HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1161 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:06

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:59

Proxy beállításokat is alapra állítottad?

Nincs proxy. Közvetlenül a routeren keresztül mennek ki a gépek a netre. Egyébként ezekkel a beállításokkal megy az egész hálózat már vagy 2 éve.

Szerkesztette: Balin 2008. 03. 07. 15:07 -kor

#1162 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:18

Volt a Vistara mostanaban valami olyasmi frissites, ami bekeverhet a lemezkezelesbe? Spti frissult? Vagy valami hasonlo? Csak mert a lemezkezeles cd-dvd eszkoznel nem tokeletes mostanaban - kb. 2 hete. Xp alatt nincs ilyen gond.Konkretan a lemez neve jelenik meg hibasan.

#1163 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 02:04

Nyelvet cseréltem Vista Business-en. Kicsit még én sem hiszem el, de működik.

Észrevettem, hogy amikor visszatöltöm a recovery-t, akkor egy US Vista-t pakol fel és később rakja rá a nyelvet egy LP.cab nevű állományból.

Nosza utána is néztem.

Valóban az a helyzet, hogy a Vista language pack exe-t letöltve és exe2cab progival cab formátumra alakítva fel lehet rakni a nyelvi fájlt egy Vista business-re is. :)

Én az eredeti parancssoros verzióval rakattam fel, de az alábbi cucc sem rossz...
http://www.mydigitallife.info/2008/03/06/v...-basic-edition/

#1164 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 16:05

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 2:04

Nyelvet cseréltem Vista Business-en. Kicsit még én sem hiszem el, de működik.

Észrevettem, hogy amikor visszatöltöm a recovery-t, akkor egy US Vista-t pakol fel és később rakja rá a nyelvet egy LP.cab nevű állományból.

Nosza utána is néztem.

Valóban az a helyzet, hogy a Vista language pack exe-t letöltve és exe2cab progival cab formátumra alakítva fel lehet rakni a nyelvi fájlt egy Vista business-re is. :)

Én az eredeti parancssoros verzióval rakattam fel, de az alábbi cucc sem rossz...
http://www.mydigitallife.info/2008/03/06/v...-basic-edition/

Na igen, csak egy a licenc megsértése, szóval hanyagoljuk inkább.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1165 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 16:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 16:05

Na igen, csak egy a licenc megsértése, szóval hanyagoljuk inkább.

Majd ha árulnak a kívánt nyelvvel itthon Vaio-t, akkor talán nem szarom le...

#1166 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 11:42

Sziasztok! Tanacsra lenne szukseg: a laptopomon (C2D T7300 + 2GB DDR2/667 + Gef 8600M GT) hasznalok Vistat, amely mostanra mar atomstabil. Sosem fagy a gep, sosincsenek kek halalok, es 1-2 hetes uptime-jaim szoktak lenne, es akkor is csak azert inditom ujra, mert telepitek valamit es igenyli pl. Origi, eredeti Vista Home Premium van a laptopomon, ezzel adtak, es megvan hozza a DVD is. 2-3 naponta frissitem a Vista-mat, igy mindig naprakesz, es van, amikor kulon kezzel is szedek le hozza KB frissiteseket. Most leszedtem azt a bizonyos 3-at, amelyek kellenek az SP1-hez majd, de nem merem oket telepiteni (foleg a KB937287-at nem), mert felek, hogy nekem is vagy nem indul el majd tobbet a Vistam, vagy pedig a korkoros ujrainditasi ciklusba esik. Milyen valoszinuseggel es milyen configokon tortenik ez? Es mitol? Jol teszem, hogy eddig csak letoltottem oket, de nem telepitettem fel? Az MS azt mondta, hogy lesznek uj frissitesek, amik mar stabilak lesznek, es hogy lesz uj KB937287 is. Igaz ez? Vagy hogy van ez az egesz dolog? Tudunk errol valamit?

