Idézet: bon - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 12:03
Szerintem te látod így, nem okoz nagy kényelmetlenséget (lehet, hogy csak én érzem így), hogy a setup.exe-t nem két ball kattintással indítom hanem jobb gomb majd futtatás rendszergazdaként. Természetesen csak a fontosabb programoknál csinálom ezt.
Total Commander-nél nekem nincs futtatás rendszergazdaként beállítva. Ha nincs éppen joga rákérdez ez csak egy plusz kattintás nem gond (lehet, hogy megint csak számomra nem gond)
UAC kikapcsolásával nem szűnik meg csak az elő ugró ablak. Vista alatt alapból nem vagy full admin, hacsak kézzel ez be nem állítod (alapból tiltva van a fiók)
A full admin jogot hol tudom beállítani?
Amúgy nem a jobb egérgomb/futtatás rendszergazdaként két klikkje nagy gond számomra. Hanem az, hogy eldöntsem minek mi kell... nem csak installnál van szükség rendszergazda jogokra, programfüggő a dolog. Fogalmam sincs előre, hogy melyiknek milyen kis aprósághoz fog majd hiányozni a jog. És így már nagy macera...
Amúgy magában két klikk sem kényelmes már, mert nekem az a tapasztalatom, hogy kb. minden 3-4. programnál nem kérdez csak rá indításnál.
TCMD-vel nem tudom már mi volt pontosan, de olyan emlékképem volt, hogy program installálás után próbáltam ini-t felülírni régi lementett beállításokkal, nem ment...
Többi programra példa: ACDSee beállításokat, file hozzárendeléseket menteném, ahhoz sincs jogom...
De ez csak egy sok közül. Szóval ott tart a dolog, hogy jóval egyszerűbb rendszergazdaként futtatni mindent.
Persze ez nem feltétlen a Vista hibája, hanem a programoké is... de ez mellékes. A gombokat nekem kell nyomkodnom.