HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#4041 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 25. 20:10

Amugy ha a gameportot siratod ehhez mit szólsz?Az intel a pci portot se támogatja a következő generációban. Linkjeim
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4042 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 13. 12:10

* A szervizcsomag nélküli Windows Vista támogatása 2010. április 13-án szűnik meg.
* A Windows XP 2. szervizcsomagjának (SP2) támogatása 2010. július 13-án szűnik meg.*
* A Windows 2000 Professional és Server támogatása 2010. július 13-án szűnik meg.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4043 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 08:38

Hi Mindenkinek !

Lenne egy kis problémám.
A minap cseréltem egy dvd írót a gépbe, mert elromlott. A gépen Vista Ultimate HUN van. (jogtiszta)
A dvd csere után újraindítás és sajnos nincs hang. Az alaplap ASUS P4P800S/SE na nem baj upgrade az internetről. Lett is hang, de
innentől kezdve a vezérlőpult nem indul. Olyan, mintha az explorert ujraindítaná.
Ha letiltom a hangkártya driverét a vezérlőpult megy.
Nem értem az összefüggést, de hátha valaki igen....
Minden megoldás érdekelne, de olyan nem, hogy váltsak erre, meg arra

Balin

#4044 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Balin - Dátum: 2010. 07. 15. 09:38

Hi Mindenkinek !

Lenne egy kis problémám.
A minap cseréltem egy dvd írót a gépbe, mert elromlott. A gépen Vista Ultimate HUN van. (jogtiszta)
A dvd csere után újraindítás és sajnos nincs hang. Az alaplap ASUS P4P800S/SE na nem baj upgrade az internetről. Lett is hang, de
innentől kezdve a vezérlőpult nem indul. Olyan, mintha az explorert ujraindítaná.
Ha letiltom a hangkártya driverét a vezérlőpult megy.
Nem értem az összefüggést, de hátha valaki igen....
Minden megoldás érdekelne, de olyan nem, hogy váltsak erre, meg arra

Balin

Akkor futottam bele hasonlóba amikor a korábbi hangkártya driver vezérlőpultba (is) beépülő utilityje/mixere nem tolerálta hogy csak a drivert frissítettem a körítést nem. Ott sem indult el a vezérlőpult addig amíg szépen ki nem gyomláltam mindent és egy csomagban újra nem telepítettem úgy hogy a driver és mixer meg a sallangok is azonos verziójúak lettek...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4045 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 07. 15. 07:52

Akkor futottam bele hasonlóba amikor a korábbi hangkártya driver vezérlőpultba (is) beépülő utilityje/mixere nem tolerálta hogy csak a drivert frissítettem a körítést nem. Ott sem indult el a vezérlőpult addig amíg szépen ki nem gyomláltam mindent és egy csomagban újra nem telepítettem úgy hogy a driver és mixer meg a sallangok is azonos verziójúak lettek...

Köszi kipróbálom ...

#4046 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 12:34

Na úgy tűnik megoldódott a sound drive kontra vezérlőpult, de azt senki ne kérdezze, hogyan. Kb 30 drivert installáltam és egyszer csak jó lett

Azért köszi a segítséget

Balin

#4047 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 09:20

Sziasztok!

Gondoltam érdemes lenne összeszedni azokat a Vista szolgáltatásokat, amik nem feltétlenül kellenek egy home user
számára. Gondolok itt pl. a ready boost, netmegosztás és hasonló szolgáltatásokra, amelyek gond nélkül letilthatóak.

Tehát, ha valaki szokott ilyesmit gyomlálni, akkor a szolgáltatás nevét és azt, hogy miért felelős az a bizonyos
szolgáltatás (lehetőleg egyszerűen körülírva) kérem, hogy gyüjtse itt össze.

Próbáltam összeszedni különböző leírásokból, de általában magyarázat nélkül sorolják fel őket.

Előre is köszi!
A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#4048 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 18:06

Ez ugyebár nagyban függ attól hogy az egyes embereknek mire van szüksége, most nincs előttem vista de a szolgáltatások elég nagy része minden winbe benne van, írok 1-2 példát home user szempontjából. Ha valaki net és hálózat nélkül használja a gépet akkor a szolgáltatások minimum felét de inkább többet le lehetne tiltani de az ma már nagyon ritka.

Ugye aki nem szokta használni a keresést csak nagyon ritkán, mert tudja mi hol van a gépén az nyugodtan letilthatja az indexelő szolgáltatást.
Aki nem használja a win beépített cd íróját az kikapcsolhatja a szolgáltatást (IMAPI), pl a nero gyorsabban indulhat ha ez le van tiltva.

