HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#4051 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 05. 17:39

A legutóbbi frissítéskor teljesen megújult a Live Fotótár és a Live Movie Maker. A fotótárba csomó új, hasznos funkció lettek. Például a retusálást. Néhány példa miket tud eltüntetni a retusálás:
Link
Link
Link.

A fotókollázs is teljesen megújítja majd a fényképezési szokásomat. Nagyon jópofa dolog. Hasonló trükközésre jó mint a retusálás.
A Live Movie Makerban egy apróságnak nagyon örülnék ha beletennék. Ez pedig, hogy a Slider Show-ban kézzel is állítható legyen a képmozgás, ne csak képmozgás sablonok legyenek benne.

#4052 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 13. 00:02

Ma ráértem babrálni egy Vista-val (ez az elmúlt 3-4 évben valahogy kimaradt :O ). Tipikus jelenség, egy laptop, ami már az enyém, a rendszer legális Vista Business SP2-vel, hát meghagyom és megnézem, mit lehet kezdeni vele kissé komolyabban. Rendszer indulása percekig tart, mire minden az asztalra kerül, addig 4-5 perc telik el, meg sem lepődök rajta, bár a gép azért nem egy Celeron-M 1GB RAM-mal, hanem egy Dell Studio XPS M1530: Core2duo T7500, 2GB RAM, és Seagate Momentus 7200.2 a lényege és persze a fasza szériahibás gef8600GT-M. Lemez 80%-ig telítve. Takarítás. Fájlok törlése valami eszement sokáig tart, érthetetlen. Közben programokat törlök, megy minden a levesbe, csak az alap dolgok maradnak. Tetűlassú minden, legkisebb program eltávolítása is, ami XP-n mondjuk másodperc, vagy kettő, azzal itt eltököl fél percet akár, közben fájlt töröl, meg beállítást szerkeszt, meg mittomén. Víruskereső nélkül is ilyen lassú, VSS-t leállítottam, akkoris, meg egy rahedli futó programot és szolgáltatást, de semmi változás. Már kezdtem gyanakodni a lemezre, dehát ez Vista, ez ilyen. Aztán a beállítások túrása során eljutottam a rendszervisszaállításig, no, akkor most tőled is búcsút veszünk, van helyreállítókötet, ezen a gépen nem lesz komoly munka, ha esetleg összedől, jó lesz a gyári mentés, no meg én az elmúlt 8 évben nem használtam rendszervisszaállítást, nem fog hiányozni. A kikapcsolása percekig zajlott, aztán utána pálfordulás: Az egyik sokgigás könyvtár, amiből volt kettő hasonló tartalmú mentés, előtte percekig törölte, míg rá nem untam, és most másodpercek alatt kiszórta, megjavultak a telepítők is, meg a programok indulásai is. Kiszedtem a maradék felesleget, meg a szolgáltatásokat megfésültem, aztán láss csodát. A tetű, belakott Vista most 16-18 másodperc teljes bootidőt produkál POST utántól kész asztalig, firefox nem vár, hanem indul elsőre is olyan másfél másodperc alatt, sajátgép nem darabonként rakja össze magát. Egyszóval olyan lett, mint a hetes. A kezdeti memóriafoglalás 522MB körül van (ezen majd még csiszolok, nekem a hetes 250MB-ig volt lefogható, akkor annyit ebből is kiszedek), előtöltés van, és minden fasza. Ha tudjátok, próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, mennyire egyedi ez a viselkedés. Ja, indexelés kikapcsolása töredékidő alatt fut le a lemezen így. Most 30G foglalt, ebben Vista+mindenféle használt program van benne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4053 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 13. 00:02

Ma ráértem babrálni egy Vista-val ...

