HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3931 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 19:01

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 15:37

Vezérlőpult -> Hálózati és megosztó központ -> Hálózati számítógépek és eszközök megtekintése-nél van egy figyelmeztetés: Link

"Hálózatfelderítés és fájlmegosztás ki van kapcsolva..."

Mi történik ha engedélyezem?

Ajánlott bekapcsolni ha van hálózatod.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3932 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 12:35

Már nem tudom hol hallottam, hogy a számítógép monitorával lehet felvételt készíteni a monitor elött ülő emberről vagy helységről. Ez igaz lehet?

Vagy ha egy hacker bejut egy számítógépre akkor a webkamerával felvételt tud csinálni anélkül, hogy a számítógép gazdája észrevenné?

Vistám van, ezért itt teszem fel a kérdést, nem találtam olyan topikot ahova befért volna.

#3933 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 17:20

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 13., szombat - 12:35

Már nem tudom hol hallottam, hogy a számítógép monitorával lehet felvételt készíteni a monitor elött ülő emberről vagy helységről. Ez igaz lehet?

Vagy ha egy hacker bejut egy számítógépre akkor a webkamerával felvételt tud csinálni anélkül, hogy a számítógép gazdája észrevenné?

Vistám van, ezért itt teszem fel a kérdést, nem találtam olyan topikot ahova befért volna.

A monitoros dolog nagy hülyeség. A webkamerás dolog mükődhet. De használt virusírtót tázfalat és ésszel netezel akkor nem lehet gond.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3934 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 22:04

Windows Media Player 11 csak 128 kbps tömörítésű mp3-at tud készíteni? Ime: Link

Valamilyen trükkel 96 kbps vagy ennél alacsonyabb bitrátát nem lehet beállítani?

#3935 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 22:21

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 22:04

Windows Media Player 11 csak 128 kbps tömörítésű mp3-at tud készíteni? Ime: Link

Valamilyen trükkel 96 kbps vagy ennél alacsonyabb bitrátát nem lehet beállítani?

már a 128kbps is nagyon alacsony bitráta, miért szeretnél ennél sz**rabb minőséget?

#3936 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 16. 16:53

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 7:44

kb 1 éve vettem egy laptopot Vistával, de mostanra már nagyon belassult, folyamatosan teker a winyó. Mit tehetek ez ellen? Van valami progi ami rendbe rakja?

Na én is így jártam, belassult csak nekem a 7s
Bármit csináltam, nem jött be a HDD, a memória teszt, vírus keresés ..stb

Rendszerfájlok ellenőrzése:
sfc /scannow

Ellenőriz, és szükség esetén javít.
Bazi nagy log fájlt kaptam, persze nem tudom ez mennyire rizikós, de most frankó a sebessége.
Persze nem hiszem, hogy normális dolog a temérdek sérült fájl.

rendszerellenőrzés indítása. Ez a folyamat el fog tartani egy ideig.
rendszervizsgálat ellenőrzési szakaszának indítása.
vizsgálat 100%-a elkészült.
Windows Erőforrás-védelem sérült fájlokat talált, és sikeresen
megjavította őket. A részletek a CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log fájlban találhatók.
például: C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

#3937 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 19:02

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 22:21

már a 128kbps is nagyon alacsony bitráta, miért szeretnél ennél sz**rabb minőséget?

Mobiltelefonra a 96 kbps is bőven elég. Ezért kellene 128-nál alacsonyabb bitráta.

#3938 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 09:23

Sziasztok,

korábban volt egy 2 éves vista x64 installom, ami jól működött, de sajnos újra kellett particionálnom (a rendszer a lemez végén volt így nem tudtam már növelni a méretét) a vinyót és új telepítésre volt szükségem.
Az új telepítéssel viszont nem tudom miért, de a fájl másolások/mozgatások valami iszonyatosan lassúak. Egyszerűen hihetetlen hogy egymástól két független vinyó között a másolás ilyen 30 MB/s sebességgel szopat. Ha valami nagy fájlt másolok (mondjuk egy 7-8 GB-os mkv), akkor meg használhatatlanul megáll a rendszer és csak reszeli a vinyókat, de se a másolás nem halad rendesen, és programot se bírok indítani. Ha szüneteltetem a másolást, akkor is tovább reszeli a vinyókat. Olyan mintha az ilyen nagy fájlokat először pagefile-ba akarná (minek?) rakni, de már kíváncsiságból azt is letiltottam.
A korábbi installommal az ilyen másolások simán 60-80MB/s sebességgel mentek és nem bírok rájönni, hogy mi nincs rendben ezzel a rendszerrel.  :confused:
Azt pedig végképp nem értem, hogy egy-egy merevlemez műveletnek miért kell ennyire megfognia a rendszert, holot a proci alig van terhelve. Vírusom, trójaim nincs, már többször ellenőríztem.

