HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1861 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 07:32

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 6:40

TweakUAC a te barátod, lehet stealth módot állítani vagy teljesen kikapcsolni...
Nálam full OFF-on van UAC... vagyok már annyira jártas, tudom mit indítok el és mit nem, illetve milyen siteokra járok stb... UAC a user lámaságát hivatott ellensúlyozni.
Ha nem vagy hurka, nagy szükséged nincs rá. :up:

Ponthogynem...
exploitok és társaik ellen van...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1862 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 08:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 7:32

Ponthogynem...
exploitok és társaik ellen van...

emborok nem tudjak elkepzelni, hogy kerio meg egyeb csodak ellenere bezony randan meg lehet am donteni egy windowst. ha a kernel szintu TCIP stekkert tamadjak be sikerrel akkor a csodatuzfal tehetetlen. ha fennvan a rootkit akkor mar a csata elesett. amugymeg az a korszak vegeterni latszik amikor a systray-en integeto tyuxarok jelzik hogy folt esett a rendszeren. kapsz apofadba egy rootkitet es szepen csendben figyel, eszre sem veszed, de megvizsgalnak mire vagy jobb - csavarnak egy zombinetben vagy van nalad ertek amit lopni erdemes. mindket esetben eleg rafinaltak mamar - esetleg feltunik hogy a DNS resolve kicsit belassult, neha meg az hogy a gep forgalmaz picit tovabb es picit tobbet a torrentkliens leallitasa utan is - de mamar mindez rafinalt, lopakodik, rejtozik. ez a sztori mar jol lathatoan nem a script kiddiek vilaga, kokemeny gazdasagi haszonszerzes, kemkedesi szandek all mogotte - vagyis profizmus. az UAC egy ugyes vedvonal ami mameg meg tudja ezen dolgok 80-90%-at allitani.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1863 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 09:15

A legnagyobb exploitok az emberi "gyengeségre" alapoznak. A szoftveres exploitok ellen normális fejlesztés lehet a megoldás. A leggyengébb láncszem még mindig bőven az ember. S ez csak fokozódik. A technika csak teszi a dolgát - kiszámítható, az ember viszont nem.

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 02. 09:15 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1864 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 09:29

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 10:11

Mert csökkentett módban szedd le a drivert és kész; hagyd hogy a windows alap vezérlőjét dobja fel... xp alatt is ennyit kell csak csinálni az nv driver az nv driver, mindne 15.ben jó az idekezelés... (abban a hang rossz)

Nemtom, nekem xp alatt is szemét sokat kapirgál a céges notim; szintén kikapcsolva a uccok, vagy vmi statot csinál vagy szerinte értelmes dolgokat akar memóba tölteni gondolom...

Na szarkaodtam még egy kicsit a Vistával és kiderült, hogy a Defender volt a ludas. A szolgáltatások között is le kellett tiltani.Egyébként amit egy lassabb HDD-jű gépen érdemes letiltani, az a Defender és a Prefetch.
Mindkettőt a szolgáltatások között. Most már egész elfogadható a rendszer teljesítménye, ámábr az XP még mindig gyorsabb valamelyest, de már nem vészes a különbség.

#1865 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:57

Sziasztok!

Nem sikerült megtalálnom a megoldást, hogyan tegyem fel a béta SP1 (Próbaváltozat. Build 6001) után a végleges SP1-et. A béta segített a nyomtató drivert felrakni.

Valami ilyesmi volt a telepített neve, lehet, hogy átírtam, hogy tudjam ez a beta:
Windows6.0-KB936330-wave1-X64.beta

A végleges, pedig ez volt talán, a linket a start64.hu oldalon találtam:
Windows6.0-KB936330-X64-wave1

Mikor a véglegeset tenném fel, azt mondja, hogy az SP1 már telepítve van.
OEM (vásárolt) Home Premium van a gépen, verziónak Service Pack 1, v.668 is látszik.

Előre is köszönöm,
Kobor

Szerkesztette: kobor 2008. 06. 04. 21:58 -kor

#1866 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 22:07

Idézet: kobor - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 22:57

Sziasztok!

Nem sikerült megtalálnom a megoldást, hogyan tegyem fel a béta SP1 (Próbaváltozat. Build 6001) után a végleges SP1-et. A béta segített a nyomtató drivert felrakni.