Ezek értelemszerűen akkor kellenek ha rendelkezünk ilyen eszközzel: intelligens kártya, konfiguráció mentes vezeték nélküli hálózat, nyomtatási sor kezelő, szünetmentes tápegység.

Ha valakinek 1db gépe van közvetlenül a netre kötve, tehát nincs routere, nincs helyi hálózatba kötve más géppel, akkor ezeket biztos hogy le lehet tiltani:
a windows media player hálózatmegosztási szolgáltatása, hálózati bejelentkezés, kiszolgáló, munkaállomás, számítógép tallózó, a tárcsázó csak akkor kell ha betárcsázós a net (pl adsl, diginet)

Akkor is le lehet tiltani ha van helyi hálózat: hálózati DDE és DDE DSDM, útválasztás és távelérés

Illetve mehet kézire minden esetben, aztán ha ritkán mégis kellene akkor majd elindítja a win: alkalmazásvezérlés, állapotkulcs és állapottanúsítvány-kezelő, ASP.NET állapotszolgáltatás, bővíthető hitelesítési protokollszolgáltatás, com+ rendszeralkalmazás, cserélhető tároló, elosztott tranzakciók koordinátora, hálózati bejelentkezés, hálózati hozzáférés-védelem ügyfele, hálózatlétesítési szolgáltatás, IPSEC szolgáltatások, kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz, kötet árnyékmásolata, logikai lemezkezelő felügyeleti szolgáltatás, másodlagos bejelentkezés, QoS RSVP, Service layer, súgó és támogatás, távelérés automatikus kapcsolódás kezelője, távoli asztal súgó munkamenetének kezelője, távoli eljáráshívás (RPC) lokátor, témák, vezetékes hálózat automatikus beállítása, webclient, windows cardspace, windows installer, WMI teljesítmény adapter

Ami home usernek egyáltalán nem kell otthoni gépen, le lehet tiltani: hibajelentési szolgáltatás, netmeeting távoli asztalmegosztás, riasztás, távoli rendszerleíró adatbázis, teljesítménynaplók és riasztások, telnet, terminálszolgáltatások, üzenetkezelő, vágókönyv, marinéni szintű felhasználónál ha úgyse nézi senki akkor az eseménynapló is felesleges

Nem vagyok nagy szakértő remélem segítettem valamit, és majd mások is hozzászólnak kiegészítenek, kijavítanak hogy mit írtam rosszul.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#4049 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 11:58

Köszönöm, már ez is nagy segítség. :)

#4050 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 15:20

Reméltem hogy mások is hozzászólnak majd.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#4051 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 17:39

A legutóbbi frissítéskor teljesen megújult a Live Fotótár és a Live Movie Maker. A fotótárba csomó új, hasznos funkció lettek. Például a retusálást. Néhány példa miket tud eltüntetni a retusálás:
Link
Link
Link.

A fotókollázs is teljesen megújítja majd a fényképezési szokásomat. Nagyon jópofa dolog. Hasonló trükközésre jó mint a retusálás.
A Live Movie Makerban egy apróságnak nagyon örülnék ha beletennék. Ez pedig, hogy a Slider Show-ban kézzel is állítható legyen a képmozgás, ne csak képmozgás sablonok legyenek benne.

