HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 00:34

Idézet: janos_ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:54

MaskimX, teged meg egyaltalan nem ertelek, miert agyalsz itt a chellorol, talan felbereltek, hogy vedd oket?

amikor ilyesmit olvasok, altalaban vagy elfog a nevetes, vagy teljesen hulyenek nezem az illetot. ebben az esetben az elso megoldast valasztom, mert nyilvanvaloan csak vicceltel.

nem ertem miert kell mindjart ilyen furmanyos elmelettel megmagyarazni, ha valakinek van egy ertelmes velemenye, allaspontja a temaban. vagy az efinek kotelezo jelleggel gyulolnie kell a szolgaltatojat, es ha (legalabb reszben) pozitiv velemenyt alkot rola, akkor mindjart felbereltek?
ugyanmar ;)

annyira uncsi mar ez a szajtepes arrol, hogy mit is kellene kapnunk ~10 rugoert internet cimen... en elegedetten hasznaltam hosszu evekig a chellot, es ha ugy adodik, ujra elo fogok ra fizetni. az otthoni, nem uzleti celu, nem dedikalt szolgaltatast nyujto, tehat best effort jellegu internetszolgaltatast egeszen jol produkaljak.

ugy gondolom (es ezzel lehet hogy magamra haragitok itt par embert), hogy onzo ember az, aki maganak jobbat szeretne ugy, hogy azzal a masik 100-nak, 1000-nek rosszabb lesz. mindannyian ugyanazt a penzt fizetitek ki erte. garantalt valahol papiron a upc csutkan torrentezesi lehetoseget? nem hiszem, bar az aszf-et en sem olvastam vegig soha.
amit itt nehanyan keresnek, azt nem ebben a kategoriaban fogjak megtalalni. Jahno baratunk is megmondta, lehet venni berelt vonalat, oszt ott nem lesz priorizalas :)

adsl-t hasznalok lassan 3 honapja.. higyjetek el, semmivel se jobb mint a chello. igen, csontra max sebesseggel megy a torrent, mindig. ja igen, fele akkora sebesseggel mint a chellon. 5.5Mbit netto egy 8Mbites csomaggal, 7Mbit vonali sebesseg mellett. feltoltes? ja igen, az is csak fele annyi mint a chellonal. ez a dlink modem meg egy kupac kaki. lehet hogy igenytelen vagyok, de nekem ez igy is boven megteszi otthoni internet cimen. mukodik. amire kell, arra boven eleg. lehet jatszani, letoltogetni, feltoltogetni, webezni, kommunikalni.

torodjetek bele, hogy ezek a szolgaltatasok az atlag felhasznalonak keszultek, a nagy tobbseg igenyeinek megfeleloen. kaphattok jobbat, csak fizessetek meg. sok az a 100ezres nagysagrend a garantalt dolgokert. akkor ennyiert megse olyan szar az a chello ;)

BÁNCSATOK! :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#762 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 02:01

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 3:10

Ahogy olvasom es tapasztalom az ftp upload ugyanugy szar :(
Tortenik ezugyben valami vagy marad ilyen?
Az 1KB/sec upload 1 vicc.

Látszólag nem történik semmi. Vagy történik, de mi nem látjuk. Vagy még senki nem tudja, hogy lehetne a forgalmat olyan irányba terelni, ahol megfelelő sebességgel ki tud menni :-)

Ahogy korábban írtam: telefonon bejelenteni, asztalt verni hogy küldjenek ki embert személyesen, majd a havi díj jóváírását kérni. Ha elég sokan megcsinálnák ezt, akkor pikk-pakk megjavulna :-)

De a helyzet az, hogy aki szimplán webezik, és nem küld e-mail-t nagyobb csatolmányokkal, az nem is veszi észre a hibajelenséget.

