HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3941 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 18. 08:32

Defragra azért nem igazán gondoltam, mert két adat jellegű tároló lemez közötti mozgatásról van szó, amiken nincsenek apró fájlok, se programok, így nem igazán kéne töredezettnek lennie, vagy legalábbis nem jelentősen. Azért ránézek, hátha.

Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy vajon melyik vinyó kezelése lassú, a normál, vagy a raid tömb.  :confused: A chipsethet nincs újabb intel inf update mint amit használok, a raid-hez a win 7 miatt mintha lenne egy újabb matrix storage verzió.

Még megpróbáltam néhány régi registry trükköt (ntfs hozzáfárási időpont bejegyzés tiltás, meg még valamit), meg kikapcsolva tartom a pagefile-t. Most kicsit jobb, de még mindig nem az a sebesség, amit korábban a rendszer tudott. Pedig az is vista 64 volt, tehát a vicc az, hogy tudom, hogy a vista is tud gyorsabb lenni.

Még ezt a 3 dolgot, amit írtatok megpróbálom, hátha.
My photos

#3942 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 13:20

Helló!

Tegnap elhatároztam, hogy visszaállítom az recovery partícióról a Vistát, de sajna akadt egy kis gond. Az egyik partícióról kitörölhettem még anno az image.wim fájlt és ennek hiányában a Vista Recovery Disc nem tud mit csinálni.
Megpróbáltam valahonnan letölteni, de nem lehet, meg az, hogy 2,5 GB körül van, de nekem nem rémlik, hogy ilyen nagyon nagy fájl lett volna azon a partíción.
Letöltöttem a WAIK-et, USB-ről megpróbáltam felbootolni, de nem indul el, miközben a Vista Recory Disc ugyanígy megoldva működik.

Honnan tudnám megkeríteni ezt a fájlt, vagy más módon megoldani a partícióról történő Vista visszaállítását? (eredeti recovery disc sajna nem játszik).

Köszönök szépen minden választ!

Szerkesztette: cyberman30 2010. 02. 20. 13:49 -kor

#3943 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 14:04

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 14:20

Helló!

Tegnap elhatároztam, hogy visszaállítom az recovery partícióról a Vistát, de sajna akadt egy kis gond. Az egyik partícióról kitörölhettem még anno az image.wim fájlt és ennek hiányában a Vista Recovery Disc nem tud mit csinálni.
Megpróbáltam valahonnan letölteni, de nem lehet, meg az, hogy 2,5 GB körül van, de nekem nem rémlik, hogy ilyen nagyon nagy fájl lett volna azon a partíción.
Letöltöttem a WAIK-et, USB-ről megpróbáltam felbootolni, de nem indul el, miközben a Vista Recory Disc ugyanígy megoldva működik.

Honnan tudnám megkeríteni ezt a fájlt, vagy más módon megoldani a partícióról történő Vista visszaállítását? (eredeti recovery disc sajna nem játszik).

Ha az a 'recovery partíció' a lemez elején levő rejtett 8 GB-s partíciót jelenti - és az megvan - akkor tedd aktívvá, butulj....  és kapsz egy szűz telepítésű OS-t

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3944 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 14:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 14:04

Ha az a 'recovery partíció' a lemez elején levő rejtett 8 GB-s partíciót jelenti - és az megvan - akkor tedd aktívvá, butulj....  és kapsz egy szűz telepítésű OS-t

Megpróbáltam a Vista Recovery Disc-kel parancssorból aktívvá tenni, de ugyanaz történik, mint eddig. Vagyis újraindul a gép, de mintha bootolna az XP, de utána 1-2 tized másodpercre mintha kékhalál lenne és ezután indul újra.

Annyit nem említettem, hogy XP volt előtte fenn a C-n és 4 partíció volt rajta. Ebből egyik az OS, másik pedig az előbbi lefaragásával keletkezett az adatoknak. +még 2 - recovery partíció és OS tools nevezetű, utóbbiról hiányzik az install.wim fájl.

szerk. : nem image.wim, hanem install.wim

Esetleg nem lehet valahogyan készíteni egy ilyen .wim fájlt?

Szerkesztette: cyberman30 2010. 02. 20. 15:01 -kor

#3945 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:01

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:34

Annyit nem említettem, hogy XP volt előtte fenn a C-n és 4 partíció volt rajta.

Akkor - attól tartok - ez nem az a konstrukció....

#3946 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:17

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 15:01

Akkor - attól tartok - ez nem az a konstrukció....

8 GB a recovery partíció, de gyárilag zárolva van és a hiányzó fájl tartalmaz infókat az egészről, ami kell a visszaállításhoz. Tudtam, hogy még szopás lesz abból, hogy előtelepített oprendszerrel vettem a laptopot.

