HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1821 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 22:22

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:15

Vedd saját tulajdonba az egész C: meghajtót, .......

Felesleges ilyen varázslásokba belemenni! A telepítőt intézőből (nem total commanderből) indítsd rendszergazdai jogokkal (jobb egérgomb).

#1822 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 22:36

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 22:22

Felesleges ilyen varázslásokba belemenni! A telepítőt intézőből (nem total commanderből) indítsd rendszergazdai jogokkal (jobb egérgomb).

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5541613
valamint 4 hozzászolással feljebb "Rendszergazdaként indítom!"

Audi100:A felhasználói fiók felügyelet is ki van kapcsolva?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 28. 22:40 -kor

#1823 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:10

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 22:36

Ez igaz, de azt nem írja, honnan indítja! Mert tapasztalatom szerint a telepítők nem működnek rendesen ha total commanderből indítom. Nálam bekapcsolt UAC-vel is minden rendben felment, ez a daemon is.

#1824 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:11

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:36

Audi100:A felhasználói fiók felügyelet is ki van kapcsolva?

Igen! Azt már a telepítés után kikapcsoltam mert nagyon idegesítő volt! És már szinte mindenhonnan próbáltam indítani!

Szerkesztette: Audi100 2008. 05. 29. 06:13 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:29

Azt még elfelejtettem, hogy nálam alapból le van tiltva az administrator! Már próbáltam úgy is, hogy engedélyeztem és azzal léptem be, de akkor is ua. a hibát adta! Ha máshová telepítem a programot akkor semmi gond, de ha mondjuk van olyan alkalmazás ami csak és kizárólag a Program Files-be másolja a dolgait akkor ott jön elő a probléma!

#1826 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:57

Idézet: Audi100 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:11

Igen! Azt már a telepítés után kikapcsoltam mert nagyon idegesítő volt! És már szinte mindenhonnan próbáltam indítani!

Valamelyik vista biztonsági frissítés annak idején nálam visszakapcsolta egyszer az UAC-t. Újbiól ki kellett iktatnom, mert szokás szerint egy rakat program nem futott rendesen.
My photos

#1827 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:57

djculture... KIK mondták?
És KIK írják a drivert? A misrosoft vagy az ati, az nv meg az s3. Természetesen utóbbiak. Mi köze lenne ehhez az msnek? Semmi...
Hogy nvidia nem tud és nem akar driverrekt írni az teljesen más kérdés, a többiek tudnak és akarnak is... Ez egyébként butaság hogy nem lenne ogl-es, hisz más api; ha tudnak dxes drivert írni tudnak ogl-est is. Hogy a gyártók téged hw vásárlásra próbálnak ösztönözni az az ő saruk.
MS sara a mindig több memóriaigény, és hogy ha a programozók lusták voltak akkor os szinten hátha meeg tudnák oldalni hogy egyszer az életbe normálisan működjön a PF kikapcsolása megfelelő mennyiségű memó esetén...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1828 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:20

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 5:57

Valamelyik vista biztonsági frissítés annak idején nálam visszakapcsolta egyszer az UAC-t. Újbiól ki kellett iktatnom, mert szokás szerint egy rakat program nem futott rendesen.

Ki van kapcsolva, de ha nem lenne akkor folyamatosan dobálná fel az ablakokat amikor telepíteni akarok valamit!

#1829 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:22

NAGY tévedésben élsz!

Nem a microsoft dönti el hogy ír-e drivert vagy sem, mert nem ő írja a drivereket hanem a gyártók! Hogy az nv vagy a cl  egy mocs**** gör**** ahhz az msnek semi köze...

Szerintem van köze az MS-nek, hisz a fejlesztői platformot mégis ők adják, vagy veszik el. Más kérdés, hogy ha lehetőséget adnak, hogy drivert egyáltalán lehessen írni. De megtehetik azt is, hogy ellehetetlenítik a driver írását, s ezért nem készül. S nem biztos, hogy pontosan tudjuk, mi is a helyzet. Akkor pedig sokan tévedésben élünk!
Mellesleg elég sok drivert maga az MS készít. Ott a wdm.

Úgyhogy az MS akár köthet is szerződést pl a cl-lel, hogy akkor mostantól bizonyos produktumok supportja kifut.

Szóval szerintem nem csak a külső cég tetű, simán lehet az MS is az. Vagy talán egyszerűen kizárt? :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1830 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 8:57

...
Hogy nvidia nem tud és nem akar driverrekt írni az teljesen más kérdés ...
... MS sara a mindig több memóriaigény, és hogy ha a programozók lusták voltak akkor os szinten hátha meeg tudnák oldalni hogy egyszer az életbe normálisan működjön a PF kikapcsolása megfelelő mennyiségű memó esetén...

Miért nem akar az nv drivert csinálni? Miért szűkítik le a saját termékeik támogatását? Szerintem tuti nem fejből csinálják.
A pf-et miért ne lehetne kikapcsolni? Ha ez a kérdés összetett, szerintem az előzőek is azok. Nem ilyen egyszerű a dolog.

Tuti vannak érdekes bizniszes megállapodások, amiket véletlenül nem látunk. Szerintem 1 raklapnyi dolgot nem látunk. No erre gondoltam politika alatt, részben.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1831 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:59

Idézet: Audi100 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:19

Sziasztok!

Pár napja írtam, hogy Vista alatt sok programot nem tudok telepíteni, mert nem tud írni a Program Files könyvtárba. Most konkrétan a Daemon Tools (4.12.3) nem akar települni és ezt a hibát írja ki (kép). Rendszergazdaként indítom! Mi az istent lehet még csinálni a Vista törlésén kívül! Segítsen valaki mert megőrülök!

Köszi!

A fenti könyvtár (program files\daemon...) tulajdonságait ha nézed, a "biztonság" fülön mik vannak, milyen jogokkal beállítva? Erről is jöhet 1 screenshot, abból szerintem megmondjuk, oszt nem kell találgatni.

#1832 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 09:10

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:59

A fenti könyvtár (program files\daemon...) tulajdonságait ha nézed, a "biztonság" fülön mik vannak, milyen jogokkal beállítva? Erről is jöhet 1 screenshot, abból szerintem megmondjuk, oszt nem kell találgatni.

OK, hazamegyek és csinálok egyet!

#1833 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 10:01

Sziasztok!

Nekem egy Fujtisu Siemens pa1538 laptopom van
AMD Turin x2 1,6 GHz
4 Gb RAM
120 Gb HDD
NVidia 410/430 mobil chipset és NVidia Geforce 7400 Go VGA kártya
a gép fő paraméterei.
NOD 32 vírusírtó

A Vistát próbálgatom, s tetszene, de nem értem, hogy miért van az, hogy a programok megfelelő sebességgel működnek, de néha akár 1 percre is megtorpan az egész gép, tekeri a HDD-t ész nélkül - miközben program indítás, vagy egyéb HDD igénye program nem fut -, majd megint fut rendesen minden tovább.

Ez még akkor is előfordul, ha
- kikapcsolom a NOD32-t
- a beépített tűzfalat
- az előtöltést (prefetch)
- az indexelés és a WIndows Search-öt
- az UAC-ot
- az energiagazdálkodás maximális teljesítményre van állítva

Még a legprimitívebb Notepad-nél is előfordul a jelenség. Persze XP alatt nem produkálja. Sajnos ezt olyan gyakran teszi a Vista, hogy hiába szebb, vagy biztonságosabb, nem élvezetes a használata.

Van valakinek ötlete, hogy miért van ez?

Az ötleteket előre is köszi,
Lewis

#1834 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 9:57

Miért nem akar az nv drivert csinálni? Miért szűkítik le a saját termékeik támogatását? Szerintem tuti nem fejből csinálják.
A pf-et miért ne lehetne kikapcsolni? Ha ez a kérdés összetett, szerintem az előzőek is azok. Nem ilyen egyszerű a dolog.

Tuti vannak érdekes bizniszes megállapodások, amiket véletlenül nem látunk. Szerintem 1 raklapnyi dolgot nem látunk. No erre gondoltam politika alatt, részben.

Értem... pl viának/atinak megadj aa lehetőséget, nvidiának meg nem :rolleyes:

PF-t kikapcsolhatod, de 10ből 7 program hiányolni fogja és üzen/elszáll.ű

nv azért nem akar drivert csinálni amiért a creative- a gémereken kívűl mindneki másnak bőven elég egy 3-4 éves (tudású) pc. Minek vennének újat/fejlesztenék ha minden menne problémamantesen továbbra is?
Új os-t akarsz? Vagy meglévő os-ű gép alatt kéne deszkát cserélni? Vagy pénzt vissza nem juttató os-t használnál? Hát akkor ****** ***** meg a gyártó részéről...

AZ ms nem vonja meg hogy drivereket írhassanak, ezt nem hiszem hogy komolyan gondoljátok; mi lenne neki abból előnye hogy lépéshátrányba marad? Ez sehol nem logikus. Hogy új hw vásárlására ösztönözzenek a gyártók az igen... az sajnos több mint logikus :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1835 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:17

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 11:01

Sziasztok!

Nekem egy Fujtisu Siemens pa1538 laptopom van
AMD Turin x2 1,6 GHz
4 Gb RAM
120 Gb HDD
NVidia 410/430 mobil chipset és NVidia Geforce 7400 Go VGA kártya
a gép fő paraméterei.
NOD 32 vírusírtó

A Vistát próbálgatom, s tetszene, de nem értem, hogy miért van az, hogy a programok megfelelő sebességgel működnek, de néha akár 1 percre is megtorpan az egész gép, tekeri a HDD-t ész nélkül - miközben program indítás, vagy egyéb HDD igénye program nem fut -, majd megint fut rendesen minden tovább.

Ez még akkor is előfordul, ha
- kikapcsolom a NOD32-t
- a beépített tűzfalat
- az előtöltést (prefetch)
- az indexelés és a WIndows Search-öt
- az UAC-ot
- az energiagazdálkodás maximális teljesítményre van állítva

Még a legprimitívebb Notepad-nél is előfordul a jelenség. Persze XP alatt nem produkálja. Sajnos ezt olyan gyakran teszi a Vista, hogy hiába szebb, vagy biztonságosabb, nem élvezetes a használata.

Van valakinek ötlete, hogy miért van ez?

Az ötleteket előre is köszi,
Lewis

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5539931

Plusz ehhez add hozzá hogy valószínű feltelepítettd az nvidia ide/sata drivereit is...

#1836 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:17

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5539931

Plusz ehhez add hozzá hogy valószínű feltelepítettd az nvidia ide/sata drivereit is...

Igen fel lett telepítve az NVidia IDE/SATA driver, nem az NVidiától lett letöltve, hanem a Windows Updaten keresztül frissült.

#1837 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:38

Hm... ha az gyári nv driver az szívás, távolítsd el.  Vszínű az lesz.

Persze ez csak kismértékben javít azon hogy vistának annyit ét a noti vinyó mint... ... ... szal nagyon keveset.

#1838 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:38

Hm... ha az gyári nv driver az szívás, távolítsd el.  Vszínű az lesz.

Persze ez csak kismértékben javít azon hogy vistának annyit ét a noti vinyó mint... ... ... szal nagyon keveset.

OK, este kipróbálom.
Egyébként a VGA-val is volt gondom:
- néha nem mozgott az egérkurzor képe, azonban az egér és a gép működött továbbra is
- néha lefagyott a VGA driver és újraindult a driver
- néha elment a kép, szerintem kikapcsolta a monitor, s az segített, hogy elküldtem készenlétbe és vissza, s akkor működött tovább. De ezt XP alatt is csinálta.

Most az NVidia 7400 Go kártyát a Vistába integrált 7500 SE driverrel használom (a 7400 nem ismeri). Azóta tökéletesen működik a VGA, sosem fagy, nem hibázik.

Az NVidia nem tud drivert irni? A driver nem a hardver része?
Azt gondolom, hogy a része. Ekkor viszont erre is vonatkozik a garancia. Ezek az alapvető használatot korlátozó hibák, s ezért vagyok kiakadva.

Estére kiderül, de valószínűleg a HDD-vel is ez lesz a baj. A végén kiderül, hogy nem is a Vista a szar, csak drivert kéne írni alá.

Ezek után úgy tűnik, hogy soha többé nem veszek semilyen NVidia terméket. A játékról úgyis leszoktam már, akkor meg minek? Csak fűt és zabálja az áramot, pörög tőle a ventilátor.

#1839 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 16:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:59

Megnéztem! Egyedül a speciális engedélyek kocka nincs be pipálva! És a program files mappa jogosultságai ui. néznek ki, de mégsem tudok programot telepíteni bele!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Audi100 2008. 05. 29. 16:35 -kor

#1840 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:19

üdv

az a problemam ujfent hogy ezek a zöld csikok nem működnek
Kép
nem az én gépemröl van a shot, csak azt mutatom hogy igy kellene kinéznie
azért fontos mert szoktam line inröl felvenni és az se latszik hogy kap-e hangot vagy nem

logitech setpoint miatt már alapbol van egy glitch de ezen a képen is ott a zöld csik szoval nem hinném hogy az okozza

sidebarra rakosgattam gadgeteket amik volume controloznak, egyik kijelzett ilyen szinteket ugyanazt amit a zöld csik is szokott, na szerintem azóta nincsen a mixerbe level indicator bar.

64bites vista, ma lett telepitve, nem emlékszem hogy alapból volt-e zöld csik de gondolom igen

kösz
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.