HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2501 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:49

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 15:45

Mivel a memóriakiosztást az OS intézi, nem a program (az csak beszól, hogy kell még memória), tehát valószínűleg igen.

De ha az a program (csak) 32Bites, saját korlátai miatt nem szólhat be akármennyi memóriáért... :)

Szemléletesebben:
http://www.tomshardware.com/reviews/vista-...hop,1775-7.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2502 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 17:40

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 17:49

De ha az a program (csak) 32Bites, saját korlátai miatt nem szólhat be akármennyi memóriáért... :)

Igen, ezt bizony én is így gondoltam, csak megerősítést vártam! :) Köszi! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2503 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:12

Ha Company of Heroes-al játszom, akkor a Window Live messenger átvágja teljes képernyőről , ablakos módba, mint alt plussz entert nyomtam volna, ami elég kellemetlen, ez gondolom a hardweresen gyorsított desktopnak köszönhető, de azon felül, hogy az Windows Live Messengerből kijelentkezik az ember, mit lehet tenni, hogy ne csinálja ezt ?

#2504 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:13

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 17:49

Valóban, félreértettem a kérdést.

#2505 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 06:59

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:26

Nekem is ez kéne, mert nekem csak 5,5 pontot ad a vinyóra, holott nekem is 5,9 a többi. :reklamacio: :D

Kép

Azért mert a 4 darab 512-es RAM 333-on megy, mivel így stabil a rendszer, 64 bites XP alatt hatalmasokat fagyott, igaz csak azután, hogy dual core CPU került bele. Vista alatt még nem mertük visszaállítani 400-ra, hogy nehogy elkezdjen ott is vacakolni.

#2506 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 21:59

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 11:38

Azt honnan lehet megtudni? Amikor felinsttaláltam beírtam a polgári nevemet, az lett az első fiók, és az ugye rendszergazda, most jeleneleg normál fiók alól írók így valószínűleg ez alól nincs, de ha átloginolok a polgári nevemmel ellátott fiókra akkor ott lesz igaz?

http://prohardver.hu...0971-20971.html

Kép

de pontosan mit ? Amúgy ez is plussz biztonság az XP-s verzióhoz képest.

#2507 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 22:43

Hogy tudom feloldani a hozzáférési jogokat? :confused:

Csatolt fájl:

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2508 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 05:14

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 22:43

Hogy tudom feloldani a hozzáférési jogokat? :confused:

A telepítőn jobb gomb , majd futtatás rendszergazdaként.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#2509 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 05:29

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 6:14

A telepítőn jobb gomb , majd futtatás rendszergazdaként.

Azzal már többször próbálkoztam a futtatás rendszergazdaként, és a telepítés után rendszergazdaként is tudjon futtatni. Valami történt vagy globálisan elrontottam valamit. :( Tegnap reggel újraraktam a Vistát, már működnek a programok rendszergazdaként, nem értelek. Végül az SP1-et, most hibakóddal (0x800F0826) leállít a SP1 frissítése. :mad: Mekkora tahó.  :down:

Gondolom, nem kellett volna előbb a programokat feltelepíteni, majd az SP1-et, fordítva kellett volna. Mindegy, megint kénytelen leszek újrahúzni a Vistát.

Egyébként keresem a Logitech MX510 egérhez megfelelő drivert, mert a logitech oldalról leszedett programmal nem nagyon akaródzik, pl. minden vista induláskor alapértelmezési sebességre állítodik vissza. :eek: :omg:

Szerkesztette: bolic system 2008. 08. 29. 05:31 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 07:24

Természetesen mindig SP-t telepíts először. Logitech driverre megoldás, ha beállítod az egered, utána a C:\Users\gipszjakab\Appdata\Roaming\Logitech\Setpoint\user.xml file-ról vedd le az írásjogát mindenkinek.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2511 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 29. 08:49

Sziasztok!

Van egy olyan problémám a Vistával (egy Fujitsu Siemens pa1538 laptopon), hogy amikor lecsukom a fedelét és készenlétbe megy a gép, akkor 10-ből kilencszer jól csinálja, de egyszer készenlét helyett hibernálja magát a rendszer. Ráadásul úgy csinálja, hogy előszőr készenlétbe megy (ez látszik a gép kikapcsolási idejéből, mindig gyors, másodpercek alatt megcsinálja, pedig 4 Gb RAM van a gépben, ezért ha a tényleges hibernálást csinálja, az sokáig tart), s csak valamikor később hibernálja magát a gép, ha egy jó ideig nem nyúlok hozzá. A gépbe a hálózati adapter mindig be van dugva, így nem tud az akkumlátora lemerülni.
Ez azért zavaró, mert a hibernálásból való visszajövetel jóval tovább tart, mint egy teljes rendszerindítás.
Régen a gép ezt nem csinálta sosem.

Valakinek van valami ötlete?

Köszi,
Lewis

#2512 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 14:05

Idézet: VKP - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 8:24

Természetesen mindig SP-t telepíts először. Logitech driverre megoldás, ha beállítod az egered, utána a C:\Users\gipszjakab\Appdata\Roaming\Logitech\Setpoint\user.xml file-ról vedd le az írásjogát mindenkinek.

Ez újdonság XP után. :rolleyes: Köszi a mindkettő tippet, most kipróbálok a Logitech-et, majd újrahúzni a Vistát. :mad:

#2513 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 20:21

Na az én accountomon is on on van a parental control, de nem enged ezért media playerben online rádiót hallgatni, pl a Rise FM-et, azt mondja ki kellene kapcsolni a parental controlt, ha kikapcsoljuk, a rádió adást felvesszük és visszakapcsoljuk,akkor lehet rádiót hallgatni bekapcsolt parental control mellett?

Szerk: Firefox alól ok ;)

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 08. 29. 20:41 -kor

#2514 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 20:57

Minden a legnagyobb rendben van, kezd már érthető a Vista világ. :D Csak egy kissé bugos amúgy a hálózati meghajtó, néha ottragadt és nem lehet eltávolítani, ilyenkor minden Vista induláskor felbukkan a zavaró buborékablak. :rolleyes:

Másik, hogy lehet eltüntetni a parancsikont és az ablakszínét módosítani? Megköszönnék mégegyszer.

#2515 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 08:10

Azt mondjátok meg ha tudjátok, ha a Vista után a másik particióra települ a 64 bites XP, akkor a 64 bites XP bootlodere látni fogja e a Vistát, és képes lesz e kezelni, vagy mivel úgy tudom, hogy régebben olyasmiről írtatok, hogy a Vista boot menedzsere teljesen újszerű, ezért nem is fogja látni a vistáét? Hogyan lehet ilyen esetben megoldani, hogy a Vistáé kezelje a 64 bites XP bootolását is? A Vistával nagyon megvagyunk elégedve, de ha már régen meglett vásárolva a 64 bites XP is, akkor tartalék lehetne mellette esetleg.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 08. 30. 08:13 -kor

#2516 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 19:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 9:10

ha a Vista után a másik particióra települ a 64 bites XP, akkor a 64 bites XP bootlodere látni fogja e a Vistát

Nem. Ehhez vagy előbb az XP-t kell telepíteni, vagy utólag XP alól VistaBootPro vagy EasyBCD programmal telepíteni és kipofozni a Vista Bootloadert.

#2517 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 22:24

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 20:50

Nem. Ehhez vagy előbb az XP-t kell telepíteni, vagy utólag XP alól VistaBootPro vagy EasyBCD programmal telepíteni és kipofozni a Vista Bootloadert.

Akkor felejtős ;)

#2518 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 30. 22:36

vistához kötelezö...
http://vistaosx.net/
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2519 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 08:07

Idézet: VKP - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 8:24

Rájöttem, nem ezzel volt a problémám. Hanem a Logitech SetPoint 4.60 felrakása után újra kell indítani, mivel PS/2-re csatlakoztam ( az előző lapnál kompatibilitási probléma miatt PS/2 lett, majd dugok valamikor USB-re :D ). Akkor már van lehetőségem beállítani a Logitech SetPoint My Mouse ablakon. Azután jön a bökkenő, hogy letiltotta a program futtatását, vagyis az indítópult blokkolt programok között akadt ki. Na megint mérgelődtem, támadt egy ötletem és az UAC-ot kikapcsoltam véglegesen és máris többé nem hülyéskedik többé. :Đ  :respect: Hihetetlen mennyi gondok vannak. :rolleyes:

Akkor most csak a stabilitási megfigyelésre összpontosítok. :)

Ui.: Megtaláltam az ablakszín állítási lehetőséget, vak voltam. :D Mellesleg találtam parancsikon eltüntető progit, ebből 64bit-es is létezik. Végre szép ikonok pásztáznak az asztalon.  :lollypop:

#2520 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 08:11

...

Szerkesztette: bolic system 2008. 08. 31. 08:13 -kor

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.