Úgy gondoltam most letesztelem (csináltam backupot, ha valami nem lenne oké), de hiába kezdem el letölteni a frissítést, megállt 6%-nál, újraindítottam és most meg 0%-ról meg se mozdul. Torrenteznek az update szerverekről vagy mi lehet ez?
Windows Vista VI.
Elküldve: 2008. 04. 23. 17:47
Úgy gondoltam most letesztelem (csináltam backupot, ha valami nem lenne oké), de hiába kezdem el letölteni a frissítést, megállt 6%-nál, újraindítottam és most meg 0%-ról meg se mozdul. Torrenteznek az update szerverekről vagy mi lehet ez?
Elküldve: 2008. 04. 23. 19:52
Elküldve: 2008. 04. 23. 20:42
Idézet: sadam - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 19:52
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 23. 21:26
Idézet: orange - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 17:01
Nálam az oprendszerek külön HDD-n vannak, 3 rackben van 3db 500-as vinyó, 50/450 arányban C/D-re partícionálva, egyiken XP, a másikon Vista32 és a harmadikon lett volna Vista64. Kulccsal lehet az éppen használni kívánt oprendszer rackjét ON a többit OFF-ba tenni. Tudom, hogy pazarló megoldás, de mindenképp hardveresen is külön akartam tartani őket, megvan rá az okom.
Telepítés után úgy nézett ki, minden rendben, nincs sárgaság a device managerben, de a Burning Studio az istennek sem akarta a jót. A honlapjukon fel is van tüntetve a kompatibilitási listában, hogy Vista32, de ettől nem lettem boldogabb. Nem lehet használni 64 alatt. A másik, hogy használok egy WD My Book Pro 500GB-os külső HDD-t firewire-en csatlakoztatva. Ha rádugom, 32-es Vista alatt simán felteszi a button managerét, aztán onnan lehet szépen kikapcsolni, ha nem kell. Vista 64 alatt jelzi, hogy föl kéne raknia, de nem találja. Megy a My Book, de nincs button manager. Az UPS-em soros porton kapcsolódik, annak a szoftverével se tud mit kezdeni a Vista64.
Aztán a poén, hogy amint elindítom az Ediust, hibaüzenettel el is száll. A próbaverzió.
Megyek vissza, Vista32-re és az Ediust sem biztos, hogy megveszem.
Nekem tökéletesen működik az Ashampoo Burning Studio 7 Vista 64-bit alatt, ott valami más nem tetszhet a vistának.
SFIJ: Az ifjú hölgy Hayden Panettiere a Heroesból
Elküldve: 2008. 04. 23. 21:45
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:42
Hayden Panettiere
Elküldve: 2008. 04. 23. 23:15
Idézet: Ryo13 - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 21:26
SFIJ: Az ifjú hölgy Hayden Panettiere a Heroesból
yó azt tudom hogy a törhetelen csírlíder macska de rossz vahgyok nevekből
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 24. 08:25
Idézet: orange - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:01
Nálam az oprendszerek külön HDD-n vannak, 3 rackben van 3db 500-as vinyó, 50/450 arányban C/D-re partícionálva, egyiken XP, a másikon Vista32 és a harmadikon lett volna Vista64. Kulccsal lehet az éppen használni kívánt oprendszer rackjét ON a többit OFF-ba tenni. Tudom, hogy pazarló megoldás, de mindenképp hardveresen is külön akartam tartani őket, megvan rá az okom.
Telepítés után úgy nézett ki, minden rendben, nincs sárgaság a device managerben, de a Burning Studio az istennek sem akarta a jót. A honlapjukon fel is van tüntetve a kompatibilitási listában, hogy Vista32, de ettől nem lettem boldogabb. Nem lehet használni 64 alatt. A másik, hogy használok egy WD My Book Pro 500GB-os külső HDD-t firewire-en csatlakoztatva. Ha rádugom, 32-es Vista alatt simán felteszi a button managerét, aztán onnan lehet szépen kikapcsolni, ha nem kell. Vista 64 alatt jelzi, hogy föl kéne raknia, de nem találja. Megy a My Book, de nincs button manager. Az UPS-em soros porton kapcsolódik, annak a szoftverével se tud mit kezdeni a Vista64.
Aztán a poén, hogy amint elindítom az Ediust, hibaüzenettel el is száll. A próbaverzió.
Megyek vissza, Vista32-re és az Ediust sem biztos, hogy megveszem.
