HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1441 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 6:16

A gondolata és célja nagyon szép az UAC-nek, de valahogy megint azt látom, hogy nem a való életben sok különféle 3rd party programot használók tesztelték.

Nem ártana rákényszeríteni a külső fejlesztőket h végre normális (3rd party) programokat írjanak. Pl 2005ös proigtól elvárnám xp többfelhasználós környezetre írják végre (amúgy kitűnő progi..) és ne csak rgazdaként működjön.. vagy egy (nagy nevű) rajzoló progi ne rontsa el az óra melletti usb falsh drive eltávolító ikont... (azaz ne szemetelje tele a win-t)

Amúgy valóban lenne még mit fejleszteni az UAC-on de az irány sztem jó.

(A célja az h 1 progi a tudtodon kívül belenyúljon az oprendszerbe.. ha a sok fejlesztő normális több felhasználós progit írna , és az MS belesúlykolná a felhasználókba h nem rgazdaként használjuk a gépet akkor sok vírus sem lenne és uac sem kellene.)

#1442 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 10:08

Az UAC esetleg egy integrált tűzfal/víruskereső/kémelhárító kezdetleges változata?

Mert hogy most még elviselhető az állandó kérdezősdökés, de szerintem a sima user úgy gondolja, hogy a gép tegye csak csendben a dolgát. Illetve a sima user sokszor nem tud dönteni, mert fogalma sincs a folyamatokról. Sokan az mmc beindításakor megjelenő kérdésre sem tudják a választ, mert egyszerűen fogalmuk sincs, hogy ők elindítottak valamit, stb. Magával a számítógép működésével nincsenek tisztában.

Vagy az MS esetleg így akarja ösztönözni a usereket, hogy ismerjék meg a rendszert? Ezzel ugyanis kicsit elkéstek. A simma usereknek ugyanis eszük ágában sincs megismerni a gépet, ők csak a dolgukat szeretnék végezni, s windows alatt épp az a cél, hogy ezt a lehető legegyszerűbben s gyorsan megtehessék.
A technika úgy rohan, hogy a hétköznapi ember szerintem sose tudja követni, csak foltokban fogja látni mindig.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1443 Felhasználó inaktív   lacyc3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 18:48

Sziasztok, lenne egy bajom: https://forum.hwsw.h...1&t=139138&st=0
Software is like sex: it's better when it's free. - Linus Torvalds / Weboldalam

#1444 Felhasználó inaktív   tomzon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:28

Hello mindenki! Egy kis segitség kellene nekem. Olyan gondom támadt,hogy inditásnál kapok egy olyan hiba üzit ami azt mondja a winload.exe file hibés vagy nem találhato és ezáltal nem tölt be a vista csak lemezzel. Nincs tul nagy kedvem megint ujra húzni a gépem ezért ha valakinek lenne vala mi ötlete légyszi irjon. Kösszi elöre is!

#1445 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:49

Idézet: tomzon - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 11:28

Hello mindenki! Egy kis segitség kellene nekem. Olyan gondom támadt,hogy inditásnál kapok egy olyan hiba üzit ami azt mondja a winload.exe file hibés vagy nem találhato és ezáltal nem tölt be a vista csak lemezzel. Nincs tul nagy kedvem megint ujra húzni a gépem ezért ha valakinek lenne vala mi ötlete légyszi irjon. Kösszi elöre is!

Telepítő lemez helyreállító funkciója nem segít?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1446 Felhasználó inaktív   bbuffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:50

Olyan problémám lenne hogy egy bizonyos oldalra nem léptet a be a böngészőm!
A jelszókezelő megjegyzi ugyan de mikor használom visszadob mintha be se léptem volna és ugyanugy üresek a login mezők!
SE az Opera,se az IE!A róka viszont beléptet de pár F5 után már fagy...
EZ egyetlen egy oldalnál jelentkezik és csak ezen a gépemen,a vista  ráadásul teljesen új.
Gondolom hogy vmi vonfosos beállitás lehet de istennek sem tudok rájönni hol pedig ezt nyálazom két napja:((
Előre is köszönöm ha vki érdemben hozzá tud szólni!

#1447 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 00:34

http://www.sg.hu/cikkek/59619

Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1448 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 01:00

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 0:34

http://www.sg.hu/cikkek/59619

Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista

Na igen, sejtettem, hogy ebből megint szenzáció lesz. Elég szerencsétlen szóhasználat volt ez, a médiának pont kapóra jött. Igazából soha nincsen "kész" egy szoftver, mindig van mit fejleszteni, ettől függetlenül bőven kiadásra érett változatban volt amikor megjelent. Más kérdés, hogy a cikk írójának a jelek szerint, sem a konferencia nevéről, sem annak céljáról nincsen fogalma. Sebaj. :)

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 21. 01:03 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1449 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:01

:offtopic:
A windows egyre inkább "szabad szoftveresedik", ami a fejlesztési modellt illeti. Régebben kijött pl. win98, voltak ugyan frissítések, de nem sokan használták. A rendszer simán működött (évek múlva is). A win95 meg pláne. Talán elmondható az, hogy ezen oprendszerek "készen" kerültek ki, ami egy kereskedelmi terméktől el is várható.
Aztán sokan leírják a linuxot, meg hasonló gpl-es cuccokat, de valójában nem tűnik fel, hogy mára már a windows is hasonló fejlesztési cikluso(ko)n megy át... Talán az MS belátta, hogy mégiscsak hatékony a "bazár" elmélet?  ;)

ps.: kihagytam: ugyanakkor ne feledjük: továbbra is kereskedelmi termékről van szó.

