HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3241 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 06. 11:11

Ez nem szemészeti probléma. Ez ízlés kérdése, ki hogyan szereti. Az antialiasolt fontoknak egyébként szebb képe van az tény. Viszont simítás nélkül nincsen eltünő szárú betű. Ott ha van bármilyen színinformáció, akkor meg fog jelenni egy pixel az adott helyen, épp ezért kicsiben bumfordibbak is lesznek a betűk alias nélkül.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3242 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 13:12

Sziasztok.Párszor már raktam fel Vistat,de legutobb amikor raktam vmiért a D: particiom meghülyült és nem lehetett vele mit kezdeni,recovery progi ment rá és formázni kellett.Azota nem merem ujra a Vistat felrakni marad az XP.Bár a gépem most már jo lenne hozzá.Erre tud vki megoldást? A Vista telepitésnél csak azt a particiot formáztam amire az OP rendszer ment (C:) és mégis elszállt. :(  Köszi
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3243 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 13:32

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 17:38

Hálózat felderítést kapcsold be. A XP-s gépekre meg jó lenne feltenni az SP3-at.

:respect:  Be volt kapcsolva. :) *szerk: XP-k SP3al felvértezve. :)
Meg MSHOME néven ment a hálózat, és ez meg a WORKGROUPhoz csatlakozott.  Így csak a Vista gépeket látta. Viszont másik hasonló gép, (szintén Kíndóz Pista) nem tudtam módosítani a hálózathoz való csatlakozást, és a WORKG.-on keresztül is látta a többi hálózati gépet.

Szerkesztette: carr 2009. 02. 06. 13:34 -kor

#3244 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:39

Idézet: carr - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 13:32

:respect:  Be volt kapcsolva. :) *szerk: XP-k SP3al felvértezve. :)
Meg MSHOME néven ment a hálózat, és ez meg a WORKGROUPhoz csatlakozott.  Így csak a Vista gépeket látta. Viszont másik hasonló gép, (szintén Kíndóz Pista) nem tudtam módosítani a hálózathoz való csatlakozást, és a WORKG.-on keresztül is látta a többi hálózati gépet.

Legegyszerűbb a routerben megnézni a többi gép ip-jét, és azzal csatlakozni. És már látod is az ottani shared foldereket :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3245 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:07

adott egy gép, hozzá vásárolt Vista Business.
ezt ugyebár lehet XP-re downgrade-elni.

legális az ha a gépre egyszerre mindkettőt felteszem, tehát xp és vista is?
ugyanúgy csak 1 gépen használom, garantáltan egyszerre csak egyiket, hisz egyszerre csak egyik fut...

(nem mintha ettől bármi is függne, csak kiváncsi vagyok rá :p)

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 06. 19:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3246 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 19:07

adott egy gép, hozzá vásárolt Vista Business.
ezt ugyebár lehet XP-re downgrade-elni.

legális az ha a gépre egyszerre mindkettőt felteszem, tehát xp és vista is?
ugyanúgy csak 1 gépen használom, garantáltan egyszerre csak egyiket, hisz egyszerre csak egyik fut...

(nem mintha ettől bármi is függne, csak kiváncsi vagyok rá :p)

Nem. Egy micorosoft-os levéla downgrade licenszről. link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3247 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:45

és ez hol mond ellent, annak amit kérdeztem.
ennyit találtam, ami a kérdésemre vonatkozik:
"Kérem figyeljen oda arra, hogy egyszerre csak az egyik szoftvert használhatja jogtisztán a gépen."

márpedig egyszerre 1 os-t tudok használni 1 gépen... (kivéve virtuális dolgokat, de azzal úgyse akarok foglalkozni)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3248 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 19:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 19:45

és ez hol mond ellent, annak amit kérdeztem.
ennyit találtam, ami a kérdésemre vonatkozik:
"Kérem figyeljen oda arra, hogy egyszerre csak az egyik szoftvert használhatja jogtisztán a gépen."

márpedig egyszerre 1 os-t tudok használni 1 gépen... (kivéve virtuális dolgokat, de azzal úgyse akarok foglalkozni)

" egyszerre csak az egyik szoftvert használhatja jogtisztán a gépen" Én ezt úgy értelmezem, hogy egyszere csak 1 lehet feltelepítve, mert szeirntem azzal, hogy felraktál kettőt egyszerre az már használatnak minősül.

De ez is az 1 gép/1 oprendzsert erősíti számomra: "Később bármikor visszatérhet a Vista Business/Ultimate használatához, az eredeti OEM CD vagy a számítógép rejtett partícióján található visszaállító szoftver és a COA-n található termékkulcs segítségével."
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3249 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 12:54

Üdv mindenkinek!

Kellene egy kis segítség,nem rég lettem Vista felhasználó!

Az első kérdésem az,hogyan lehet kikapcsolni benne azt a funkciót,hogy mikor nem használom a másodlagos vinyót,akkor ne kapcsolja ki-be magának,hanem folyamatosan menjen mint eddig bármely régebbi Win-nél?

A második,hogy leszedtem elvileg minden frissítést hozzá ehhez a 64biteshez az update-ről,de mégsem lett SP1-es,pedig jó lenne ha az lenne.
Leszedtem az MS oldalán lévő 900mb-os Sp1 frissítést,de elindítom,és nem történik akkor sem semmi,pörgeti a vinyót vagy 15percig,semmi jelzés hogy telepítene is valamit. :s

Ha van valakinek tippe,ötlete,örömmel fogadom!

->Koyo

#3250 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:38

Hy!

Mi baja lehet a Vistának (x64) a dvd meghajtómmal? Össze vissza kattingatja, olvassa a bele sem rakott lemezt, restartnál meg nem volt hajlandó addig elindulni, amíg meg nem nyomtam az eject gombot, és ki nem nyitotta az ajtót.

Olyasmit csinál, mintha telepítés közben kivettem volna a lemezt és keresné a telepítési forrást - persze mondanom se kell, ilyenről nincs szó, mivel nem ment éppen telepítés, legalábbis a meghajtóról.

Kénytelen voltam lehúzni a drive-ot, csakhogy el tudjam indítani a Pistát... :(

(Mondjuk döglődik az eldzsí szerintem, baromi hangos, rázkódik, most meg a Pista lett szerelmes belé, már ha a Pista a hibás...)

Lehet ilyen gondja az oprendszernek, mittudomain a SATA-val, vagy csak vmi meghajtóprogrammal, vagy akármivel??? :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3251 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:52

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 18:38

Hy!

Mi baja lehet a Vistának (x64) a dvd meghajtómmal? Össze vissza kattingatja, olvassa a bele sem rakott lemezt, restartnál meg nem volt hajlandó addig elindulni, amíg meg nem nyomtam az eject gombot, és ki nem nyitotta az ajtót.

Olyasmit csinál, mintha telepítés közben kivettem volna a lemezt és keresné a telepítési forrást - persze mondanom se kell, ilyenről nincs szó, mivel nem ment éppen telepítés, legalábbis a meghajtóról.

Kénytelen voltam lehúzni a drive-ot, csakhogy el tudjam indítani a Pistát... :(

(Mondjuk döglődik az eldzsí szerintem, baromi hangos, rázkódik, most meg a Pista lett szerelmes belé, már ha a Pista a hibás...)

Lehet ilyen gondja az oprendszernek, mittudomain a SATA-val, vagy csak vmi meghajtóprogrammal, vagy akármivel??? :think:

Lehet hogy nem hajlandó a pistás dolgokra a meghajtó Firmware-je.
Én hallottam olyanról,hogy őskövület 32x(!!!)-es cd-rom ugyanezt csinálta XP alatt,össze vissza pörgette,meg állandóan olvasta volna,98 alatt meg normálisan ment.

Nem tudom,mindegyik eldzsí beőrül egy idő után?
Nekem a rom-om végefelé nem nagyon olvasta a cd-t,csak dvd,meg az íróm rw-ket kezdte nem szeretni.
:rolleyes:

#3252 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:55

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 18:38

... olvassa a bele sem rakott lemezt, ...

:offtopic: nem rossz. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3253 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:15

Most raktam fel a Setpointot, közben shurrogatta (ehhez hasonlít a hangja a legjobban... :D ) a meghajtót...

Előzőleg Office telepítés közben kérte a telepítendő fájl helyét pölö, az eszközkezelőben eltávolítás, újrafelismerés, majd restart segített csak... :rolleyes:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3254 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 21:44

Idézet: Koyo - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 13:54

Üdv mindenkinek!

Kellene egy kis segítség,nem rég lettem Vista felhasználó!

