HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2671 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 27. 23:58

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 18:54

Szia!

Nekem kb. 3 hónapja van 64 bites vista-m és minden eddigi progi fut gond nélkül a korábban xp alatt formázott külső vinyómat is probléma nélkül használom.

üdv

Balázs

Hello, köszi a választ. És egy belső sata-s winyót (csak adat) is simán használhatok tovább a vista64-en?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2672 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 03:24

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. Sep. 28., Sunday - 0:58

Hello, köszi a választ. És egy belső sata-s winyót (csak adat) is simán használhatok tovább a vista64-en?

Minden gond nélkül :up:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2673 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 05:00

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 20:50

hát backi nem 1xű dolog ez a hun mui pack, inkább újrapakoltam az egészet  :omg:  :Đ

teeee illegális feketemunkás :mad:  :reklamacio:  :Đ
JóSebesség

#2674 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 08:58

Tűzfalas kérdésemhez vkine vmi ötlet, tanács?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2675 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 17:57

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 4:24

Minden gond nélkül :up:

Ok, kösz!

Még egy buta kérdés: OEM oprendszer használata közben tudok majd processzort cserélni a gépemben? Nem fog sikítani, hogy megváltozott a konfig?
(amúgy hányszor lehet egy OEM oprendszert újratelepíteni? Köszi
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2676 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 18:27

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 18:57

Ok, kösz!

Még egy buta kérdés: OEM oprendszer használata közben tudok majd processzort cserélni a gépemben? Nem fog sikítani, hogy megváltozott a konfig?

Elméletileg sikítaniia kellene proci csere után de újraaktiválással megoldható, ami telefonon keresztül kivitelezhető lesz. Ja és korlátlan számban újratelepíthető.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2677 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 20:59

Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem: vistán belül hol és hogyan lehet meváltoztatni az engedélyezett tcp/ip kapcsolatok maximális számát?
Sokat használom a gépet letöltésre és fennáll egy olyan probléma, hogy a sok kapcsolat miat visszavesz a sebességből, sőt egy idő után internetezni sem lehet (cfos kilőve, nem használ), olyankor csak az újrainditás segít.

#2678 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 22:22

milyen backup progit ajánlanátok vista alá?
sokáig a beépített cuccot használtam, leteszteltem, elsőre működött.
aztán egyszer összeomlott a rendszer, backupot vissza akartam tenni, elkezdte félig visszamásolni, majd kiírta hogy eltűnt a backup média és onnan kezdve nem volt hajlandó felismerni/visszatölteni.
persze a vinyón ott volt a "hibátlan" backup file, amiből winimage segítséggel kiszedtem mindent, de valami olyan backup kéne ami bootcdvel visszarakja magát és megy tovább minden.

gondoltam kipróbálom az acronis true image echo workstation cuccost. csináltam egy full backupot (180 giga), majd hogy leteszteljem az ütemezett inkrementális backupot elindítottam azt is. erre létrehozott egy újabb 60 gigás backup file-t úgy hogy semmi változás se történt.
ez így nem pálya, nincs ennyi helyem...

mit ajánlotok?
ghost jó?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2679 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 09:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 23:22

milyen backup progit ajánlanátok vista alá?
sokáig a beépített cuccot használtam, leteszteltem, elsőre működött.
aztán egyszer összeomlott a rendszer, backupot vissza akartam tenni, elkezdte félig visszamásolni, majd kiírta hogy eltűnt a backup média és onnan kezdve nem volt hajlandó felismerni/visszatölteni.
persze a vinyón ott volt a "hibátlan" backup file, amiből winimage segítséggel kiszedtem mindent, de valami olyan backup kéne ami bootcdvel visszarakja magát és megy tovább minden.

gondoltam kipróbálom az acronis true image echo workstation cuccost. csináltam egy full backupot (180 giga), majd hogy leteszteljem az ütemezett inkrementális backupot elindítottam azt is. erre létrehozott egy újabb 60 gigás backup file-t úgy hogy semmi változás se történt.
ez így nem pálya, nincs ennyi helyem...

mit ajánlotok?
ghost jó?

Pedig az acronis jó kis progi, én azt használom szerver környezetben. Én mindig teljes mentést csinálok ja és nem rát bekapcsolni a tömörítést
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2680 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 10:08

Kedves Vistá-sok!

Nemrég írtam, hogy a Vista állandóan zörgeti a wincsit, és netezik is! Sokan írták, hogy a vista nem netezik, és hogy a wincsi 1 hét után nem fog zörögni.
De igen teszi!És fogja is, és megtaláltam miért!
Ha belementek a feladatütemezőbe, a vistában alapból van ütemezve rengeteg minden :-(
/pl defrag, jelentések küldése, stb/ Hmmmm!
Már csak azt kén tudnom, hogy abból az igen hosszú listából mit lehet törölni, és hogyan.
Nem arra gondoltam, hogy onnan nem tudom törölni, de semmi értelme, ha újraindításnál visszarakja, mert valahol ki van pipálva vmi.
/ vista ultimate sp1 oem 64bit van fent/

Még nem volt kedvem nekiesni törölgetni, de ha vkit érdekel mi lett az eredménye, jelezzen és megírom.

#2681 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 13:06

Idézet: robagp - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 11:08

Kedves Vistá-sok!

Nemrég írtam, hogy a Vista állandóan zörgeti a wincsit, és netezik is! Sokan írták, hogy a vista nem netezik, és hogy a wincsi 1 hét után nem fog zörögni.
De igen teszi!És fogja is, és megtaláltam miért!
Ha belementek a feladatütemezőbe, a vistában alapból van ütemezve rengeteg minden :-(
/pl defrag, jelentések küldése, stb/ Hmmmm!
Már csak azt kén tudnom, hogy abból az igen hosszú listából mit lehet törölni, és hogyan.
Nem arra gondoltam, hogy onnan nem tudom törölni, de semmi értelme, ha újraindításnál visszarakja, mert valahol ki van pipálva vmi.
/ vista ultimate sp1 oem 64bit van fent/

Még nem volt kedvem nekiesni törölgetni, de ha vkit érdekel mi lett az eredménye, jelezzen és megírom.

Kis segítség

#2682 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 18:03

Sziasztok... Sajnos minden óvatosságom ellenére beszedtem egy "jóakaratú" vírust és pár beállítást csétcseszett a windowsban...
Vista 64bit Business SP1 van a gépen és a vírus letiltott egy csomó megjelenítéssel kapcsolatos beállítást, pl. háttérkép beállítása, meg ehhez kapcsolódó dolgokat... A csoport házirend szerkesztőben sajnos nem találom a megfelelő kulcsokat ahhoz, hogy vissza tudjam állítani a hiányzó opciókat... Ha ebben tudna valaki segíteni nekem, nagyon megköszönném...

Szerkesztette: Fym 2008. 09. 29. 18:43 -kor

.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#2683 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 18:45

Idézet: Fym - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 19:03

Sziasztok... Sajnos minden óvatosságom ellenére beszedtem egy "jóakaratú" vírust és pár beállítást csétcseszett a windowsban...
Vista 64bit Business SP1 van a gépen és a vírus letiltott egy csomó megjelenítéssel kapcsolatos beállítást, pl. háttérkép beállítása, meg ehhez kapcsolódó dolgokat... A csoport házirend szerkesztőben sajnos nem találom a megfelelő kulcsokat ahhoz, hogy vissza tudjam állítani a hiányzó opciókat... Ha ebben tudna valaki segíteni nekem, nagyon megköszönném...

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies

többnyire ide jegyzi be a kellemetlenkedéseit az egyszerübb virus

#2684 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 29. 18:49

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 19:45

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies

többnyire ide jegyzi be a kellemetlenkedéseit az egyszerübb virus

Valóban, köszi, ezt megjegyzem... Baromi kényelmetlen volt a királykék háttér... :omg:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#2685 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 19:24

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. Sep. 28., Sunday - 18:57

Ok, kösz!

Én úgy tudom hogy csak alaplap cserénél kell ujra aktiválnod.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2686 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 20:43

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 20:24

Én úgy tudom hogy csak alaplap cserénél kell ujra aktiválnod.

Nem. Alaplapcserénél elvész az OEM licenc. A többi komponens cseréjénél simán újra lehet aktiválni.

#2687 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 21:46

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. Sep. 29., Monday - 21:43

Nem. Alaplapcserénél elvész az OEM licenc. A többi komponens cseréjénél simán újra lehet aktiválni.

Igaz :up: Nálam MSDNAA volt nem OEM ezért kevertem a dolgokat.

#2688 Felhasználó inaktív   nemethsza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 04:44

Sziasztok!

meghalt a vistám; egyszer csak, egy újraindítás után, nem állt fel a rendszer. illetve felállt, mert a processzek látszólag mennek, cpu-t és memóriát használ, de az explorer-felölet nem töltődik be, és van egy alulra letet kis ablak, amiben azt írta: "A Microsoft Windows keresési szolgáltatásának indexelőprogramja működése leállt"

Mi a franc lehet, és mit csináljak???

Előre is kösz,
nemethsza

#2689 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:29

Ha elohozod a feladatkezelot ctrl+shift+escape-pel, akkor a fájl menüből el tudod indítani az explorert.
Ha ez sikerul, hozz létre egy új felhasználót, és nézd meg, hogy azzal rendben elindul-e minden.

#2690 Felhasználó inaktív   szabi113 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 14:28

Hogyan tudok úgy Vistat feltenni hogy megmaradjon az XP is? Elég sokmindent kipróbáltam. Elöször volt 64-es Vista a gépemen, majd feltetem ugyan arra a vinyóra, de másik particióra a 32-es XP-t. Eredmény: csak az XP megy, a boot menüben csak az Xp van. Sebaj gondoltam az XP tönkretette a Vista boot folyamatát, leformáztam a Vista particiót, és felraktam rá ujra a 64-est. Eredmény: Csak a Vista megy, a bootmenüben csak a Vista van.  :reklamacio:
(a gépeben egy 200-as IDE, egy 1TB-os SATA és egy 320-as SATA figyel. ez utóbbira akarom felszenvedni az egészet)
Mi a megoldás? Hogy tudnám egyszerre ezt a két rendszert használni?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.