Most megpróbálom letölteni a WAIK-ot (megint, mert ami ezelőtt lejött, az nem bootolt be) és emlegetnek pár helyen egy ImageX alkalmazást, aminek segítségével talán tudok valamit kezdeni az egésszel. :)

#3947 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 16:25

Nincsen gyári recovery cd-d?
"Légy szerény mint én..."

#3948 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 16:46

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 13:20

Helló!

Miért nem telepíted újra egy normál telepítő lemezről és aktiávlod a gép alján lévő kóddal?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3949 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:40

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 16:46

Miért nem telepíted újra egy normál telepítő lemezről és aktiávlod a gép alján lévő kóddal?

Gondoltam már rá, csak ott megint játszadozni kell a driverekkel, XP-nél is voltak velük gondok, ráadásul ugye azt is a netről kell összeszedni - ami mikor megy, mikor nem.
Egyszer voltam így aktiválással, és akkor nem tudtam, mert a kód alatt már volt regisztrált felhasználó.

#3950 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 21:34

Vistában kipróbáltam a Lemezkarbantartást. A törlendő fájloknál volt egy olyan, hogy "Windows frissítés által eldobott fájlok. Ime: kép. Ez mit jelent és lehetne törölni?

Alatta van olyan, hogy "Felhasználónként archivált Windows ...
Ezt is lehet törölni?

#3951 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 22:20

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 21:34

Vistában kipróbáltam a Lemezkarbantartást. A törlendő fájloknál volt egy olyan, hogy "Windows frissítés által eldobott fájlok. Ime: kép. Ez mit jelent és lehetne törölni?

Alatta van olyan, hogy "Felhasználónként archivált Windows ...
Ezt is lehet törölni?

A kép alapján frissítetted az xp-t Vista-ra és az abból visszamaradt fájlokat ha nem kell törölheted. A Felhasználónként archivált Windows ... fájlokat is törölheted ha nincs szükséged rá, hiba keresés miatt.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3952 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 23:06

Nem frissítettem XP-ről Vistára. Egyből a Vistát telepítettem.

#3953 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 08:35

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 23:06

Nem frissítettem XP-ről Vistára. Egyből a Vistát telepítettem.

Pedig a kép alapján van fent a régi rendszerből valami, nem is kevés helyfoglalással.

#3954 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 16:26

Live Fotótárban nagyon el van dugva az Átméretezés funkció, most vettem csak észre:

Kép

Jó lenne, ha a Javítás menübe is betennék. Minden egy helyen lenne.

#3955 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 22:02

Laptomom kártyaolvasójába ha berakok egy SD kártyát akkor a Vista felkínálja a rendszer felgyorsítását: Link

Ha egy USB-t rakok be akkor nem kínálja fel a rendszer gyorsítást: Link

Ez miért van? USB kulccsal nem lehet használni a rendszer felgyorsítást?

#3956 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 22:10

http://lacy.hu/windo...yorsitas_usbvel

#3957 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 15:46

Egy USB kulcsot a Ready Boost-ra használok. HD Tune programmal néztem az USB és a HDD sebességeit:

2GB-os USB benchmark: Link

250GB-os HDD benchmark: Link

Ha jól látom az USB sokkal lassabb mit a HDD. Mitől gyorsulna a rendszer?

#3958 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: sonykor - Dátum: 2010. 03. 17. 15:46

Egy USB kulcsot a Ready Boost-ra használok. HD Tune programmal néztem az USB és a HDD sebességeit:

2GB-os USB benchmark: Link

250GB-os HDD benchmark: Link

Ha jól látom az USB sokkal lassabb mit a HDD. Mitől gyorsulna a rendszer?

hmm nem jól nézed:)
access time a kulcs
ReadyBoost a "swap egy részét" egészen kis méretű fájlokat írja ki, így a kis méreténél fogva nem olyan fontos a sebesség de a hozzáférési idő annál inkább min. 10-20x gyorsabb. Nálam 2.8 CPU 2048 Ram - esetében min 3x annyi RB kellett - 8GB ReadyBoost fergeteges gyorsulást eredményezett.
RB esetén is igaz az a szabály (mint a swap esetében is), hogy nem szereti teleírni optimálisan csak a 50 % igyekszik kihasználni. Ez simán letesztelheted a Sevenben is.

#3959 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 19:43

A többi adat mit jelent? Burs rate, minimu-maximum-average.

#3960 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 18. 16:31

Viszta install 2 percben... (Windows 7 kompatibilis !)

Linkjeim

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.