Az első kérdésem az,hogyan lehet kikapcsolni benne azt a funkciót,hogy mikor nem használom a másodlagos vinyót,akkor ne kapcsolja ki-be magának,hanem folyamatosan menjen mint eddig bármely régebbi Win-nél?

A második,hogy leszedtem elvileg minden frissítést hozzá ehhez a 64biteshez az update-ről,de mégsem lett SP1-es,pedig jó lenne ha az lenne.
Leszedtem az MS oldalán lévő 900mb-os Sp1 frissítést,de elindítom,és nem történik akkor sem semmi,pörgeti a vinyót vagy 15percig,semmi jelzés hogy telepítene is valamit. :s

Ha van valakinek tippe,ötlete,örömmel fogadom!

->Koyo

Még mindig nem jutottam előrébb vele,zavaró!
:confused:

#3255 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 21:56

Idézet: Koyo - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 21:44

Még mindig nem jutottam előrébb vele,zavaró!

Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek\séma beállításainak módosítása\speciális energiabeállítási lbeállítások módosítása\merevlemez.

sp1-re annyi tippem van, hogy valami driver nem SP1 kompatibilis és ezért nem települ. Az eseménynapló nem ír semmit?

#3256 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 07:53

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 9:49

Az lcd natív rácsfelbontásán használod a windowst? Mert akkor ki is kapcsolhatod a cleartype-ot, minden megjelenítendő pont egy képpontnak fog megfelelni, azaz semmi torzítás nem lesz. Magyarul: annál jobb képet nem kaphatsz, azon a monitoron.

Természetesen azon használom.
Egyes weboldalaknál iszonyat bénán néz ki kikapcsolt simítással az 1pixel széles pálcika betűk, amik nagyon nenezen olvashatóak. Jobb megoldást nem találtam egyelőre az XP-s vinyóról bootolok, ott használható a kép és a cleartype se zöld keretet csinál (bekapcsolva finomhangolva).

Összességében nem az a bajom, hogy simítja a betűket, ennek örülök, mert jobban olvasható a formája, hanem az zavar, hogy ezt miért zöld színnel teszi és miért nem a karakter színével azonos szín kikeverésével. Tudom elvileg a subpixelek kavarásával oldja meg a cleartype a simítást, de valahogy ez nem egészen úgy működik a monitoromon, amint ahogy ők elképzelték szerintem.
A monitor nem egy gagyi típus minőségi S-PVA panelről beszélünk.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 02. 09. 08:01 -kor

My photos

#3257 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 11:29

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 22:56

Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek\séma beállításainak módosítása\speciális energiabeállítási lbeállítások módosítása\merevlemez.

sp1-re annyi tippem van, hogy valami driver nem SP1 kompatibilis és ezért nem települ. Az eseménynapló nem ír semmit?

Ok!
Köszi,a vinyós dolgot sikerült megoldanom!

Az eseménynaplóban nem látok semmit,elvileg mennie kellene Sp1-el is.
Régebben próbaszinten megnéztem a 32 bites verziót,annál lejött minden,és SP1 lett,de itt 64 bitnél nem akar.

#3258 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:02

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 13:12

Sziasztok.Párszor már raktam fel Vistat,de legutobb amikor raktam vmiért a D: particiom meghülyült és nem lehetett vele mit kezdeni,recovery progi ment rá és formázni kellett.Azota nem merem ujra a Vistat felrakni marad az XP.Bár a gépem most már jo lenne hozzá.Erre tud vki megoldást? A Vista telepitésnél csak azt a particiot formáztam amire az OP rendszer ment (C:) és mégis elszállt. :(  Köszi

Erre van ötletetek?
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3259 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:31

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 13:02

Erre van ötletetek?

És ha kipróbálnád mindkettőt Vista alatt NTFS-re formázni?
Itt is nem lehet hogy már koros a vinyód a vistához,és azért csinálja amit csinál?

#3260 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:34

Tud valaki olyat,hogyan lehet a start menüből száműzni az olyan hülyeségeket számomra mint pl. alvó állapot,zárolás,kijelentkezés,felhasználó váltás?
Mert nekem 2db kell,Leállítás és Újraindítás!

Csak épp sokszor rákattintottam már a kikapcsolójelre,és nem kapcsolt ki,mivel nem az a leállító.

Hm?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.