HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3751 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 07. 06. 16:48

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 17:25

Ez nalam is igy van, rohadt idegesito. Ja meg az is, hogy ide oda valtogatja az ikonok nezetet az ablakokban, neha Nagy Ikonokat mutat, neha Listat, neha Kis Ikonokat, stb.
DIE VISTA, DIIIEEEEE!!!!

Akkor annyiból megnyugtató, hogy nem egyedüli az eset :)

#3752 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:05

Kép

Újab érdekesség. Nincs is 3"5 lemezes meghajtó a gépben. Gondolom az SP2 hozadéka. Ezzel mit lehet csinálni? Eltávolítottam, újra indítottam a gépet és megint ott van.

#3753 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:10

:D :D Na ilyen nincs nalam
Egyszerre 4 USB? 2 DVD? Tyuha miez, szerver? :D
Amugy ha mar Gadget akkor Win7, sokkal jobban kezeli oket. Szedd le azt a szar Vista-t es csereld le az RC-re. Jovo Juniusig hasznalhatod, de Oktoberben mar megveszed szoval nem vesztesz semmit.

#3754 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:13

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:10

:D :D Na ilyen nincs nalam
Egyszerre 4 USB? 2 DVD? Tyuha miez, szerver? :D
Amugy ha mar Gadget akkor Win7, sokkal jobban kezeli oket. Szedd le azt a szar Vista-t es csereld le az RC-re. Jovo Juniusig hasznalhatod, de Oktoberben mar megveszed szoval nem vesztesz semmit.

Azok Az előlapi panelé :)
Kép

http://logout.hu/cikk/aerocool_jetmaster_c...h_2/teljes.html :D

#3755 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:20

Ja hogy, ertem. Amugy pont ma reggel raktam fol az asztali gepre a Win7-et, ah tok jo, nagyon ubereli a Vista-t minden szegmensben.

#3756 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:49

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:20

Ja hogy, ertem. Amugy pont ma reggel raktam fol az asztali gepre a Win7-et, ah tok jo, nagyon ubereli a Vista-t minden szegmensben.

Nos a probléma az volt, hogy valamiért BIOS-ban nem volt letiltva a 3.5" Floppy.

A Windows 7-et a szomszédomnál láttam, 1024x 768-ban, és nem tetszik ,hogy az oldalsáv eltünt helyette  csak Gadget Gallery van.

A másik meg a tálca ami nem tetszett.

#3757 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:52

:) Pedig minden allithato. Az oldalso sav is megvan csak nem latod, mar nincs behatarolva. Ha odarakod a Gadget-eket akkor "bepattannak" a helyukre mint a Vista-nal, de amugy mozgathatod oket oda ahova akarod. A Talca is alakithato, lehet nagy vagy kis ikon, osszetolva ha azonos programot futtatsz tobbszor (pl Explorer, Firefox) de ezt atrakhatod XP/Vista style-ra is par kattintassal.

#3758 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 08:21

Körülbelül két napig nem voltam a Fórumon mivel úgydöntöttem, hogy a régi Windows Vistát újra telepítem. Nos legalább 15 - 20 alkalommal húztam újra mire sikerült.

Azoknak írnám le akiknek szintén csak a Windows Updateről települ az SP1 illetve az SP2, és Nforce 4-es Chipsettel rendelkeznek.

Több megoldás is létezik.

Külön köszönöm a tanácsokat a Microsoft Ügyfélszolgálatának :respect:

Többször előfordult, hogy közvetlenül a frissítések telepítése közben , miközben töltötte le vagy épen telepítette volna a frissítéseket az Update szolgáltatás , váratlanul összeomlott. Ilyenkor  a "Windows - modulok telepítője müködése leállt " hibaüzenetet kaptam.

Előfordult olyan is , hogy lesem tudta frissíteni a legfrisebb update agent-et.

Előbbi esetre a megoldás, hogy a Windows update lefutattatása előtt telepítsük mindenből a legfrisebb drivert. Főleg az Nvidia Nforce 4 driverét, majd  a VGA, és a hangkártya driverét. Ezután pedig a többi csatlakoztatott eszközét.

Mielőtt neki kezdenénk a Windows újratelepítésének, töltsük le a Microsoft weboldaláról az MS 08-067 közismert nevén a Conficker féreg elleni védelmet, hogy mielőtt az Internetre csatlakozunk védve legyünk a féreg ellen.

Javasolt a KB955020 Update beszerzése is önálló telepítő formájában.

Sokszor előfordul, hogy ezt valamiért nem tudja a Windows update felpakolni, és addig nem ajánlja fel az SP1-et sem. A Megoldás ilyenkor, hogy megpróbáljuk manuálisan az önálló installer segítségével feltelepíteni. Azonban előfordulhat, hogy így sem sikerül, és egy a "következő frissítések nem lettek telepítve ... " üzenetet kapunk.