Nem tudom, hogyan indítod a telepítéseket 64bites vista alatt, de ha valami telepítessz azt ne total commanderből indítsd, mert a TCMD elől a vista64 elrejti a valódi system32 könyvtárat és csak egy kamu system32-t lát. Ez néhány progi telepítésénél gondot okozhat. Használj speed commandert abból van 64bites, vagy a vista explorerjéből indítsd a telepítést.
Minden másra nyugodtan használható a tcmd. Nekem ilyen elvek szerint, ami fontos az minden megy vista 64 alatt és jelenleg az a fő rendszerem. Az óvatosság kedvéért egy fizikailag külön vinyón (nem boot menüvel), nekem is ott lapul az XP
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2008. 04. 26. 07:59
Service Pack Update Blocker ToolKit
Akkor hát mégsem olyan "kiforrottak" a szervízcsomagok?
Másrészt ha valaki ért annyira hozzá, hogy figyeli, mit tölt le s telepít a windows update segítségével, akkor mi szükség van erre az eszközre, hiszen ki tudja választani, hogy pl. a szervízcsomagot NE telepítse, stb. Ennyire lezüllenének az emberek agyilag, hogy eszetlenül nyomják a frissítésekre a tovább-ot, s ez az eszköz véd, azért nehogy a szervízpakk lejöjjön... Az kissé nevetséges. Én inkább arra gondolok, hogy inkább a problémák miatt van ez.
Kicsit olyan ez, mintha lenne 1 nagy piros gomb, ami a gépet/termelést/akármit leállítja, s lenne mellette egy kapcsoló. Namost ha megnyomja az ember a nagy piros gombot, akkor leáll minden, de hogy nehogy véletlenül nyomkodni kezdje (mert azt azért nem akarják, hogy leálljon), átkapcsolja a kapcsolót, ezzel kiiktatva a gombot: most már nyugodt lehet, ha megnyomja, akkor sem fog leállni a szerkezet. Kérdem én: hát nem képes egyszerűen NEM MEGNYOMNI az a gombot, ha NEM AKARJA, hogy leálljon?
Egyik oldalról reklámozzák, hogy telepítsd fel a csomagot, másik oldalon azt mondják, hogy "ha nem akarod letölteni, s felrakni, itt egy eszköz", de azt nem mondják, hogy pontosan mit javítanak, a userek simán nem tudják, hogy mi van a csomagban, ez zsákbamacska, sőt továbbmegyek, azt mondják, hogy "a szervízcsomag számos hibajavítást s egyéb javítást tartalmaz, többek között teljesítmény-fokozó javításokat is". Akkor minek ez az eszköz? Vagy csak én nem értem? Honnan tudja a sima user, hogy neki kell-e a szervízcsomag? Ha nem tudja, akkor meg miért ne tölthetné le? Vagy csak törvényi megfontolásból, hogy a "lehetőséget megadták a "nem letöltés"-re"? Hisz ahhoz nem kell segédeszköz...
Szerkesztette: Warrior 2008. 04. 26. 08:02 -kor
Elküldve: 2008. 04. 26. 08:54
...és nem, semmilyen javítócsomag nem tud eléggé kiforrott lenni, pláne nem windows, és pláne nem egy olyan rendszer esetén, amit ilyen széles körben használnak.
Elküldve: 2008. 04. 26. 09:06
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2008. 04. 26. 09:24
Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 10:06
Leszel te még Win7-es troll is...
Elküldve: 2008. 04. 26. 09:54
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:24
Természetesen minden operációs rendszert kipróbálunk,gyürünk,tesztelünk.
Mindezektől függetlenül vannak kedvencek és gyülöltek.
Nos a Vista az utóbbi. :Đ
(Halkan megjegyzem a Win98 volt eddig a leginkább "hordozható" Windows.Ezért a kedvencem.
linuxnál sosem volt gond architektúrán belül az eszközök csereberélése az operációs rendszer alatt.
Win erről a 98se óta leszokott,ezzel elbukva soksok profi usert.Hamár ficsőr....)
Szerkesztette: tikva 2008. 04. 26. 09:57 -kor
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2008. 04. 26. 10:13
Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 10:54
linuxnál sosem volt gond architektúrán belül az eszközök csereberélése az operációs rendszer alatt.
Win erről a 98se óta leszokott,ezzel elbukva soksok profi usert.Hamár ficsőr....)
Hát ezzel bearanyoztad a hétvégém...