Valami ötlet?

Gépem aláírásban linken, jelenleg 3 vinyó van a gépben egy 250 GB-os önállóan, ezen van a vista 64 és a másik két vinyó pedig raid mirrorban van.
My photos

#3939 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 12:27

Defrag volt már?
A lemezműveletek a windowsnak mindig is gondot okoztak (csinálni, és tőle függetlenedni is), viszont gép és driverfüggő, hogy mennyire, de alapjaiban van elszarva ez a rész. Esetleg egy chipsetdrivert (vagy háttértárolóvezérlődrivert) próbálj meg frissíteni.
Egyébként tudatatlanul is választ adtál egy régi kérdésemre (:respect:) : még a vistában is ugyanúgy el van ba*va a filecache kezelése, mint a korábbi M$ OS-ekben.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3940 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 17. 15:18

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 10:23

Sziasztok,

korábban volt egy 2 éves vista x64 installom, ami jól működött, de sajnos újra kellett particionálnom (a rendszer a lemez végén volt így nem tudtam már növelni a méretét) a vinyót és új telepítésre volt szükségem.
Az új telepítéssel viszont nem tudom miért, de a fájl másolások/mozgatások valami iszonyatosan lassúak. Egyszerűen hihetetlen hogy egymástól két független vinyó között a másolás ilyen 30 MB/s sebességgel szopat. Ha valami nagy fájlt másolok (mondjuk egy 7-8 GB-os mkv), akkor meg használhatatlanul megáll a rendszer és csak reszeli a vinyókat, de se a másolás nem halad rendesen, és programot se bírok indítani. Ha szüneteltetem a másolást, akkor is tovább reszeli a vinyókat. Olyan mintha az ilyen nagy fájlokat először pagefile-ba akarná (minek?) rakni, de már kíváncsiságból azt is letiltottam.
A korábbi installommal az ilyen másolások simán 60-80MB/s sebességgel mentek és nem bírok rájönni, hogy mi nincs rendben ezzel a rendszerrel.  :confused:
Azt pedig végképp nem értem, hogy egy-egy merevlemez műveletnek miért kell ennyire megfognia a rendszert, holot a proci alig van terhelve. Vírusom, trójaim nincs, már többször ellenőríztem.

Valami ötlet?

Gépem aláírásban linken, jelenleg 3 vinyó van a gépben egy 250 GB-os önállóan, ezen van a vista 64 és a másik két vinyó pedig raid mirrorban van.

Kicsit Voodu mágiának tűnhet, de ha frissen van formázva a lemez, akkor még szűz ... Tehát valamivel végig kell szántani. Én a HDTune -t szoktam ráküldeni - Error Scan. Egy próbát megér!

De hasonló a problémám nekem is , Seven RC hasított most a végleges a Vista csiga fájlkezelésével sem ér fel. Már erősen gondolkodom a Vista visszatételén.

#3941 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 08:32

Defragra azért nem igazán gondoltam, mert két adat jellegű tároló lemez közötti mozgatásról van szó, amiken nincsenek apró fájlok, se programok, így nem igazán kéne töredezettnek lennie, vagy legalábbis nem jelentősen. Azért ránézek, hátha.

Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy vajon melyik vinyó kezelése lassú, a normál, vagy a raid tömb.  :confused: A chipsethet nincs újabb intel inf update mint amit használok, a raid-hez a win 7 miatt mintha lenne egy újabb matrix storage verzió.

Még megpróbáltam néhány régi registry trükköt (ntfs hozzáfárási időpont bejegyzés tiltás, meg még valamit), meg kikapcsolva tartom a pagefile-t. Most kicsit jobb, de még mindig nem az a sebesség, amit korábban a rendszer tudott. Pedig az is vista 64 volt, tehát a vicc az, hogy tudom, hogy a vista is tud gyorsabb lenni.

Még ezt a 3 dolgot, amit írtatok megpróbálom, hátha.
My photos

#3942 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 13:20

Helló!

Tegnap elhatároztam, hogy visszaállítom az recovery partícióról a Vistát, de sajna akadt egy kis gond. Az egyik partícióról kitörölhettem még anno az image.wim fájlt és ennek hiányában a Vista Recovery Disc nem tud mit csinálni.
Megpróbáltam valahonnan letölteni, de nem lehet, meg az, hogy 2,5 GB körül van, de nekem nem rémlik, hogy ilyen nagyon nagy fájl lett volna azon a partíción.
Letöltöttem a WAIK-et, USB-ről megpróbáltam felbootolni, de nem indul el, miközben a Vista Recory Disc ugyanígy megoldva működik.