Valami ilyesmi volt a telepített neve, lehet, hogy átírtam, hogy tudjam ez a beta:
Windows6.0-KB936330-wave1-X64.beta

A végleges, pedig ez volt talán, a linket a start64.hu oldalon találtam:
Windows6.0-KB936330-X64-wave1

Mikor a véglegeset tenném fel, azt mondja, hogy az SP1 már telepítve van.
OEM (vásárolt) Home Premium van a gépen, verziónak Service Pack 1, v.668 is látszik.

Előre is köszönöm,
Kobor

Szedd le a beta változatott. a Vezérlőpult\Programok és szolgáltatások\Telepített frissítések-nél megtalálod.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1867 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:18

Lehet már volt erről szó, elnézést, ha igen...

Vista SP1-et használok, és elég gyakran előfordul (főleg windows indítása után) hogy nem tudok megnyitni egy weboldalt se. Viszont a netem működik (utorrent, skype, wow, pingelés megy).

- próbálkoztam IE-vel, Mozillával is.
- frissítettem a hálókártya drivert
- próbáltam másik hálókártyával
- szedtem le windows update-t
- netsh-t próbáltam
- kábel ki/bedug

Semmi sem segített.
Routeren keresztül kapcsolódok a netre, de a többi gépen működik, sőt a saját gépemen xp-n keresztül is hibátlanul fut.

Szerintem ez vmi Vista beállítási gond lehet, semmiképp sem hardver hiba... :smoker:  :think:

szerk.: A lényeg, hogy windows indítás után kb 5-10 perc múlva kezdi betölteni a honlapokat, és utána múködik is rendesen. De miért????

Szerkesztette: XCsaCsa 2008. 06. 05. 21:20 -kor

#1868 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:03

Idézet: bon - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 21:07

Szedd le a beta változatott. a Vezérlőpult\Programok és szolgáltatások\Telepített frissítések-nél megtalálod.

Köszönöm szépen, megvan!

SP1-et kerestem itt, nem a KB számát néztem, és az is zavaró volt, hogy 2008 januári dátum volt a legutolsó, azt hittem később lett feltéve a Béta

Fent van a rendes SP1,
Köszönöm szépen,
Kobor

#1869 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:49

Sziasztok!
Egy elég komoly problémám akadt, ebben szeretném most a segítségeteket kérni! Van egy MSI P6N V2 sli alaplapom, 4GB DDRII memória, q6600 cpu, 600W táp, MSI 8800GT. Már egy hete kb. elkezdtem húzni a processzort, fsb állítással, sajnos a lap nem bírta 1110MHz fsb fölött. Tegnap este adtam neki egy kis plusz feszt (+0,025v) a memóriákat 667Mhz-re állítottam a cpu szórzóját 8-asra, az fsb-t 1130-ra. Így sem indult el, mondom sebaj, akkor leteszek a tuningról. CMOS cleart csináltam, ahogy eddig is, de a vista nem indult el (boot faliure). Elővettem a telepítő cd-t (vista x64 sp1, angol) format c, fel is ment rendesen, de elindulásnál megint boot faliurét írt ki. Itt már kezdtem ideges lenni, mert az nem lehet, hogy format c után sem indul el. Azt írta ki, hogy a telepítés után, alatt hardver változás történt és egy fájl hiányzik vagy sérült (systems32/winload.exe, ha jól emlékszem). Erre elővettem a régi xpmet azt felraktam (mind a négy giga memória bent volt) és fel is települt rendesen ugyan arra a particióra, formázás után. Ekkor újra megpróbáltam feltenni az előbb említett vistát, kevés sikerrel. Ma reggel megpróbáltam egy magyar x86-os, sp1 nélküli vistát feltenni, de ugyan ezt a hibát írta ki. Ekkor már kivettem két memóriát, lefuttattam a windows memória ellenőrzőt, nem talált hibát, megpróbáltam javítással megcsinálni, de 2óra után sem végzett, viszont a jelentésben nem írt hibáról (az eseménynapló vizsgálatánál léptem ki). Utána feltettem az xpmet újra és nincs is vele semmi gond, a memória modulok is jók, egyedül a vistát nem tudom telepíteni. Lehet ez alaplapi chipset hiba? Vagy valami más? Nem hiszem, hogy memória lenne, mivel az első xp telepítésnél bennt volt mind a négy modul és gond nélkül feltelepült, elindult. Igaz az, hogy a vista "belefészkeli" magát az alaplapba? Mert ha úgy van ahogy én gondolom, akkor új alaplapot kell vennem.
Előre is köszönőm a segítséget!

