HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 23:41

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 23:39

hogy van neked 2.40 GHz illetve 3.11 Ghz?

Két különböző sebességen megy a 2 mag nálad?

Akkor írja így ki, ha a gyárilag 2,4Ghz-es E6600-as C2D 3,1Ghz-re van húzva.

#902 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 01. 16. 23:52

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 23:41

Akkor írja így ki, ha a gyárilag 2,4Ghz-es E6600-as C2D 3,1Ghz-re van húzva.

Ja, oké köszi ;)

#903 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 01:30

http://www.gamestar....sta-utodja.html

#904 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 09:30

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 1:30

Hogy lehet ebből hitkérdést csinálni? Miért nem mindegy valakinek, hogy ki és mit használ?
Nekem az alábbi szösszenet a kedvencem:

Idézet

Így van ahogy mondod. Ráadásul csomóan villognak itt a gépeikkel, hogy neki 8800GT, meg 4GB RAM, meg 2,6 C2D és úgy fikázza a Vistat, holott annak a gépnek meg se kell, hogy kottyannyon. Az én gépemnek, ami 2GB RAM és 2Ghz-es C2D egy gyengus X1400-al sem kottyan meg, hanem stabilan villámgyorsan fut és a memóriát is igazságosabban kezeli a prociról nem is beszélve.

Jó tudni, hogy a Vista igazságos. Majd hozzá fordulok vitás ügyekben. :rock:
Mother always says, Sharing is Good

#905 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 22:35

https://forum.hwsw.h...howtopic=136059

Valaki használja a ReadyBoost funkciót közzületek? MIlyen Pendrive-ot ajánlanátok? Még nem tudom, hogy erre a családi gépre,vagy az újra lesz e vásárolva a Vista ( vagy mind a kettőre), ezért nem tudom, hogy 2 GB vagy 4 GB- ról lesz e szó. Tehát mindenkét esetre érdekelne, hogy :
1. Mekkora pendrive-ot érdemes venni?
2. Érdemes e egyáltalán ReadyBoostra optimalizált pendrive-ot venni?
3. Milyen márkájú pednriveot érdemes venni?

#906 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 23:50

van egy kis gondom.
meghalt a winyó amin a vista volt/van (ez kevésbé gáz;D)

viszont az eredeti rendszerwinyón xp van, de a bootmanagger annyira beépült, hogy xp teleplemezről console, fixmbr és semmi nem tőrténik.
ott a bootmanager és persze a vistát szeretné előbb indítani.

ötlet hogy a vista bootmanagert hogy lehetne eltávolítani a rákba?
köszönöm

#907 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 23:57

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 23:50

van egy kis gondom.
meghalt a winyó amin a vista volt/van (ez kevésbé gáz;D)

viszont az eredeti rendszerwinyón xp van, de a bootmanagger annyira beépült, hogy xp teleplemezről console, fixmbr és semmi nem tőrténik.
ott a bootmanager és persze a vistát szeretné előbb indítani.

ötlet hogy a vista bootmanagert hogy lehetne eltávolítani a rákba?
köszönöm

fixboot ?

#908 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:27

Kép

Kép

Kép

Kép

:lol: hehe :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 01. 19. 09:27 -kor

#909 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 10:03

Vistán szeretném elérni, hogy az usb 500hz-ez frissitsen. Találtam hozzá leírást, de az írásvédettséget nem sikerült megszüntetni az itt leírtak alapján. Van valakinek valamilyen tippje?

Így 1 évvel a megjelenés után úgy gondoltam érdemes megpróbálni ezt a Vistát, tehát most ismerkedem vele, ahhoz képest, hogy sok helyen csak a fikázást olvasni, nekem egyelőre baromira tetszik, pedig nincs egy erőművem.  :)

Driverek terén totál káosz van számomra. Hálókártyát felismerte alapból, egérhez, billentyűzethez találtam. Monitorhoz nem volt, felraktam a Gyári XP-st azzal simán működik. Ilyen, hogy alaplapi chipset driver? Jó hozzá a gyári CD-n lévő vagy felrakja Vista hozzá alapból?

Köszi előre is.  :)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#910 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:01

Idézet: sadam - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 10:03

Vistán szeretném elérni, hogy az usb 500hz-ez frissitsen. Találtam hozzá leírást, de az írásvédettséget nem sikerült megszüntetni az itt leírtak alapján. Van valakinek valamilyen tippje?