Azok a "profi" userek, akiknek ez problémát okozott, nem tudom kinek hiányoznak...
Elküldve: 2008. 04. 26. 10:30
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 10:13
Azok a "profi" userek, akiknek ez problémát okozott, nem tudom kinek hiányoznak...
Ha picit kinéznél az ablakon látnál más operációs rendszereket is.
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:01
Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 8:59
Akkor minek ez az eszköz? Vagy csak én nem értem? Honnan tudja a sima user, hogy neki kell-e a szervízcsomag? Ha nem tudja, akkor meg miért ne tölthetné le? Vagy csak törvényi megfontolásból, hogy a "lehetőséget megadták a "nem letöltés"-re"? Hisz ahhoz nem kell segédeszköz...
Rosszul gondolod. Nem tudod elképzelni mekkora sírás lenne belőle, ha több ezer céges számítógépen hétfőn reggel ott figyelne a szervizcsomag. Persze jobb helyeken van WSUS, de esetleg auto-approval az egész, aztán hopp már bukta is. Sok cég szeparált környezetben fél évig tesztel egy SP-t, mielőtt engedi a gépeire, legyen az akármilyen szervizcsomag.
Ez nem pistikének készült, ő majd otthon vagy letölti vagy nem. De vállalatok esetében nem megoldás, hogy minden gépen nyomkodjuk a mégse gombot.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:03
Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 11:30
Köszönjük, nem kérünk belőlük. Viszont ha valaki jár erre, aki esetleg 100 gép feletti környezetben az ecceri felhasználóknak linux/unix rendszereket rakott le a mindennapi munkájukhoz, az mondja már el, mik a tapasztalatok.
Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 26. 13:21 -kor
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:03
Idézet: brd - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 9:54
...és nem, semmilyen javítócsomag nem tud eléggé kiforrott lenni, pláne nem windows, és pláne nem egy olyan rendszer esetén, amit ilyen széles körben használnak.
Rendben, de így a cégek is mintha bekapcsolódnának a fejlesztésbe - olyan szoftver fejlesztésébe, amiért fizetnek... Régebben (a win98 korában) évekig ment a rendszer update nélkül.
Manapság már windows szerverek esetén egyszerűen rá vagyunk kényszerítve az újraindításra pl. az update miatt. Bármily furán is hangzik, de van olyan hely, ahol ez nem megengedhető. Nem azért, hogy menőzhessünk, hogy milyen zupa, mert már másfél év az uptime, hanem mert a folyamat megkívánja a folyamatos felügyeletet. Érdekes, hogy azon a helyen, amit ilyetén módon ismerek, épp windows fut...
Értem, hogy az MS-nek egyre inkább az az érdeke, hogy korábban adjon ki verziókat, s a fejlesztési ciklust kissé átszabva folymatosan, a tesztelőkkel, meg az end-userekkel együttműködve dolgozzon. Csakhogy ezzel épp egy másik "politikát" lop el, ráadásul teszi ezt fokozatosan, kis léptekkel haladva ama másik politika filozófiája felé - rengeteg pénzzel és lendülettel, de szerintem kevesebb szellemi tőkével.
Nem mintha ez lenne az első lopása. Csakhogy a windows mindig is kereskedelmi termék volt.
Hivatalos oldalon pedig a következő mondat: "A számítógép védettségének és teljesítményének fokozása érdekében ügyeljen arra, hogy a Windows automatikus frissítése mindig be legyen kapcsolva." <--- és még rám mondják, hogy szkeptikus vagyok, mert nem hiszek Uri Geller-ben. (ez személyeskedés volt)
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:12
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 13:03
ragzani pontosan szépen.
Te nem kérsz belőle. :Đ
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:15
höhö, az emberek az XP-t kedvelik, avagy mit ér a marketing, ha az emberek nagy része szerint a termék nem elég meggyőző ?
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2008. 04. 26. 13:16
de komolyra fordítva, nálunk a cégnél még minden kintről küldött gépet XP-vel küldenek, pedig minden gépre mehetne a Vista szinte minden formája (hivatalosan), de a fejlesztők és mérnökök is (mondjuk szinte csak ilyenekből áll a cég) foggal körömmel ragaszkodnak az XPjükhöz.
megmondom őszintén én sem rajongok az Office 2007 bevezetéséért, de hát mit van mit tenni, a hatalmasokat odafenn megdumálták, mi meg majd szép lassan átszoktatjuk a usereket...

Súgó
A téma zárva.