#1870 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:27

Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 13:49

Sziasztok!
Egy elég komoly problémám akadt, ebben szeretném most a segítségeteket kérni! Van egy MSI P6N V2 sli alaplapom, 4GB DDRII memória, q6600 cpu, 600W táp, MSI 8800GT. Már egy hete kb. elkezdtem húzni a processzort, fsb állítással, sajnos a lap nem bírta 1110MHz fsb fölött. Tegnap este adtam neki egy kis plusz feszt (+0,025v) a memóriákat 667Mhz-re állítottam a cpu szórzóját 8-asra, az fsb-t 1130-ra. Így sem indult el, mondom sebaj, akkor leteszek a tuningról. CMOS cleart csináltam, ahogy eddig is, de a vista nem indult el (boot faliure). Elővettem a telepítő cd-t (vista x64 sp1, angol) format c, fel is ment rendesen, de elindulásnál megint boot faliurét írt ki. Itt már kezdtem ideges lenni, mert az nem lehet, hogy format c után sem indul el. Azt írta ki, hogy a telepítés után, alatt hardver változás történt és egy fájl hiányzik vagy sérült (systems32/winload.exe, ha jól emlékszem). Erre elővettem a régi xpmet azt felraktam (mind a négy giga memória bent volt) és fel is települt rendesen ugyan arra a particióra, formázás után. Ekkor újra megpróbáltam feltenni az előbb említett vistát, kevés sikerrel. Ma reggel megpróbáltam egy magyar x86-os, sp1 nélküli vistát feltenni, de ugyan ezt a hibát írta ki. Ekkor már kivettem két memóriát, lefuttattam a windows memória ellenőrzőt, nem talált hibát, megpróbáltam javítással megcsinálni, de 2óra után sem végzett, viszont a jelentésben nem írt hibáról (az eseménynapló vizsgálatánál léptem ki). Utána feltettem az xpmet újra és nincs is vele semmi gond, a memória modulok is jók, egyedül a vistát nem tudom telepíteni. Lehet ez alaplapi chipset hiba? Vagy valami más? Nem hiszem, hogy memória lenne, mivel az első xp telepítésnél bennt volt mind a négy modul és gond nélkül feltelepült, elindult. Igaz az, hogy a vista "belefészkeli" magát az alaplapba? Mert ha úgy van ahogy én gondolom, akkor új alaplapot kell vennem.
Előre is köszönőm a segítséget!

A vista alergiás a memória tuningra és ha egyszer feltetted nehéz letakaritani a bootmanager részét ugyanis nem a rendszeparticióra rakja mint az xp.sajátgépbe rendszerfileok és mappák megjelenitését állisd be majd nézd meg a particiókat ott lesz valamelyik partición a vista boot fileja azt kell törölni.Hirtelen nem ugrik be mi a neve de nállam ez volt a gikszer dettó.Persze azóta már xp-t használok mert idegesítő hogy a vinyókról a másolás fele gyorsaságú mint xp alatt.Én meg sok adatot mozgatok nem mindegy hogy fél óra vagy egy óra egy adott anyagmennyiség átmozgatása.

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 06. 15:31 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1871 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:34

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:27

A vista alergiás a memória tuningra és ha egyszer feltetted nehéz letakaritani a bootmanager részét ugyanis nem a rendszeparticióra rakja mint az xp.sajátgépbe rendszerfileok és mappák megjelenitését állisd be majd nézd meg a particiókat ott lesz valamelyik partición a vista boot fileja azt kell törölni.Hirtelen nem ugrik be mi a neve de nállam ez volt a gikszer dettó.Persze azóta már xp-t használok mert idegesítő hogy a vinyókról a másolás fele gyorsaságú mint xp alatt.Én meg sok adatot mozgatok nem mindegy hogy fél óra vagy egy óra egy adott anyagmennyiség átmozgatása.

Meg is van. TC-ben megtaláltam, rejtett/system fájloknál. Boot nevű könyvtár. A többi boot nevű fájlt is törölhetem? Mert gondolom az xp nem rak semmi fontosat ide, mert nem az a meghajtó. És mivel töröljem? Mert total commanderen belül nem tudom, mivel rejtett.