#763 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 09:00

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 23:28

Már rég írtam, de a helyzet nem nagyon változik.
Várpalotai helyzetjelentés. 80/7k!!!  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
:down:  :down:  :down:

Nembaj, jövőhéten rendelem meg az adsl-t.
4 év elég volt ebből a fosból!!!  :rolleyes:

A hiba nálad lesz. Várpalotán azért nem ennyire gáz a helyzet. Minimum 130/50 megvan de ennyire ritkán megy le. Délután olyan 350/70 az átlag de sokszor hoza a maxot is. (medium, tési domb)
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#764 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 09:37

Idézet: killa - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 20:57

A forgalmi korlátot jól tudod: az utolsó 3 hónapot nézik , ez nem lehet több mint 750 GB. E felett 10%-osra lassítanak, illetve felmondhatják a szerződést.

Torrent(p2p): Általában 12-23 - ig van korlátozás, de ez területfüggő van ahol észre sem veszik, de nálam pl
(chello professional 20/1 Mb/sec) ilyenkor visszaesik a p2psebesség  50/ 30 KB/ sec-re.

Ftp feltöltésről nem tudok nyilatkozni.

Smc 7004vbr routerom van , és az bírja .

Miskolc.

Koszi szepen a valaszt! :)

Esetleg valaki a XI. kerbol is el tudna mondani mit tapasztal e-teren?

u.i.
hol lehet informalodni a priorizalas pontos mertekerol es az ezt erinto alkalmazasokrol/portokrol, stb? (gondolom telefonos kisasszony nem fogja kivulrol fujni ezeket, avagy hadi titok lenne, mibe es mennyire korlatozzak az elofizetot? jelszo: rendeld meg, tapasztald ki, aztan utanna anyazz 1 evig?)

Azon is gondolkoztam, hogy ha ez igy megy lehet a minimum csomag is eleg lenne (netes tvk nagyjabol talan azon is elfutkorasznak)... Minimum csomagokat mennyire lassitjak?

Illetve errol a priorizalasrol le van fektetve valami kezzel foghato dolog? (nehogy jovore mar pl. egesz nap be legyen kapcsolva, illetve kiterjedjen mondjuk a 80as porton kivul mindenre, avagy a merteke novekedjen, stb...)

#765 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 11:31

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 9:00

A hiba nálad lesz. Várpalotán azért nem ennyire gáz a helyzet. Minimum 130/50 megvan de ennyire ritkán megy le. Délután olyan 350/70 az átlag de sokszor hoza a maxot is. (medium, tési domb)

Nem nálam van a hiba!!!
Voltak kinn a nyáron a szerelők.
1 egészen pöttyet túlvan terhelve a fej amin vagyok.
A web és az ftp se megy fullon csak kb 60-70%-át hozza.
Nálam sokszor a minimum fele sincs meg!!! :reklamacio:
Amúgy 10/1 netem van.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#766 Felhasználó inaktív   janos_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 19. 13:05

Fuuuuuuuuuuuuuu b0rz a kovetkezo mondatoddal, huuuuuuu de nagyon nem ertek egyet. :)

"annyira uncsi mar ez a szajtepes arrol, hogy mit is kellene kapnunk ~10 rugoert internet cimen... en elegedetten hasznaltam hosszu evekig a chellot, es ha ugy adodik, ujra elo fogok ra fizetni. az otthoni, nem uzleti celu, nem dedikalt szolgaltatast nyujto, tehat best effort jellegu internetszolgaltatast egeszen jol produkaljak. "

Tovabbra se ertem miert veditek jo paran a upct.

Megegyszer kenytelen vagyok leirni jo par ember gondjat. (ismerosok, forumok) Amikor elkezdtek a fejleszteseket a gondok ott kezdodtek. Igaz akkor volt mire fogniuk szvsz a sok hibat :) Amikor lezarultak ev kozepen, utanna mar elmeletileg normalisan kellett volna mukodni, ami "ideig oraig" ment is ugy ahogy, csak hat minnel tobb regi csomagot pakoltak at az ujba, annal terheltebb lett a halozat. Anno amikor meg 3mbit/30gb votl a csomag, erdekes modon, barmikor ultem le a gep ele (net, letoltes) erdekes modon mindig megvolt a 3 mbit, az igazsaghoz hozzatartozik az is, hogy napkozben igaz nem 350 volt a sebesseg csak 250-300, mert terheltebb volt olyankor a halojuk, de erdekes modon a pingek rendbe voltak (lasd par hsz.-el fentebb). Mindenki tudta ezt, elfogadta. De azon idoszakon kivul semmi gond nem volt vele. (havi 1-2 leallas, vagy kicsi lagg, ami teljesen elfogadhato volt, mar ha az ember pont akkor volt gep elott) Es itt a problema, mar nem tudjak az emelt savszelt tartani normalis korulmenyek kozott, mert nagyon is alul van meretezve a halozatuk ehhez. Megint a marketing gyozott. Pedig! Nagyon jol tudjuk, hogy - pl. 3mb-es csomag eseteben volt 30gb-os limit - ami szinten kb. 4-5 havonta nem is letezett (ki tudja miert? sot neha 2-3 honapon at nem is volt korlat!), olyankor pedig csinalt az ember akar 100gb-ot is 1 honapban. Ja, es letezett a chello-chello eleres kozotti "nem forgalom meres" :). Ugyebar torrent prg-kat is konnyen be lehetett allitani, hogy csak chellosoktol toltsunk. Sot, volt/van kulon olyan torrent oldal is csak nekik. Es erdekes modon nem volt vele gond.

Most meg mivan? Naponta tobbszori lagg (magas pingek), egyre tobben panaszkodnak ra, hogy higkaki lett az internet szolgaltatasuk. Mert megint a szamhaboru alapjan valaszt az ember. Az mindegy, mi van mogotte.

Szerkesztette: janos_ 2007. 11. 19. 13:07 -kor

#767 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 13:25

Akinek ftp upload problémája van az jelenetse be és onnantól számitva kap jóváírást, ha kér.
Késöbb többet mondok, most sietek !

#768 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 14:14

Idézet: janos_ - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 13:05

Tovabbra se ertem miert veditek jo paran a upct.

Nagyon egyszerű oka van. Nekünk jól megy, és elégedettek vagyunk a szolgáltatással és amikor jönnek sokan szidni, akkor úgy érezzük, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy nem mindenkinek szar ám a net.

Idézet

Sot, volt/van kulon olyan torrent oldal is csak nekik.

Sőt, volt olyan, hogy dchub csak chellosoknak, ezt az ötletet nyúlták le a chellos torrentek  :D

Kérlek, ne írd le többször, hogy kiknek hogy nem jó, megértettük. Te meg azt értsd meg, hogy a panaszkodók még mindig jóval kevesebben vannak, mint az elégedettek.

#769 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 19. 14:56

Idézet: janos_ - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 13:05

(...)

kérlek ne írd le többet nekünk, akiknek nem, h szar a upc-d, mert már elsőre sem érdekelt bennünket.  :Đ
kérlek értsd meg,  nem az az érdekes, h vannak jogos panaszok dögivel, hanem hogy az elégedett ügyfelek száma nagy. minten nattyon szep, minden nattyon jo, mi mintenel meg fagyunk elegetfe.
kérlek ne azt kérdezd, h mit tehet érted az upc, hanem hogy te mit tehetsz a többi upc-s ügyfélért. áldozatokat kell hozni. neked.
kérlek értsd meg, h ha esetleg nálad jól működik, akkor már nálunk nem fog.

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#770 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 16:18

Az két különböző dolog, hogy mi a minimumérték és mi a "felhasználót boldoggá tevő érték". Ha az előbbi alatt van a teljesítmény, akkor lehet díjcsökkentést kérni, ha az utóbbi alatt van, akkor lehet háborogni. Nem csak amiatt lehet háborogni, ami "szerződésszegés".

Vagy jelentkezzen, aki szerint nem jogos a néha ide beírt háborgásom, amikor az extreme 1 megabit/sec-kel megy, 200ms-os pingekkel. (Nem p2p-ről van szó.) :)

#771 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 16:53

Sziasztok,

engem most hívtak a UPC-től, hogy sikerült megoldaniuk az FTP feltöltés problémámat, és tényleg! :-)
Működik :-) Hogy szőke kapitány szavaival éljek: "Ott van!" :-)

Hurrrrrrrááááá! 1 hónapja nyüglődök ezzel! És végre :-) Működik. Ismét boldog UPC felhasználó lettem :-)
Azért a jóváírást kérelmezem levélkében :-)

#772 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 18:39

Az én hibámat is megjavitották és érdekes módon pont azon a napon amikor a szerelö jött volna,
nem hiszek a véletlenekben :)

#773 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 19:16

Én a letöltök táborába tartozom, havi 100-120 GB forgalommal, amit torrenten bonyolítok le. Nem tartom magam hardcore usernek. De nagyon felháborít, amit mostanában priorizálás jogcímen művelnek... 75kb/s lefelé.... na neeeeeeeee. Tele a hócipőm. Remélem a DIGI lanos nete szépen felkavarja majd az állóvizet, mert ott a 20/20 csak 4500 ft, ott is bent van az ÁSZF-ben a korlátozás lehetősége, de a vállalt minimum 4/4  Mbit!! Ha 4500 ft-ért csak a 4/4-et hozza a rendszer, én egy boldog user leszek. 2008. jan. 31-ével jár le a szerződésem, 1 évet írok alá a UPC-nél, addigra meglátjuk, mit mutat a DIGI lanos internete.

#774 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 20:36

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 20:16

Remélem a DIGI lanos nete szépen felkavarja majd az állóvizet

Majd ha az ország összes városában elérhető lesz, akkor biztos. Addig meg  :offtopic:

Egyébként meg 2403KB/s-el jön az anyag. Két héttel ezelőtt a net Gyöngyösön lassú volt, kicsit megpiszkálták, megjavult. Ahol lassú, majd ott is piszkálnak és lás csodát megjavul.  :)
Várni......várni.....várni...... :D
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#775 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 22:41

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 16:53

Sziasztok,

engem most hívtak a UPC-től, hogy sikerült megoldaniuk az FTP feltöltés problémámat, és tényleg! :-)
Működik :-) Hogy szőke kapitány szavaival éljek: "Ott van!" :-)

Hurrrrrrrááááá! 1 hónapja nyüglődök ezzel! És végre :-) Működik. Ismét boldog UPC felhasználó lettem :-)
Azért a jóváírást kérelmezem levélkében :-)

Sok boldog feltöltögetést kívánunk ;)

#776 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 22:51

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 19:16

de a vállalt minimum 4/4  Mbit!! Ha 4500 ft-ért csak a 4/4-et hozza a rendszer, én egy boldog user leszek.

Erre mindig írom, aki komolyan garantál ennyi minimumot, az miért nem adja havi 200-ért, ha annyi a piaci ára?
Make love not Wor.

#777 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 23:07

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 19:16

de a vállalt minimum 4/4  Mbit!! Ha 4500 ft-ért csak a 4/4-et hozza a rendszer, én egy boldog user leszek. 2008. jan. 31-ével jár le a szerződésem, 1 évet írok alá a UPC-nél, addigra meglátjuk, mit mutat a DIGI lanos internete.

Hany eves vagy, kiralyfi?
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#778 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 23:30

Arra nem gondoltok, hogy újból adatforgalmu elszámolású lesz, mint  modemes netárcsázós internet idejében? A UPC-nél biztos már ez a modell is szóbakerült.
"Légy szerény mint én..."

#779 Felhasználó inaktív   sushka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 23:55

Sziasztok,
A múlt héten nekem is problémám volt a feltöltéssel, de nagyon. Közben vasárnap kaptam egy másik IP címet és azóta megy rendesen minden. Nem tudom, ennek köze volt-e a problémámhoz, de ma hívtak és érdeklődtek, minden rendben van-e. Szóval most minden rendben. kop kop.... ;)

#780 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 00:52

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 23:30

Arra nem gondoltok, hogy újból adatforgalmu elszámolású lesz, mint  modemes netárcsázós internet idejében? A UPC-nél biztos már ez a modell is szóbakerült.

akkor otthagyná őket egyből mindenki :rolleyes:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.