Többé-kevésbé stimmt :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4054 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 13. 00:02

A kezdeti memóriafoglalás 522MB körül van (ezen majd még csiszolok, nekem a hetes 250MB-ig volt lefogható, akkor annyit ebből is kiszedek), előtöltés van, és minden fasza. Ha tudjátok, próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, mennyire egyedi ez a viselkedés. Ja, indexelés kikapcsolása töredékidő alatt fut le a lemezen így. Most 30G foglalt, ebben Vista+mindenféle használt program van benne.

Nálam a kétéves Hp 6730s-nél( 2GB RAM 1,8 MHz DualCore) 800-900 MB körül van a memóriafoglalás bekapcsolás után tíz-tizenöt perccel, én még azzal is elégedett vagyok, bár nem kapcsolgattam ki különböző szolgáltatásokat. Windows 7 (2 GB RAM) ugyanez 540 MB.
"Légy szerény mint én..."

#4055 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 14:09

Jogosultsági probléma

Adott egy freeware rajzprogram (Hornil StylePix), amúgy nagyon szépen működik Vista alatt,
egyetlen gondom, hogy sehogyan sem tudom elmenteni a kész munkákat.

Nem arról van szó, hogy butított freeware lenne, mert XP alatt minden további nélkül
menteni tudok.

Szóval beállítottam az összes jogosultságot, rendszergazdaként futtatom a progit, de így sem ment.

Azt gyanítom, hogy valami megtagadja tőle a lemezre írást, gondolom a Vista valamilyen védelme.

Virus/malware kizárt, tiszta a gép.

Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!

#4056 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 16:14

Nem a C:\ lemezen levő könyvtárba, esetleg pendrájvra sem ment?

#4057 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 09:25

Szóval magában a programbn kellett átállítanom valamit a mentések típusánál, és most már ment.

Mondjuk XP alatt erre nem volt szükség, ezért lepett meg.

Köszi!

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#4058 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 15:29

Az asztali ikonok beállításához kérek segítséget.

Az a problémám, hogy az asztalon megjelenő ikonok neveit önhatalmúlag levágja a Vista. Sehol sem találom, hogy be lehetne állítani tetszőleges sortördelést vagy karakterhosszúságot.

Valaki tudja, hogy hol kell átállítani?

Előre is köszönöm!

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#4059 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 01. 14. 15:29

...Valaki tudja, hogy hol kell átállítani?...

Katt az ikonra, és máris ott a tejes neve.
A hosszabb nevű ikonok neveit ha nincs épp kiválasztva, akkor levágja és a végén ezt a pontok jelzik is.
Hogy aztán ez most jó-e, vagy sem, kinek tetszik, kinek nem, az már más kérdés

#4060 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 18:33

Ilyen zöld színű mappát hogy kell létrehozni?

Kép

Köszi.

#4061 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 20:35

A Live Fotótár szuperül megújult, nagyon sokat használom. De van egy gond. Amikor megnyitok egy képet akkor az össze fotót kilistázza a program ami a PC-n van.
Van egy beállítás a jobb klikkes menüben, a Kijelölés almappák nélkül, amivel el lehet tüntetni a káoszt és csak a mappában lévő képek maradnak a képernyőn: Link

Jó lenne ha ezt fixen ki lehetne jelölni. Nincs erre valamilyen trükk? Talán a registryben?

#4062 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 16:03

Ha laptopban HDD-t cserélek (7200 rpm-esre, hogy gyorsabb legyen) akkor erre az új HDD-s laptopra újra fel lehet telepíteni a Vistát?

#4063 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 04. 18. 15:03

Ha laptopban HDD-t cserélek (7200 rpm-esre, hogy gyorsabb legyen) akkor erre az új HDD-s laptopra újra fel lehet telepíteni a Vistát?

Igen, ha adtak a laptophoz telepítőlemezt (sok laptopnál recovery partíción van a Windows telepítőkészlete). Ha nem, szerezz egyet!

#4064 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 18:43

Ha recovery partíción van, azt pl. EASEUS PM-mel át lehet másolni és futtatni.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó