HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2551 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:20

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 21:46

Szívesen. De azért írd le a véleményedet is. :)

csak az a szitu, hogy nem találom... talán ez a radyboost lenne?esetleg ha megtudod mondani angolul is azt megköszönném :)

#2552 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:31

Idézet: mythbuster - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 23:20

csak az a szitu, hogy nem találom... talán ez a radyboost lenne?esetleg ha megtudod mondani angolul is azt megköszönném :)

Előtöltés = Superfetch :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2553 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:31

Idézet: mythbuster - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 23:20

Superfetch-nek vagy Prefetch-nek hívják. :D

Szerkesztette: bolic system 2008. 09. 01. 22:38 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2554 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:36

Idézet: bon - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 22:57

Már jó ideje csak Directx van és nem directx9. Azért directx csak a neve, mert tartalmazza a 9-es és 10-es változatokat is.

Megnéztem a fájlistákat és tényleg vegyesek (dx9-dx10 x86 x64), igazad van és nem jutottam eszembe! :)

#2555 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:41

Parancsikonoknál nyilak eltűntetése x64-en is! <-- kimaradt egy link a korábbi HSZ-ból, bocs

Szerkesztette: bolic system 2008. 09. 01. 22:43 -kor

#2556 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:56

Kössz bolic system ,valamint Csokis a választ....Kipróbáltam de sajna nem vállt be... sokkal lasabban indult a rendzser és irásnál gyorsabban telt a memória... vmi egyébb javaslat? Mondjuk torrentes vistával vagyok, de nem hinném h külömb lenne mint az eredeti...
Vista X64 Sp1 ultimate és csak a kaspersky scan valamint a neroval csinálja ezt...

Szerkesztette: mythbuster 2008. 09. 01. 22:58 -kor

#2557 Felhasználó inaktív   Eli-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 22:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 22:01

Oké, csak azért kérdeztem, mert eddig klasszisokkal jobb mint a 64 bites XP, és jó lenne ha ez így is maradna ;)

Miért jobb?
Klasszisokkal?? :think:

#2558 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:42

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 23:01

Oké, csak azért kérdeztem, mert eddig klasszisokkal jobb mint a 64 bites XP, és jó lenne ha ez így is maradna ;)

Csak bajlódni kell a tűzfal és vírusírtó programokkal, a többsége sajnos nem kompatibilis. Másik nav-ot kénytelen voltam használni, de így már oké lett. :) Ehh XP 64bit az kész kuka, használhatatlan! :D

#2559 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:46

Idézet: mythbuster - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 23:56

Kössz bolic system ,valamint Csokis a választ....Kipróbáltam de sajna nem vállt be... sokkal lasabban indult a rendzser és irásnál gyorsabban telt a memória... vmi egyébb javaslat? Mondjuk torrentes vistával vagyok, de nem hinném h külömb lenne mint az eredeti...
Vista X64 Sp1 ultimate és csak a kaspersky scan valamint a neroval csinálja ezt...

Hát igen, mint láthatod hogy Ultimatet használod és ez a baj. Mára azóta folyamatosan áttérnek Home Premiumra a torrentesek, ebből gyakori a 32bites. De én 4gb ramom van (az aláírásomban van az új konfigom, de az nincs kész). Az Ultimate-ben kiegészítették valami spéci kereső funkcióval (nemtóm hogy hívják), ettől sokkal jobban "lagol". Cseréld le Home Premiumra, sokkal jobb. :) Ha nem korszerű és nem elég gyors a géped, maradj inkább az XP-nél SZVSZ. :(

Szerkesztette: bolic system 2008. 09. 02. 18:48 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:50

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:42

Csak bajlódni kell a tűzfal és vírusírtó programokkal, a többsége sajnos nem kompatibilis. Másik nav-ot kénytelen voltam használni, de így már oké lett. :) Ehh XP 64bit az kész kuka, használhatatlan! :D

AVAST ;)

Ja egyik ismerősömnek Nforce3-as alaplapja van ASUS K8-N, az nvidia oldalán nem talált hozzá drivert XP alól, de lehet hogy átállna vistára. Az SP1-es Vista támogatja vagy nem az Nforce3-at?

#2561 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 19:05

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:50

Ja egyik ismerősömnek Nforce3-as alaplapja van ASUS K8-N, az nvidia oldalán nem talált hozzá drivert XP alól, de lehet hogy átállna vistára. Az SP1-es Vista támogatja vagy nem az Nforce3-at?

Elvileg nem támogatott az nforce 3 (drivert én se találtam a gyártó oldalán), de a Vista lehet, hogy szed le a netről drivert az alaplaphoz. De célszerű lefuttatni ezt link  és kiderül, hogy a gépe mit szolna a Vista-hoz.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2562 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 02. 19:18

Idézet: bon - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 20:05

Elvileg nem támogatott az nforce 3 (drivert én se találtam a gyártó oldalán), de a Vista lehet, hogy szed le a netről drivert az alaplaphoz. De célszerű lefuttatni ezt link  és kiderül, hogy a gépe mit szolna a Vista-hoz.

Köszi ;)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=5662158

64 bites Vista alatt Catalystet illetve a drivert, csökkentett módban kell vagy célszerű eltávolítani, hogy 8.7-ről 8.8.-ra updateljük?

#2563 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:39

nf2 is benne van a vista alap driverébe nemhogy a 3-as.Annyi hogy a smbus vezérlőt később egy frissitéssel kapod meg.

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 02. 20:39 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:01

Eddig sem voltam nagy hívője ennek a rendszernek nevezett rüszmének :Đ , így némi előítélettel viseltetek iránta, de a tegnapi esti program kiemelkedő volt.
Történt vala, hogy laptophoz vettek egy trust USB-s vezetéknélküli rágcsálót. A települő illesztőprgram illően rákérdezett, hogy vista vagy xp a rendszer, s feltette az egeret. Ezután többet nem indult el a gép normál módban, csík eltűnik, GUI-ra üzemmódot vált, aztán némi lemeztekerés után sötétség és fagyás. No problem, csökkentett mód rendben elindul, ott semmi baja. Kigyomlálom az automatikus indítást és leszedem a trust feltett vackait. Újraindítás: Semmi. Startup recovery-t elindítom, hibát nem talál, de a részletes napló szerint a rendszerfájlok épsége 0x02, háá, akkor mégis :omg: . SFC nem fut le, elszáll valami hibával (értelme amúgy se lett volna, rejtett helyreállítópartíció van), restore szintén. Fasza. Csökkentett módban minden jó, tehát rendszermag köszöni, jól van, és szerencsétlen mégsem tud felállni. Konklúzió: trust kapja be, a startup recovery-n meg még volna mit javítani.
Előrántom a d2d-t (Acer notesz), nagy az öröm, negyed óra alatt helyreáll a rend a becsült idő szerint. De nem. csík végigér, utána valami idétlen csík jelenik meg, ami csak "megy", de folyamatot nem jelez és hogy fájlokat másol. Negyed óra után újraiindul, majd a Vista elkezdni összerakni magát, újabb 30 perc. Aztán ismét elindul, ekkor jön az Acer emanagement-je. Lelőni nem merem, mert hátha belehal, az addigra már teljes eszközkezelő ellenére feltesz illesztőket is, összesen feltesz kerek 25 alkalmazást. NAV IS már ott vigyorog a tálcán (ami már amúgy is olyan, mint a karácsonyfa). Ezt a telepítést ismételt fél óra alatt hajtja végre. Újraindulás egészen hihetetlen, 3-4 perc alatt jut el oda, hogy egyáltalán szólni lehet hozzá. A következő szintén. XP alatt már ismerem jól az e-t, tohonya, de nem ennyire.. Megnyitni akármit is kész rémálom, a start menü késlekedése is rettenet, 5 másodpercekig nem történik semmi...memóriafoglalás nem "vészes", 800MB körüli (..).
NAV-ot leszedem, pár dolgot felteszek (logmein, majd többit otthonról), az acer e-t már ne akarom eltávolítani, inkább csak letiltom mindenét, szolgáltatásokat kiherélem, újraindul és másfél perc alatt készre hoza magát, fürge és vidám (nem egy XP-hez képest, hanem az előző állapothoz), memória 600M körül van..
A gép egy celeron M530 1G RAM-mal, (VGA-nak 8M), 80G-s WD vinyóval. És csak nézek ki a fejemből, hogy egy ilyen, relatíve nem régi, relatíve normálisan szerelt gépen ez mi?? Az M$ ezt komolyan gondolja? Az Acer ezt komolyan gondolja? Egyszeri user megy megveszi a laitopit és örül neki, jön vista meg welcome és aztán használj így? Egy vista Home basic a rendszer egyébként, tehát nem is a legfelpakoltabb.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2565 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:08

nekem van egy hasonló laptomom és vista ultimate van rajta, teljesen jó. nem túl fürge de alig lassabb az xpnél..
JóSebesség

#2566 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:25

Én is láttam Vistát egy nw celeronon, fél giga RAM-mal élvezhetően futni, de ez nem volt az :-)) . Gondolom, hogy az Acer által integrált verzió szenved némi túlzásoktól, a te ultimáltad meg nem a beépített verzió :-) .
Egy hasonló laptopon az XP nálam olyan, mint az olajozott villám és ehhez vagyok hozzászokva, Van pár vista-s gép is, ahol főleg licenszelés miatt nem cserélnek XP-re és végülis megszokják, meg nem nagyon van velük gond, de általánosan mindegyikre többet kell várni, mint egy jól helyretett xp-re.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:36

Mé' nem mentél inkább rizst kapálni? :Đ Normális, modern gépen azért szépen szalad a Pista.

#2568 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:44

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 8:36

Mé' nem mentél inkább rizst kapálni? :Đ Normális, modern gépen azért szépen szalad a Pista.

Nem mondod, én is kinéztem az ablakon és a kapálásra gondoltam  :Đ
Tudom, hogy szépen szalad, pláne, ha én nyúlok hozzá :Đ , de ez nem volt szép.

#2569 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 19:00

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfig-on van-e értelme kipróbálni a Vistát.
P4 2,4 GHz, 2x512MB memória, 6600GT. Az op-rendszer egy 40GB- os partícióra menne. A gépet netezésre és filmnézésre használom.

#2570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 19:43

Szerintem egy próbát megér, sebességgondod nem nagyon lesz.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.