Windows Vista VI.
Elküldve: 2010. 06. 25. 20:10
Hádédész..
Elküldve: 2010. 07. 13. 12:10
* A Windows XP 2. szervizcsomagjának (SP2) támogatása 2010. július 13-án szűnik meg.*
* A Windows 2000 Professional és Server támogatása 2010. július 13-án szűnik meg.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 07. 15. 08:38
Lenne egy kis problémám.
A minap cseréltem egy dvd írót a gépbe, mert elromlott. A gépen Vista Ultimate HUN van. (jogtiszta)
A dvd csere után újraindítás és sajnos nincs hang. Az alaplap ASUS P4P800S/SE na nem baj upgrade az internetről. Lett is hang, de
innentől kezdve a vezérlőpult nem indul. Olyan, mintha az explorert ujraindítaná.
Ha letiltom a hangkártya driverét a vezérlőpult megy.
Nem értem az összefüggést, de hátha valaki igen....
Minden megoldás érdekelne, de olyan nem, hogy váltsak erre, meg arra
Balin
Elküldve: 2010. 07. 15. 08:52
Idézet: Balin - Dátum: 2010. 07. 15. 09:38
Lenne egy kis problémám.
A minap cseréltem egy dvd írót a gépbe, mert elromlott. A gépen Vista Ultimate HUN van. (jogtiszta)
A dvd csere után újraindítás és sajnos nincs hang. Az alaplap ASUS P4P800S/SE na nem baj upgrade az internetről. Lett is hang, de
innentől kezdve a vezérlőpult nem indul. Olyan, mintha az explorert ujraindítaná.
Ha letiltom a hangkártya driverét a vezérlőpult megy.
Nem értem az összefüggést, de hátha valaki igen....
Minden megoldás érdekelne, de olyan nem, hogy váltsak erre, meg arra
Balin
Akkor futottam bele hasonlóba amikor a korábbi hangkártya driver vezérlőpultba (is) beépülő utilityje/mixere nem tolerálta hogy csak a drivert frissítettem a körítést nem. Ott sem indult el a vezérlőpult addig amíg szépen ki nem gyomláltam mindent és egy csomagban újra nem telepítettem úgy hogy a driver és mixer meg a sallangok is azonos verziójúak lettek...
Elküldve: 2010. 07. 15. 09:31
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 07. 15. 07:52
Köszi kipróbálom ...
Elküldve: 2010. 07. 15. 12:34
Azért köszi a segítséget
Balin
Elküldve: 2010. 09. 28. 09:20
Gondoltam érdemes lenne összeszedni azokat a Vista szolgáltatásokat, amik nem feltétlenül kellenek egy home user
számára. Gondolok itt pl. a ready boost, netmegosztás és hasonló szolgáltatásokra, amelyek gond nélkül letilthatóak.
Tehát, ha valaki szokott ilyesmit gyomlálni, akkor a szolgáltatás nevét és azt, hogy miért felelős az a bizonyos
szolgáltatás (lehetőleg egyszerűen körülírva) kérem, hogy gyüjtse itt össze.
Próbáltam összeszedni különböző leírásokból, de általában magyarázat nélkül sorolják fel őket.
Előre is köszi!
Elküldve: 2010. 09. 28. 18:06
Ugye aki nem szokta használni a keresést csak nagyon ritkán, mert tudja mi hol van a gépén az nyugodtan letilthatja az indexelő szolgáltatást.
Aki nem használja a win beépített cd íróját az kikapcsolhatja a szolgáltatást (IMAPI), pl a nero gyorsabban indulhat ha ez le van tiltva.
Ezek értelemszerűen akkor kellenek ha rendelkezünk ilyen eszközzel: intelligens kártya, konfiguráció mentes vezeték nélküli hálózat, nyomtatási sor kezelő, szünetmentes tápegység.
Ha valakinek 1db gépe van közvetlenül a netre kötve, tehát nincs routere, nincs helyi hálózatba kötve más géppel, akkor ezeket biztos hogy le lehet tiltani:
a windows media player hálózatmegosztási szolgáltatása, hálózati bejelentkezés, kiszolgáló, munkaállomás, számítógép tallózó, a tárcsázó csak akkor kell ha betárcsázós a net (pl adsl, diginet)
Akkor is le lehet tiltani ha van helyi hálózat: hálózati DDE és DDE DSDM, útválasztás és távelérés
Illetve mehet kézire minden esetben, aztán ha ritkán mégis kellene akkor majd elindítja a win: alkalmazásvezérlés, állapotkulcs és állapottanúsítvány-kezelő, ASP.NET állapotszolgáltatás, bővíthető hitelesítési protokollszolgáltatás, com+ rendszeralkalmazás, cserélhető tároló, elosztott tranzakciók koordinátora, hálózati bejelentkezés, hálózati hozzáférés-védelem ügyfele, hálózatlétesítési szolgáltatás, IPSEC szolgáltatások, kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz, kötet árnyékmásolata, logikai lemezkezelő felügyeleti szolgáltatás, másodlagos bejelentkezés, QoS RSVP, Service layer, súgó és támogatás, távelérés automatikus kapcsolódás kezelője, távoli asztal súgó munkamenetének kezelője, távoli eljáráshívás (RPC) lokátor, témák, vezetékes hálózat automatikus beállítása, webclient, windows cardspace, windows installer, WMI teljesítmény adapter
Ami home usernek egyáltalán nem kell otthoni gépen, le lehet tiltani: hibajelentési szolgáltatás, netmeeting távoli asztalmegosztás, riasztás, távoli rendszerleíró adatbázis, teljesítménynaplók és riasztások, telnet, terminálszolgáltatások, üzenetkezelő, vágókönyv, marinéni szintű felhasználónál ha úgyse nézi senki akkor az eseménynapló is felesleges
Nem vagyok nagy szakértő remélem segítettem valamit, és majd mások is hozzászólnak kiegészítenek, kijavítanak hogy mit írtam rosszul.
Elküldve: 2010. 10. 02. 11:58

Elküldve: 2010. 10. 02. 15:20
Elküldve: 2010. 11. 05. 17:39
Link
Link
Link.
A fotókollázs is teljesen megújítja majd a fényképezési szokásomat. Nagyon jópofa dolog. Hasonló trükközésre jó mint a retusálás.
A Live Movie Makerban egy apróságnak nagyon örülnék ha beletennék. Ez pedig, hogy a Slider Show-ban kézzel is állítható legyen a képmozgás, ne csak képmozgás sablonok legyenek benne.
Elküldve: 2010. 11. 13. 00:02
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 11. 15. 13:20
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 13. 00:02
Nálam a kétéves Hp 6730s-nél( 2GB RAM 1,8 MHz DualCore) 800-900 MB körül van a memóriafoglalás bekapcsolás után tíz-tizenöt perccel, én még azzal is elégedett vagyok, bár nem kapcsolgattam ki különböző szolgáltatásokat. Windows 7 (2 GB RAM) ugyanez 540 MB.
Elküldve: 2010. 12. 15. 14:09
Adott egy freeware rajzprogram (Hornil StylePix), amúgy nagyon szépen működik Vista alatt,
egyetlen gondom, hogy sehogyan sem tudom elmenteni a kész munkákat.
Nem arról van szó, hogy butított freeware lenne, mert XP alatt minden további nélkül
menteni tudok.
Szóval beállítottam az összes jogosultságot, rendszergazdaként futtatom a progit, de így sem ment.
Azt gyanítom, hogy valami megtagadja tőle a lemezre írást, gondolom a Vista valamilyen védelme.
Virus/malware kizárt, tiszta a gép.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!
Elküldve: 2010. 12. 15. 16:14
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 12. 17. 09:25
Mondjuk XP alatt erre nem volt szükség, ezért lepett meg.
Köszi!
Elküldve: 2011. 01. 14. 15:29
Az a problémám, hogy az asztalon megjelenő ikonok neveit önhatalmúlag levágja a Vista. Sehol sem találom, hogy be lehetne állítani tetszőleges sortördelést vagy karakterhosszúságot.
Valaki tudja, hogy hol kell átállítani?
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2011. 01. 15. 08:06
Idézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 01. 14. 15:29
Katt az ikonra, és máris ott a tejes neve.
A hosszabb nevű ikonok neveit ha nincs épp kiválasztva, akkor levágja és a végén ezt a pontok jelzik is.
Hogy aztán ez most jó-e, vagy sem, kinek tetszik, kinek nem, az már más kérdés