Ekkor más módszert kell alkalmazni. Kapcsoljuk ki az UAC-ot átmenetileg. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy ne kapcsolódjunk az Internetre .

Miután ez megtörtént nevezzük át a C:\Windows\SoftwareDistribution könyvtárat például C:\Windows\SoftwareDistribution.old-ra valamint a C:\Windows\System32\Catroot-ot C:\Windows\System32\Catroot.old-ra. Majd próbáljuk újra. Ekkor azt láthatjuk hogy a sikertelen próbálkozások a Windows Update menüjében eltűnnek, mivel a régi Distribtuionben tárolja ezen információkat. Ha ezzel megvagyunk kapcsoljuk vissza az UAC-ot, majd ellenőrizzük hogy telepítve van e MS 08-067 , csatlakozzunk fel az Internetre és kérjük le a frissítések listáját.

Alapból bevan jelölve az összes biztonsági frissítés. Egyelőre vegyük ki a pipát ezek elől, és a rendszerközeli komponenseket , esetleges drivereket telepítsük. Ha ezzel megvagyunk, és újraindítást kér, akkor telepíthetjük a biztonsági updatéket is. Ha feltelepült mindegyik, jó esélyünk van rá, hogy még több biztonsági frissítést talál, amik után közvetlenül felfogja ajánlani az SP1-et. Telepítsük fel, és indítsuk újra a gépet. A következőkben ismteljük a Windows update lefuttatását amíg az összes SP 1 utáni apróbb biztonsgi frissítés nem települ, benne az Internet Explorer 8-al. Ha ezzel is megvagyunk felkell hogy ajánlja az SP2-t. Telepítsük ,majd indítsuk újra a rendszert amikor kéri.

#3759 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 13:05

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:52

:) Pedig minden allithato. Az oldalso sav is megvan csak nem latod, mar nincs behatarolva. Ha odarakod a Gadget-eket akkor "bepattannak" a helyukre mint a Vista-nal, de amugy mozgathatod oket oda ahova akarod. A Talca is alakithato, lehet nagy vagy kis ikon, osszetolva ha azonos programot futtatsz tobbszor (pl Explorer, Firefox) de ezt atrakhatod XP/Vista style-ra is par kattintassal.

Helló, miközben kinlódtam a Vistával kipróbáltam az W7 RC-t. Gondnélkül települt, gyors volt, és ment rajta a NIS is, viszont egyelőre maradok a Vistánál ;)

#3760 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:08

Helló, van egy kis gondom, lehet hogy az alaplapi egyik USB port rosszalkodik.

A Vista jelezte, hogy új hardver van, és hogy sikeresen települt az ismeretlen eszköz. Ez már alapból furcsa volt. Aztán észrevettem, hogy a kártya olvasók eltüntek.

Leszedtem a gépház oldalát, és a Coolwatch kártyaolvasónának  USB portját megcseréltem az egyik belső USB kimenettel. A probléma átmenetileg elhárult. Most megint jelezte 2 -3 nappal később, hogy új hardver , és hogy ismeretlen eszköz. Azonban úgy tűnik, hogy minden megvan.

Viszont hogyan lehetne megtudni, hogy mi is az az ismeretlen eszköz ?

A másik amit nem értek, hogy az alaplapon van 4 darab USB port, plussz 6 darab belső amiből 4 db ki is van vezetve hátulra, 2 db pedig a Coolwatch előlapi paneljén elhelyezett USB 2.0 illetve a kártya olvasóé.

Amit nem értek azaz, hogy az alaplapi hátoldalon gyárilag kivezett USB-re rákötött Bluetooth-t illetve APC Back UPS CS-t, miért jelöli a Vista úgy, mintha egy gyökérhubon lenne a nyomtatóval illetve a Scannerel, amikor azok az alaplapi belső USB-n vannak?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

#3761 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 13:26

Kép

Hogy van az hogyha megosztom a zene mappan belul az mp3 mappat, akkor az egész Users mappat berakja megosztasba?:s Olyan mintha az egész megosztasba lenne, es nem is tudom levenni rola, mert egybol hibát jelez, sőt megosztasnal is hibat jelez hogy ez már megvan osztva, pedig azelott ugy nézett ki hogy nem volt megosztva.  :think: Ráádasul láttam ismerosom gepen mire megosztja a legnagyobb mappajat semennyi ido se telik el, nalam a legkisseb mappa megosztasa is 2-3 perc. Addig csak a tolto csik latszik hogy "mappamegosztasa"...
macbook air 2014

#3762 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 06:49

Idézet: szabi - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 9:03

Kis segítség kellene.
Magyar Vista x64 SP1-et használok.
Gond nélkül működött az automatikus frissítés április 27-ig.
Azóta csak a win defender frissül.
Hidakód: "WindowsUpdate_80070424" "WindowsUpdate_dt000"
Gondoltam letöltöm az SP2-t és majd külön felrakom.
De legnagyobb sajnálatomra nem tudom feltelepíteni.