Szerkesztette: woland_y2k 2008. 06. 06. 15:46 -kor

#1872 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:57

Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:34

Meg is van. TC-ben megtaláltam, rejtett/system fájloknál. Boot nevű könyvtár. A többi boot nevű fájlt is törölhetem? Mert gondolom az xp nem rak semmi fontosat ide, mert nem az a meghajtó. És mivel töröljem? Mert total commanderen belül nem tudom, mivel rejtett.

A sajátgépbe mondom ha beállitod hogy a rejtett és sístem fileok és künyvtárak látszanak akkor az is látszik.De ha jól rémlik még irásvédett is azért kell a sajátgép ott ki lehet szedni az irásvédettséget az atributumából.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1873 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 17:26

Valakinek vna ötlete hogy tudnám ezeket újra aktívvá tenni? Nemtom miért lett inaktív de így ugye nem látom a laptopon a töltötség jelzőt. :( Semmi extrát nem telepítettem, fog sincs miért tűnt el.
Kép

#1874 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 19:28

Idézet: MajaG - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 18:26

Valakinek vna ötlete hogy tudnám ezeket újra aktívvá tenni? Nemtom miért lett inaktív de így ugye nem látom a laptopon a töltötség jelzőt. :( Semmi extrát nem telepítettem, fog sincs miért tűnt el.
Kép

Közbe rátaláltam a megoldásra. :)

#1875 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 21:39

Idézet: MajaG - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 19:28

Közbe rátaláltam a megoldásra. :)

És mi volt az? :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1876 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 09:03

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 21:39

És mi volt az? :)

Bírom az ilyeneket. Idejönnek segítségért, ám ha közben rájönnek a megoldásra, még véletlenül sem osztanák meg mással!  :mad:

#1877 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 07:42

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 10:03

Bírom az ilyeneket. Idejönnek segítségért, ám ha közben rájönnek a megoldásra, még véletlenül sem osztanák meg mással!  :mad:

Sorry, de siettem.

Itt a megoldás: http://lacy.hu/vista/166

Ja és nem ilyen vagyok. :)

#1878 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 09:16

Sziasztok !

Van kis gondom, átálltunk Vista-ra és nem gondoltam hogy ezzel az eszközzel gondom lesz..:

Cisco Aironet 802.11 a/b/g pci adapter

Nem találok hozza olyan vezérlőt, amivel megfelelően működésre tudnám bírni, félig-meddig működik, de elveszíti a kapcsolatot és nem műxik a diagnosztikai programja sem.
A Cisco-val értekeztem, de olyan idiota supportja van, hogy lehetetlen bejelentkezni az oldalra... :cool:

Nem tud valaki esetleg drivert?

#1879 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 10:07

Idézet: Yep - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 10:16

Sziasztok !

Van kis gondom, átálltunk Vista-ra és nem gondoltam hogy ezzel az eszközzel gondom lesz..:

Cisco Aironet 802.11 a/b/g pci adapter

Nem találok hozza olyan vezérlőt, amivel megfelelően működésre tudnám bírni, félig-meddig működik, de elveszíti a kapcsolatot és nem műxik a diagnosztikai programja sem.
A Cisco-val értekeztem, de olyan idiota supportja van, hogy lehetetlen bejelentkezni az oldalra... :cool:

Nem tud valaki esetleg drivert?

Seggeld végig a regisztrációt.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1880 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 10:17

Fél-egy év alatt azt vettem észre, hogy az angol Vista Ultimate sokkal gyorsabb volt, mint a magyar Home Premium.
Egyszerűen nem értem, minden beállítás ugyanaz, az Ultimate mindig azonnal reagált arra amit akarok, a magyar meg... nem tudom.
Időnként elkezd iszonyatosan tölteni, még a kurzor is beáll, aztán megy tovább. Ha kilépek egy memóriaéhes programból, utána úgy tölt hogy majd' kiesik a vinyó a gépből, 1 perc amíg pl. az Asztalra vagy a tálcára rá lehet klikkolni. Az Ultimate nem csinált ilyet.
Szerintem a Superfetch lehet gebaszos, mert azt letiltva - logikusan - sokkal kevesebbet tölt, meg is nem is lassul be (így). Persze cache nélkül meg összességében is lassú.
Hogy lehet ezt állítani? Egyáltalán, miért van ez?
Más is tapasztalta?

Az Ultimate kb. fél évig volt fent, ez a mostani Home szintén kb. fél éve (?).

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.