#1167 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 12:48

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 11:42

Sziasztok! Tanacsra lenne szukseg: a laptopomon (C2D T7300 + 2GB DDR2/667 + Gef 8600M GT) hasznalok Vistat, amely mostanra mar atomstabil. Sosem fagy a gep, sosincsenek kek halalok, es 1-2 hetes uptime-jaim szoktak lenne, es akkor is csak azert inditom ujra, mert telepitek valamit es igenyli pl. Origi, eredeti Vista Home Premium van a laptopomon, ezzel adtak, es megvan hozza a DVD is. 2-3 naponta frissitem a Vista-mat, igy mindig naprakesz, es van, amikor kulon kezzel is szedek le hozza KB frissiteseket. Most leszedtem azt a bizonyos 3-at, amelyek kellenek az SP1-hez majd, de nem merem oket telepiteni (foleg a KB937287-at nem), mert felek, hogy nekem is vagy nem indul el majd tobbet a Vistam, vagy pedig a korkoros ujrainditasi ciklusba esik. Milyen valoszinuseggel es milyen configokon tortenik ez? Es mitol? Jol teszem, hogy eddig csak letoltottem oket, de nem telepitettem fel? Az MS azt mondta, hogy lesznek uj frissitesek, amik mar stabilak lesznek, es hogy lesz uj KB937287 is. Igaz ez? Vagy hogy van ez az egesz dolog? Tudunk errol valamit?

Nincsen vele semmi gond, ha magában telepíted fel. Felrakod az összes frissítést, és a KB937287 a végén rakod fel, ha már nincsen más telepítendő frissítés.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1168 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 12:48

Nincsen vele semmi gond, ha magában telepíted fel. Felrakod az összes frissítést, és a KB937287 a végén rakod fel, ha már nincsen más telepítendő frissítés.

Hogyhogy ha magaban telepitem fel? Mivel lehetne meg telepiteni? Eleg sok KB frissitest felraktam mar kulon kezzel, tehat van fent mellette mar egy par. Nem vagyok meggyozve, hogyha a masik kettot felrakom, es harmadikkent a KB937287-at, akkor nem fog osszedolni a rendszerem. Es azt nagyon nem szeretnem. Ugyan dual boot-os, mert a vista melle felraktam egy Ubuntu Linux 7.10-et is, de nem akarom, hogy megborujon a vista e miatt. Tudom, hulye kerdes, de mi a bizonyitek? Vagy honnan tudod, hogy nem lesz gond? Mert en sehonnan, ugyhogy egyelore nem rakom fel.

#1169 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:42

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:26

Vagy honnan tudod, hogy nem lesz gond? Mert en sehonnan, ugyhogy egyelore nem rakom fel.

Miért nem csinálsz rendszer mentést valami progival? A telepítése előtt?

Szerkesztette: bon 2008. 03. 09. 13:42 -kor

A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1170 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:00

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:26

Hogyhogy ha magaban telepitem fel? Mivel lehetne meg telepiteni? Eleg sok KB frissitest felraktam mar kulon kezzel, tehat van fent mellette mar egy par. Nem vagyok meggyozve, hogyha a masik kettot felrakom, es harmadikkent a KB937287-at, akkor nem fog osszedolni a rendszerem. Es azt nagyon nem szeretnem. Ugyan dual boot-os, mert a vista melle felraktam egy Ubuntu Linux 7.10-et is, de nem akarom, hogy megborujon a vista e miatt. Tudom, hulye kerdes, de mi a bizonyitek? Vagy honnan tudod, hogy nem lesz gond? Mert en sehonnan, ugyhogy egyelore nem rakom fel.

Csak akkor omlik össze a rendszer, ha más frissítésekkel egy időben rakod fel a kérdéses csomagot. Mellesleg simán javítható a dolog, ha system restore aktív. Honnan tudom? :D Jó vicc. :D

#1171 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:24

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 14:00

Csak akkor omlik össze a rendszer, ha más frissítésekkel egy időben rakod fel a kérdéses csomagot. Mellesleg simán javítható a dolog, ha system restore aktív. Honnan tudom? :D Jó vicc. :D

Tehat akkor omlik ossze a rendszer, ha ket ujrainditas kozott a KB937287-en kivul mas KB javitast is telepitek azonnal? Tehat ha csinalok egy ujrainditast, telepitem a KB937287-es csomagot, megint ujrainditom, akkor nem dol meg? Es utana rakhatom fel a masik kettot is? Igy erted? Meg mindig nem tul mggyozo ez a dolog ebben a formaban, de ha igy van, megprobalhatom.

#1172 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:24

Idézet: bon - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:42

Miért nem csinálsz rendszer mentést valami progival? A telepítése előtt?