Ez alapján lefuttatnám a System Update Readiness Tool-t, de nem megy.

Erre van valakinek ötlete?
Azóta annyival előrébb vagyok, hogy a System Update Readiness Tool lefut, csak nem segít.

Elképzelhető, hogy azon a napon feltelepült frissítések közül okozta ezt a gondot valamelyik?
A következő frissítések jöttek le akkor:
Biztonsági frissítés x64-alapú Windows Vista rendszerhez (KB960803)
Biztonsági frissítés a Windows Vista for x64-based Systems rendszerhez (KB959426)
Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz, x64 – 2009. április (KB890830)
Összegző biztonsági frissítés a Windows Vista for x64-based Systems rendszeren futó Internet Explorer 7 böngészőhöz (KB963027)
Frissítés az x64 alapú rendszerekhez készített Windows Mail program levélszemétszűrőjéhez [2009. április] (KB905866)
Biztonsági frissítés x64-alapú Windows Vista rendszerhez (KB956572)
Biztonsági frissítés x64-alapú Windows Vista rendszerhez (KB952004)
Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.57.408.0)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#3763 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 08:02

Idézet: szabi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 7:49

Erre van valakinek ötlete?
Azóta annyival előrébb vagyok, hogy a System Update Readiness Tool lefut, csak nem segít.

Próbáld meg ezt beírni a futtatásba vagy a parancssorba: regsvr32 wuaueng.dll
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3764 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 08:33

Ezt kaptam rá:
Kép

Mi lenne ez egyébként?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#3765 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 08:57

Idézet: szabi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 9:33

Ezt kaptam rá:
Kép

Mi lenne ez egyébként?

Üdv
szabi

Jogosultság baja lesz elvilegel. Administrator-ként futtas egy parancssort, majd úgy az elöbbit:  regsvr32 wuaueng.dll, de ajánlották még a következők lefuttatását is windows upadte hiba esetén:

regsvr32 wuapi.dll

regsvr32 wuaueng.dll

regsvr32 wups.dll

regsvr32 wups2.dll

regsvr32 wuwebv.dll

regsvr32 wucltux.dll
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3766 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 09:54

Rendszergazdaként indítottam a parancssort és lefuttattam mindegyiket, sajnos az automatikus frissítés ezek után sem működik.
Próbáltam a letöltött SP2-t is telepíteni, rendszergazdaként, de az sem sikerült.
Ugyanaz az üzenet mint múltkor is:ERROR_SERVICE_DOES_NOT_EXIST(0X80070424)

Valamit kell még tenni?
Újraindítás, csökkentett módban egy próba esetleg?

Közben keresgéltem, ezt találtam: klikk.
Kissé bizalmatlan vagyok a letöltését-futtatását illetően.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#3767 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 10:01

Idézet: szabi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:54

Rendszergazdaként indítottam a parancssort és lefuttattam mindegyiket, sajnos az automatikus frissítés ezek után sem működik.
Próbáltam a letöltött SP2-t is telepíteni, rendszergazdaként, de az sem sikerült.

Valamit kell még tenni?
Újraindítás, csökkentett módban egy próba esetleg?

Közben keresgéltem, ezt találtam: klikk.
Kissé bizalmatlan vagyok a letöltését-futtatását illetően.

Üdv
szabi

Átverés, ez az oldal renszeresen beszokot jönni mint hibákra megoldás.

#3768 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 10:15

Idézet: szabi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:54

Ennyit találtam: link meg ezt: link

#3769 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 10:25

3 Killer Tools To Make Windows Vista UAC(User Account Control) Less Annoying

A Norton próbáltam, de sajnos a normál fiók alatt nem cserélte le az UAC-ot. A másik kettővel esetleg van valakinek tapasztalata?

#3770 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 12:23

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:15

Ennyit találtam: link meg ezt: link

Az első linken lévőt ellenőriztem, mindegyik szolgáltatás fut.
Másodiknál futtatásra ezt kapom: "A frissítés nem érvényes erre a rendszerre"

Ez a hiba úgy tűnik elég masszívan beette magát a gépembe.  :reklamacio:
Esetleg azt nem lehet kideríteni, nem e valamelyik file-al van gond?
Mert akkor azt megpróbálnám kicserélni.
Már az újratelepítés gondolatával kacérkodom.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 187
  • 188
  • 189