Honnan tudnám megkeríteni ezt a fájlt, vagy más módon megoldani a partícióról történő Vista visszaállítását? (eredeti recovery disc sajna nem játszik).

Köszönök szépen minden választ!

Szerkesztette: cyberman30 2010. 02. 20. 13:49 -kor

#3943 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 14:04

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 14:20

Helló!

Tegnap elhatároztam, hogy visszaállítom az recovery partícióról a Vistát, de sajna akadt egy kis gond. Az egyik partícióról kitörölhettem még anno az image.wim fájlt és ennek hiányában a Vista Recovery Disc nem tud mit csinálni.
Megpróbáltam valahonnan letölteni, de nem lehet, meg az, hogy 2,5 GB körül van, de nekem nem rémlik, hogy ilyen nagyon nagy fájl lett volna azon a partíción.
Letöltöttem a WAIK-et, USB-ről megpróbáltam felbootolni, de nem indul el, miközben a Vista Recory Disc ugyanígy megoldva működik.

Honnan tudnám megkeríteni ezt a fájlt, vagy más módon megoldani a partícióról történő Vista visszaállítását? (eredeti recovery disc sajna nem játszik).

Ha az a 'recovery partíció' a lemez elején levő rejtett 8 GB-s partíciót jelenti - és az megvan - akkor tedd aktívvá, butulj....  és kapsz egy szűz telepítésű OS-t

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3944 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 14:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 14:04

Ha az a 'recovery partíció' a lemez elején levő rejtett 8 GB-s partíciót jelenti - és az megvan - akkor tedd aktívvá, butulj....  és kapsz egy szűz telepítésű OS-t

Megpróbáltam a Vista Recovery Disc-kel parancssorból aktívvá tenni, de ugyanaz történik, mint eddig. Vagyis újraindul a gép, de mintha bootolna az XP, de utána 1-2 tized másodpercre mintha kékhalál lenne és ezután indul újra.

Annyit nem említettem, hogy XP volt előtte fenn a C-n és 4 partíció volt rajta. Ebből egyik az OS, másik pedig az előbbi lefaragásával keletkezett az adatoknak. +még 2 - recovery partíció és OS tools nevezetű, utóbbiról hiányzik az install.wim fájl.

szerk. : nem image.wim, hanem install.wim

Esetleg nem lehet valahogyan készíteni egy ilyen .wim fájlt?

Szerkesztette: cyberman30 2010. 02. 20. 15:01 -kor

#3945 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:01

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:34

Annyit nem említettem, hogy XP volt előtte fenn a C-n és 4 partíció volt rajta.

Akkor - attól tartok - ez nem az a konstrukció....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3946 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:17

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:01

Akkor - attól tartok - ez nem az a konstrukció....

8 GB a recovery partíció, de gyárilag zárolva van és a hiányzó fájl tartalmaz infókat az egészről, ami kell a visszaállításhoz. Tudtam, hogy még szopás lesz abból, hogy előtelepített oprendszerrel vettem a laptopot.

Most megpróbálom letölteni a WAIK-ot (megint, mert ami ezelőtt lejött, az nem bootolt be) és emlegetnek pár helyen egy ImageX alkalmazást, aminek segítségével talán tudok valamit kezdeni az egésszel. :)

#3947 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 16:25

Nincsen gyári recovery cd-d?
"Légy szerény mint én..."

#3948 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 16:46

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 13:20

Helló!

Miért nem telepíted újra egy normál telepítő lemezről és aktiávlod a gép alján lévő kóddal?

#3949 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:40

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 16:46

Miért nem telepíted újra egy normál telepítő lemezről és aktiávlod a gép alján lévő kóddal?

Gondoltam már rá, csak ott megint játszadozni kell a driverekkel, XP-nél is voltak velük gondok, ráadásul ugye azt is a netről kell összeszedni - ami mikor megy, mikor nem.
Egyszer voltam így aktiválással, és akkor nem tudtam, mert a kód alatt már volt regisztrált felhasználó.

#3950 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 21:34

Vistában kipróbáltam a Lemezkarbantartást. A törlendő fájloknál volt egy olyan, hogy "Windows frissítés által eldobott fájlok. Ime: kép. Ez mit jelent és lehetne törölni?

Alatta van olyan, hogy "Felhasználónként archivált Windows ...
Ezt is lehet törölni?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.