#4052 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 13. 00:02

Ma ráértem babrálni egy Vista-val (ez az elmúlt 3-4 évben valahogy kimaradt :O ). Tipikus jelenség, egy laptop, ami már az enyém, a rendszer legális Vista Business SP2-vel, hát meghagyom és megnézem, mit lehet kezdeni vele kissé komolyabban. Rendszer indulása percekig tart, mire minden az asztalra kerül, addig 4-5 perc telik el, meg sem lepődök rajta, bár a gép azért nem egy Celeron-M 1GB RAM-mal, hanem egy Dell Studio XPS M1530: Core2duo T7500, 2GB RAM, és Seagate Momentus 7200.2 a lényege és persze a fasza szériahibás gef8600GT-M. Lemez 80%-ig telítve. Takarítás. Fájlok törlése valami eszement sokáig tart, érthetetlen. Közben programokat törlök, megy minden a levesbe, csak az alap dolgok maradnak. Tetűlassú minden, legkisebb program eltávolítása is, ami XP-n mondjuk másodperc, vagy kettő, azzal itt eltököl fél percet akár, közben fájlt töröl, meg beállítást szerkeszt, meg mittomén. Víruskereső nélkül is ilyen lassú, VSS-t leállítottam, akkoris, meg egy rahedli futó programot és szolgáltatást, de semmi változás. Már kezdtem gyanakodni a lemezre, dehát ez Vista, ez ilyen. Aztán a beállítások túrása során eljutottam a rendszervisszaállításig, no, akkor most tőled is búcsút veszünk, van helyreállítókötet, ezen a gépen nem lesz komoly munka, ha esetleg összedől, jó lesz a gyári mentés, no meg én az elmúlt 8 évben nem használtam rendszervisszaállítást, nem fog hiányozni. A kikapcsolása percekig zajlott, aztán utána pálfordulás: Az egyik sokgigás könyvtár, amiből volt kettő hasonló tartalmú mentés, előtte percekig törölte, míg rá nem untam, és most másodpercek alatt kiszórta, megjavultak a telepítők is, meg a programok indulásai is. Kiszedtem a maradék felesleget, meg a szolgáltatásokat megfésültem, aztán láss csodát. A tetű, belakott Vista most 16-18 másodperc teljes bootidőt produkál POST utántól kész asztalig, firefox nem vár, hanem indul elsőre is olyan másfél másodperc alatt, sajátgép nem darabonként rakja össze magát. Egyszóval olyan lett, mint a hetes. A kezdeti memóriafoglalás 522MB körül van (ezen majd még csiszolok, nekem a hetes 250MB-ig volt lefogható, akkor annyit ebből is kiszedek), előtöltés van, és minden fasza. Ha tudjátok, próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, mennyire egyedi ez a viselkedés. Ja, indexelés kikapcsolása töredékidő alatt fut le a lemezen így. Most 30G foglalt, ebben Vista+mindenféle használt program van benne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4053 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 13. 00:02

Ma ráértem babrálni egy Vista-val ...

Többé-kevésbé stimmt :)

#4054 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 13. 00:02

A kezdeti memóriafoglalás 522MB körül van (ezen majd még csiszolok, nekem a hetes 250MB-ig volt lefogható, akkor annyit ebből is kiszedek), előtöltés van, és minden fasza. Ha tudjátok, próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, mennyire egyedi ez a viselkedés. Ja, indexelés kikapcsolása töredékidő alatt fut le a lemezen így. Most 30G foglalt, ebben Vista+mindenféle használt program van benne.

Nálam a kétéves Hp 6730s-nél( 2GB RAM 1,8 MHz DualCore) 800-900 MB körül van a memóriafoglalás bekapcsolás után tíz-tizenöt perccel, én még azzal is elégedett vagyok, bár nem kapcsolgattam ki különböző szolgáltatásokat. Windows 7 (2 GB RAM) ugyanez 540 MB.
"Légy szerény mint én..."

#4055 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 14:09

Jogosultsági probléma

Adott egy freeware rajzprogram (Hornil StylePix), amúgy nagyon szépen működik Vista alatt,
egyetlen gondom, hogy sehogyan sem tudom elmenteni a kész munkákat.

Nem arról van szó, hogy butított freeware lenne, mert XP alatt minden további nélkül
menteni tudok.

Szóval beállítottam az összes jogosultságot, rendszergazdaként futtatom a progit, de így sem ment.

Azt gyanítom, hogy valami megtagadja tőle a lemezre írást, gondolom a Vista valamilyen védelme.

Virus/malware kizárt, tiszta a gép.

Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!

#4056 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 16:14

Nem a C:\ lemezen levő könyvtárba, esetleg pendrájvra sem ment?

#4057 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 09:25

Szóval magában a programbn kellett átállítanom valamit a mentések típusánál, és most már ment.

Mondjuk XP alatt erre nem volt szükség, ezért lepett meg.

Köszi!

#4058 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 15:29

Az asztali ikonok beállításához kérek segítséget.

Az a problémám, hogy az asztalon megjelenő ikonok neveit önhatalmúlag levágja a Vista. Sehol sem találom, hogy be lehetne állítani tetszőleges sortördelést vagy karakterhosszúságot.

Valaki tudja, hogy hol kell átállítani?

Előre is köszönöm!

#4059 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 01. 14. 15:29

...Valaki tudja, hogy hol kell átállítani?...

Katt az ikonra, és máris ott a tejes neve.
A hosszabb nevű ikonok neveit ha nincs épp kiválasztva, akkor levágja és a végén ezt a pontok jelzik is.
Hogy aztán ez most jó-e, vagy sem, kinek tetszik, kinek nem, az már más kérdés

#4060 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 18:33

Ilyen zöld színű mappát hogy kell létrehozni?

Kép

Köszi.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.