HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1381 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 09:53

Na kipróbáltam. (Bár ne tettem volna)
Szépnek szép , habár egy 19 $ -os windowblinds -el is meglehet csinálni ugyanezt.
A hálózattal (wireless) szoptam egy csomót , de nagy nehezen sikerül.
A sebesség katasztrófális. Kb 3x hosszabb idő alatt áll fel mint az XP. Ha sikerül is neki, a winchester állandóan darál. Egyes beállításokat órahosszákig lehet keresni mire megtalálja az ember.
Az általam használt netes játékok közül egy sem indult el (gameguard initilization error , hibaüzenettel szállt el mindegyik) , xp kompatibilis módban sem.

Ezekután úgy döntöttem marad az XP.

:offtopic:

A csatolmány alapján úgy nézem , hogy ingyen sem kell nagyon senkinek :Đ  :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: inter15 2008. 04. 10. 09:53 -kor

<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1382 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 09:53

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 7:52

megoldotta ja bár a törlés néha még nem 100% de az uac miatt..

nem tudja letörlölni a kijelölt fájlokat? LoL :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1383 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 09:56

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 12:56

Nem lehet, hogy a kollega a start menü keresőjét gondolja futtatásnak? :)

mivel sokan gondolják így, ez egyértelműen egy design error, ráadásul a súlyosabbik fajtából.

#1384 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 10:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 9:48

Engedélyezve van, shutdown /h működik.

Nincs semmi tweak program, nem is volt.

Mumia nem lehet hogy ittis az van mint a zkispében, vagyis, hogy a bal shiftet köll nyomogatni a hibernate-hez?  ;)

#1385 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 12:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 9:56

mivel sokan gondolják így, ez egyértelműen egy design error, ráadásul a súlyosabbik fajtából.

főleg, hogy bele van írva a textboxba, hogy keresés megkezdése
http://sugo.fotokidolgozas.hu/pages/images...1-startmenu.jpg

#1386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 11:00

Mumia nem lehet hogy ittis az van mint a zkispében, vagyis, hogy a bal shiftet köll nyomogatni a hibernate-hez?  ;)

Itt legördülő menüből kell kiválasztani, szóval nincs shift.

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:56

Nem lehet, hogy a kollega a start menü keresőjét gondolja futtatásnak? :)

Ha ez a kereső, akkor igazad van  :D

Csatolt fájl:

#1387 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 9:53

nem tudja letörlölni a kijelölt fájlokat? LoL :)

Igen nem egyszer volt olyan hogy istennek se lehetett törölni egy mappát a rendszermeghajtórol mer az szerinte rendszerfile.

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 10. 18:40 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1388 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:44

Közben rájöttem, defaultból ki volt kapcsolva, hogy ne tárolja el a parancsokat.

#1389 Felhasználó inaktív   Ex-taxis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 19:43

Sziasztok!
A vista az internetről frissít, de minden egyes frissítést úgy telepít, hogy vissza lehet vonni. Ez baromi sok helyet foglal. Ezt ki lehet kapcsolni? (nem a frissítést). Vagy valami más mód van rá, hogy ezt a helyet felszabadítsam?
Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magadon bosszút állni!

#1390 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 06:35

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 10:53

Na kipróbáltam. (Bár ne tettem volna)
Szépnek szép , habár egy 19 $ -os windowblinds -el is meglehet csinálni ugyanezt.
A hálózattal (wireless) szoptam egy csomót , de nagy nehezen sikerül.
A sebesség katasztrófális. Kb 3x hosszabb idő alatt áll fel mint az XP. Ha sikerül is neki, a winchester állandóan darál. Egyes beállításokat órahosszákig lehet keresni mire megtalálja az ember.
Az általam használt netes játékok közül egy sem indult el (gameguard initilization error , hibaüzenettel szállt el mindegyik) , xp kompatibilis módban sem.

Ezekután úgy döntöttem marad az XP.