Így 1 évvel a megjelenés után úgy gondoltam érdemes megpróbálni ezt a Vistát, tehát most ismerkedem vele, ahhoz képest, hogy sok helyen csak a fikázást olvasni, nekem egyelőre baromira tetszik, pedig nincs egy erőművem.  :)

Driverek terén totál káosz van számomra. Hálókártyát felismerte alapból, egérhez, billentyűzethez találtam. Monitorhoz nem volt, felraktam a Gyári XP-st azzal simán működik. Ilyen, hogy alaplapi chipset driver? Jó hozzá a gyári CD-n lévő vagy felrakja Vista hozzá alapból?

Köszi előre is.  :)

nekem a p5b 965ös chipsetet alapból felismerte, hálókarit is, csak a hangkártya drivert kellett leszedni h menyejn 5.1be :) és szóljon rendesen a mélynyomó :)
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#911 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 18:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 22:35

https://forum.hwsw.h...howtopic=136059

Valaki használja a ReadyBoost funkciót közzületek? MIlyen Pendrive-ot ajánlanátok? Még nem tudom, hogy erre a családi gépre,vagy az újra lesz e vásárolva a Vista ( vagy mind a kettőre), ezért nem tudom, hogy 2 GB vagy 4 GB- ról lesz e szó. Tehát mindenkét esetre érdekelne, hogy :
1. Mekkora pendrive-ot érdemes venni?
2. Érdemes e egyáltalán ReadyBoostra optimalizált pendrive-ot venni?
3. Milyen márkájú pednriveot érdemes venni?

Én használom a readyboost-ot. Nekem egy 4 gigás Corsair Flashvoyager GT pen drive van befogva erre a célra. Számottevő gyorsulást nem fogsz tapasztalni vele, max a winyó kevesebbet "kerreg" .

#912 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 13:42

Sziasztok, lenne egy kis gond, remelem tud valaki segiteni.Vasaroltam egy hd 2600 xt kartyat telepites,driver frissites stb, megtortent az ultimate verzio volt a gepen egy par nap multan a monitor(lg 1953 tr) fogta magat es kivilagosodott de meg a szemem is be kellett csuknom mert erossnek tunt ugy, egybol a szinek pedig kicsit a sargas arnyalat fele tolodtak, sehogyan sem akart rendbe jonni probaltam 2-3-4 napos backup mentessel inditani semmi, kicsereltem a vistat ezuttal egy business valtozatot kertem kolcson par nap mulva ugyan ugy viselkedett az xp vel semmi gond es a vistahoz probaltam regebbi drivert is (mar mint a videokartyahoz) de nem igazann erdekli, most nehogy mar emiatt terjek vissza az xp-hez mar megszoktam a vistat es eddig nem volt vele sok baj.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#913 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:11

gyors kérdés:
vista hope premium -> megy vele a vpn?
vagy mindenképpen vista business kell?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#914 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:47

Sziasztok!

Az a gondom, hogy tegnap éjjel elment a NET (Wowoztam éppen, többiek meg vártak), próbálkoztam router kiiktatása, tűzfal kivétele, Hálózati javítás meg diagnosztika, de az egész arra volt csak jó, hogy mikor 1-2 óra múlva újra lett szolgáltatás, akkor Vistába CSAK parancsorból és a saját Internet Explorerével volt hajlandó működni. Az összes többi alkalmazás halott volt, bezárásra hibát is mondott rájuk. Frankó, egyszer már volt ilyen próbaverzióval, gondoltam valami védelem, de akkor most ez meg milyen bénaság már? Hálókártyát kivettem a listából, persze egyből felismerte és a szokásos DHCP-vel kapott is címet. Nem tudom hol lehet valami beállítás amit ilyet képes csinálni.

Köszönöm a segítséget,
Kobor

#915 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:05

Idézet: kobor - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:47

Sziasztok!

Az a gondom, hogy tegnap éjjel elment a NET (Wowoztam éppen, többiek meg vártak), próbálkoztam router kiiktatása, tűzfal kivétele, Hálózati javítás meg diagnosztika, de az egész arra volt csak jó, hogy mikor 1-2 óra múlva újra lett szolgáltatás, akkor Vistába CSAK parancsorból és a saját Internet Explorerével volt hajlandó működni. Az összes többi alkalmazás halott volt, bezárásra hibát is mondott rájuk. Frankó, egyszer már volt ilyen próbaverzióval, gondoltam valami védelem, de akkor most ez meg milyen bénaság már? Hálókártyát kivettem a listából, persze egyből felismerte és a szokásos DHCP-vel kapott is címet. Nem tudom hol lehet valami beállítás amit ilyet képes csinálni.

