha bixen van 15 Gbps peak, külföld felé lehet tippre úgy 8 Gbps körül, a hálón belüli forgalom lehet talán 2 Gbps. Az aggregált úgy ~25 Gbps körül lehet lefelé. Fölfelé az erőteljes shaping miatt nincs igazán növekedés nyár óta, ott stagnálnak a BIX mutatók ~4.5 Gbps körül. Külfölddel meg belső forgalommal úgy 7-8 Gbps körül lehetnek. Bár fene tudja ezen kívül még milyen direkt peeringjei vannak UPC-nek.

A havi átlagsebbeség alapján BIX porton az elmúlt hónapban 3 PB letöltése és 1 PB feltöltése volt UPC portokon. Arányaiban a teljes hálózaton úgy ~4.8/1.6 PB forgalmuk lehet, ha van még további direk peeringjük akár több is. 250 ezer előfizetővel leosztva ez úgy 20/6.5 GB havi forgalom egy "átlag Joe" előfizetőre arányosítva.

láttad hogy már T-com második 10gigás portja is átváltott backup-ból simába?
lehet ők is hamarosan fogják a két 10gigás közt osztani a terhelést :up:

#506 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 08:04

IV. ker szintén time out-tal száll el a napokban, jó lenne ha ki lenne javitva a hiba.

#507 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 08:38

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 8:04

IV. ker szintén time out-tal száll el a napokban, jó lenne ha ki lenne javitva a hiba.

remelem azzal tisztaban vagytok, hogy ez itt nem hivatalos hibabejelentesi forma. arra ott az e-mail/telefon/chat. domper nagy szivesseget tesz ezzel mindenkinek, hogy foglalkozik a nyugjeinkkel. respect  :respect:

#508 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 09:18

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 10:38

remelem azzal tisztaban vagytok, hogy ez itt nem hivatalos hibabejelentesi forma. arra ott az e-mail/telefon/chat. domper nagy szivesseget tesz ezzel mindenkinek, hogy foglalkozik a nyugjeinkkel. respect  :respect:

Igen, ha nagyon zavarna menne telefon upc felé, csak szólni akartam, hogy itt is érezhető a negativ hatás :(

#509 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 11:01

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 9:38

így van :respect:  ;)

ui: én csak csatlakoztam az előző hsz-hez, mivel itt is tapasztalható a hiba.
mind1, addig megy fel a stuff a chello tárhelyre (oda amúgy kifogástalanul működik az upload).

-C0pp3rM!n3-

#510 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:46

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 8:04

Csatlakozom!
Újpest használhatatlan!

#511 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 14:26

Jaaaaaaaj embreke vannak itten furcsaságok! Végre már azthittem, hogy pár gónapos telefonálás levelezés során olyan egyértelmű lesz minden.
Alapszituáció: chello extreme lejárt, hűség hosszabítás visszamódosítással médiumra
Telefonon 55* lebeszélve ügyfélszámokat összehozva: "küldjük a nyilatkozatot".
- egy dolog, hogy az első számla listaárral jött ki - mivel utalvánnyal fizetek, ezért le is vonták - majd visszavonják.
- megjött a szerződésmódosítás + nyilatkozat + kezdőoldal

Első lap: kb 10-es betüméret
"Kérésének megfelelően 2007.10.31-től a meglévő előfizetését chello medium szolgáltatásra módosítottuk, emelynek havi előfizetési díja: 9500,-ft  ++++"
Hmmmm érdekes
Második lap: kb 8-9-es betüméret
"Igénylet internet szolgáltatás csomag: chello medium    ára:9500 ft/ hó"
Agyzsigerek megfeszülnek
Harmadiik lap: talán már van 6-os is
Ha szépen figyelmesen elolvasod, akkor ebből kiderűl, hogy a szerződéses ár ami 5990 csak addig él, amíg valamilyen egyéb szolgáltatásra előfizetsz még mellette.
Árulja el valaka miért kell idegzsábát és magasabb telefonszámlát rámterhelni? Van az upc-nek egésségbiztósítós és matávos részvénye?!

Kérdezem hasonszőrű társaimat, ezek a szerződések eddig is így mentek ki? Vagy ez már köszönhető annak, hogy az állam a hűségnyilatkozatok hosszát le akarja vinnni fél évre? Vagy egyáltalán miért kell nekem aláírnom: az előfizetési díjam 9500 ft mediumra?

#512 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 14:59

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 14:26

Jaaaaaaaj embreke vannak itten furcsaságok! Végre már azthittem, hogy pár gónapos telefonálás levelezés során olyan egyértelmű lesz minden.
...

"Akciónk 2007. október 31-től visszavonásig, azon chello előfizetők részére érvényes, akik magasabb chello szolgáltatásunkat megrendelik és vállalják, hogy 2008. december 31-ig a szolgáltatást megtartják."

Jelenleg ez van az oldalon, vagyis akkor köthetsz 6000 havidíjal hűsget, ha
1. felfele módosítasz, ÉS van más előfizud,
vagy,
2. ha meghosszabbítod a jelenlegi medium előfizut ÉS van más upc előfizetésed is,
vagy
3. új előfizető vagy ÉS van másik előfizetésed.

A medium alap listaára 9500, ami a papírokon szerepel.

Ha nem vagy benne a 3-ban, akkor kellemetlen.
(legalábbis az oldalon nem találtam mást, de lehet csak vak vagyok)

szerk: a fent említett mindhárom eset 2008 dec 31-ig tartó hűség esetén lesz igaz

Szerkesztette: maxt 2007. 11. 08. 15:22 -kor

#513 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 15:13

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 14:26

Nem igazán értem, hogy mi a gond...
A szerződésmódosításon kötelezően fel kell tüntetni a listaárat, mert ha a hűségszerződés lejárata előtt szerződést bontasz, akkor nem lenne jogi alapja a hűségkedvezmények beterhelésének (listaár mínusz kedvezményes ár).

Az előfizetői szerződés mellett lennie kell egy hűségszerződésnek (nyilatkozatnak) is a papírok között, amin már a kedvezményes ár van feltüntetve, valamint az, hogy havonta hány Ft kedvezményt kapsz a UPC-től. Ez a kedvezményes ár fog rád mindaddig vonatkozni, amíg fenntartasz a chello szolgáltatás mellett még minimum egy másik kábeles szolgáltatást is.

Az pedig lehetséges, hogy a chello extreme listaárat kiszámlázta neked előre a UPC (mivel vszleg számlafuttatás után telefonáltál be), amit azonban a következő számláddal automatikusan jóvá fog írni.

Nem olyan bonyolult ez szerintem ...  :think:

#514 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 15:34

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 16:13

Az pedig lehetséges, hogy a chello extreme listaárat kiszámlázta neked előre a UPC (mivel vszleg számlafuttatás után telefonáltál be), amit azonban a következő számláddal automatikusan jóvá fog írni.

Nem olyan bonyolult ez szerintem ...  :think:

Igen lehet, hogy utána telefonáltam be mert:
- 1 hónappal e szerződésem lejárta elött hiába telefonáltam, mert minden adatom bekérése után csak azt közölték, hogy még korai, telefonáljak késöbb
- 3 héttel elötte már azt is megtudtam, hogy nem egy számon van a tv és a chello szolgáltatásom, vonassam össze. (megtörtént) + bónusz csak a szerződés lejárta elött 15 nappal tudják a hosszabítást elkövetni.
-14 nappal a szerződésem lejárta elött megtörtént minden.

Most, akkor miattam nem tudták időben átírni a számlát? Na ne má, hiszen pont ők mondták, hogy késöbb telefonáljak...... :think: 

Az előző hozzászólásom egy részét tanulságképpen írtam, hogy ne mindenki telefonáljon azonnal.

ui: ha nem accor csekken menne a fizetés, akkor aszem net nélkül maradtam volna...

#515 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:23

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 15:34

Igen lehet, hogy utána telefonáltam be mert:
- 1 hónappal e szerződésem lejárta elött hiába telefonáltam, mert minden adatom bekérése után csak azt közölték, hogy még korai, telefonáljak késöbb
- 3 héttel elötte már azt is megtudtam, hogy nem egy számon van a tv és a chello szolgáltatásom, vonassam össze. (megtörtént) + bónusz csak a szerződés lejárta elött 15 nappal tudják a hosszabítást elkövetni.
-14 nappal a szerződésem lejárta elött megtörtént minden.

Most, akkor miattam nem tudták időben átírni a számlát? Na ne má, hiszen pont ők mondták, hogy késöbb telefonáljak...... :think: 

Az előző hozzászólásom egy részét tanulságképpen írtam, hogy ne mindenki telefonáljon azonnal.

ui: ha nem accor csekken menne a fizetés, akkor aszem net nélkül maradtam volna...

Ne aggódj én is hasonlóan jártam,de a következő számlán jóváírták.
Nálam 26-án van a számlaforduló és a következő hónap 1-én telefonáltam.
A díjakat meg ugye előre kell fizetni !

#516 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:27

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 15:34

Ha a számla elkészült, utána már nem lehet rajta módosítani.

#517 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:34

Gyöngyösön nem történt gyorsulás?
az index fórumán  sebességnövekedésről számoltak be :)

Szerkesztette: Uthenger 2007. 11. 08. 16:35 -kor

#518 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:35

Holnap megtesztelem. :)

#519 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 17:37

Várpalota 10/1 helyett.  :reklamacio:
A torrentet már meg sem említem.  :down:

Kép
Kép

Szerkesztette: Shadowman007 2007. 11. 08. 17:43 -kor

http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#520 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 18:41

Ha megváltoztatom a Macaddressem akkor mit kell beírni, hogy menjen az internet? :think:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.