HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3271 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 10. 07:21

Idézet: megyocon - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 23:14

Sziasztok!

Nemrég telepítettem újra a Vistát. Feltűnt, hogy nem 8-9 giga a mérete összesen, hanem 15 Gb. Belenéztem a Windows mappába, abban találtam egy "winsxs" mappát. Ez 11 gigás nekem!

Benne van 6 normál kinézetű mappán kívül 8896! mappa, összesen 10,5 giga méretben.

A mappák nevei pl.:
msil_accessibility_b03f5f7f11d50a3a_6.0.6000.16386_none_4dd6596d92a52217
msil_aspnet_compiler.resources_b03f5f7f11d50a3a_6.0.6000.16386_hu-hu_cc38677216293d48
msil_aspnet_regbrowsers.resources_b03f5f7f11d50a3a_6.0.6000.16386_hu-hu_90a465295e2d6910

Ezekben sorra 1-1 dll file van. Ugyanolyan néven, ahogy a mappa nevében is áll, pl.:
Accessibility.dll
aspnet_compiler.resources.dll
aspnet_regbrowsers.resources.dll

A kérdésem: letörölhetem ezeket a mappákat? Okoznak-e gondot? Nektek vannak ilyen mappátok?

MegyoCon

Nem törölhető. Nekem pl. 12,5gb. Vista-nál 15gb helyfoglalás normális.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3272 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 08:18

Idézet: brd - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 23:59

Csak nincs meg a megfelelő gyakorlatod. ;) Egyik-másik driver simán csinál ilyet sajnos, ha egy optikai meghajtó sokáig küzd a lemezzel. :(

Akkor azt mondod, hogy driver hiba lehet? :confused: Esetleg újabb Intel chipset driver megoldhatja a problémát?! :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3273 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 09:59

Nekem 10.7 a vista folder, de még egy csomó stufa nincs installálva. Kicsit dögvész :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3274 Felhasználó inaktív   megyocon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 10. 12:33

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 9:59

Nekem 10.7 a vista folder, de még egy csomó stufa nincs installálva. Kicsit dögvész :)

Ezek csak a frissítés után keletkeztek, előtte csak 9,5 GB-os volt az egész Vista mappám. Ez borzalom! Egyébként már próbálta valaki, hogy mi történik, ha kitörli ezeket?

#3275 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 12:52

Idézet: megyocon - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 12:33

Ezek csak a frissítés után keletkeztek, előtte csak 9,5 GB-os volt az egész Vista mappám. Ez borzalom! Egyébként már próbálta valaki, hogy mi történik, ha kitörli ezeket?

nyilvan nagy, sot talan ertelmetlenul nagy, de a mostani hdd mereteknel es arakaknal nem irrelevans?

#3276 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 12:58

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 20:55

AHCI wiki

Ha telepített rendszer esetében kapcsolod be BIOS-ban az AHCI-t, akkor vissza fogod kapcsolni, mert kék halálozni fog, szinte biztosan. Cikk közepe táján van az ok, miért: más drivereket igényel, mivel az AHCI maga egy interfész, pl. a SATA eszközök kezelésére.
A vinyó szerintem nem lesz gyorsabb szimplán attól, hogy AHCI-n keresztül kezelik.

:s
Nekem Asus lapom van,de én Bios-ában sehol nem találok AHCI beállítási lehetőséget!

Szintúgy kifagyogat néha a 64-es pista,van mikor el sem akar indulni,van mikor csak úgy netezés közbe,vagy újraindulni nem nagyon szeret.

Nekem így ha az asztal van csak,akkor majd 1gb-ot zabizik a memóriából + virtuális memória vagy 1,5giga.

Én mit tudok csinálni hogy ne fagyogasson ki?

#3277 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 15:43

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 8:18

Akkor azt mondod, hogy driver hiba lehet? :confused: Esetleg újabb Intel chipset driver megoldhatja a problémát?! :think:

Elképzelhető, XP alatt így működött. Volt olyan driver, ami hasonló helyzetben segített az XP-nek és az nem vette vissza még az átviteli sebességet sem (->PIO mód), és olyan is volt, amitől nem fagyott az XP, hasonló helyzetben. Gondolom, a Vista ebben sem nagyon különbözik az XP-től.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3278 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 16:37

Idézet: Koyo - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 12:58

- Nekem Asus lapom van,de én Bios-ában sehol nem találok AHCI beállítási lehetőséget!