Köszönöm a segítséget,
Kobor

Szerintem az történt hogy a szolgáltatásba probléma volt.Te azthitted a gépeddel van baj összevissza állitgattál mindent erre a win megzavarodott.Nekem volt már olyan is hogy az aktivált wint ujra kellett aktiválni mer még hálókártyát is cseréltem a win meg bezavarodott ettől.Uj konfignak érzékelte a gépet.Ilyenkor bejön a vista régi verzióba a 30 perc és csak explorer amit irtál,sp1 be már kiszedték ezt és egy felirat lesz helyette miszerint nem eredeti a windows :cool:  ;)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#916 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:58

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:05

Szerintem az történt hogy a szolgáltatásba probléma volt.Te azthitted a gépeddel van baj összevissza állitgattál mindent erre a win megzavarodott.Nekem volt már olyan is hogy az aktivált wint ujra kellett aktiválni mer még hálókártyát is cseréltem a win meg bezavarodott ettől.Uj konfignak érzékelte a gépet.Ilyenkor bejön a vista régi verzióba a 30 perc és csak explorer amit irtál,sp1 be már kiszedték ezt és egy felirat lesz helyette miszerint nem eredeti a windows :cool:  ;)

Köszi a választ!

Ezek szerint már ki is jött és 64 bites Vista alá mehet ez?

http://www.microsoft.com/downloads/details...3b-3c9d26982d7a

Ha a normál Patch-ek fel lettek téve az nem gond ugye?

Amúgy kicsit túlzás az összevissza kattingatás, mert egyszer próbáltam meg a helyreállítást és egyszere a diagnoszitkát, majd kásőbb a hálókártya újratelepítését. De ha a Vista ettől megzavarodik, akkor az elég sajnálatos. Ha ott van egy Gomb, hogy Javítás, akkor arra miért rontja el?

Aktiválásnál nem írt problémát, esetleg egy újra aktiválás is segíhet rajta?

Na majd este kipróbálom ezeket.

Köszönöm szépen,
Kobor

#917 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:01

Idézet: kobor - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:58

Köszi a választ!

Ezek szerint már ki is jött és 64 bites Vista alá mehet ez?

http://www.microsoft.com/downloads/details...3b-3c9d26982d7a

Ha a normál Patch-ek fel lettek téve az nem gond ugye?

Amúgy kicsit túlzás az összevissza kattingatás, mert egyszer próbáltam meg a helyreállítást és egyszere a diagnoszitkát, majd kásőbb a hálókártya újratelepítését. De ha a Vista ettől megzavarodik, akkor az elég sajnálatos. Ha ott van egy Gomb, hogy Javítás, akkor arra miért rontja el?

Aktiválásnál nem írt problémát, esetleg egy újra aktiválás is segíhet rajta?

Na majd este kipróbálom ezeket.

Köszönöm szépen,
Kobor

Ez még nem a végleges SP1.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#918 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 01:21

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:05

Sziasztok újra!

Megcsináltam az SP1 telepítést, jobb alsó sarokban lett is egy Próbaváltozat Build 6001 felirattal.
Előtte is azt mondta, hogy Aktiválva vagyok, de próbaképpen megadtam újra a kulcsomat, éd Sikeresen aktivált (újra).

De sajnos ezek után is ugyanazt csinálja, csak Command promt és IE használható Netre. A 30 perces működési limit eddig sem volt, és most sincs.

Még a Comodo-ra gyanakszom, de látszolag minden rendben van benne, ha a Security Level Disabled vagy bezárom, a helyzet akkor is változatlan, de a problémám előtt is működött már egy ideje, 1-2 hónapja. Ami aggaszt, ha kilépek belőle (Tray-ből el is tűnik), akkor is a Biztonsági Központ azt mondja, hogy a Comodo fut. Eddig nem tudtam jobban lelőni.

Valami más tipp?

Köszönöm,
Kobor

#919 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 08:49

Egyre szomorúbb vagyok.

Comodo tűzfal Uninstall, semmi eredmény, csak IE és parancsor továbbra is.
Ami érdekes, hogy például FTP progiból név szerint IP címet keres, tehát onnan megy a DNS, valami van.

Vásárolt OEM Vistám van, support erre nuku?
Ha ez ilyen, akkor lehet  ez lesz az utolsó Win amit megveszek :-(

ja 64 bites HPs drivert sem tudtam feltenni sajnos, de nem értem miért nem jó. HP support zagyvált csak valamit, nem volt értelmes válasz rá. Csak bizonyos procikkal menne a driver? Az meg milyen?

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...5&swEnvOID=2100

#920 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 09:49

Mégis csak engedik, hogy eddig miért volt tilos?

http://www.pcworld.h...y.php?sid=10495
http://www.osnn.net/...?shownews=14568

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »