HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2801 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 24. 20:19

Idézet: bon - Dátum: 2008. okt. 24., péntek - 18:54

start menü/minden program/kellékek/rendszereszközök/lemeztöretettség-mentesítő

Hát köszi ,De NEKEM nem indul el erre sem!!!
Valamit beljebb tilthattam le, vagy nemtom!!!
Más ötlet??
Ki érti ezt?

#2802 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 16:02

Próbálok lejátszani egy dvd-t (aláírásoban lévő notin, win vista 64 bit), amit kollégám írt meg, de a következő hibaüzit kapom:

Windows Media Player cannot play this DVD because there is a problem with digital copy protection between your DVD drive, decoder, and video card. Try installing an updated driver for your video card.

A legfrissebb vga driver van fenn, máshol a dvd-t gond nélkül lejátsza másik vista, próbáltam más lejátszókkal is, eredmény ugyanaz  :( .

Ötlet?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2803 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 17:49

Idézet: donee - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 22:51

Sziasztok!

A problémám az, hogy legalább 25 GB szabad terület hiányzik a C:\-ről és fogalmam sincs,  hogy hová lett, vagy mi foglalhatja le?!

Új HP DV5-1020 notebook-ról van szó, amin gyári Windows Vista (32 bit-es, SP1) van. Én még soha nem használtam eddig Vistát, így egyáltalán nem ismerem ki magam. A 160 GB-os winyót két partícióra osztottam, aztán néhány nap után vettem észre, hogy mintha kevés hely lenne a C meghajtón. Total Commander programban minden kijelöltem a C meghajtón, és kiírta, hogy kb. mennyit foglalnak a dolgok. Azok szerint viszont a 75 GB-os C partícióból legalább 25 GB területet nem számolt.

Mi foglalhat le a háttérben olyan sokat?
A virtuális memória 3 Gb, gondolom még van lapozófájl is (igaz azt nem tudom hol lehet megnézni, és mennyit foglal), de akkor se akarom elhinni, hogy 25 GB-ot foglal a Vista a háttérben mindenféleségre. Hogyan deríthetném ki? Van valamilyen módszer/program, amivel világosan láthatom mi mennyi helyet emészt fel a merevlemezből? Nagyon idegesít... :confused:

Előre is köszönöm segítségeteket!

Ezzel nézd meg. http://www.sixty-five.cc/sm/
"Légy szerény mint én..."

#2804 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 07:20

van egy érdekes problémám.

angol vista, magyar billentyűzet, angol windows live messenger.

órákig semmi gond, aztán egyszercsak ha windows live messenger ablakot nyitok, autoamtiusan átáll a billentyűzetkiosztás angolra. de ha megnyitok egy másik ablakot, visszaugrik magyarra. tehát csak a messengerben angol.

a billentyűzet nyelveknél CSAK a magyar szerepel, mindenféle gombkombinációt kikapcsoltam, de mégis... restart persze megoldja, csak nem szokásom 4-5 óráként restartolni, inkább 40-50...

tipp?
JóSebesség

#2805 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 26. 08:12

Idézet: donee - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 23:21

25 GB-ot?! Azt ki tudom valahol kapcsolni, vagy inkább nem érdemes?

Lehet állítani a méretét, csak nem olyan egyszerűen, mint XP alatt.
Admin-ként bejelentkezve: Start menü - All Programs - Accesories - Command Prompt, jobb gomb, "Run as administrator". Begépeled, majd Enter:

vssadmin Resize Shadowstorage /For=C: /On=C: /MaxSize=6GB

A "C" értelemszerűen az a meghajtó, ahol a Vista van, Neked valószínű "D" lesz a rejtett partíció miatt, 6GB helyett pedig akkora méretet írsz, amit még elfogadhatónak tartassz, így a rendszervisszaállítás is megmarad és a vinyódon sem foglal akkora helyet.

Ellenőrzésképpen megnézheted, hogy sikerült-e:

vssadmin list shadowstorage

Azt az értéket kell kapnod, amit az előző parancssorban megadtál.

#2806 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 11:39

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. Oct. 26., Sunday - 7:20

van egy érdekes problémám.

angol vista, magyar billentyűzet, angol windows live messenger.

órákig semmi gond, aztán egyszercsak ha windows live messenger ablakot nyitok, autoamtiusan átáll a billentyűzetkiosztás angolra. de ha megnyitok egy másik ablakot, visszaugrik magyarra. tehát csak a messengerben angol.

a billentyűzet nyelveknél CSAK a magyar szerepel, mindenféle gombkombinációt kikapcsoltam, de mégis... restart persze megoldja, csak nem szokásom 4-5 óráként restartolni, inkább 40-50...

tipp?

Regionális beállításokra vess egy pillantást.
Mintha ott lehetne állítani :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2807 Felhasználó inaktív   promisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 18:25

Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem!
Van ez a cikk: http://lacy.hu/vista...sek_integralasa
Ami a frissítések integrálásáról szól.
Kérdésem pedig az lenne, hogy érdemes-e megcsinálni hogy alapból benne legyenek a frissítések vagy nem?
A másik az, hogy ami frissítéseket letöltött a gépem 2 napon át azok mind benne lesznek az SP2-ben?
A harmadik meg az, hogy az SP1 benne lesz az SP2-ben, mert ha igen akkor ugyebár nincs értelme integrálni az SP1-et mert mindjárt jön az SP2?

Tehát érdemes megcsinálni a cikkben leirtakat vagy nem?
A válaszokat előre is köszi!

Szerk: azért szeretném megcsinálni mert ujra kell raknom a gépem és nincs kedvem megint letöltögetni a frissítéseket...

Szerkesztette: promisz 2008. 10. 27. 18:27 -kor

#2808 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 09:00

Idézet: promisz - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 19:25

Kérdésem pedig az lenne, hogy érdemes-e megcsinálni hogy alapból benne legyenek a frissítések vagy nem?
A másik az, hogy ami frissítéseket letöltött a gépem 2 napon át azok mind benne lesznek az SP2-ben?
A harmadik meg az, hogy az SP1 benne lesz az SP2-ben, mert ha igen akkor ugyebár nincs értelme integrálni az SP1-et mert mindjárt jön az SP2?

Tehát érdemes megcsinálni a cikkben leirtakat vagy nem?
A válaszokat előre is köszi!

Szerk: azért szeretném megcsinálni mert ujra kell raknom a gépem és nincs kedvem megint letöltögetni a frissítéseket...

Neked kell eldönteni, hogy érdemes e beleintegrálnod a firssítéseket (számomra nincs értelme).
Az SP2-ben benne lesz minden eddig megjelent frissítés, tehát az SP1-ben megtalálhatók is.
Az SP2-re még várni kell, nem szokták elsietni a Microsoft-nál. Idén semmi féle képpen nem számolnék rá.

Az integrálást én azért se csinálnám meg, mert így ugrik a Vista telepítő egy lemezen több féle Vista változat lehetősége. Így mindegyikhez külön integrált telepítő kellene. Ami számomra elég macerás megoldás.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2809 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 10. 28. 10:13

Sziasztok!
Most veszünk új gépeket az irodába. CAD alkalmazást használunk és renderelő programokat (Artlantis).
Az archicad nem 64 bites, de fut 64 biten. A memóriát meg zabálja. 2 giga ramnál néha kiabál a rendszer hogy elfogyott.... mikor renderelünk.

Érdemes 64 bites Vista home premiumot venni? Vagy felesleges, mert nincsenek még driverek a 64 bithez? Futnak egyáltalán 64 bites oprendszer alatt a 32-bites alkalmazások, driverek pl. plotter driver?
Az előnye az hogy lekezel 4 vagy több giga ramot. Amire lehet hogy szükségünk lenne. De ha más esetben csak kínlódás lenne a 64 bit, akkor nem akarunk állandóan szívni vele!
Most még ha jól tudom kevés a 64bites progi. Az archicad se az, de előbb utóbb az lesz. Nem?

Szóval megéri a 64 bit, jobb e mint a 32, vagy sem?

köszi
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2810 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 12:13

Idézet: neta - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 10:13

Sziasztok!
Most veszünk új gépeket az irodába. CAD alkalmazást használunk és renderelő programokat (Artlantis).
Az archicad nem 64 bites, de fut 64 biten. A memóriát meg zabálja. 2 giga ramnál néha kiabál a rendszer hogy elfogyott.... mikor renderelünk.

Érdemes 64 bites Vista home premiumot venni? Vagy felesleges, mert nincsenek még driverek a 64 bithez? Futnak egyáltalán 64 bites oprendszer alatt a 32-bites alkalmazások, driverek pl. plotter driver?
Az előnye az hogy lekezel 4 vagy több giga ramot. Amire lehet hogy szükségünk lenne. De ha más esetben csak kínlódás lenne a 64 bit, akkor nem akarunk állandóan szívni vele!
Most még ha jól tudom kevés a 64bites progi. Az archicad se az, de előbb utóbb az lesz. Nem?

Szóval megéri a 64 bit, jobb e mint a 32, vagy sem?

köszi

Érdemes 64bit-re váltani, pláne ilyen esetben amikor sok memória kell. Drivert a gyártó oldalán kell megnézned. De 32bit-es működhet 64bit alatt is. Tehát ha 32bit-es Vista-s driver van a plotterhez akkor menni fog 64bit alatt is. Többi driverral nem lesz gond új gép vásárlása esetén. A valós 64bit-es progik száma valóban elég csekély, de ez idővel biztos változni fog. (pláne akkor ha nem lesz 32bit-es oprendszer) de ez a fejlesztőkön múlik.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2811 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 07:51

Ugyan a 32 bites progi úgysem fog tudni 2Gb-nál több memóriát megcímezni, de ennek ellenére én teljesen 64bit párti vagyok. A ma kapható HW elemeknek mindnek van 64bites drivere. A régebbi 32 bites programok között elég elenyésző azoknak a száma, ami nem fut 64 bites vistan (ha azon nem megy, akkor általában Vistán (akár 32 bitesen is) döcög. Ha egy progi meg 64 bites, akkor az egyértelműen gyorsabb ez tehát nyereség, meg a jól bővíthető ram.
Már több mint egy éve 64 bites vistat használok és nem látom okát visszaváltani 32 bitre.
My photos

#2812 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 08:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 7:51

Ugyan a 32 bites progi úgysem fog tudni 2Gb-nál több memóriát megcímezni, de ennek ellenére én teljesen 64bit párti vagyok.

Tévedsz, mert tud, egy kis segítséggel. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2813 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 09:42

mit lehet Vista-n kipucolni? Mint XP-n a pl. hotfixek, sp-k backup mappáját. Hirtelen elfogyott a hely a Vista partícióján, aztán kéne egy kis helyet csinalni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2814 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 10:00

http://www.wikihow.com/Free-up-Hard-Disk-S...n-Windows-Vista

http://www.winvistaclub.com/t73.html

http://www.winvistaclub.com/t49.html

Szerkesztette: debaj 2008. 10. 30. 10:02 -kor

#2815 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 07:40

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 9:36

Tévedsz, mert tud, egy kis segítséggel. :)

Az ilyen az nem ér! :D Alapból nem tud.
My photos

#2816 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 09:17

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 9:42

mit lehet Vista-n kipucolni? Mint XP-n a pl. hotfixek, sp-k backup mappáját. Hirtelen elfogyott a hely a Vista partícióján, aztán kéne egy kis helyet csinalni.

A vsp1cln.exe 1,7 GB-ot lomolt ki nálam.
Még működik :)

De a 23GB-s Windows könyvtáram szerintem még mindig túlzás.

#2817 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 14:18

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 10:17

A vsp1cln.exe 1,7 GB-ot lomolt ki nálam.
Még működik :)

De a 23GB-s Windows könyvtáram szerintem még mindig túlzás.

Tényleg lehet, hogy túlzás. Nálam pucolás nélkül 14 GB. Igaz, csak home...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2818 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 16:12

http://www.winvistaclub.com/t76.html

ezt csinalta marmeg valaki?:)

( nekem most 9.4 giga a vista business )

Szerkesztette: evone 2008. 11. 02. 16:14 -kor

macbook air 2014

#2819 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 18:24

<blog> kikapcsoltam a superfetchet, meg ezt az elozo linken levo "haxot" is belottem, igy enyhen szolva gyorsabb lett a boot...</blog>
macbook air 2014

#2820 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 16:58

Sziasztok!

Eleg komoly problemam van a Vistaval kapcsolatban, megpedig az h nem tudom felinstalalni.... illetve felinstalalni fel lehet de a problemak utana kezdodnek.

Eddig legalabb 4 fele Vistat probaltam, sima Ultimate edition, majd SP1-el integralva, aztan annak ellenere h nem all szandekomban hasznalni meg egy 64 bites verziot is kiprobaltam de mindegyiknel ugyanaz a jelenseg, kivetel nelkul: Vistat felinstalalom problema nelkul, install utan bejon a desktop, majd par masodperc mulva kiirja hogy Logging Off/Shutting Down, ezzel a gep ujraindul, es ujraindulas utan meg sem nyikkan, egesz pontosan ahogy eltunt a BIOS kepernyo es kene toltodjon a Windows rogton ujbolindul (tehat a desktopot csak egyetlen egyszer lattam minden esetben,vagyis rogton install utan) es ez folytatodik a vegtelensegig. A gond az hogy semilyen hibajelzest nem kapok, es hiaba nyomom az F8-at mint az orult meg annyit sem tudok elerni hogy safe mode-ban elinditsam az oprendszert, mert mar azelott ujbolindul. Az egyik installkor rogton mielott eltunt volna a desktop mintha felpattant volna egy kis lufi valami errorral de olyan hamar lekapcsolt a Win h nem volt idom elolvasni. Azota sem lattam semmifele hibauzenetet.

Konfig:  ASUS P5B Deluxe, 2Gb DDR2-800, C2D 6300@2.8Ghz, Radeon 4850HD 1Gb
Mar 2 HDD-re is probaltam instalalni, igaz mindketto az IDE kontrollerre volt kotve es nem SATA-ra. Ami azt illeti mar az az egyetlen remenyem h megprobalom SATA-s vinyora tenni es lassuk ugy mi lesz.
Probaltam ugy is hogy bootolas elott visszavettem a tuningot, de kulonben is XP alatt betonstabil a gep.
Otletek?  :confused:
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.