A csatolmány alapján úgy nézem , hogy ingyen sem kell nagyon senkinek :Đ  :Đ

Akkor hát pro és kontra:

én is kipróbáltam, 1 hete használom, és gyakorlatilag semmi bajom vele, kivéve az SB Live! Value támogatást. KX driverrel megy. Az általam használt 3d-s játékokból kb. 12-ből 12 rendesen fut, kicsit mintha gyorsabban töltene (a cache-elés utáni "második" betöltés érezhetően gyorsabb). Fut az összes 3dmark, (a 2k és az xlr8r épp hogy XP-n NEM fut ha frissítve van!).
Kb. 20%-kal gyorsabban indul, mint az XP, ugyanazon a vason. Igaz, hogy a hdd sokat dolgozik akkor is, amikor semmit sem csinálok, ugyanakkor az applikációk indításakor kisebbek a válaszidők, mint anno XP-ben, ugyanazon a vason. A prefetch hasznos, bár szerintem inkább csak csicsa mint valódi előny. Az a fél másodperc marketingcélokat szolgál csak. Viszont a partíció-átméretezés elég gyors, táp kirántása után is folytat, adatvesztés nélkül, az ntfs hozza a színvonalát, ami el is várható egy tranzakció-alapú fájlrendszertől.

Ja, a vas: c2d e6750, 2G RAM, X1950Pro.

Az órákig tartó keresés sokminden miatt lehet, talán mert még nem szoktál hozzá. Ha az ember megszokja, pillanat alatt meg lehet találni mindent, elvégre is grafikus felület.

Annyit teszek hozzá, hogy azért nem alaptalan a kritika: még nem annyira kiforrott a rendszer, mint az XP, ez látszik az apró, de annál sokszor idegesítőbb hibákon is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1391 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 06:45

Idézet: Ex-taxis - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 20:43

Sziasztok!
A vista az internetről frissít, de minden egyes frissítést úgy telepít, hogy vissza lehet vonni. Ez baromi sok helyet foglal. Ezt ki lehet kapcsolni? (nem a frissítést). Vagy valami más mód van rá, hogy ezt a helyet felszabadítsam?

A vista kb. 7.5 gigát foglal. Mennyi az a baromi sok hely, amit a frissítések foglalnak?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1392 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 07:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 6:45

A vista kb. 7.5 gigát foglal. Mennyi az a baromi sok hely, amit a frissítések foglalnak?

Nekem az sp feltelepitése meg minden frissités után ,15 giga is volt már csak maga a win könyvtár...
Hádédész..

#1393 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 07:28

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 6:35

Annyit teszek hozzá, hogy azért nem alaptalan a kritika: még nem annyira kiforrott a rendszer, mint az XP, ez látszik az apró, de annál sokszor idegesítőbb hibákon is.

Ideje sem lesz kiforrni !! Jövőre jön állítólag a Windows 7 , ami érezhetően gyorsabb lesz majd 4 magos procikon és 16GB ram társaságában , elterülve 30GB területen. Nevetséges :reklamacio:
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1394 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 07:56

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 7:28

Ideje sem lesz kiforrni !! Jövőre jön állítólag a Windows 7 , ami érezhetően gyorsabb lesz majd 4 magos procikon és 16GB ram társaságában , elterülve 30GB területen. Nevetséges :reklamacio:

Ez csak kamu hír a vista fejlesztésébe ölt dollármilliók akkor nem térülnének meg.Addig fogják eröltetni a vistát amig csak lehet.Kezdődik avval hogy juniustól az xp-t nem lehet megvásárolni a boltba.
Hádédész..

#1395 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:04

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 7:56

Ez csak kamu hír a vista fejlesztésébe ölt dollármilliók akkor nem térülnének meg.Addig fogják eröltetni a vistát amig csak lehet.Kezdődik avval hogy juniustól az xp-t nem lehet megvásárolni a boltba.

Még jó hogy nálunk a mennyiségi licensz keretében elfér még párszáz darab.

*Mármint XP

Szerkesztette: inter15 2008. 04. 11. 08:05 -kor

#1396 Felhasználó inaktív   20-agh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 09:49

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy Vista Ultimate esetében csináltam egy complete pc biztonsági mentést E megjatóra.
Aztán simán töröltem ( a lomtárból is )
Most szerettem volna ujat csinálni, de a régi szerepel ugy mint legrégebbi mentés E: 2008. stb stb
Olvastam, hogy ilyenkor ha már van mentés, csak a különbözeteket menti.
Menteni próbáltam, a 16 Gb-os C meghatóból lett 6 gigabájt kb. 2 dvd lemezen.
A winyóra is sokkal kevesebbet készít. Szerintem azt gondolja, megvan még a régi
Hogyan lehet rávenni, hogy ne érzékeljen régebbi mentéseket, amelyek már nincsenek is meg.
Nem hiszem hogy olyan jol tömörítene, hogy 16 Gb-ból 6 lesz mentésben.Vagy igen?
Csak nem akarom azt hogy most mentek, aztán amikor vissza szeretnék állítani hibát fog jelezni hogy
nincs meg az összes mentés.
Különben is, minek irja ki a régi mentéseket ha azok fizikailag már nincsenek is a gépen?

Megköszönöm a válaszokat előre is!!

Szerkesztette: 20-agh 2008. 04. 11. 09:50 -kor

#1397 Felhasználó inaktív   carlos555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 12:43

Adott egy laptop Vistaval ami wifin keresztul kapcsolodik az adsl routerhez.
Internetszolgaltato ahonnan dhcp-n keresztul kapjuk az ipcimet. nem PPPoE hanem bridgelt modem.
Van meg a belso halon egy szerver NAS-nak beallitva, ami nem kap kulso publikus IP-cimet - ez 192.168.1.2 ip-cimen docog a belso halon.
Az XP-s gepeken egesz konnyen beallitottuk, hogy legyen masodlagos IP cim, amin keresztul el lehet erni a NAS-t - leiras itt. de a Vista-t valamiert nem tudjuk ravenni erre  :think: - mas registry kulcsok vannak.
Elo kellen keresnem egy halokabelt, es megnezni, hogy ha vezetekesen kapcsolodik a halora, akkor mi az abra, de most a wifi-re iranyul a kerdes.
Hogyan lehetne egy masodlagos ip-cimet beloni a dhcp melle? Valaki probalkozott mar hasonloval?
Jézus megváltoztatta az életedet!
Kívánod menteni a változásokat?

#1398 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 16:47

Idézet: 20-agh - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 10:49

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy Vista Ultimate esetében csináltam egy complete pc biztonsági mentést E megjatóra.
Aztán simán töröltem ( a lomtárból is )
Most szerettem volna ujat csinálni, de a régi szerepel ugy mint legrégebbi mentés E: 2008. stb stb
Olvastam, hogy ilyenkor ha már van mentés, csak a különbözeteket menti.
Menteni próbáltam, a 16 Gb-os C meghatóból lett 6 gigabájt kb. 2 dvd lemezen.
A winyóra is sokkal kevesebbet készít. Szerintem azt gondolja, megvan még a régi
Hogyan lehet rávenni, hogy ne érzékeljen régebbi mentéseket, amelyek már nincsenek is meg.
Nem hiszem hogy olyan jol tömörítene, hogy 16 Gb-ból 6 lesz mentésben.Vagy igen?
Csak nem akarom azt hogy most mentek, aztán amikor vissza szeretnék állítani hibát fog jelezni hogy
nincs meg az összes mentés.
Különben is, minek irja ki a régi mentéseket ha azok fizikailag már nincsenek is a gépen?

Megköszönöm a válaszokat előre is!!

"biztonsági mentés beállításainak módosítása"

#1399 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 16:48

Videókártya vétel esetén is vehetek OEM Vistát? :confused: Illetve lehet-e már kapni SP1-el ellátott Vista Home Premium-ot? :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1400 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 16:51

Idézet: carlos555 - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 13:43

Adott egy laptop Vistaval ami wifin keresztul kapcsolodik az adsl routerhez.
Internetszolgaltato ahonnan dhcp-n keresztul kapjuk az ipcimet. nem PPPoE hanem bridgelt modem.
Van meg a belso halon egy szerver NAS-nak beallitva, ami nem kap kulso publikus IP-cimet - ez 192.168.1.2 ip-cimen docog a belso halon.
Az XP-s gepeken egesz konnyen beallitottuk, hogy legyen masodlagos IP cim, amin keresztul el lehet erni a NAS-t - leiras itt. de a Vista-t valamiert nem tudjuk ravenni erre  :think: - mas registry kulcsok vannak.
Elo kellen keresnem egy halokabelt, es megnezni, hogy ha vezetekesen kapcsolodik a halora, akkor mi az abra, de most a wifi-re iranyul a kerdes.
Hogyan lehetne egy masodlagos ip-cimet beloni a dhcp melle? Valaki probalkozott mar hasonloval?

nem kell registry buhera sehol: ott az "alternatív konfiguráció" a tcp/ip beállításokban... :smoker:

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.