Mert kulon ilyen progim nincs. A system restore szokott mentesi pontokat csinalni, es ennyi.

#1173 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:42

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 14:24

Tehat akkor omlik ossze a rendszer, ha ket ujrainditas kozott a KB937287-en kivul mas KB javitast is telepitek azonnal? Tehat ha csinalok egy ujrainditast, telepitem a KB937287-es csomagot, megint ujrainditom, akkor nem dol meg? Es utana rakhatom fel a masik kettot is? Igy erted? Meg mindig nem tul mggyozo ez a dolog ebben a formaban, de ha igy van, megprobalhatom.

Ja így gondoltam. Mellesleg 1000-ből, ha 1 esetben okoz problémát a csomag, de lehet, hogy már egy javítottat terjeszt a Windows Update. Összesen ha 2-3 visszajelzést láttam, ahol megborult tőle a rendszer.

#1174 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:42

Megoldodott a problema.  :omg:
A telepitett frissitesek kozott megtalaltam:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ugyhogy mar fent van (volt) a rendszeremen regota, a masik tobb millio frissitessel egyutt.
Ugyhogy mar nem felek semmitol.  :Đ

#1175 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 22:48

Hiába állítom át a vinyók leállítási idejét állandóan kikapcsolgatja a vinyókat, szerintem 5 percenként vagy még hamarabb én állandóan csak azt hallom, hogy na megint felpörög. Ez nem árt a vinyónak, hogy állandóan ki be kapcsol?

#1176 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 17:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 22:48

Hiába állítom át a vinyók leállítási idejét állandóan kikapcsolgatja a vinyókat, szerintem 5 percenként vagy még hamarabb én állandóan csak azt hallom, hogy na megint felpörög. Ez nem árt a vinyónak, hogy állandóan ki be kapcsol?

Nem tesz jót neki.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1177 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:10

És akkor mit lehetne vele kezdeni? Merthogy az átállítás nem segít.

Még megpróbálom powercfg-vel átállítani hátha az hat rá.

Szerkesztette: Mumia 2008. 03. 10. 18:13 -kor

#1178 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:10

És akkor mit lehetne vele kezdeni? Merthogy az átállítás nem segít.

Még megpróbálom powercfg-vel átállítani hátha az hat rá.

Nekem nem kapcsolja ki, én beállítottam, hogy Merevlemez kikapcsolása SOHA és nem is kapcsolja ki. Nem lehetséges esetleg valami hardver hiba?

#1179 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:13

Idézet: Balin - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 11:42

Hi Mindenkinek !

Kérnék Vistával kapcsolatban egy kis segítséget.

Adva van egy peer-to -peer hálózat XP, Vista Ultimate, Vista Home Basic gépekkel. A net egy Vigor 2200x routeren keresztűl van megosztva.  Eddig nem volt semmi probléma. A Visták frissítettek rendesen februárig. A napokban vettem észre, hogy a két Vis nem frissít és 8024402c hibával jön vissza. Rákerestem erre a hibakódra (az SVCHOST nem éri el a netet), de amit a M$ leír az egyik sem állja meg a helyét. Már minden tüzfalat kikapcsoltam, A DMZ-t ráírányítottam az egyik Vistás gépre, de nem megy a frissítés. Ugyanakkor az internet, levelezés, letőltés, ftp minden gond nélkül megy, bekapcsolt tüzfallal is ! A feltelepített programok jogtiszták.

Na erre varrjunk gombot....

Kérem aki tud segítsen
Előre is köszönöm
Balin

Nos amire rájöttünk az az hogy router csere volt egy Vigor 2200x-re mert a régi megdöglött. A router annak rendje-módja szerint felkonfigolva. Létezik, hogy valamiért a router nem enged frissíteni ?

Szerkesztette: Balin 2008. 03. 10. 19:14 -kor

#1180 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:55

Idézet: bon - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:45

Nekem nem kapcsolja ki, én beállítottam, hogy Merevlemez kikapcsolása SOHA és nem is kapcsolja ki. Nem lehetséges esetleg valami hardver hiba?

Nincs is olyan beállítás, hogy soha. Nem hardver hiba mivel xp alatt nem csinálja. Tegnap powercfg-ben belőttem akkor hirtelen úgy tűnt, hogy jó, de most megint fél percenként hallom elindulni.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.