HWSW paintball mert ittunk, meg mert az jó
Elküldve: 2007. 12. 03. 22:27
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 12. 04. 00:01
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 12. 04. 00:05
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 0:01
En csipem oket, altalaban szerencsere valami ihatatlan sznob borra eskusznek, nekem meg hagynak a normalisbol
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 12. 04. 21:20
Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 22:27
Írtam fentebb. Jó borból ne készüljön, a "Koccintós" pedig mérgez, és rákkeltő, és... soroljam?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2007. 12. 04. 21:21
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 0:01
Ezt nekem címezted?
Elküldve: 2007. 12. 04. 21:52
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:20
Szerencsere nem vagyunk egyformak...
Elküldve: 2007. 12. 04. 22:38
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:21
nem. általában kijelentettem. ugyanis akikkel eddig találkoztam és borszakértő szerepében tetszelegtek, valamiféle elitnek képzelték magukat, és igencsak lenézték azokat (élmény volt figyelni), akiket ez a téma kevésbé érdekelt. viszont másról nem igazán tudtak beszélni...
(persze lehet, hogy csak rossz volt a mintavétel)
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 12. 04. 22:52
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:38
Yáááj, autós topikon is meséltem, hogy sosem ittam vörösborot, de itt a Teleki Cabernet, az hú, meg há, nekem is ízlett, 2 üveg leugrott haverral. Erre jöttek a pontos évjárattal, típussal, meg hát abban a pincében az akkori érést nem tudják, de a tulaj nem szereti a humort, meg izé.
Mondom évjárat, típus, hukk. Megfejtették, hogy miért nem mást, meg amúgy is. Hádebaz, nekem nem occsó bor, meg amúgy is, szarunk az évjáratra, ha még nekem is ízlett, oszt jól lettünk tőle. Valszínű kezdek amúgy rájönni, hogy eddig azért nem ittam bort, mert amit itt Restibe mértek az nem is bor volt.
Addig édes Aszúkat, meg Disznókői cuccokat ittam, most lassan száraz fehérek, aztán már a vörösek is. Boros kollégák szerint ez biztos jele az öregedésnek :Đ
Elküldve: 2007. 12. 05. 14:38
Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:52
Én speciel soha nem szerettem a forraltbort. Inkább egy jófajta, erős, forró teát iszom helyette.
De hidd el, a rossz bort nem meginni nem "sznobizmus" a részemről. Volt már előttem jópár olyan lőré, amelynek a szaga alapján azon csodálkoztam, hogyhogy nem marta szét a műanyagkannát, amiben tárolták. Én elvből nem mérgezem ezekkel magamat. Borból (és másból is) tényleg csak jó fajtát igyon az ember.
Persze otthon mindenki abból csinálja, amiből akarja, de ha vásárban, kocsmában, stb. veszel forraltbort, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan folyadékból készül, ami szőlőt soha nem látott.
S bizony az ilyen "valamik" káros hatásaival szembeni félelmek távolról sem alaptalanok.
Elküldve: 2007. 12. 05. 14:47
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:38
(persze lehet, hogy csak rossz volt a mintavétel)
Hát én borszakértőnek távolról sem titulálnám magamat, de borszerető embernek feltétlenül. Borbarát klub tagként az elmúlt jópár év során volt szerencsém elég sok féle hazai termelő kínálatával megismerkedni; köztük voltak a legjobbak is.
Egy ideig borszakértő képzésre is jártam egyik kiváló borászunk óráira, de sajnos a tanfolyam nem érte meg a vizsgaidőszakot. De ott is sok hasznos dolgot tanultam.
Szeretem a témával foglalkozó szakirodalmat olvasni, a borászattal, borokkal kapcsolatos dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket nézni, s a jó borokat kóstolgatni.
(Az általad említett "magukat borszakértő elitnek képzelő, másokat lenéző" embertípussal nekem is volt szerencsétlenségem találkozni. Nem kell komolyan venni őket.
Elküldve: 2007. 12. 05. 14:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 22:52
Idézet
Azt mondod?
Az Aszú nekem mindig is az egyik kedvencem volt. Édesség után, vagy "csak úgy" elszopogatva igencsak jó kényeztetés a testnek.
De mellette nagy kedvencem bármilyen jófajta, illatos Chardonnay, ha fehérborokról van szó.
A Szekszárd (és Villány) környéki borvidékek testes vörösborairól pedig tartom, hogy sokuk lazán odaver a világ bármely vörösborának (a híres Bordeaux vidékén termelt boroknak is) minőségben. Ezeket is nagyon szeretem.
A gond csak ott van, hogy a jó bor drága, így sokkal ritkábban van alkalmam bort iszogatni, mint ahányszor azt szeretném.
Elküldve: 2007. 12. 06. 11:49
Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 14:38
De hidd el, a rossz bort nem meginni nem "sznobizmus" a részemről. Volt már előttem jópár olyan lőré, amelynek a szaga alapján azon csodálkoztam, hogyhogy nem marta szét a műanyagkannát, amiben tárolták. Én elvből nem mérgezem ezekkel magamat. Borból (és másból is) tényleg csak jó fajtát igyon az ember.
Persze otthon mindenki abból csinálja, amiből akarja, de ha vásárban, kocsmában, stb. veszel forraltbort, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan folyadékból készül, ami szőlőt soha nem látott.
S bizony az ilyen "valamik" káros hatásaival szembeni félelmek távolról sem alaptalanok.
Elnezest, nem rad gondoltam, de eleg sokan vannak, akik nem tudnak ertelmes indokot hozni. A tied ertheto, kulonosen hogy rolad egybkent is tudom, hogy hangsulyt fektetsz az egeszseges eletmodra. En maradnek reszemrol annal, hogy egy jofajta kisalfoldi tablettas nem szamottevoen rosszabb mint egy atlag elelmiszer
Elküldve: 2008. 02. 24. 22:40
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 21:45
Ezt most úgy érted, hogy jó lenne, ha elkezdenénk a nagy téli szünet után foglalkozni a gondolattal, hogy talán lődözni kellene most tavasszal egy kicsikét?
A megfázásos, hideg tél után most hátha lesz nagyobb érdeklődés...
Elküldve: 2008. 02. 24. 22:41
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:45
Jaja, jön a szezon, írjuk újra a listát
Elküldve: 2008. 02. 25. 17:26
Idézet: tesa - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:40
A megfázásos, hideg tél után most hátha lesz nagyobb érdeklődés...
Ja.
Elküldve: 2008. 02. 25. 18:48
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 17:26
Olyan könnyen vagdalkozol ezzel a két betűs szóval
Elküldve: 2008. 02. 26. 08:10
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 18:48
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5423903
Elküldve: 2008. 02. 26. 11:12
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:41
én még mindig jelen vagyok!
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
Elküldve: 2008. 02. 26. 11:13
A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

Súgó
A téma zárva.