- Szintúgy kifagyogat néha a 64-es pista,van mikor el sem akar indulni,van mikor csak úgy netezés közbe,vagy újraindulni nem nagyon szeret.

Nekem így ha az asztal van csak,akkor majd 1gb-ot zabizik a memóriából + virtuális memória vagy 1,5giga.

Én mit tudok csinálni hogy ne fagyogasson ki?

- "Integrated peripherals" részen, SATA környékén keresgélj.

- Nálam "ndis.sys" kékhalálozott, drivercsere segített.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3279 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:07

Idézet: brd - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 15:43

Elképzelhető, XP alatt így működött. Volt olyan driver, ami hasonló helyzetben segített az XP-nek és az nem vette vissza még az átviteli sebességet sem (->PIO mód), és olyan is volt, amitől nem fagyott az XP, hasonló helyzetben. Gondolom, a Vista ebben sem nagyon különbözik az XP-től.

No, frissítettem. Végülis megoldotta, mert most már nem fagy meg a Vista, hanem a program kiírja, hogy olvasási hiba. :) Ellenben Asus megghajtókat kerülje messzire az, akinek fontos az olvasás. :omg: :D Köszi! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3280 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 18:32

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:37

Lefuttattam a kölcsönkapott próbára OCZ 2x2gb memóriát,és egyik 6 hibát kreált Goldmemory-val az első 20perc alatt!
Lehet ez volt a bibi!

Most visszaraktam a régi memet, 2x1Gb Dragon-jaimmal 800Mhz-en 4-4-4-12 2,0V-tal biztosan fut,csak 64-es pista alá elég kevéske ez.

#3281 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 18:53

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:37

Ok,megtaláltam,de ez az AHCI nem a Raid vezérlőre vonatkozik?

Ahhoz meg kellene 2 vinyó is párhuzamosan,vagy nem jól tudom?

#3282 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 23:30

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 8:21

Nekem pl. 12,5gb. Vista-nál 15gb helyfoglalás normális.

Mondjuk inkább: szokásos, de hogy normális...?

Waces írta még: "nyilvan nagy, sot talan ertelmetlenul nagy, de a mostani hdd mereteknel es arakaknal nem irrelevans? "

Nem. Piszkosul nem mindegy hogy egy full rendszerpartíció mentése  2-3 perc, avagy 10 perc, legfőképpen ha több gépen, és rendszeresen kell elvégezni. És akkor a mentések helyfoglalásáról még nem is esett szó...
Azt gondolom, nem lehet olyan mértékű a windows beépített alkalmazásainak az integrációja az oprendszerbe, ami indokolná, hogy a sok behemót program foglalja a helyet feleslegesen. Kezdve a movie maker-tól, a media centeren át, a média playerig. Hogy a "bónusz" kinai, meg mittudom én milyen nyelvi támogatásról ne is beszéljünk.
Persze, megengedem, ami nekem felesleges, az másnak hasznos lehet, de nincs választásom, és ez zavar. Az automatikus frissítésbe sem szabadna bezavarnia, ha pár cucc nem lenne telepítve.
Ezért aztán jobb meggyőződésem ellenére a célszoftverrel csonkított telepítőt használom. így a jelenlegi otthoni rendszeremen a rendszerpartíció minden telepítéssel együtt alig több 6 gigánál (amiből a fent említett Winsxs mappa 3.5 giga, ami sajnos "normális" - ezen a Vlite sem segít)

#3283 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 23:53

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 23:30

Nem. Piszkosul nem mindegy hogy egy full rendszerpartíció mentése  2-3 perc, avagy 10 perc, legfőképpen ha több gépen, és rendszeresen kell elvégezni. És akkor a mentések helyfoglalásáról még nem is esett szó...

Hát nem tudom, talán meg kéne tanulni menteni... mármint hogy mit kell, és mit nem, és persze mivel. :)
A Vista rendszermentések nálunk amúgy is az egyik legkarcsúbbak, hiszen a lényeg ott van az install DVD-n, azt minek archiválni mégegyszer... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3284 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:53

Hát nem tudom, talán meg kéne tanulni menteni... mármint hogy mit kell, és mit nem, és persze mivel. :)

Azt hittem nyilvánvaló, hogy nem nagyvállalati környezetről van szó (ilyen helyen szóba se jöhet a célszoftver). Kár a gúnyos felhangért, meglehetősen tisztában vagyok az archiválási technikákkal.
Adott környezetben, ahol bárki bármit csinálhat a gépen, csak a full mentés jöhet szóba, hacsak nem akarok állandóan újratelepítgetni mindent.
Egyébiránt az előző postom NEM a mentésről szólt, hanem hogy a Vista 15 gigás helyfoglalása sajnos "normális".

#3285 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:38

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:28

Azt hittem nyilvánvaló, hogy nem nagyvállalati környezetről van szó (ilyen helyen szóba se jöhet a célszoftver). Kár a gúnyos felhangért, meglehetősen tisztában vagyok az archiválási technikákkal.
Adott környezetben, ahol bárki bármit csinálhat a gépen, csak a full mentés jöhet szóba, hacsak nem akarok állandóan újratelepítgetni mindent.
Egyébiránt az előző postom NEM a mentésről szólt, hanem hogy a Vista 15 gigás helyfoglalása sajnos "normális".

Nem is nagyvállalati környezetre gondoltam, hanem arra hogy az install DVD-n levő WIM file mellé igen kis helyigényű inkrementális stratégiával lehet fullos rendszermentést csinálni, mezei eszközökkel, ha már az archiválási technikák alapossága került szóba...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3286 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 1:38

...WIM file mellé igen kis helyigényű inkrementális stratégiával lehet fullos rendszermentést csinálni, mezei eszközökkel...

Igazad lesz, tájékozatlan vagyok. Kérlek, áruld el a mezei eszközök nevét.

#3287 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:20

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 1:04

Igazad lesz, tájékozatlan vagyok. Kérlek, áruld el a mezei eszközök nevét.

pl WAIK, imagex...

#3288 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 03:05

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 2:20

pl WAIK, imagex...

Szóval komolyan ezt ajánlod "mezei" eszközként, és inkrementális mindennapos mentésre?
Köszi.

#3289 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:09

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 23:30

Mondjuk inkább: szokásos, de hogy normális...?

Waces írta még: "nyilvan nagy, sot talan ertelmetlenul nagy, de a mostani hdd mereteknel es arakaknal nem irrelevans? "

Mentési idő nem érdekel, ütemezve történik a háttérben. Helyfogaláls szintén nem érdekel, a mai winyó méretek mellett. Egy játék is foglal ennyi helyett.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3290 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:13

Idézet: megyocon - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 12:33

Egy is info a winsxs mappáról.

"A WinSxS (Windows Side-by-Side) mappa a megoldás arra, hogy a feltelepített programok ne akadjanak össze. Ha bármilyen program telepítésekor felül akar írni valamilyen, már létező filet a saját mappáján kívül (pl. windows/system32-ben, vagy akárhol máshol), akkor a Vista nem engedi felülírni, hanem a winsxs-ben csinál neki egy "virtuális" windows/system32-t, ahova kedve szerint irogathatja a dolgokat. Ugyanígy a windows update által felülírt csomagoknál az előző verziótól függő programok számára félretesz egy előző változatot, stb....
Tulajdonképpen egy sereg fileváltozat minden program, update részére azért, hogy ne akadjon semmi össze.

Nem biztos, hogy a leginkább helytakarékos megoldás, mert nem figyel arra, hogy egy újabb verzió minek felel meg és minek nem, hogy újabb-e vagy sem, hanem egyszerűen csinál neki egy mappát, elrakja. De úgy voltak vele szerintem (és jogosan), hogy ezen a helyfoglaláson már nem múlik, és így megszűnnek a .dll problémák. (nekem több, mint 1 éves rendszeren 6.8 giga az sxs mappa) Más részről a programok telepítésekor minden program minden változata kap legalább 1 ilyen mappát, ami uninstallkor nem biztos, hogy eltűnik, így sajnos szemét is van benne. Ennek az az oka, hogy az új rendszerű telepítők (trusted installer) már el tudják maguk után takarítani azokat a dolgokat, amiket a régiek nem - régi programot telepítve és utána leszedve sajnos maradhat ott szemét.
Az Ultimate Vistánál ráadásul minden feltelepített nyelvi változat részére külön SxS állományok készülnek minden update-kor, ezért a méretnövekedés is gyorsabb.

A Vista Service Pack 1 telepítése után lefuttatható a csomagot véglegessé tevő, rengeteg előzetes változatot eltávolító program, a vsp1cln.exe - ez az egyetlen program jelenleg, ami biztonságosan el tud távolítani dolgokat a WinSxS mappából, a kézzel beleturkálás eléggé halálos lehet :) "

forrás SG.hu Dzsini írása.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.