HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2121 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:01

az lesz.
csak biztam benne, hogy valahogy vissza lehet tenni.
winimage ki tudná írni vinyóra egyben az image file-t. csak az a baj hogy full vinyóra írná ki, és többi partíció is elveszne...

feltettem másik vinyóra egy vistat, winimage, majd átmásoltam a full cuccot, a régi vinyóra, de nemmegy, kékhalálozik :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2122 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:01

az lesz.
csak biztam benne, hogy valahogy vissza lehet tenni.
winimage ki tudná írni vinyóra egyben az image file-t. csak az a baj hogy full vinyóra írná ki, és többi partíció is elveszne...

feltettem másik vinyóra egy vistat, winimage, majd átmásoltam a full cuccot, a régi vinyóra, de nemmegy, kékhalálozik :(

deha a fájljaid a fontosak már megvannak, akkor vissza tudod nyerni őket. ha megvan az sp1-es vista telepítése akkor a paragon harrdisk manager 8-cal (a winpe-s cd image verzióval) készítesz egy komplett partíció backupot.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2123 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:45

paragonnal lehet rendesen időzítve (minden éjjel) fullos/inkrementális backupot csinálni?
eddig ugyebár a beépített cuccot használtam, de mint látszik nem sok értelme volt, csak arra volt jó, hogy magamat nyugtassam.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2124 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:59

Hi

Gondolkodóba estem vistára váltáson.
Érdeklődnék - mivel eddig nem érdekelt csak a pletykákat és legendákat hallottam - igaz, a vista mindenfélét kommunikál az ms szerverekre? Ezt annyira komolyan teszi, hogy nincs tüzfal amivel megfaogható a felesleges kommunikáció?  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2125 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:01

nem volt valami hardveres gebasz? pontosan milyen hibaüzivel halálozik?
sajna ha elb*szódik valami a szolgalelkű backup (legyen az akár paragon v. acronis) a használhatatlan rendszerről is csinál szépen backupot, aztán használni meg nem lehet max csak adatmentéshez...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2126 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:32

de, az elmúlt pár napban csak gebasz volt, mindenféle hülyeséget csináltam :(

ha minden igaz, akkor pont akkor készült a backup, amikor egy beta vga driver volt fent, és csak félnap küzdés után sikerült 800*600ban elindítani a gépet...
de most sehogy se sikerült feléleszteni. bsod feliratot sajnos nem tudom, mert egyből rebootol. de mind1, már nagyjából beletörődtem, hogy újrarakom holnap az egészet. amúgy is terveztem, csak pár napig/hétig még szívesen elhúztam volna...

#2127 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:58

A Vistánál is tiltható rendszerhiba estén az újraindulás (szokásos F8 menü bootoláskor). Mert ha tényleg csak egy hibás illesztőprogram okozza a gondot azt még ki lehet gyomlálni. Persze ha tényleg újra akartad húzni akkor nem érdemes olyan sokat küzdeni vele...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2128 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 21:14

thx, holnap meglesem. bár úgyis kéne reinstall, így a második alaplap, második raid tömb, harmadik ati-nvidia váltás után :)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 07. 07. 21:22 -kor

#2129 Felhasználó inaktív   norbi.sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 22:23

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy a Vista Home Premium (OEM - notebookhoz kapott) rendszer-visszaállítója hibát csinál. Eleinte megy, de semmi olyat nem telepítettem, ami bekeverne neki, viszont ezt a hibát csinálja:
Kép

Találkozott már valaki ilyen hibával? Ha tud valaki segíteni, vagy van valami ötletetek, köszönöm a segítséget...

#2130 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 05:28

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 20:59

Hi

Gondolkodóba estem vistára váltáson.
Érdeklődnék - mivel eddig nem érdekelt csak a pletykákat és legendákat hallottam - igaz, a vista mindenfélét kommunikál az ms szerverekre? Ezt annyira komolyan teszi, hogy nincs tüzfal amivel megfaogható a felesleges kommunikáció?  :cool:

Üdv
szabi

Előfordulhat, de nem azért, mert "gyengék" a tűzfalak, hanem el van jól "bújtatva" a kommunikáció. Egyébként biztos létezik módszer, amivel szűrhető lenne, kérdés, hogy akarjuk-e azt a felesleges energiát beleölni annak a felesleges kommunikációnak a szűrése végett...

Olyasmi, mint pl. xp esetén az svchost. Kernel szintű hálózati szolgáltatás, senki sem tudja pontosan, mit is csinál. Régebben fogták, betiltották a tűzfalakon, majd nem ment 1 csomó dolog, úgyhogy nem volt semmi értelme.

A csomagszintű tűzfalak pl. az ip over dns-t sem "fogják meg"...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2131 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 06:45

Köszi.
Na, jah az svchost-tal én is sokat küzdöttem, nem akartam beletörödni, hogy internetezik mikor én nem akarom, de végül nyert az XP, engedélyeztem.
Persze máig nem tudom mit is csinál, mihez kell.

Szóval ebből a szempontból vista sem jobb.  :(

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2132 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:44

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 7:45

Köszi.
Na, jah az svchost-tal én is sokat küzdöttem, nem akartam beletörödni, hogy internetezik mikor én nem akarom, de végül nyert az XP, engedélyeztem.

Üdv
szabi

Ugyammá, a google egy hét alatt többet tud meg rólad mint az ms az összes eddig használt windowsaid svchostjain keresztül. :)

#2133 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 6:28

Olyasmi, mint pl. xp esetén az svchost. Kernel szintű hálózati szolgáltatás, senki sem tudja pontosan, mit is csinál. Régebben fogták, betiltották a tűzfalakon, majd nem ment 1 csomó dolog, úgyhogy nem volt semmi értelme.

'hát nálam a DNS server TCP/UDP portján kívül kuss van neki, mégis minden megy...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2134 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 11:00

Hi!

Ezt milyen beállításokkal érted el?

Mi is az a dns szerver?  :cool:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2135 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 11:06

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 6:45

Köszi.

Üdv
szabi

Igazából nem az svchost.exe internetezik, hanem az általa betöltött ilyen-olyan szolgáltatás...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...-is-it-running/
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2136 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 11:29

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 12:00

Ezt milyen beállításokkal érted el?

Mi is az a dns szerver?  :cool:

Külső (mármint a gépen fut, de nem a MS-féle) tűzfal, benne az svchost.exe csak az internetszolgáltató által megadott DNS server, 53-as portjához fér hozzá.

#2137 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 11:49

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 12:06

Igazából nem az svchost.exe internetezik, hanem az általa betöltött ilyen-olyan szolgáltatás...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...-is-it-running/

Huha, ennek neki kell futnom mégegyszer.  :confused:

Jelenleg a comodo tűzfalat használom az svchost-ra ezek a szabályok:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Miképp lehet kideríteni a szolgáltatóm dns szerver IP-jét?
SZERK:Buta kérdés "ipconfig /all" és tudom.
Viszont nekem kettő van csak az utolsó szám különbözik.

Igy állítottam be:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2008. 07. 08. 12:01 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2138 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 12:29

Ez így jó, csak veheted szűkebbre is a tartományt, ill. csak a 2 IP-t megadva, hogyha esetleg eltérítené valami a DNS server címeket a gépeden(!), akkor se tudjanak meglepni (ilyenkor ugye nem fog működni az interneted, ill. a névfeloldás nem megy, tehát nem tudnak böngészőn keresztül phisingelni).

#2139 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 12:45

Megtörtént!
Köszi.  :respect: ;)

Nálad milyen beállításai vannak az lsass.exe, alg.exe fileoknak?
Ezek nálam kérdező módban vannak, mindig kérdezzen rá a tűzfal ha menni akarnak.
Illetve a "windows updater applications" és "system" beállításai?
Itt az updater kérdő módban van, de a system-et engednem kellett.
Ez utóbbira is jó a fentebbi svchost-os beállítás?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2140 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 13:31

Egyik se jut ki, de én nem Vistát használok, ha nem lenne egyértelmű, lehet, hogy ott nagyon megbolygatták a dolgot. ;) A system csak a 47-es protokollon jut ki-be (a VPN miatt, és ugyanezért az lsass.exe is az 500-as UDP-n kifelé), mást neki sem szabad.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.