Idézet: tesa - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 0:44
Ja azt kérdezni akartam, hogy milyen stratégiában érdemes játszani, tehát hogy is zajlik egy menet? Gondolom 2 csapat, de mi a cél? Annak nem látnám értelmét (úgy mondom, hogy sose voltam még), hogy csak úgy lődözünk, összevissza.
Van valami terv, vagy "zászló" megszerzés (COD fíling

), vagy kiszabadításos, vagy mégis, milyen játékmódot lehet véghezvinni?
Mennyi ideig tart "egy menet", ha van olyan, hogy külön menetek? Van-e csapatmegkülönböztető sisak, szín, karszalag, vagy ilyenek, hogy ne legyek sajátcsapattag-gyilkos?
attól függ mit játszanak - van capture the flag, ergó kitesznek egy zászlót a pálya egyik részére, általában középre, és azt kell megszerezni, és a csapat start-helyére visszavinni. általában ez addig megy, míg egyik csapatból ki nem lőnek mindenkit, vagy amíg az egyik csapat meg nem szerzi a zászlót, és visszaviszi a starthelyre.
aztán van meg a x vs x, ahol két csapat küzd egymás ellen, cél az ellenfél összes játékosának "kiejtése". értelmeszerűen az a csapat győz, aki kilövi a másik csapat összes játékosát.
vannak még additív helyzetek, pl túszmentés (ilyet még én sem játszottam), épületharc (ez szerintem a legjobb, itt kell talán a legjobban kreatívnak lenni, itt a legfontosabb a csapatmunka).
azt hogy egy menet mennyi ideig tart, nehéz megállapítani. ilyen x vs x kb 5-10 perc, elég pörgős, a túszmentés az úgy szintén általában 10 perc körüli, a házfoglalós már kicsivel több szokott lenni (legalábbis nálunk

).
megkülönböztetés: karszalag
sisak
kötelező. anélkül a pályára sem mehetsz be, de még a pálya mellett is tilos levenni. csak a kijelölt helyen (ami hálóval van elkerítve általában a pályánál, vagy zárt tér).
-C0pp3rM!n3-