Szerkesztette: Warrior 2008. 04. 21. 09:03 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1450 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:01

A windows egyre inkább "szabad szoftveresedik", ami a fejlesztési modellt illeti. Régebben kijött pl. win98, voltak ugyan frissítések, de nem sokan használták. A rendszer simán működött (évek múlva is). A win95 meg pláne. Talán elmondható az, hogy ezen oprendszerek "készen" kerültek ki, ami egy kereskedelmi terméktől el is várható.
Aztán sokan leírják a linuxot, meg hasonló gpl-es cuccokat, de valójában nem tűnik fel, hogy mára már a windows is hasonló fejlesztési cikluso(ko)n megy át... Talán az MS belátta, hogy mégiscsak hatékony a "bazár" elmélet?  ;)

ps.: kihagytam: ugyanakkor ne feledjük: továbbra is kereskedelmi termékről van szó.

Manapság minden BETA, csak lusták kiírni... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1451 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 9:01

Tudja a fene nekem a javitócsomag nélküli xp vel se volt bajom sose/jó tudom nagyobb meghajtók stb kezeléséhez kell az sp1/,ellentétben a sima javitócsomag nélküli vistával ezer.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1452 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:58

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 9:31

Manapság minden BETA, csak lusták kiírni... :)

Igen, kb. ez van.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1453 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:04

Mielőtt a flame elindulna az eredeti beszéd elolvasásra érdemes.
A magam részéről a legális Vista kb 1 éve a fiókban hever egy 160Gb-os HDD-n.
Néha előszedem és frissitem megnézem az aktuális illesztőprogram frissitést.
Mindennapi használatra azomban a sebessége miatt (gépem:p4 s478 2.8Ghz Northwood 512k l2 fsb533, 1Gb RAM ASUS p4p533-e lap) használhatatlannak tartom.(Vista élményindex 3.3  :Đ )
Nem nemszeretnék új gépet és további ram vásárlást sem tervezek.
XP (a kis 3-400 Megás ramfogyasztásával) szintén van egy 80Gb-ás HDD-n de ezt is egyre ritkábban veszem elő főképpen csak akkor amikor a mobiltelefonról a képeket le akarom szedegetni.
A plug&play előnyeit néha élvezem,de ez az év leginkább az alternativák felé vezetett...
Manapság inkább FreeBSD-n tolom,és ritkán Xp alól.
Számomra a cikk egy tényleges beismerő vallomás a Microsoft részéről.
Vallomás arról,hogy a nagy szövetkezés a hardvergyártókkal sikertlen volt két okból is:
1.) Az illesztőprogramok javát még mindig nem időben készitik el a gyártók,az ms által gyártott eszközillesztőkről pedig nem nyilatkoznék...
2.)A jövőben az inteligensebb nagy többség inkább vesz majd olcsóbban konzolgépet játékcélokra és
a pc felhasználása viszatér az architektura által eredetileg felállitott keretek közé.

Számomra a vista biztonsági rendszere kevesebbet nyujt mint a bsd illetve UNIX rendszereké.
A grafikus parasztvakítási részét a linuxok nagy része simán veri (pl gOS vagy Ubuntu) .
Erőforrás igényeit pedig nem vagyok hajlandó tudomásul venni.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1454 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:23

Ingyenes spammer windows a jövőben?

Mégegy érv a windows ellen.  :Đ

#1455 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:03

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:23

Ingyenes spammer windows a jövőben?

Mégegy érv a windows ellen.  :Đ

Gondolom a tálca helyén lesz a Microsoft ad-bar. Besz@rás  :D  :D  :D
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1456 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 11:06

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 13:23

Inkább ad-ware, mint spammer.

#1457 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:43

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:04

Mielőtt a flame elindulna az eredeti beszéd elolvasásra érdemes.
A magam részéről a legális Vista kb 1 éve a fiókban hever egy 160Gb-os HDD-n.
Néha előszedem és frissitem megnézem az aktuális illesztőprogram frissitést.
Mindennapi használatra azomban a sebessége miatt (gépem:p4 s478 2.8Ghz Northwood 512k l2 fsb533, 1Gb RAM ASUS p4p533-e lap) használhatatlannak tartom.(Vista élményindex 3.3  :Đ )
Nem nemszeretnék új gépet és további ram vásárlást sem tervezek.
XP (a kis 3-400 Megás ramfogyasztásával) szintén van egy 80Gb-ás HDD-n de ezt is egyre ritkábban veszem elő főképpen csak akkor amikor a mobiltelefonról a képeket le akarom szedegetni.
A plug&play előnyeit néha élvezem,de ez az év leginkább az alternativák felé vezetett...
Manapság inkább FreeBSD-n tolom,és ritkán Xp alól.
Számomra a cikk egy tényleges beismerő vallomás a Microsoft részéről.
Vallomás arról,hogy a nagy szövetkezés a hardvergyártókkal sikertlen volt két okból is:
1.) Az illesztőprogramok javát még mindig nem időben készitik el a gyártók,az ms által gyártott eszközillesztőkről pedig nem nyilatkoznék...
2.)A jövőben az inteligensebb nagy többség inkább vesz majd olcsóbban konzolgépet játékcélokra és
a pc felhasználása viszatér az architektura által eredetileg felállitott keretek közé.

Számomra a vista biztonsági rendszere kevesebbet nyujt mint a bsd illetve UNIX rendszereké.
A grafikus parasztvakítási részét a linuxok nagy része simán veri (pl gOS vagy Ubuntu) .
Erőforrás igényeit pedig nem vagyok hajlandó tudomásul venni.

tikva erdekes ezeket pont toled olvasni. kb 1 eve ilyenkor kikacagtal mindenkit aki a fenntartasait tette szova a vistaval szemben. azota drivergondok oldodnak, nehany dolgot kijavitottak, szoval improvement azert van. :D nem tudom a leendo uj noteszre lehet egy home basicot bevallalok, mert tobbre nagyon nincs szuksegem, de nem haraxom meg ha odaadjak ubuntuval :)
azt viszont gondolom, hogyha jobsnak volna annyi esze hogy nyisson a notebook szegmens fele az nagy fejfajast okozna billeknek. amabator ugye ezzel sajat notebookjaikat hoznak rossz helyzetbe. addig meg merad az, hogy backportoljuk a linuxos drivereket a darwin ala, es szepen reszelgetjuk a sajat kextjeinket :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 23. 13:46 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1458 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:50

Hát egy év alatt sokat romlott az MS és javult a helyzet linus fronton.  :Đ

#1459 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:01

Egy ideje Vista Ultimate-et használok, az XP mellett, és ami a stabilitást illeti, nem panaszkodom. Ezen fölbátorodva, gondoltam fölteszem a 64bites Vistát, egyetlen célra, hogy az Edius 4.5-öt föltelepítve videót szerkesszek rajta. No internet, no antivirus, de olyan dolgokat azért ide is felraktam, mint a Total Commander, Winrar, Daemon Tools meg az Ashampoo Burning Studio 7-et, amit nemrég vettem meg egyszerű célszerszámnak, a túlhízlalt Nero helyett.
Nálam az oprendszerek külön HDD-n vannak, 3 rackben van 3db 500-as vinyó, 50/450 arányban C/D-re partícionálva, egyiken XP, a másikon Vista32 és a harmadikon lett volna Vista64. Kulccsal lehet az éppen használni kívánt oprendszer rackjét ON a többit OFF-ba tenni. Tudom, hogy pazarló megoldás, de mindenképp hardveresen is külön akartam tartani őket, megvan rá az okom.
Telepítés után úgy nézett ki, minden rendben, nincs sárgaság a device managerben, de a Burning Studio az istennek sem akarta a jót. A honlapjukon fel is van tüntetve a kompatibilitási listában, hogy Vista32, de ettől nem lettem boldogabb. Nem lehet használni 64 alatt. A másik, hogy használok egy WD My Book Pro 500GB-os külső HDD-t firewire-en csatlakoztatva. Ha rádugom, 32-es Vista alatt simán felteszi a button managerét, aztán onnan lehet szépen kikapcsolni, ha nem kell. Vista 64 alatt jelzi, hogy föl kéne raknia, de nem találja. Megy a My Book, de nincs button manager. Az UPS-em soros porton kapcsolódik, annak a szoftverével se tud mit kezdeni a Vista64.

Aztán a poén, hogy amint elindítom az Ediust, hibaüzenettel el is száll. A próbaverzió.
Megyek vissza, Vista32-re és az Ediust sem biztos, hogy megveszem.

#1460 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:23

Idézet: orange - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 17:01

Megyek vissza, Vista32-re és az Ediust sem biztos, hogy megveszem.

Nekem nincs különösebb bajom az Ediust 4.5-el 32bit alatt, ritkán elszáll, de ezt én az összes Canopus terméknél tapasztaltam amivel idáig találkoztam. Na meg 32bit-es programot futtatva 64bit alatt amúgy is lehet probléma, pláne ha a gyártó oldalon (Asampo) csak 32bit-est ajánlanak használatra.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.